Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline viktorka_od splavu
49351 příspěvků moje polička 07. prosince 2018 11:00

Luna  budu delat skolnika!

Offline Luna
10865 příspěvků moje polička 07. prosince 2018 11:05

viktorka_od splavu  Beru te! Ale naoko vypisem vyberko, je to prece jen skolstvi.

Offline Pavlena
6918 příspěvků moje polička 07. prosince 2018 12:12

Luna viktorka_od splavu Nešel by na to vzít i nějaký tučný grant..? 

Offline viktorka_od splavu
49351 příspěvků moje polička 07. prosince 2018 12:46

Pavlena stopro. znam nekoho kdo to vyridi a bude na parfemy Luna 

Offline Samantha
3293 příspěvků moje polička 07. prosince 2018 12:57

viktorka_od splavu 

Jakože máš číslo na Babiše, jo?

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 07. prosince 2018 13:01

Luna  

Myslím, že jsi našla díru na trhu.

Offline Spinifex
65 příspěvků moje polička 07. prosince 2018 13:51
Reakce na Luna:

Pavlena Jezis ale ted jsi mi vnukla podnikatelsky plan: Zalozim soukromou alternativni skolu, kam se nebude muset prijit nikdy! Skolne pochopitelne vybirat budu.

​Neznáte Summerhill?

https://zpravy.idnes.cz/summerhill-school-velka-britanie-ucitel-david-yilma-fyu-/domaci.aspx?c=A180809_170113_domaci_nub

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 07. prosince 2018 13:57
Offline Luna
10865 příspěvků moje polička 07. prosince 2018 13:58

Spinifex Jo, to znam, ale mas recht, lehce to upravim, at si nekradem klienty.

Offline Spinifex
65 příspěvků moje polička 07. prosince 2018 14:07
Reakce na Luna:

Spinifex Jo, to znam, ale mas recht, lehce to upravim, at si nekradem klienty.

​Náhodou, v Česku zatím nic takového není. Já bych do toho šla. 

Na Summerhill je školné kolem padesáti tisíc liber ročně. 

Offline Tak Betty
6136 příspěvků moje polička 07. prosince 2018 15:12

Sjela jsem po zádech ze schodů. A to mně ve středu na denzitometrii řekli, se se mi zhoršila osteoporoza v pateři a v kyčli. Záda mám sedřený.

Offline MP Marge
6873 příspěvků moje polička 07. prosince 2018 16:01
Reakce na stes:

MP Marge 0zero7 Tohle není normální a bude hůř

​Souhlasim, ale tady to bud nikdo nechce slyset - anebo se boji neco rict nahlas 

Online Garfie
28555 příspěvků moje polička 07. prosince 2018 16:14

Spinifex Ale na konci roku musí studenti udělat zkoušky, jinak nepostoupí....to náhodou ale není úplně špatný systém. Teda postavený hodně na důvěře, ale když si představím třeba svoji dceru, myslím, že by na většinu předmětů chodila.

Offline Chloe
106 příspěvků moje polička 07. prosince 2018 16:29
Reakce na MP Marge:

​Souhlasim, ale tady to bud nikdo nechce slyset - anebo se boji neco rict nahlas 

pretoze tu existuje mob mentality. to si kazdy radsej rozmysli a maximalne si to posepkaju za zavretymi dverami. komunizmus.

Offline continuity
43120 příspěvků moje polička 07. prosince 2018 16:30

Garfie tak pro nektere deti to muze byt vhodne, hlavne treba pokud si muze vybrat ke komu na dany predmet bude chodit. to pak muze byt dost motivacni pro vsechny.

jinak to by nam asi lepe rekla Friga ale podle toho, co jsem slysela o finskem skolskem systemu, ten bych brala vsemi deseti. 

Offline Luna
10865 příspěvků moje polička 07. prosince 2018 17:11

Garfie Jasny, my si delame srandu, ale zrovna mne, kdyz jsem byla dite, by to vyhovovalo maximalne. Se priznam, ze me skola hrozne bavila, nechtela jsem tam chodit jen kvuli debilnim spoluzakum.

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 07. prosince 2018 17:14

Spinifex ta škola spadá pod nějakou inspekci a tím pádem se dají dohledat i výsledky (viz tady) a jak říká Garfie mají na konci roku zkoušky, takže něco se naučit musí. Ten učitel v tom rozhovoru říká, že má třeba jednoho dva žáky na hodinu. A to probere učivo podstatně rychleji, než ve třídě 30 dětí.

Offline Spinifex
65 příspěvků moje polička 07. prosince 2018 17:22

Mně by se taková škola líbila, ale asi by na to nebyly finance. Občas jsem doučovala děti, které nechodily do školy, buď kvůli nemoci nebo prdlým rodičům, a většinu dobu jsme prokecali o všem možném, od vesmíru po botaniku. Přesto se snadno naučily ke zkouškám a co vím, tak většina úspěšně studuje.

Já mám teda na základku ty nejhezčí vzpomínky, měla jsem štěstí na super partu děcek i učitelů.

Offline MP Marge
6873 příspěvků moje polička 07. prosince 2018 17:27
Reakce na Chloe:

pretoze tu existuje mob mentality. to si kazdy radsej rozmysli a maximalne si to posepkaju za zavretymi dverami. komunizmus.

​Je to smutne, ale mam uplne stejnou zkusenost 

Online Garfie
28555 příspěvků moje polička 07. prosince 2018 17:31

Spinifex Jako nezopakovala bych si to s žádnou radostí, ale musím přiznat, že když jsem dceru učila půl roku doma, naučila se podstatně víc a dodnes z toho (jak sama přiznává) ve škole žije. A úplně mimochodem se s ní naučil i mladší, který si u toho hrál, ale naučil se sám číst, počítá a odečítá do dvaceti bez problémů a umí většinu vyjmenovaných slov a taky slovní druhy :-) (je v první třídě teď). 

Luna Já myslím, že ty menší děti jsou přirozeně zvídavé a pokud ve svém okolí vidí že je normální chodit do školy a učit se, tak to dělají taky :-) Jsem si při tom vzpomněla na Betty MacDonaldovou, jak vzpomíná na dětství a říká tam něco jako "nikdo nás nekotroloval, do školy jsme chodili, jen když se nám chtělo, ale většinou jsme tam chodili...." :-) (není to úplně přesný citát)