Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 08. zaří 2020 11:42

Jennyfor to je strasna situácia, držím palce. Neslo by mu pohrozit, že ked nepodpise DD, tak ho supnes do LDN? On mam pocit stale pocita s tym, ze si to nejako vyriesis a je mu jedno ako. A brata by som poslala do..Och mne tlak stupol len som si to precitala. 

Offline rasaNori
8798 příspěvků moje polička 08. zaří 2020 11:48

Jennyfor bratr je vyborny

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 08. zaří 2020 11:51

Zu No tak to by táta podepsal ten reverz i z tý LDN taky, jestli to jde. Takže to nemá řešení.

Offline Kokoska
34405 příspěvků moje polička 08. zaří 2020 11:51

Jennyfor tak ono ne že se nechceš starat, ale nebudeš moct. Všechno má své meze, když se zničíš, stejně bude muset tatínek někam do ústavu. Ale je to těžký.

Offline Fakirka
2224 příspěvků moje polička 08. zaří 2020 11:55

Jennyfor to je děsná situace. Hlavně to, jak jsi na všechno sama. Je mi to moc líto.

Online 711990
18294 příspěvků moje polička 08. zaří 2020 11:57

Jennyfor teda me uplne jima vztek kdyz ctu o tvym bratrovi. Nechce nam na nej dat kontakt? Bych premohla fobii z telefonovani a vysvetlila mu situaci

Offline Zu
2760 příspěvků moje polička 08. zaří 2020 11:59

Jennyfor kupodivu se nikdo nezajímal, jak se o sebe postará a podepsal popravdě ono to stejně je téměř jedno, brácha ho musel jezdit koupat jak na ortopedický oddělení, kde měli do koupelny schod, ale i na tu LDNku, nikdo by ho neumyl, navíc pokaždý je třeba hlídat, jestli a co jí. Ale alespoň byl u nás ve městě, kam jsme se skoro denně já nebo brácha dostali. Chápu, že chce být doma, ale on nechápe, že neřídím...

tvůj bratr je teda... to ani nejde říct, že na pěst.

Offline Kokoska
34405 příspěvků moje polička 08. zaří 2020 12:00

711990 myslím, že tím bys Jenny jen zavařila další problém, tyhle typy jsou naprosto splachovací, všechno vědí, všemu rozumí. Jen nikdy s ničím nepomůžou.

Online 711990
18294 příspěvků moje polička 08. zaří 2020 12:01

Kokoska ja vim:( ale v tom vsem jeste dejme tomu chapu situaci, ale jeho, jeho teda nechapu vubec! 

Offline continuity
42340 příspěvků moje polička 08. zaří 2020 12:02

Jennyfor já bych si zařídila dvě hodiny čas a zašla si popovídat do prace. Rovnou řekni jak to je, že jsi v klešti a jestli ti nevyjdou s HO vstříc, tak takyuzes skončit úplně ( co ta dlouhodoba ošetřovacka, to přece schválili nebo ne?). Zatím podle inzerátu, které mám na netu IT lidí žádnej nadbytek není, taky by nemuseli sehnat náhradu, hlavně v této v akademickém roce blbě dobe.

Potrebuješ získať nejaký čas na řešení, ono se to taky s tátou jeste může nějak vyvinout. Držím palce, je to teda šílený.

Bratra, tak toho pošli velkým obloukem, kam slunce nesvítí. Nebo mu řekni, ať připraví rehabilitační plán a postel, táta půjde k hospitalizaci a sanitka mu ho za týden vyklopi přede dvěrma, ať s tím počíta. ( Celkem nevadí, že to není pravda, efekt to bude mit, jsem jsi jista ).

Offline Kokoska
34405 příspěvků moje polička 08. zaří 2020 12:05

Zu já řídím, jen naši nějak nechápou, že už taky nejsem mladá a že je to čím dál těžší. Pro ně jsem pořád jejich dítě, které nestárne. Jet ve třech dnech 4x trasu přes 100 km Praha - Prdelkov a ve volném půldni tahat těžko chodícího otce po vyšetřeních, nakoupit, uvařit... mě celkem odrovnalo, po poslední jízdě jsem byla schopná jen sedět a tupě zírat.

Offline Kokoska
34405 příspěvků moje polička 08. zaří 2020 12:07

continuity jo, efekt takový, že vypočítá důvody, proč to nejde.

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 08. zaří 2020 12:08

Mrakoplas Tady v Praze je situace taková, že se od podpisu žádosti o DD čeká průměrně 2 roky, a u chlapů je to 5 let, protože pro ně nemají plánovaný pokoje. Ve věku 80 a výš je jich mnohem míň než žen, je to v těch domovech s počtem míst tak 1:5 v neprospěch chlapů.

Já už vážně začínám uvažovat, že si zažádám už teď sama někam, dokud si to můžu sama vybírat a promyslet. Ty poslední tři roky mne dost proškolily. 

Člověk si furt vevnitř připadá mladej, plánuje, užívá, nakupuje hadry, na takovýhle myšlenky dost času... a pak bum, po pár letech face to face těhle problémů se mi obzory smrskly na výběr nejlepšího chodítka a výlet do Pelhřimova

Online barbucha blogger
35475 příspěvků moje polička 08. zaří 2020 12:10
Reakce na Zu:

A řešili jsme příspěvek ze sociálky a pracovnice nějak odmítaly skutečnost, že kdyby se s mámou něco stalo (a toho do času, má docela dost zdravotních problémů), dítě (já) se nezvládne postarat, protože bydlí ve 2kk a kupodivu chodí do práce.

​Protože to ty lemplové, který mají zajistit tu podporu, radostně házej na rodinu - samozřejmě při vědomí, že členové choděj do práce, maj malý byty atd. Je jim to jedno, postarejte se... hlavně aby nemuseli nic dělat sami. 

Offline continuity
42340 příspěvků moje polička 08. zaří 2020 12:14

Kokoska já bych vůbec dôvody neposlouchala, já se nedomlouvam, já to prostě oznamuji. 

Online barbucha blogger
35475 příspěvků moje polička 08. zaří 2020 12:16

continuity 

Přesně tak. Čas na střídačku!

Offline Kokoska
34405 příspěvků moje polička 08. zaří 2020 12:21

continuity barbucha jednak by na to clovek.musel mit zaludek, nechat otce vyklopit tam, kde ho nechtej, a na jak dlouho myslite  ze by to bylo? Nejpozdeji treti den by ho privezli, ze tam byt nemuze. To leda odjet do zamori a nebrat telefony.

Offline viktorka_od splavu
49114 příspěvků moje polička 08. zaří 2020 12:21

Jennyfor mno jedna znama v podobne situaci se nechala hospitalizovat sama. a razem to slo vyresit i jinak, protoze muselo. ona se teda nechala zavrit na psychinu, nicmene kdyz si to zkusim jen malym kouteckem mysli predstavit, mne by regulerne v tve situaci hrablo uz davno

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 08. zaří 2020 12:23

continuity Já mám teď jen těch 9 klasickejch dní, jako u dětí. Pro tu dlouhodobou ošetřovačku - 90 dní - je podmínkou hospitalizace aspoň 7 dní a doporučení lékaře z nemocnice.

HO mi právě nechtěli dát, že je teď moc práce, dovolenou taky ne, tak jsem to musela řešit takhle, ale jsou tam na mne všichni nasraní, i když to svý si udělat musím, jsem i na tu svou práci sama, nemám nikoho za prdelí, kdyby mne kleplo, tak nespustěj výuku.

Ten systém je dost specifickej a asi jen to mi dává určitou výhodu při vyjednávání. 
Asi to ale takhle zkusím řešit. Pořád je pro ně výhodnější, když budu dělat z domu to co umím, než kdyby teď hledali náhradu, kterou by stejně trvalo půl roku zaškolit. Mám ve čtvrtek domluvenou schůzku, bude hlídat syn.

Offline Kokoska
34405 příspěvků moje polička 08. zaří 2020 12:24

Jennyfor drzim palce, nenech se ukecat!