Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 03. května 2019 09:40

Mutziputzi zprava dobra, protoze kdyby se mely cesky panelaky zacit postupne bourat, tak by vznikl obrovskej bytovej problem, jen v nasem krajskym malomeste v nich zije odhadem 40 tisíc lidi. 

Offline viktorka_od splavu
49357 příspěvků moje polička 03. května 2019 09:42

Potrefenáhusa tema priposrazenyma stropama taky trochu trpim, furt jsem si nezvykla a to se jeste o par cm snizovalo podhledama, achjo

ja teda vyrostla v cihlovym druzstevnim byte co nebyl ani prtavej panelak ani velkorysy stary bydleni, neco mezi. ale pak jsem se “probydlela” ledascim, nektery panelaky hodne spatny, malickaty mistnustky a baraky natesnany k sobe, jinde zas vcelku obyvatelny a pekne prostredi okolo,  jak pises. novejsi co se v brne stavely koncem osmdesatek uz ani nemely papundeklovy jadro.

Online Kokoska
34994 příspěvků moje polička 03. května 2019 10:25

Bydlela jsem v domě přes 100 let starém, v paneláku, v menším cihlovém družstevním domě a teď v RD. Všude stropy kolem 2,60. Takže já pro změnu trpím v místnostech s vysokými stropy. 

49357 příspěvků moje polička 03. května 2019 10:26

Kokoska a cim v nich trpis?

Offline milacka
5881 příspěvků moje polička 03. května 2019 10:30

Kokoska ja sa zasa v miestnostiach s vYsokými stropmi cítim ako ryba vo vode. 

Online Kokoska
34994 příspěvků moje polička 03. května 2019 10:41

viktorka_od splavu Taková nějaká prázdnota, svítidlo na dvoumetrovém laně... prostě mi to vadí, není mi tam útulno. 

Offline milacka
5881 příspěvků moje polička 03. května 2019 10:43

Cervanek v miestnostiach s nízkym stropom sa cítim stiesnene,  syn tiež potiahol v dome výšku na 2,60.

Ale mY sme všetci k tým stropom aj primerane vYsokí

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 03. května 2019 10:44
Reakce na jinx:

Lamicka hlavne ty oranzovo zluto nevim jake obrazce, ktere jsou na tech zateplenych fasadach, to je nestesti. Osobne si neumim predstavit bydlet nekde na jizaku, stodulkach, letnanech, atd., regulerne by mi tam hrablo z toho, jak jsou ty sidliste nehezke

​Tak souhlasím, že barevnost zateplení je leckdy šílená, některé části sídliště vypadají lépe, jiné jsou děs běs. Nicméně to zase neplatí jen pro paneláky, to samé platí i pro rodinné baráky a je ejdno, jestli řadovky nebo normální, všude se idí excesy v barevnostech a když je zle, tak to jsou vyloženě lentilky - červený, vedle toho zelený, za rohem modrý...... Těch křiklavých barev co je vidět třeba po cestě do Prahy a to i v normální starší zástavbě, to je děs......

Jinak nějakou expirační dobu bych u paneláků neřešila, myslím, že tam původně byla hlavně proto, že to byla nová technologie a tak nebylo zase tak dobře vyzkoušení, jak dlouho vydrží. No, drží.....

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 03. května 2019 10:47

milacka ja jsem mala a taky mam rada vysoke stropy.

i v dome v Recku jsme nechali zkopat podlahu pri rekonstrukci.

nizke stropy jsou stisnujici.

Online Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 03. května 2019 10:47

A666 no kolikrát si člověk říká, že ty řvavý barvy byly asi levný, ale kdo ví...

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 03. května 2019 10:49

Potrefenáhusa 

Ty panelový sídliště mívaj zas výhodu v tom, že bejvaj na kraji Prahy u zeleně.

Jo, další výhoda je, že je většinou už nějak vyřešená infrastruktura - jsou tam školy, školky, hřiště, obchody (to teda hlavně večerky), leckdy i restaurace (tam záleží, jak se tam zrovna daří).

manon 

super, jen by mě zajímalo, zda to rekonstruovali za běžného provozu nebo jak to funovalo (protože to vyžaduje už větší zásahy než jen prosté zateplení). ale výsledek super.

49357 příspěvků moje polička 03. května 2019 10:50

Kokoska mozna tak v tech uplne historickych domech kde je strop 4,5 metru, jinak “utulno” je pro me spis klaustrofobni, kdyz mi strop “lezi na hlave”

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 03. května 2019 10:51

Mne je treba uplne jedno, jakej mam strop, prizpusobim se vsemu a nic me netisni. Asi by mi nevadilo zit ani v mobilheimu nebo stary roubeny chalupe. Hlavne, ze je tam pohodlna postel, koupelna a lednicka.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 03. května 2019 10:56
Reakce na Potrefenáhusa:

A666 no kolikrát si člověk říká, že ty řvavý barvy byly asi levný, ale kdo ví...

​Já se obávám, že jen cenou to nebude....... Každopádně někdy si říkám, že moc svobody fakt škodí a nějaká regulace obce/městské části co se týče použití barev je možná na místě....... tady je taky momentální výhoda v těch barácích ze 30.let (které jsou taky víceméně podle jednoho mustru v asi 10 ulicích kolem) - jsou už částečně chráněné, navíc je vlastní většinu jedna společnost (v Německu tolik soukromch vlastníků bytů není), takže je to hezky vkusně udělané, všechny jsou v podobném stylu, žádné barevné excesy......

Ale třeba kamarádka byla smutná, že u nich nakonec neudělali každý panelák jinak barevný - prý by dítko snáz poznalo, kam domů...... Já se nad představou mít vedle sebe červený, zelený a modrý spíše osypala.

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 03. května 2019 11:03
Reakce na A666:

​Tak souhlasím, že barevnost zateplení je leckdy šílená, některé části sídliště vypadají lépe, jiné jsou děs běs. Nicméně to zase neplatí jen pro paneláky, to samé platí i pro rodinné baráky a je ejdno, jestli řadovky nebo normální, všude se idí excesy v barevnostech a když je zle, tak to jsou vyloženě lentilky - červený, vedle toho zelený, za rohem modrý...... Těch křiklavých barev co je vidět třeba po cestě do Prahy a to i v normální starší zástavbě, to je děs......

Jinak nějakou expirační dobu bych u paneláků neřešila, myslím, že tam původně byla hlavně proto, že to byla nová technologie a tak nebylo zase tak dobře vyzkoušení, jak dlouho vydrží. No, drží.....

​tak jasne, rec ale byla konkretne o panelacich. Kdybych totiz mela vyjmenovat vse, ceho se spoluobcane s vytribenym vkusem dopousteji, byla bych tu do pulnoci. 

Online Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 03. května 2019 11:03

razorblade já jsem zjistila (překvapivě), že se mi hodně dobře žije v prostoru, kde je hodně přírodního materiálu, fakt hlína, dřevo, kámen, vlna, bavlna oproti laminátu a polyesteru. To je asi takový moje hlavní kritérium aktuálně.  

Jinak na nízkým stropu mě mimojiné dost štve rychlá vydejchanost ložnice, já zároveň nesnáším na spaní zimu, takže nejsem moc větrač a otvírač oken. 

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 03. května 2019 11:06
Reakce na Kokoska:

viktorka_od splavu Taková nějaká prázdnota, svítidlo na dvoumetrovém laně... prostě mi to vadí, není mi tam útulno. 

​to je nutne zohlednit pri zarizovani. Skvele vypada designove zavesne svetlo - nejake vetsi/velke, platno/platna na stenu (klidne 2x2m), velikou knihovnu, aspon 50 cm vazu s velikou kytici...pak je to krasa  nesmi tam byt drobne veci, resp. jen drobne veci, ty jsou v tom pak utopene

Online Tak Betty
6144 příspěvků moje polička 03. května 2019 11:10
Reakce na razorblade:

Hlavne, ze je tam pohodlna postel, koupelna a lednicka.

​tenhle nazor ma muj muž. Bydleli jsme v panelaku, cihlovy bytovce a teď v rd. PPokazde jsem mu temer rvala ruce od futer.

Ja myslím, ze v kazdym obdobi života ma clovek jine potreby bydleni.

Uz ted vim, ze kdybych jednou zustala sama, prodala bych dum a sla do bytu s velkou terasou. Do luxusniho bytu