barbucha to ja ale vubec nezpochybnuji, ze je to jeho dite a to naporad. Jen mam za to, ze by k nemu ale meli od jiste doby pristupovat jako k dospelemu a jako takoveho i respektovat, volba partnera je ukazkovy priklad ![]()
Stěžovací vlákno
jinx ono to dost casto nefunguje ani obracene
(kdyz deti kecaji do zivota rodicum:P
kazdopadne myslim je lepsi se to u blizkych snazit pochopit, nez to smaznout obligatnim “je dospely, co je mi po nem”
Já bych řekla, že to má respektovat a už to neventilovat, právo vyjádřit názor nikdo nikomu nebere, ale zbytek a soustavný poukazování na existenci někoho nežádoucího je navíc.
To možná víme my a třeba MP Marge ,ovšem otec to respektovat nemusí.Tak jako děti občas nerespektují názor rodičů.
Já tomu rozumim a i bych to sama (z obou pozic) schvalovala, jen podotýkám že každej je jinej a ty rodičovský pudy jsou kolikrát silnější než pravidla slušnýho chování, je potřeba to vzít v úvahu.
Nemluvě o tom, když je mezi rodičem a dítětem celej oceán a nehrozí takový věci poslouchat denně a naživo
No prostě si myslím, že jsou horší věci, a že nesouhlas s partnerem dítěte je spíš běžná zálěžitost (obliba vtipů o tchýních by jinak asi prudce poklesla
)
a to dítě, jak správně zdůrazňujete - dospělý dítě, by s tím mělo počítat a nenechat se tím pokaždý zaskočit... jedním uchem tam, druhým ven...
viktorka_od splavu Pokud má někdo výhrady k partnerovi z důvodu věku, nemoci, rodinného stavu, těžko na tom něco "pochopí", leda akceptovat a nejlíp respektovat to může, o masovýho vraha, 16letýho chlapce nebo ženatýho otce malých dětí se nejedná
barbucha tak byt je tam ocean a neni to denne a nazivo, tak to zrejme mpmarge zasahlo, kdyz to sem napsala. Ze by s tim dite melo pocitat a nenechat se zaskocit, to je uvaha a rada k nezaplaceni. Nakonec se dozvime, ze je to jeho chyba, ze je z toho smutne, podrazdene, rozladene... ![]()
No to nevím od koho, já nic takovýho netvrdím.
Ale není to tak, že dítě vždycky bere každou kritiku od rodičů zvlášť úkorně? Nemusí jít hned o partnera... ale jak asi člověk předpokládá že kdo jinej by ho měl podporovat a ve všem souhlasit - tak ten odpor bere vždycky lítostivějc než od cizích?
barbucha no presne. prave proto si myslim, ze clovek by to svy dite podporovat mel, a to fakt uprimne, nejen naoko, ze se slusi drzet hubu
Mutziputzi tak ta vyhrada ma nejaky duvody, ty by bylo dobry vytahnout na svetlo a mozna se na nem trochu rozptyli
U nás doma na podobné výhrady pomohlo rodinu seznámit. Z někoho cizího, jiné barvy a vůbec "z jiného kmene" se tím pro ně stal konkrétní člověk, který je - překvapení - v osobním kontaktu sympatický. A když ho znají, je už tak trochu jejich.
A mně osobně na sady takových výhrad docela pomáhá si říct, že problém nebude ve mně. Že ten, kdo kritizuje, se nejspíš cítí nespokojený/nejistý/nešťastný a neví ani přesně proč, takže hledá nějaký zjevný důvod. Příčina rozlady a výčitek bývá často jinde než v předmětu kritiky.
No ale jako neznamená to, že mě ty výčitky stejně často nerozčílí.
barbucha tak byt je tam ocean a neni to denne a nazivo, tak to zrejme mpmarge zasahlo, kdyz to sem napsala.
Jo. Uz mi s tim sel na nervy delsi dobu, ale nebylo to nic, s cim bych se nemohla vyporadat. Ale nastval me, jak ani o te fotce nedokazal rict nic jineho, nez zanarikat nad pritelovym vekem. A jeste se pak dozvedet, ze si stezuje u pribuznych, jako by se mu dela kdovijaka krivda... Proste mi dosla trpelivost.
Proč ne? Však problém (z jeho hlediska) stále trvá
a trvat bude, dokud se Marge s přítelem nerozejde... Tak má dělat, že o příteli neví, že neexistuje?
Vis, ze by to bylo mozna i lepsi nez ty trpitelske komentare!?
To možná víme my a třeba MP Marge ,ovšem otec to respektovat nemusí.Tak jako děti občas nerespektují názor rodičů.
Tak respektovat to rozhodne nemusi - ovsem ja potom taky treba nemusim mit naladu skajpovat dvakrat tydne, ze...
Samantha Nejde mi zkopirovat tvuj prispevek, ale to jak jsi psala, ze tatinek mozna muj vztah vnima, jakoze asi nechci mit deti - to on vi uz davno a vyporadal se s tim prekvapive dobre. Dokonce se me i opakovane zastal pred agilnimi pribuznymi, kteri s tim meli (a maji) problem, ac jim do toho vubec nic neni. Tim to nebude...
Tak ta vyhrada ma nejaky duvody, ty by bylo dobry vytahnout na svetlo a mozna se na nem trochu rozptyli
Ale vzdyt jsem psala, ze jsme se o tom s tatinkem bavili, a dokonce mockrat. On trva na tom, ze muj vztah, cituji doslova, je "spolecensky nevhodny".
Nahlas se to rict neodvazil, ale z takovych ruznych naznaku mam podezreni, ze spolecenska nevhodnost je dana nejen vekovym rozdilem, ale i tim, ze pritel je Afro-American.
A zjevne se nerozptylilo nic ![]()
Koukam, jak jsem to tady zase zaplevelila ![]()
Jinak dekuji vsem za nazory a podporu. Samozrejme netvrdim, ze je to nejvetsi problem, s kterym se soucasne potykam! Jsou i horsi veci, a s tatinkem si jinak fakt rozumime (tedy az na tu politiku a soucasne deni v Evrope).
Pro uplnost bych jeste rada dodala, ze dalsi duvod, proc me tatinkuv postoj tak irituje, je jeho sovinisticke presvedceni, ze co u chlapa nevadi, u zenske vadi. V minulosti jsme kvuli tomu meli caste konflikty. Jako sorry, ale od nekoho, kdo mel sam vyrazne mladsi pritelkyne cely zivot (a jeste v kruhu kamaradu vtipkoval, ze "co je nad ctyricet, je nepouzitelny"), fakt nemam naladu poslouchat kecy o "spolecenske nevhodnosti" meho vztahu.
A jeste pro uplnost, o vikendu jsem byla fakt nadsena z toho, ze jsme byli na tech lodickach! To ma totiz duvod: Kdyz byl pritel maly, tak se ho jeho prarodice dvakrat pokusili utopit - babicka v umyvadle a dedecek pod zaminkou rybareni v jezere. Kdyz jsme se s pritelem poznali, tak mel chorobny strach z vody. Ale jako vsechno ostatni se to ted rychle lepsi, no a v sobotu sam navrhl, abychom sli na to slapadlo. Desne si to uzil, vubec se nebal, a priste si chce pronajmout kajak! Mela jsem z toho fakt radost ![]()
No a pak poslu fotku, aby bylo videt, jak jsme tady stastni a spokojeni, a dockam se lamentace, proc proboha ten kluk neni aspon o deset let starsi! Tak me to otravilo vic nez jindy, no.
MP Marge Společensky nevhodný dceřino štěstí... achjo
Ještě jednou bych zkusila zareagovat s tím, že je ti to nepříjemné a tatínkův názor to nezmění. A pak zdvořile ignorovat. Já vim, není to jednoduché. A taky je smutné, když rodič nechce akceptovat partnera svého dítěte (pokud ten vztah není opravdu sebe/destruktivní).
MP Marge moji partneti vadi mym rodicum ( zejmena mame), tak priblizne od puberty. Uz jsem si docela zvykla
vypustim to jednim uchem dovnitr, druhym vem, je dost daleko na to, aby mela prakticky vliv na cokoliv. Posledni leta se to hodne zlepsilo, asi jak muze soustredit na ty vnoucata, tak nema tolik casu resit svoje deti.
Ona si obcas pusti pusu na spacir i tchyne a ma nejake vyhrady, k organizaci vztahu meho muze nebo svagra. Ja si to moc neberu, asinjak jsem zvykla z domova. stejne se zaridim podle sveho a muz ji s tim z casu na cas odkazuje do prislusnych mezi, on rika, ze je to nutne, ja ho spis hamuji a
.
Takze, ano, neni uplne v poradku, ze rodice dospelym detem kecaji do zivota, nicmene necekam, ze se to zmeni a ani ty rodice na stare kolena uz prilis nevychovam a tudiz je na mne, abych se s tim vyporadala a naucila zit tak, aby mne to nezranovalo a prilis ty konflikty neeskalovala.
MP Marge no hele, jak bych ti to....ty to popisuješ tak optimisticky, ale z jakých to proboha je tvůj partner podmínek? Nemá tatínek hrůzu spíš z toho? Plus ta diagnóza, původ...jako on každej hledá v partnerským vztahu něco jinýho, ale já osobně si nedokážu představit, že bych měla partnera o 20 let mladšího, vždyť to jsou v 99% tak strašný ucha!
"Kdyz byl pritel maly, tak se ho jeho prarodice dvakrat pokusili utopit - babicka v umyvadle a dedecek pod zaminkou rybareni v jezere."
![]()
Co to je za lidi!
bosibori To mě napadlo taky, že když by se z nějakýho souhrnu biografických údajů stal konkrétní člověk, tak by to mohlo věci výrazně pomoct, ale Marge to má domů přes oceán a výhledově se myslím domů nechystá.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.