Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 13. zaří 2018 09:55

Mutziputzi 

Když na přestupu nestihnou přeložit, ale ty přestup stihneš, kufry cestují až dalším letem, letadlo na kufry nečeká. Ale z bezpečnostních důvodů už je tohle v pohodě, to jalo cedtující neovlivníš. Někdy je problém hned na výchozím letišti - z nevysvětlitelných důvodů jediný můj kufr nenaložili, nevím proč, nic se z něj neztratilo, nejel nikam jinam, kontrola v něm nebyla, jen ho naložili, až když jsem ho urgovala. Asi lidský faktor. Mně už se zpozdila zavazadla na cestě tam i zpátky, jako cestou domů je docela fajn jet nalehko, cestou na dovolenou už to taková sranda nebyla, ale přežili jsme.

Offline Torrah
3248 příspěvků moje polička 13. zaří 2018 10:07

Mutziputzi let byl bez přestupu, přímá linka. V Praze jsme zjistili, že na kolotoči jezdí stejný počet kufrů, jako je počet kufrů, na které jsme čekali, jen holt byly cizí a podle pásky na jednom z nich zřejmě vnitrostátní linka do Dušanbe, kterou odbavovali souběžně s námi. Příště budu chytřejší, ale mě nenapadlo, že o starou otřískanou věc někdo bude stát. Až teď mi už dva lidi nezavisle na sobě řekli, že právě cestou do a z Petrohradu se jim ztratily z kufru věci, jednomu láhev alkoholu a kamarádce parfém. 

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 13. zaří 2018 10:12

Torrah Dobré vědět, východ mě láká, ne Petrohrad, ale chci vidět Lvov a přemýšlím jestli autem nebo letět.

Offline Torrah
3248 příspěvků moje polička 13. zaří 2018 10:16

#Mutziputzi my byli v Moskvě a Petrohradu a zážitek obrovský. Ještě uvažujeme o tzv. Zlatém kruhu Ruska, tj osm měst myslím, historicky zajímavých. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 13. zaří 2018 10:16

Torrah 

To víš, když se ty kufry musí nejdřív otevřít a prohrabat, už pak není dost času je naskládat do správnýho letadla... 

Offline barbucha blogger
35486 příspěvků moje polička 13. zaří 2018 10:17
Reakce na Torrah:

Stěžuju si, že prvně s námi při návratu z Petrohradu nepřiletěl kufr. Dnes ho dodatečně po dvou dnech dovezli až domů, ale chybí v něm jedna věc v hodnotě cca tři tisíce. Byl zamčený tím doporučovaným zámkem TSA. Kruci. Napsala jsem na ČSA reklamaci, jsem zvědavá, jak se k tomu postaví. Už se vám to někdy stalo? Vím, že tu některé létáte dost často... Nám se tedy věc z kufru ztratila poprvé.

​Mně se "ztratil" akorát jednou karton cigaret (tutově na pražským letišti). Neměla jsem zámek TSA tehdy, ale zkusila jsem si postěžovat na ČSA stejně - no hnali mě svinským krokem, že manipulaci s kuframa provádí nějaká externí firma, ať si stěžuju tam... no a ty se ani nenamáhali reagovat.

S tím TSA zámkem by to ale - podle mě - mělo bejt jednodušší, protože klíč k němu by měla mít jedna oprávněná osoba, prostě ne kdejakej hejhula... t.j. že by se dalo vystopovat (byla-li by vůle samozřejmě), kdo takovej měl zrovna službu a tak dále. 

Offline Torrah
3248 příspěvků moje polička 13. zaří 2018 10:18

dynda jojo. Ty přístroje na to koukání dovnitř jsou pro tyhle účely velmi výhodné. 

Offline barbucha blogger
35486 příspěvků moje polička 13. zaří 2018 10:18
Reakce na Mutziputzi:

Torrah Dobré vědět, východ mě láká, ne Petrohrad, ale chci vidět Lvov a přemýšlím jestli autem nebo letět.

​Jestli pojedeš autem (ještě k tomu s naší SPZ), připrav si dost úplatků pro celníky a dopravní policii 

Offline coralline
2297 příspěvků moje polička 13. zaří 2018 10:19

Mutziputzi Naprosto netuším, jaký kontroly mají na tohle zavedený. Dokud bude ve hře lidský faktor, tak se to určitě stávat bude.

20970 příspěvků moje polička 13. zaří 2018 10:21

barbucha Slyšela jsem, že si umí říct

Offline Torrah
3248 příspěvků moje polička 13. zaří 2018 10:22

barbucha uvidíme. Tohle byla starší GPS navigace, manžel na ni zapomněl, že ji tam dal, žil v domnění, že ji má u sebe v tašce, až pak si vzpomněl, že ji strčil do kufru. Není to nic svetoborného, má doma další, ale my ji na rozdíl od nového majitele neukradli  že. Navíc už ji na dalku zablokoval, to prý jde. Já tomu prd rozumím, škoda že GPS navigace nemá GPS ukazatel, abychom viděli, kde je. 

Online viktorka_od splavu
49114 příspěvků moje polička 13. zaří 2018 10:23
Reakce na Torrah:

škoda že GPS navigace nemá GPS ukazatel, abychom viděli, kde je. 

to by teda ale mít měla! (pardon, není to legrace, ale hlavně že se nestala žádná větší škoda)

Offline 999
19626 příspěvků moje polička 13. zaří 2018 10:23

Mutziputzi Já jela do Petrohradu vlakem . A Lvov je prý super, byl tam kamarád a vrátil se nadšený... Spoustu času trávil v restauracích, protože nemohl uvěřit, že tak dobré jídlo stojí tak málo ...

Offline coralline
2297 příspěvků moje polička 13. zaří 2018 10:27
Reakce na barbucha:

​Mně se "ztratil" akorát jednou karton cigaret (tutově na pražským letišti). Neměla jsem zámek TSA tehdy, ale zkusila jsem si postěžovat na ČSA stejně - no hnali mě svinským krokem, že manipulaci s kuframa provádí nějaká externí firma, ať si stěžuju tam... no a ty se ani nenamáhali reagovat.

​Ale ty jsi snad měla letenku od ČSA ne? Včetně zavazadla. Mě tyhle výmluvy, že jim to zajišťuje někdo jinej, hrozně vytáčej. Ty jsi zaplatila za službu ČSA, tak ať si to s externí firmou vyřídí oni.

20970 příspěvků moje polička 13. zaří 2018 10:28

999 Taky o Lvovu slýchám superlativy, navíc se tam narodil můj děda, tak bych při troše štěstí popátrala předem po příbuzných...jistě by měli radost po schválení práv na restituci pro inostránce

Offline Magráta
8098 příspěvků moje polička 13. zaří 2018 10:31

999 my jsme taky jeli do Petrohradu vlakem (resp několika vlaky, aby to vyšlo co nejlevněji), skvělá cesta a město se mi moc líbilo

Offline Torrah
3248 příspěvků moje polička 13. zaří 2018 10:31

999 jídlo bylo super i v Petrohradu, boršče, zelňačky, bliny... Ale prodavačky v obchodech občas na pěst. 

Offline barbucha blogger
35486 příspěvků moje polička 13. zaří 2018 10:34

coralline 

Hele s nima se nedalo hnout, a nešlo vo kilo zlata, tak jsem to prostě vzdala.

Offline barbucha blogger
35486 příspěvků moje polička 13. zaří 2018 10:39
Reakce na Mutziputzi:

barbucha Slyšela jsem, že si umí říct

​To teda uměj, a hlavně to neuhádáš - t.j. tam je to všecko o libovůli dotyčnýho oficíra (s prakticky neomezenou mocí). Osobně bych radši letěla.

Ale jak píšou holky, jídlo je tam super, to zas za to stojí! I lidi jsou fajn a s prodavačkama (na rozdíl od zkušenosti Torrah v Rusku) jsem byla nadmíru spokojená všude - ty naše by se od nich mohly učit! Je to teda tak deset let, co jsem byla naposled v Kyjevě, ale snad se tolik nezměnilo.

20970 příspěvků moje polička 13. zaří 2018 10:41

barbucha Myslíš, že osobní šarm a nerudný pes nepomohou jo?