MP Marge tak v něčem má možná Samantha pravdu - řekla bych že tatínek má asi pocit, že "k tomu ještě neřekl všechno". i když chápu tvou stížnost, mám taky (skoro) dospělé děti a záleží mi na nich a nemůžu "nemyslet" na to jak se jim daří a jakým směrem se jejich život vyvíjí... myslím, že je důležité si to přiznat, pochopit to a přijmout. nevím, jak je tvůj tatínek starý a jestli je schopen ještě něčeho takového, pokud ne, tak to zas budeš muset přijmout ty. ale teda na slušném chování k sobě navzájem bych trvala... to bezesporu. mrzí mě to i za tebe...
Stěžovací vlákno
MP Marge Tak jestli tě s tím tatínek neprudí soustavně a usilovně, jenom si občas povzdechne, asi by se to mohlo dát tolerovat, ne?
Oni mají někteří rodič tu blbou vlastnost, že jim na dětech záleží celý život a pokud "ví", že jejich dítě dělá něco, co pro něj není dobré (podle jejich názoru) opravdu se tím mohou trápit a soustavně na to myslet a stresovat se tím. A zvláště, když žiješ tak daleko. Mají prostě takovou idealistickou představu, jak by jejich dospělé dítě mělo žít. Což obvykle znamená šťastnou rodinu s dětmi apod.
A s tím ideálem se nechtějí rozloučit.
Naprosto chápu, že tebe to prudí, ale asi bych se snažila to nějak přejít, zamluvit to, odvést pozornost. Zanadávat si tady a a tatínkovi to zamluvit. Vždyť to dělá z lásky a starosti o tebe.
Pokud by to mělo být téma každého vašeho hovoru, pak bych se ti nedivila a utnula ty řeči vždycky v zárodku ![]()
No, ja myslim, ze i psycholog ma pravo si obcas na neco postezovat, ne?
A priznam se, ze nechapu, proc by mi mel tatinek chtit rikat casteji nebo durazneji - svuj nazor na muj vztah uz mi rekl, ja jsem ho vyslechla - vic toho pro nej fakt udelat nemuzu! Takze mi neni vubec jasne, proc to omilat porad dokola...
no presne.... prave jsem se chystala napsat neco v tom smyslu...
a jinak drz se, ono s ohledem na to, ze je to tatinek, se kterym predpokladam ji ak vychazis, podle toho, co pises, tak nic jineho ani nezbyva... ale verim, ze je to neprijemne...
No, ja myslim, ze i psycholog ma pravo si obcas na neco postezovat, ne?
A priznam se, ze nechapu, proc by mi mel tatinek chtit rikat casteji nebo durazneji - svuj nazor na muj vztah uz mi rekl, ja jsem ho vyslechla - vic toho pro nej fakt udelat nemuzu! Takze mi neni vubec jasne, proc to omilat porad dokola...
Ale to já ti neberu, jen si stěžuj. Však jsem jen nabídla jiný pohled na věc.
A proč to omílá ? Protože se s tím nesmířil (můj pohled na věc).
Šmajrá, teď mi tady bude podsouváno, že Marge nemá právo na svůj názor a na svůj život? Kde jsem to, prosím napsala?
No ale když už to otočím - tak tatínek má taky právo na svůj názor a troufám si říct, že Marge je část jeho života. Takže má taky právo říct, co si myslí.
A dcera se nemůže divit, že to slyší pořád - není to zahojené, jen zapouzdřené.
Jak s tím dcera naloží, to už je jiná věc. Může tátu ignorovat, může ho poslat do pryč, ale divit se, že se mu to nelíbí ? Smiř se s tim = nabízí tátovi, ale sobě ne?
Samantha tatinek ma pravo na svuj nazor, dokonce ma pravo jej i diplomaticky sdelit dceri. Rozhodne nema pravo tak cinit opakovane. Jestli to v sobe nema uzavrene a poresene, tak by to opravdu resit mel - sam v sobe.
Krehutka přesně ...
Krehutka souhlasím
Samantha tatinek ma pravo na svuj nazor, dokonce ma pravo jej i diplomaticky sdelit dceri. Rozhodne nema pravo tak cinit opakovane. Jestli to v sobe nema uzavrene a poresene, tak by to opravdu resit mel - sam v sobe.
Jako jo, ale s nějakým právem/neprávem... v tom křehkém vztahu mezi rodiči a dětmi... a na dálku.
Prostě bych tátovi dala klidně a klidně opakovaně a s velkou dávkou trpělivosti najevo, že jsem v pohodě, takhle je mi dobře. A změnila téma.
domenica chapu, kazdy to bude asi resit podle sveho naturelu. Pro me by nerespektovani volby meho zivotniho partnera byl dost podstatny problem a snazila bych se pevne nastavit hranice hned na zacatku, i za cenu konfliktu. Otec ho nemusi mit rad, nemusi spolu travit cas, ale zakladni respekt (me a) meho partnera tam proste bude, pres to vlak nejede.
V nepodstatnych otazkach migrace a politiky bych byla shovivava, tam je prostor na diskusi nebo i ke zmene tematu.
Krehutka zas přes oceán se ty hranice nastavují až nebezpečně snadno...
domenica no ale to presne Marge dela, bohuzel to neni nic platne. Samozrejme ma rodic taky pravo na svuj nazor, ja ho taky mam ohledne mych deti. Ale i kdyz s necim nesouhlasim, nenapadlo by me to omilat kolem dokola kdyz vim, ze oni svuj nazor nezmeni. Stejne by mi neverili, ze si nabijou cenich, musi se presvedcit sami, a nakonec kde je psano, ze pro ne ta moje pravda je ta spravna.
Tak potlapkavam! Nic jinyho delat nemuzu, ty ses odbornik na slovo vzatej. Z ostatnich prispevku jsem taky nejak odvodila, ze tatinek uz taky neni nejmladsi ne? Pokud ano,tak to taky dost omluvi, proste furt stara generace. A tomu dustojnikovi se nedivim, ze se mu libil, ctyri deti, takze super plodnej, k tomu jeste starej, takze nejaka ta renta z USA army, hele pro tatinka bezva partie!
Karja tak 4 děti, to by na ni moc nezůstalo
viktorka_od splavu tak verim, ze Marge je schopna si to ukocirovat. Rozumim tomu, ze byla sklamana, kdyz se chtela pochlubit stastnym okamzikem ze zivota a odpovedi byla studena spracha. Navic otec kritizuje neco, co se opravdu zmenit neda, vek partnera (pokud je to ten skutecny duvod).
Ja mela takovou krizi pred 15 lety s matkou. Teda tykalo se to neceho jineho, ale kdyz proste racionalni vysvetlovani nepomohlo, vyrazne jsem omezila kontakt. Pomohlo to, dokonce si myslim, ze to nasemu vztahu i prospelo a dnes si ke mne rozhodne nedovoli to, co k memu starsimu bratrovi.
Urcite to ale zalezi na konkretni situaci a a ucastnicich, rozhodne to nechci nabizet jako univerzalne pouzitelne reseni.
Krehutka Jasne ze je to Marge schopna ukocirovat ![]()
O mne si vetsina rodinnych prislusniku mysli, ze jsem arogantni krava, prave proto, ze si od nikoho nenecham kecat do zivota (a vysvetlit neco po dobrem, to je u nas v rodine tezke).
Ale s tatinkem to nechci hnat do krajnosti, protoze ho mam ze vsech nejradsi. Tak jsem si potrebovala jen trochu ulevit...
MP Marge
Tak potlapkavam! Nic jinyho delat nemuzu, ty ses odbornik na slovo vzatej. Z ostatnich prispevku jsem taky nejak odvodila, ze tatinek uz taky neni nejmladsi ne? Pokud ano,tak to taky dost omluvi, proste furt stara generace. A tomu dustojnikovi se nedivim, ze se mu libil, ctyri deti, takze super plodnej, k tomu jeste starej, takze nejaka ta renta z USA army, hele pro tatinka bezva partie!
Pry "odbornik na slovo vzatej" ![]()
No to jo, hlavne sama na sebe ![]()
Hele, dustojnik byl prave uz od zacatku velmi uprimnej v tom, ze prave ma deti, byvalych mazelek, rozvodu a podobne uz dost, a ze se nechce vazat. Takze s jeho stedrou penzi se nedalo do budoucna moc pocitat... Ale vzal me na dovolenou na Floridu a koupil mi nekolik paru bot, takze aspon neco pro me americke namornictvo udelalo ![]()
domenica no ale to presne Marge dela, bohuzel to neni nic platne. Samozrejme ma rodic taky pravo na svuj nazor, ja ho taky mam ohledne mych deti. Ale i kdyz s necim nesouhlasim, nenapadlo by me to omilat kolem dokola kdyz vim, ze oni svuj nazor nezmeni. Stejne by mi neverili, ze si nabijou cenich, musi se presvedcit sami, a nakonec kde je psano, ze pro ne ta moje pravda je ta spravna.
No, a to je PRESNE ono!!! Ja samozrejme z psychologickeho hlediska chapu, proc dela to, co dela, ale to jeste neznamena, ze to dela dobre ![]()
Jako fakt nevim, co ceka, ze se stane, kdyz to bude takhle porad vytahovat - ze se kvuli nemu a jeho "psychickemu stresu" s pritelem rozejdu!?
MP Marge Tak vidis, tatinek chtel aby ses trochu pomela a neco si uzila;-).
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.