Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Garfie
28551 příspěvků moje polička 29. listopadu 2018 15:15

Potrefenáhusa No já v tom měla nějaký sezóní oblečení nebo něco takovýho....uklízela jsem to asi hodinu :-D

Offline Potrefenáhusa
38856 příspěvků moje polička 29. listopadu 2018 15:22

Garfie hele, píšou :

Základní surovinou pro výrobu je rostlinná biomasa např. (kukuřice, obilniny, brambory, cukrová řepa, cukrová třtina, sója, tabák) a přírodní suroviny jako např. (celulóza a lignit). Bioplast je vyráběn ze škrobu těchto rostlin. Aby se škrob přeměnil na látku vlastnostmi odpovídající plastům z ropy, je nutné jej vystavit vysokým teplotám a pomocí izolace z něj získat glukózu. Kvašením je z glukózy získána kyselina mléčná a později kyselina polymléčná (Polylactid acid) tzv. „PLA“.

Od klasických plastů se však liší tím, že je možné jej biologicky degradovat, zkompostovat a přeměnit na kvalitní biomasu či humus, čímž nepředstavuje ekologickou zátěž.

Offline Garfie
28551 příspěvků moje polička 29. listopadu 2018 15:57

Potrefenáhusa Super, tak to zní dobře! 

Ty bambusový plasty taky znám, mám nějaké misky, Japonci v tom jedou hodně...

Offline Luna
10865 příspěvků moje polička 29. listopadu 2018 16:00

viktorka_od splavu Deti se pry nesmi bit jsem se docetla...

No ale fakt jako, vubec se nechytam a to zas tak stara snad nésu!

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 29. listopadu 2018 17:12

Jsem dnes byla v Zahrade na niti za ucelem zakoupeni palacinkovy chinese money plant a ptala jsem se na ty volezly zarostly skritky, tak prej poradne vyvalet do kulicky, klidne pritlacit nebo klidne to hnusny ostrihat.

Offline Gatita
8624 příspěvků moje polička 29. listopadu 2018 19:07

Stravila jsem drahne casu uvahami, jestli je hodne mimo vzit si na galavecer sve 15 let stare maturitni saty. Cely den polovina meho mozku procesovala vsechna pro (rozumny strih na miru, porad se do nich vejdu, usetrim, nemam cas obchazet pujcovny) a proti (jsou ruzove, blyskave, nebudu za zamrzlou osmnactku?) a brzdila druhou pulku mozku,ktera se marne snazila pracovat. Kdyz jsem to vyhodnotila ce prospech maturitnich satu, tak jsem zjistila, ze jsem je vlastne loni vyhodila!

Offline Isca
4891 příspěvků moje polička 29. listopadu 2018 19:20

Gatita 

Asi naštěstí. 

Offline brrr
12341 příspěvků moje polička 29. listopadu 2018 20:46

Stěžuju si na mráz. Dneska jsme celý den v těch -5 nebo kolika kreslili a nejsem si jistá, jestli někdy rozmrznu. A taky jsme stihli míň, než jsem měla v plánu, takže hrozí, že tam budeme nejen zítra, ale i v sobotu.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 29. listopadu 2018 20:54

já si stěžuju na to, že asi nějak rok od roku hůř snáším zimu. letos mi přijde, že je venku určitě minus deset, a ono je nula nebo minus jeden  jak přežiju těch skutečných minus deset 

Offline viktorka_od splavu
49351 příspěvků moje polička 29. listopadu 2018 20:59

Jiná Realita u nás bylo -7,5 to zas neni tak teplo... o moc míň už nebude. a teda kosa strašlivá, to je fakt.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 29. listopadu 2018 21:08

viktorka_od splavu O moc míň už nebude? No počkaj ked bude -25 ako pred dvoma rokmi, to na -7,5 budeš ešte s láskou spomínať. :D

edit: som zabudla, že ani v Brne nie je zima 

49351 příspěvků moje polička 29. listopadu 2018 21:12

paktofonika ale jo, i v brně může být -25, v noci a v lednu a maximálně tři dny to už vydržíš v nejhorším tak že si vemeš sickday a nevylezeš z domu (psové by nevylezli stopro, bys musela pořídit kočičí záchodek:D

ono to "v brně"/"v praze".. je spíš o té průměrné teplotě, jasně že tu někdy bývá i minus třicet nebo plus čtyřicet.. ale to je extrém který nějak překlepeš. obvykle v létě je tak 25 (v posledních letech bohužel spíš 30:-(( a v zimě v rozmezí +10/-10 a to prostě člověk ve městě (=v místech kde se kdykoliv můžeš schovat do tepla, většinou jen přebíháš mezi mhd, domem, prací, obchodem, restaurací...) v pohodě vydrží i v keckách, neže by mu nebyla zima, ale nezmrzne. na vysočině když jsem s autem zahučela do závěje, nebýt vybavená tak prostě umrznu

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 29. listopadu 2018 21:15

viktorka_od splavu Že tri dni, vtedy to bolo hádam 2 týždne. Brrr. A psy by aj vyliezli ale to už im omŕzajú labky a sliny a tak celkovo nič moc no. Dúfam, že túto zimu také mrazy nebudú. 

49351 příspěvků moje polička 29. listopadu 2018 21:17

paktofonika někdy tak 2010? vzpomínám že jsme tehdy byli na horách a to bylo teprv maso, nedalo se ani lyžovat. a když jsem se vrátila tak jsem chodila do práce v lyžařským:D

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 29. listopadu 2018 21:18

viktorka_od splavu Určite to bolo pred dvoma rokmi pretože už som mala Amy ale ešte som nemala Percyho :)

Offline andulka01
12840 příspěvků moje polička 29. listopadu 2018 21:46

Abych při hledání pořádného zaměstnání neseděla doma na prdeli, vzala jsem částečný úvazek na zpracování živých vánočních dekorací (věnce, vazby). Já, stará kancelářská krysa, jsem tři dny stála celý den na nohou u pracovní plochy a fakt nevím jak přežiju zítřek. Mám oteklý chodidla, klenba v podstatě neexistuje a belhám se jako Joffrey dPeyrac, strašně to bolí. Na zítřek vyměním boty, ale i tak to bude peklo. V sobotu se snad ani nehnu z horizontální polohy, netuším jak dám ještě jeden týden 

Offline rasaNori
8836 příspěvků moje polička 29. listopadu 2018 21:53

andulka01 na brigadu v kvetinarstvi pri zpracovani dusickovych vencu mam pamatku dodnes, jizvu pres pul prostrednicku od tavne pistole. Tak bacha

Offline Catherinne
10846 příspěvků moje polička 29. listopadu 2018 23:01

andulka01 

Tohle znám od sestry. Když jsme pekávaly cukroví a dva dny stála na nohách, úpěla bolestí, protože v práci sedí. Já v práci stojím, takže Ok, ale při cestě na Moravu úpím už u Vlašimi, jak mě z toho sezení všechno bolí.

Offline brrr
12341 příspěvků moje polička 29. listopadu 2018 23:03

Ten mráz má ještě jedno negativum, mám šílený hlad. Dneska jsem po příchodu domů zpráskala indiánka a hromádku chipsů. grrr ....

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 30. listopadu 2018 07:14

paktofonika mne prijde fajn, kdyz je krabice vycpana treba papirem ze skartovacky-i kdyz je z toho binec.

​Papír ze skartovačky je lepší než ty palstové křupky, protože ty, jak jsou lehké, všude lítají a nejdou zamést.