Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 05. srpna 2019 22:56

MP Marge Tak jedine odzbrojit! Rekni tatinkovi, ze mu rozumis, ale nemuzes si pomoct, ze tenhle pritel te proste hrozne miluje, vis tatinku jako v noci, jestli rozumis. Podle me to tema uz nikdy neotevre;-)))

Offline MP Marge
6873 příspěvků moje polička 05. srpna 2019 22:57
Reakce na Samantha:

Krehutka

Šmajrá, teď mi tady bude podsouváno, že Marge nemá právo na svůj názor a na svůj život? Kde jsem to, prosím napsala?

No ale když už to otočím - tak tatínek má taky právo na svůj názor a troufám si říct, že Marge je část jeho života. Takže má taky právo říct, co si myslí.

A dcera se nemůže divit, že to slyší pořád - není to zahojené, jen zapouzdřené.

Jak s tím dcera naloží, to už je jiná věc. Může tátu ignorovat, může ho poslat do pryč, ale divit se, že se mu to nelíbí ? Smiř se s tim = nabízí tátovi, ale sobě ne?

​Jenze problem je v tom, ze tatinek uz jaksi co si mysli rekl - a cokoliv dalsiho uz je proste navic. 

A fakt nevim, z ceho by se mel "hojit". Mladsi pritel, no to je opravdu hrozna rana osudu

Zejmena kdyz se uvazi, ze jeho druha manzelka byla mladsi o patnact let, a po rozvodu s ni mel same mladsi pritelkyne - nektere jen o neco malo starsi, nez jsem ja! A to bylo v poradku! Protoze u nej jako u chlapa je to samozrejme neco uplne jineho... 

Offline MP Marge
6873 příspěvků moje polička 05. srpna 2019 22:59
Reakce na Karja:

MP Marge Tak jedine odzbrojit! Rekni tatinkovi, ze mu rozumis, ale nemuzes si pomoct, ze tenhle pritel te proste hrozne miluje, vis tatinku jako v noci, jestli rozumis. Podle me to tema uz nikdy neotevre;-)))

​Che che, to bych mohla zkusit! Ale nejspis by to jen potvrdilo, co si beztak cela rodina uz mysli - ze je to vztah vystavenej jen na sexu

Offline MP Marge
6873 příspěvků moje polička 05. srpna 2019 23:01

MP Marge tak v něčem má možná Samantha pravdu - řekla bych že tatínek má asi pocit, že "k tomu ještě neřekl všechno". i když chápu tvou stížnost, mám taky (skoro) dospělé děti a záleží mi na nich a nemůžu "nemyslet" na to jak se jim daří a jakým směrem se jejich život vyvíjí... myslím, že je důležité si to přiznat, pochopit to a přijmout. nevím, jak je tvůj tatínek starý a jestli je schopen ještě něčeho takového, pokud ne, tak to zas budeš muset přijmout ty. ale teda na slušném chování k sobě navzájem bych trvala... to bezesporu. mrzí mě to i za tebe...

​Je mu sedmdesat, ale mysli mu to jako zamlada

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 05. srpna 2019 23:01

MP Marge Presne, at zavidej! Ale ja si nemyslim, ze si tohle lidi obecne pri vztahu starsi zena mladsi muz mysli, ale treba u vas k tomu maji jeste nejaky jiny indicie;-)

Offline MP Marge
6873 příspěvků moje polička 05. srpna 2019 23:04
Reakce na Dadoo:

MP Marge Tak jestli tě s tím tatínek neprudí soustavně a usilovně, jenom si občas povzdechne, asi by se to mohlo dát tolerovat, ne?

Oni mají někteří rodič tu blbou vlastnost, že jim na dětech záleží celý život a pokud "ví", že jejich dítě dělá něco, co pro něj není dobré (podle jejich názoru) opravdu se tím mohou trápit a soustavně na to myslet a stresovat se tím. A zvláště, když žiješ tak daleko. Mají prostě takovou idealistickou představu, jak by jejich dospělé dítě mělo žít. Což obvykle znamená šťastnou rodinu  s dětmi apod.

A s tím ideálem se nechtějí rozloučit.

Naprosto chápu, že tebe to prudí, ale asi bych se snažila to nějak přejít, zamluvit to, odvést pozornost. Zanadávat si tady a a tatínkovi to zamluvit. Vždyť to dělá z lásky a starosti o tebe.

Pokud by to mělo být téma každého vašeho hovoru, pak bych se ti nedivila a utnula ty řeči vždycky v zárodku

​No me prave zacina vadit, ze uz ani jeden nas rozhovor se bez nejake takove vsuvky  neobejde

Jako neni to konec sveta, samozrejme. Jen to zacina byt otravne...

I tu fotku jsem mu poslala, protoze z ni zarila radost a pohoda - takze to, ze se nezmohl na nic jineho nez ten kysely komentar mi na nalade nepridalo... 

Offline MP Marge
6873 příspěvků moje polička 05. srpna 2019 23:04
Reakce na Karja:

MP Marge Presne, at zavidej! Ale ja si nemyslim, ze si tohle lidi obecne pri vztahu starsi zena mladsi muz mysli, ale treba u vas k tomu maji jeste nejaky jiny indicie;-)

​To netusim

Offline MP Marge
6873 příspěvků moje polička 05. srpna 2019 23:05
Reakce na nolita:

​no presne.... prave jsem se chystala napsat neco v tom smyslu...  a jinak drz se, ono s ohledem na to, ze je to tatinek, se kterym predpokladam ji ak vychazis, podle toho, co pises, tak nic jineho ani nezbyva... ale verim, ze je to neprijemne...

​Vychazim, prave proto si stezuju tady, protoze to nechci na skajpu moc hrotit! Prece jen bych rada z te rodiny vychazela aspon s nekym...

Offline Kokoska
34954 příspěvků moje polička 05. srpna 2019 23:15

MP Marge a neni ten vek treba jen zastupny problem? Nevadi spis tatinkovi pritelova nemoc? Promin, ze to pisu tak natvrdo, ale nekteri lide maji z podobnych stavu fakt strach, tak jestli se o tebe nejak neboji?

Offline slniecko admin
19569 příspěvků moje polička 05. srpna 2019 23:34
Reakce na Karja:

Offline slniecko admin
19569 příspěvků moje polička 05. srpna 2019 23:40
Reakce na MP Marge:

​Zejmena kdyz se uvazi, ze jeho druha manzelka byla mladsi o patnact let, a po rozvodu s ni mel same mladsi pritelkyne - nektere jen o neco malo starsi, nez jsem ja! A to bylo v poradku! Protoze u nej jako u chlapa je to samozrejme neco uplne jineho... 

​No vidíš a toto by sa nedalo zužitkovať...ž ho pochváliť aký dobrý vzor Ti dal, tak ideš v jeho šľapajach?

Inak, musím sa priznať, že keď sa mne snažil otec hovoriť do vzťahu, tak som to teda nijako diplomaticky nedávala a dosť neurvalo som mu vmietla, že niekto, kto sa choval v manželstve (s mojou mamou) ako on, mi rady dávať nebude .

A ešte sa priznávam, že ako mi rastie dcéra, bude mať o mesiac 17 tak si stále viac uvedomujem, že zo mňa bude v tomto smere pravdepodobne úplne príšerná matka a raz svokra úplne na zabitia...normálne som sa minule pri pozeraní koncoročnej triednej fotky pristihla, že v duchu kádrujem spolužiakov ako "v najhoršom môže byť", "tento nikdy" a "tohoto v najhoršom prípade niekde zakopem"....

Offline MP Marge
6873 příspěvků moje polička 05. srpna 2019 23:44
Reakce na Kokoska:

MP Marge a neni ten vek treba jen zastupny problem? Nevadi spis tatinkovi pritelova nemoc? Promin, ze to pisu tak natvrdo, ale nekteri lide maji z podobnych stavu fakt strach, tak jestli se o tebe nejak neboji?

​Neni treba se omlouvat, reakce lidi na pritelovu nemoc, to je vubec kapitola sama pro sebe, to bych tady musela plevelit do rana, kdybych zacala psat jeste o tomhle

Je to samozrejme mozne, myslenky prece jen cist neumim, ale nepripada mi, ze to by byl tatinkuv problem, nejspis hlavne proto, ze o tom moc nevi. 

Offline MP Marge
6873 příspěvků moje polička 05. srpna 2019 23:45
Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 06. srpna 2019 00:42

MP Marge 

Tyhle rodinný soudy, to je něco. Názor na člověka vyslovují lidi, kteří tě vlastně vůbec neznaj z toho titulu, že máte trochu společných genů

Jinak svůj názor ohledně neperspektivnosti vztahu jsem jednou jedinkrát v životě taky vyslovila. Dopadlo to, jak jsem si myslela, ale v mezidobí jsem oběma tu lásku přála. A pak foukala bolístky. 

Offline barbucha blogger
35855 příspěvků moje polička 06. srpna 2019 10:59
Reakce na Krehutka:

Samantha tatinek ma pravo na svuj nazor, dokonce ma pravo jej i diplomaticky sdelit dceri. Rozhodne nema pravo tak cinit opakovane. 

​Proč ne? Však problém (z jeho hlediska) stále trvá a trvat bude, dokud se Marge s přítelem nerozejde... Tak má dělat, že o příteli neví, že neexistuje?

To možná dceru zamrzí ještě víc, kdyby rodiče předstírali, že o nějakém partnerovi vůbec nevědí (ergo je vůbec nezajímá).

Někteří rodiče jsou kritický, někteří míň - ale pro většinu není žádnej pro jejich dítě dost dobrej prostě.

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 06. srpna 2019 11:09

Já bych řekla, že to má respektovat a už to neventilovat, právo vyjádřit názor nikdo nikomu nebere, ale zbytek a soustavný poukazování na existenci někoho nežádoucího je navíc.

Offline Gatita
8630 příspěvků moje polička 06. srpna 2019 11:34
Reakce na Kokoska:

​presne tohle me taky napadlo...

Offline Samantha
3293 příspěvků moje polička 06. srpna 2019 11:47
Reakce na MP Marge:

​...A fakt nevim, z ceho by se mel "hojit". Mladsi pritel, no to je opravdu hrozna rana osudu ...

--------

Pardon, nedostanu se na svoje...

Nechci - opravdu nechci tobě kecat do života. Jenom nabízím důvody, proč to táta "nevzdal". A myslím, že v tomto nejde jen o mladšího přítele, ale o tu domnělou "neperspektivitu". To, že v takovém vztahu setrváváš, může táta vnímat jako důvod, že nechceš děti a tímto se zaštiťuješ. Ano, táta nemá co rozhodovat, jak naložíš se svým životem. Ale vrtá mu to hlavou, nechce, abys "jednou" byla sama.

Ale je mu dost na to, aby věděl, že se stářím může přijít samota - pokud vrstevníci (kamarádi, sousedé, spolužáci...) okolo umírají a zůstává jen mladší generace, je vidět, že děti chybějí.

A prosím pro případnou další diskuzi : nechci tady nidkomu radit ani nic vytýkat, jen píšu, jak to vidím já (taký mám příbuzné :) )

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 06. srpna 2019 11:52

barbucha problem trva leda tak na jeho strane, nicmene jeho zivot to neni, tak to ma respektovat. Vyjadril se, byl vyslechnut. Vse ostatni je navic, presne jak pise Mutziputzi 

jestli bude delat, ze o nem nevi (proc tak vyhrocene) nebo zda bude respektovat zivot jineho dospeleho cloveka, to uz je jeho vec (a neco to o nem taky vypovi)

Offline barbucha blogger
35855 příspěvků moje polička 06. srpna 2019 12:12

jinx 

Právě, jeho život to není, je to život jeho dítěte - což je většinou ještě silnější činitel (ten druhej dospělej bude jeho dítě až do smrti, i za sto let to bude pořád jeho dítě, dožijí-li se)

No nic. Stejně tak, jako nějakejma řečma těžko změní názor Marge, tak se i těžko (v tom věku) změní sám. Bylo by pak dobrý, aby s tím počítaly obě strany