Luna
budu delat skolnika!
Stěžovací vlákno
viktorka_od splavu
Beru te! Ale naoko vypisem vyberko, je to prece jen skolstvi.![]()
Luna viktorka_od splavu Nešel by na to vzít i nějaký tučný grant..? ![]()
Jakože máš číslo na Babiše, jo? ![]()
Myslím, že jsi našla díru na trhu.
Pavlena Jezis ale ted jsi mi vnukla podnikatelsky plan: Zalozim soukromou alternativni skolu, kam se nebude muset prijit nikdy! Skolne pochopitelne vybirat budu.
Neznáte Summerhill?
Spinifex Jo, to znam, ale mas recht, lehce to upravim, at si nekradem klienty.![]()
Spinifex Jo, to znam, ale mas recht, lehce to upravim, at si nekradem klienty.
Náhodou, v Česku zatím nic takového není. Já bych do toho šla.
Na Summerhill je školné kolem padesáti tisíc liber ročně. ![]()
Sjela jsem po zádech ze schodů. A to mně ve středu na denzitometrii řekli, se se mi zhoršila osteoporoza v pateři a v kyčli. Záda mám sedřený.![]()
MP Marge 0zero7 Tohle není normální a bude hůř
Souhlasim, ale tady to bud nikdo nechce slyset - anebo se boji neco rict nahlas ![]()
Spinifex Ale na konci roku musí studenti udělat zkoušky, jinak nepostoupí....to náhodou ale není úplně špatný systém. Teda postavený hodně na důvěře, ale když si představím třeba svoji dceru, myslím, že by na většinu předmětů chodila.
Souhlasim, ale tady to bud nikdo nechce slyset - anebo se boji neco rict nahlas
pretoze tu existuje mob mentality. to si kazdy radsej rozmysli a maximalne si to posepkaju za zavretymi dverami. komunizmus.
Garfie Jasny, my si delame srandu, ale zrovna mne, kdyz jsem byla dite, by to vyhovovalo maximalne. Se priznam, ze me skola hrozne bavila, nechtela jsem tam chodit jen kvuli debilnim spoluzakum.![]()
Spinifex ta škola spadá pod nějakou inspekci a tím pádem se dají dohledat i výsledky (viz tady) a jak říká Garfie mají na konci roku zkoušky, takže něco se naučit musí. Ten učitel v tom rozhovoru říká, že má třeba jednoho dva žáky na hodinu. A to probere učivo podstatně rychleji, než ve třídě 30 dětí.
Mně by se taková škola líbila, ale asi by na to nebyly finance. Občas jsem doučovala děti, které nechodily do školy, buď kvůli nemoci nebo prdlým rodičům, a většinu dobu jsme prokecali o všem možném, od vesmíru po botaniku. Přesto se snadno naučily ke zkouškám a co vím, tak většina úspěšně studuje.
Já mám teda na základku ty nejhezčí vzpomínky, měla jsem štěstí na super partu děcek i učitelů.
pretoze tu existuje mob mentality. to si kazdy radsej rozmysli a maximalne si to posepkaju za zavretymi dverami. komunizmus.
Je to smutne, ale mam uplne stejnou zkusenost ![]()
Spinifex Jako nezopakovala bych si to s žádnou radostí, ale musím přiznat, že když jsem dceru učila půl roku doma, naučila se podstatně víc a dodnes z toho (jak sama přiznává) ve škole žije. A úplně mimochodem se s ní naučil i mladší, který si u toho hrál, ale naučil se sám číst, počítá a odečítá do dvaceti bez problémů a umí většinu vyjmenovaných slov a taky slovní druhy :-) (je v první třídě teď).
Luna Já myslím, že ty menší děti jsou přirozeně zvídavé a pokud ve svém okolí vidí že je normální chodit do školy a učit se, tak to dělají taky :-) Jsem si při tom vzpomněla na Betty MacDonaldovou, jak vzpomíná na dětství a říká tam něco jako "nikdo nás nekotroloval, do školy jsme chodili, jen když se nám chtělo, ale většinou jsme tam chodili...." :-) (není to úplně přesný citát)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.