Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline continuity
43129 příspěvků moje polička 06. srpna 2019 14:26

MP Marge hele ja jeste musim. Treba moje mama ma panicky strach z vysek a hrozne nelibe nese uz fakt, ze po skalach/ horach leze muz. Uplne pred ni netajime, ze lezou i deti, ale ona je takova pstrosi povaha, ze se uz radsi nepta.

Ale co by mne nikdy nenapadlo, poslat ji fotku deti visicich nekde nas srazem na skale a doufat, ze z toho bude nadsena nebo nas alespon pochvali ( i kdyz to treba byla situace, ze nahoru vylezla i mensi, ktera se dosud bala). Proste necekam, ze zrovna toto jakkkoliv podpori. ( starsi opice uz vi, ze ji tim spolehlive vyprovokuje k lamentacim a dela to pak cilene)

Offline Garfie
28559 příspěvků moje polička 06. srpna 2019 14:30

MP Marge Možná má taky strach, že tě přítel zcela jistě jednou opustí kvůli nějaké mladší (víš jak-podle sebe soudím tebe, on to tak má nastavené) a nechce, aby tě to bolelo. Jako fakt chápu, že tě to mrzí, asi bych ho poprosila, aby to už neřešil (což jsi už jistě udělala, že? ). Klidně si tu postěžuj a nech tatínka brblat, v sedmdesáti už má nárok na nějaký ten stařecký výstřelek. 

Offline MP Marge
6873 příspěvků moje polička 06. srpna 2019 14:39

Garfie No jo, kdyz ja to beru tak, ze muj tatinek rozhodne nestarne

Offline Janulik03
20258 příspěvků moje polička 06. srpna 2019 14:42

Potrefenáhusa MP Marge presne ti som chcela napisat. Ze podla popisu zazitkov priatela by som zipovala na jej klienta. Onl je to partner ale sama pisala zd tk s nkm bolo narocne a otec to pravdepodobne tak vnima a takym sposobom  mozno dava najavo starost o dceru kedze je tak dskeko. 

Verim ze sk potrebovala MP Marge len postazovat na neutralnej pode. Tam potlapkavam a skype nevypinaj

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 06. srpna 2019 14:42

MP Marge Rodiče nepředěláš, moje zkušenost je, že čím byl táta starší, tím to bylo horší. Samosebou že to mrzelo, ale pak jsme se taky nebavili o několika tématech (zhruba těch samých, na jaké máš embargo s tatínkem ty ). Občasné poznámky z jeho strany bylo lepší ignorovat než se rozčilovat.

No a jsou i horší diagnózy, zdá se, že tvůj přítel si vede dobře a držím palce, ať to jde tak i dál. Podle mého osobního průzkumu se 99% lidí k smrti vyděsí, když se dozvědí, že někdo z jejich známých tuhle nemoc má a ta nevědomost o tom, co to vlastně je a jak to probíhá jen podporuje příšerné předsudky. Pokud je někdo chce nebo musí překonat, tak zjistí, že ve většině případů to opravdu není na blázinec, kam by společnost nemocného jedince nejraději zavřela hned, ale že dokonce dnešní medicína dokáže tomu člověku zajistit kvalitní život. 

Offline MP Marge
6873 příspěvků moje polička 06. srpna 2019 14:43

continuity No jo... Ja to s tou fotkou myslela tak, ze jako kdyz tatinek uvidi, jak jsme veseli a uzivame si zivota, ze ho to treba taky rozveseli - tak to holt nezafungovalo

Offline MP Marge
6873 příspěvků moje polička 06. srpna 2019 14:45
Reakce na Janulik03:

Potrefenáhusa MP Marge presne ti som chcela napisat. Ze podla popisu zazitkov priatela by som zipovala na jej klienta. Onl je to partner ale sama pisala zd tk s nkm bolo narocne a otec to pravdepodobne tak vnima a takym sposobom  mozno dava najavo starost o dceru kedze je tak dskeko. 

​Ale vzdyt otec nic z toho nevi, copak jsem blazen, abych mu vypravela detaily!?

Vi, ze ma pritel diagnostikovanou schizofrenii, a ze se leci a priznaky jsou pod kontrolou. Nic vic. 

Offline Janulik03
20258 příspěvků moje polička 06. srpna 2019 14:49

MP Marge ja nam otca doma. Tak ta chapem, lebo niekedy su tie reakciu take uz no neprijemne. Ale tak maju svkj vek, idem dnu nie o si pohundrem, rano je to uz passe. Vravim si som rada ze je s nami a dufam ze moje decka so mnou moju starobu a vrtochy preziju s nadhladom a nebudu ma bit

Offline Janulik03
20258 příspěvků moje polička 06. srpna 2019 14:50

MP Marge ahhha no jo. Niekomu stavi aj taka diagnoza , no. Drz sa

Offline MP Marge
6873 příspěvků moje polička 06. srpna 2019 14:50
Reakce na Mohučanka:

MP Marge Rodiče nepředěláš, moje zkušenost je, že čím byl táta starší, tím to bylo horší. Samosebou že to mrzelo, ale pak jsme se taky nebavili o několika tématech (zhruba těch samých, na jaké máš embargo s tatínkem ty ). Občasné poznámky z jeho strany bylo lepší ignorovat než se rozčilovat.

No a jsou i horší diagnózy, zdá se, že tvůj přítel si vede dobře a držím palce, ať to jde tak i dál. Podle mého osobního průzkumu se 99% lidí k smrti vyděsí, když se dozvědí, že někdo z jejich známých tuhle nemoc má a ta nevědomost o tom, co to vlastně je a jak to probíhá jen podporuje příšerné předsudky. Pokud je někdo chce nebo musí překonat, tak zjistí, že ve většině případů to opravdu není na blázinec, kam by společnost nemocného jedince nejraději zavřela hned, ale že dokonce dnešní medicína dokáže tomu člověku zajistit kvalitní život. 

​PRESNE!!! Mne privadi uplne k silenstvi, kolik predsudku a omezenosti vuci temhle lidem ve spolecnosti je - a to na obou kontinentech

Musi to but fakt peklo, vyrovnat se nejen s tim, ze mas dozivotni diagnozu, ale jeste i s tim, ze se k tobe ostatni chovaji jako k malomocnemu! Pritom by pro zacatek stacilo aspon vyhledat si nejake zakladni informace, ze. 

Offline MP Marge
6873 příspěvků moje polička 06. srpna 2019 14:53
Reakce na Potrefenáhusa:

MP Marge no hele, jak bych ti to....ty to popisuješ tak optimisticky, ale z jakých to proboha je tvůj partner podmínek? Nemá tatínek hrůzu spíš z toho? Plus ta diagnóza, původ...jako on každej hledá v partnerským vztahu něco jinýho, ale já osobně si nedokážu představit, že bych měla partnera o 20 let mladšího, vždyť to jsou v 99% tak strašný ucha!

​No tak pokud si to nedokazes predstavit, tak na to je celkem jednoducha rada - zadneho nemej

Nejak nevim, co jineho mam na to rict...

Offline MP Marge
6873 příspěvků moje polička 06. srpna 2019 14:54
Reakce na Bledule:

MP Marge 

"Kdyz byl pritel maly, tak se ho jeho prarodice dvakrat pokusili utopit - babicka v umyvadle a dedecek pod zaminkou rybareni v jezere."

Co to je za lidi!

​To radsi ani nechtej vedet

Offline viktorka_od splavu
49352 příspěvků moje polička 06. srpna 2019 15:07

MP Marge hm ale argumenty o “spolecenske nevhodnosti” kdyz zijes uplne jinde a v tatinkove okoli se tvuj pritel a vztah proste nevyskytuje, mi prijde vyslovene zastupny duvod. jen takova nicnerikajici nalepka. si teda dle popisu predstavuju (a i ja o dekady mladsi od tvyho otce si to stejnak taky myslim;-) ze chlap by mel byt pro zenu zastita, ochrance, mel by se o ni starat a i s ev. potomstvem ji zabezpecit.. tenhle pocit ja nepretapnu kecy o spolecenskym cimkoliv, ale reknu to natvrdo. on to treba ani neumi nebo nechce rict.. a je uplne jedno, ze v soucasnosti/u tebe nic takovyho neplati, tyhle pocity a nazory uz nepredelas

Offline Zu
2779 příspěvků moje polička 06. srpna 2019 15:13

continuity teď byla od 4camping v Letňanech prodejní výstava, měli tam i hezkého nádobí dost, zkus mrknout na eshop

Offline Garfie
28559 příspěvků moje polička 06. srpna 2019 15:16

MP Marge Máš to těžký, obávám se, že předsudkům neutečeš, málokdo si pod touto diagnozou představí něco konkrétního (a když už, tak nějaký děsivý příběh z bulváru). Já kdysi na praxi vyšetřovala jednoho schizofrenika a můžu říct, že i s odstupem to byl jeden z nejzajímavějších chlapů, které jsem kdy potkala, klidně bych se do něj zabouchla, kdyby byly karty rozdané jinak.

A stěžuju si sama na sebe, že jsem trubka při parkování před domem nezatáhla ruční brzdu, nebo jen málo, sjelo mi auto (stojíme ve velmi mírném, prakticky neviditelném kopečku) a narazilo do rohu sousedovic zdi. Naštěstí za mnou neparkoval soused, ale teda... Rána to byla pořádná, na autě naštěstí jen škrábanec, myslela jsem, že v něm bude díra!! 

Offline Potrefenáhusa
38861 příspěvků moje polička 06. srpna 2019 15:20

MP Marge no já právě ani nepotřebuju, abys mi k tomu něco říkala, to byla jen poznámka k tomu, že každej čeká od partnera něco jinýho, já ti to nerozmlouvám

akorát teda někdy je to pro okolí těžký, moji kamarádku přitahujou chlapi trochu zranění, případně s mírnou psychiatrickou diagnozou, a pak se o ně stará a teď má takovýho exota, že to náš vztah docela pošramotilo - já bych jí ho teda do očí nerozmlouvala, ale pokud má být někde on, a takových příležitostí není málo, tak prostě nejdu - těžký, jako respektuju, že si ho ona vybrala, ale já ho nedávám

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 06. srpna 2019 15:41

Potrefenáhusa Taky jsem plna arche a stereotypu a resim to stejne, vyhybam se a nekomentuju, holt u tech rodicu to jde hur

Offline Ounz
20532 příspěvků moje polička 06. srpna 2019 16:44

Potrefenáhusa ale já sem se třeba to nekomentování musela naučit s věkem, zpočátku, v hloupý mladosti, sem ‘zachraňovala’  jako ne každýho samozřejmě, ale třeba dobrou kamarádku, která chodila s - podle mýho názoru - naprostým blbem, tak sem řekla co si myslim, no narazíš na odpor jednou dvakrát a dojde ti to. Teď volim též metodu vyhýbání, pokud to jde. Jinak se snažím být odměřeně milá; no ale jak mi zrovna dneska můj kolega řekl, je jedno jestli se snažím o milou nebo laskavou reakci, vždycky mi z toho vyjde ‘didoprdele’

Offline Potrefenáhusa
38861 příspěvků moje polička 06. srpna 2019 16:52

Ounz

no to je taková ta mladická upřímnost, kdy maj lidi pocit, že prostě musí všechno všem říct upřímně do ksichtu, dost lidí pak přijde na to, že tahle upřímnost může fakt docela zraňovat a ty vztahy pošramocovat - jenže vono je to taky debilní se tomu vyhejbat - ale třeba tý mojí kamarádce už to řekli při nějaký akci ostatní lidi, že její partner je pro ně bohužel nesnesitelnej a ji to hrozně mrzelo, brečela skoro, když mi to vyprávěla ... a teď babo raď, říct ji narovinu, sorry, já s váma na vejlet nepojedu, protože XY prostě několik hodin nevydejchám nebo se to snažit nějak zaobalit, s tím, že mě bude zvát znova a já se budu vymlouvat, že nemůžu

Offline Ounz
20532 příspěvků moje polička 06. srpna 2019 17:02

Potrefenáhusa no tohle je přesný, to s tou upřímností :) a teda s kamarádkou těžký! Chápu to, ale zase jako, všechno má svý meze, pokud se pán vážně nedá vydejchat, tak by to ale měla akceptovat, ty jí ho nerozmlouváš, ona by ti ho neměla ‘nutit’, takže se buď vídat samy nebo teda jen krátce, žadný celodenní akce, ale ono většinou tyhle vztahy tak nějak zajdou na úbytě..