dzizisketa ale to je strasne ![]()
Stěžovací vlákno
viktorka_od splavu mně se stala velice nepříjemná věc - obchodní parner začal loudit alkohol (máme ve firmě lednici na darovaná vína a jiné alkoholy, které ale nepijeme, natož v pracovní době, když všichni řídíme). on se fakt nestyděl si říct, ať mu naleju, zůstala jsem na něho čumět. snažila jsem se nějak jemně zavést řeč jinam, ale on se k tomu pořád vracel. řekla jsem mu, že mi nikdo nepijeme a že tam nemáme ani nic, do čeho bych mu nalila, jemu by to nevadilo ani do hrnku. jako nikdy jsem ho nepovažovala za sympatického člověka, od té doby se mi mimořádně hnusí, bohužel jednat s ním musím.
dzizisketa Jaks to mohla přežít?![]()
Jiná Realita aha, tak kdyz to neni zamestnanec klidne bych mu nalila, jeho vec. ale myslela bych si svoje no:-)
viktorka_od splavu já teda ne, už jen to, že si pracovní návštěva sama řekne o alkohol, je pro mě nechutná věc, pokud se nesetká s pochopením a dál na tom trvá, beru to jako neslýchanou drzost a nevychovanost. a pokud potom trvá na tom, že aby nepila sama, mám si s ní nalít já, přestože ví, že řídím (přece určitě policii nepotkám a navíc určitě pojedu až za pár hodin), tak ztrácím řeč.
měla jsem chuť mu říct, ať se jde léčit, protože tohle už je alkoholismus, on prostě potřeboval dávku. vždycky jsem přemýšlela, proč pořád jezdí na kole, už to vím.
Jiná Realita To jo, to je teda síla. Chápala bych, že si řekne o vodu...
Já na to vždycky zírala ve Vyprávěj, jak se na každou blbost v práci vytahujou panáky
a taky jak se všude kouřilo.
Moji maminku-sovu málem zničilo, když musela do práce dojíždět na 5:50. Říkala, že ale zásadní bylo v 5:50 mít odpíchnuto a pak se šlo volným krokem do kanceláře, kafíčko, snídaně, noviny, make-up... prostě absurdita.
Jiná Realita me se stalo obracene, byla jsem nekde pracovne a nabizeli nam tam panaka. V 10 rano!
a dvakrat, pan nebyl uplne neodbytny, ale dost vytrvaly.
Jako nejsem abstinent, ale vypiju si s kamaradama a pokud je prilezitost. V praci jsem zazila piti max na vecirku.
U nas v praci mame jidelnu, kde bezne nabizeji pivo a dvoudeckove lahvicky vina. Nikdy jsem ale nevidela, ze by si to nekdo fakt dal. Jsme velka instituce, tak nevim, co se deje za dvermi jinych kancelari, ale v nasem tymu se nepije, ani kdyz nekdo neco slavi, to jen na porade koluji chlebicky:)
Ja teda nevim, ale kdybych si dala sklenicku, do konce pracovni doby bych se jen usmivala a nic moc bych neudelala. Ale zas bych byla asi vic mila...
Gatita Taky kdo si dát fakt chce, asi to neřeší dvojdecinkovou lahvinkou z kantýny. Má svoje zdroje - i finančně výhodnější asi.
Aranel no tak nekde se to drzi dodnes, sama jsem byla prekvapena, kolik lidi dorazi pred sedmou a pak mizi ve sprchach, bufetu... Ale zas proc ne, jindy zas pomalu neni cas ani na dvacetiminutovy obed.
Jiná Realita To jo, to je teda síla. Chápala bych, že si řekne o vodu...
Já na to vždycky zírala ve Vyprávěj, jak se na každou blbost v práci vytahujou panáky
a taky jak se všude kouřilo.
Moji maminku-sovu málem zničilo, když musela do práce dojíždět na 5:50. Říkala, že ale zásadní bylo v 5:50 mít odpíchnuto a pak se šlo volným krokem do kanceláře, kafíčko, snídaně, noviny, make-up... prostě absurdita.
Obávám se, že tahle absurdita funguje leckde pořád, pořád se na spoustě míst dbá na dodržování pracovní doby a není primární odvedená práce...... Třeba brácha IT programuje na píchačky ![]()
Sama jsem si zažila, jak bazírování na tom, že musíš být v práci 40 hodin týdně leckdy totálně kazí produktivitu.
Sweet Potato me spis prekvapilo, ze to tam je v nabidce, zrovna u nas, kde vse jede podle reguli, a toleranci k alkoholu bych cekala nulovou. Ale jasny, je to jen pidilahvicka.
A666 Ale jo, já jsem to zažila během krátkého angažmá ve státní správě. Měla jsem tam poloviční úvazek (na DPČ ovšem) a vybrané nějaké dny, kdy tedy budu pracovat. V jeden měsíc na ten jeden můj den připadl státní svátek, tak jsem do práce nešla a rozhodně mě nenapadlo tam jít jiný den - v jiné dny v týdnu jsem zas měla jiné věci na práci. No a na konci měsíce pojeb, jaktože mám 76 hodin místo 80... o tom, kolik hodin z toho sledujeme, aby byly dokumenty správně zarovnané, a čekáme, až někdo dá čtvrté razítko na každou blbost, se nehovořilo nikdy. ![]()
Tak jsem na volný noze a mám se nejlíp.
Ve státní správě mě to nepřekvapuje, v soukromých firmách dost ano. A pro mě je absolutně absurdní, kolik lidí vžaduje dodržování pevné pracovní doby ve vědě (když má člověk blok, tak akorát zírá do počítače, čeká, než bude moct jít domů přitom ví, že kdyby mohl zmizet rovnou, tak mu procházka domů/domácí práce pomůžou vyčistit hlavu a pracoval by na tom třeba ještě večer....). Přece se to tak vždycky dělalo.......
Tak Betty termín "nepřizpůsobiví" je teda něco strašnýho
Nekorektní výraz? Moje dcera bydlela v paneláku a nájemníci dvě patra pod ní zapálili byt. Neměla tam vodu , ale začouzený, smradlavý všechno. A ještě je hasiči z pátého patra balkonem zachraňovali, protože se po schodech nedalo. Byla v pátém měsíci těh.
Tak Betty praveze spis radoby korektni, pro me bezobsazny
Nekorektní výraz? Moje dcera bydlela v paneláku a nájemníci dvě patra pod ní zapálili byt. Neměla tam vodu , ale začouzený, smradlavý všechno. A ještě je hasiči z pátého patra balkonem zachraňovali, protože se po schodech nedalo. Byla v pátém měsíci těh.
Tohle není jen o paneláku, to je prostě riziko bytového domu. Zapálit se může lecos velmi snadno - oblíbenými zapalovači jsou rychlovarné konvice nevytažené ze zdi anebo vánoční světelné řetězy (manžel jim přezdívá vraždítka). My měli v baráku taky požár (naštěstí jen fakt hodně malinký, ale příjezd hasičů mě fakt vyděsil), partaj kde to vzniklo fakt není nepřízpůsobivá, ale holt se evidentně stala nehoda v kuchyni (protože ji pak vymněňovali).
Já vím, že požár může vzniknout i nezaviněně.
Před asi dvaceti lety jsme se švagrovou zapálily na zahradě ušák po tchýni. Protože nám nešel rozebrat zapálily jsme ho vcelku. Vevnitř byl molitan, plameny šlehaly do šesti metrů. Byly jsme strachy bez sebe. No byly jsme blbý.
Tak Betty No vidis to, jste jak neprozpusobivi palit usak. Ne bohuzel pozar vznikne u ledaskoho, to bych nejak na socialni vrstvy netridila. Ale rozumim ti, ze bydlet v panelaku muze byt neprijemne, nikdy nevis jaky dostanes sousedy a tak.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.