Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 23. zaří 2019 23:13

brrr Já jsem si kdysi stěžovala na neúčast spolužáků z gymplu na srazu na MP a bylo mi vysvětleno, že si nemám co stěžovat, protože kdo chce, vídá se mimo srazy, a že mě na podobný mimosrazový setkání nikdo nezve, je akorát tak moje vina. Taky mi to bylo líto, protože jsem to měla a jela 200 kilometrů a nepřišli ti, co to měli jednu zastávku trolejbusem.

Na druhou stranu na posledním srazu jsem nebyla já, protože jsem měla po blbým zdravotním incidentu, cítila jsem se blbě a neměla jsem moc chuť se někde prezentovat, tak už to nemůžu nikomu zazlívat. Pravda je, že my jsme byli taková nesoudržná třída, kdyby to bylo jinak, tak bych byla asi jela.

Důležitý nakonec ale je, že jste si to vy dostavivší se užili :-).

Offline Karja
44671 příspěvků moje polička 23. zaří 2019 23:16

MP Marge Taky na tebe budu myslet, ty si odpocin a chlapcum drzim moc palce k rychlemu obratu! Uplne mi presla chut si na neco stezovat..... tak tfuj tfuj tfuj, preju si, at pristi zpravy od tebe jsou potesujici!

Offline MP Marge
6872 příspěvků moje polička 23. zaří 2019 23:55

Tak Betty Diky

Offline MP Marge
6872 příspěvků moje polička 23. zaří 2019 23:55

Karja Diky, a vynasnazim se

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 24. zaří 2019 05:14
Reakce na Zina:

brrr Já jsem si kdysi stěžovala na neúčast spolužáků z gymplu na srazu na MP a bylo mi vysvětleno, že si nemám co stěžovat, protože kdo chce, vídá se mimo srazy, a že mě na podobný mimosrazový setkání nikdo nezve, je akorát tak moje vina. 

​to je kouzelne! stare dobre MP, podobnou pic....u se clovek jinde nedozvi

Offline Gatita
8620 příspěvků moje polička 24. zaří 2019 07:44

brrr Garfie mam dojem, ze do mensy se musi clovek kvalifikovat a  ze to chce uz opravdu hodne moc vysoke iq? Ja se treba v prvni a druhe tride dost nudila, ale to bylo tim, ze jsem narozena na podzim a do prvni tridy nastupovala opravdu zrala, umela jsem uz plynule cist a byla "jen" o ten rok dva napred, nikoli extremne nadana. No a jak jsem se tam nudila, tak jsem nedavala pozor, zapominala si nosit pomucky a pani ucitelka taky jednou mame domlouvalaIdealni by byla nejaka  osvicena ucitelka, ktera dite zamestna narocnejsimi ulohami, aby se zabavilo a neztratilo pracovni navyky...

Offline Garfie
28548 příspěvků moje polička 24. zaří 2019 09:43

brrr Tady je, ale až pro děti od devíti let, on má sedm. Ani nevím, jestli by na něj úplně měl, to je asi brzo rozpoznat...

Gatita Syn naštěstí zrovna takovou osvícenou pani učitelku má, jsem za ni moc vděčná! Problém spíš je, že on absolutně ignoruje, co ho nebaví-aktuálně psaní, takže zatímco děti napíšou stránku, on čučí z okna a napíše řádek. Pak to dodělává po škole, doma nebo v matice , kde ovšem za zbývajících deset minut zvládne to, co děti za hodinu...sama učitelka mi říkala, že by se jí hodil papír  s dějakou diagnózou, aby mu mohla dát někde úlevy a někde naopak navalit víc. 

MP Marge A jejda :-( držím pěsti všem třem!!!

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 24. zaří 2019 10:12

GarfieMy jsme syna dávali do první třídy pro extrémě nadané. Jedním z podmínek byl test do Mensy. Takže se dělá i malým dětem. Byla to i podmínka některých jejich kroužků. Opakovat ho teď bude až v 15, do té doby platí ten předškolní a je stále členem. 

Offline barbucha blogger
35824 příspěvků moje polička 24. zaří 2019 10:33

Gatita 

130 bodů musíš mít (a výše ).

Offline Gatita
8620 příspěvků moje polička 24. zaří 2019 11:17

barbucha ja bych se bala nechat se zmeritA dite jakbysmet. 

Offline slniecko admin
19564 příspěvků moje polička 24. zaří 2019 11:32

Testovať sa dajú určite už podstatne menšie deti, akurát procl´m je, že IQ sa tiež vyvíja, takže ti môže teoreticky vyjsť niečo iné v rôznom veku. Ďalšia vec je schopnosť dieťaťa spolupracovať a sústrediť sa, takže čím menšie dieťa, tým je výsledok menej presný, resp. niečo hovoriaci. Preto sa aj deti na špecializovaných školách raz za niekoľko rokov pretestuvávajú. Aj preto sa u detí viac hovorí o mentálnom veku (ktoré sa potom jednoduchým prepočtom prerátava na IQ v danom okamžiku), takže u menšieho dieťaťa aj ten rok-dva spraví veľa. (napríklad mentálny vek 8r, fyzický vek 6 rokov = IQ 133).

Offline barbucha blogger
35824 příspěvků moje polička 24. zaří 2019 11:49
Reakce na Gatita:

barbucha ja bych se bala nechat se zmeritA dite jakbysmet. 

​Proč? Blbý je akorát, když dítěti (resp., a vo to hůř, adolescentovi ) vyjde ukrutný hausnumero, mnohem vyšší než tvoje

Já to absolvovala dvakrát, jakože ze solidarity, takže mi to bylo fuk - nepotřebovala jsem to k ničemu... No ale ani oslnivý výsledky eště nejsou zárukou úspěchu, je to jen pro zajímavost spíš.

Jo a jestli má někdo obavy, že bude za blbečka, tak je nejlepší nechat se otestovat v Americe. Jsem zjistila (páč vyfásneš "diplom" ve třech stupnicích), že ta americká přidává asi dvacet bodíků! No neni divu, že pak vo kdejaký americký hvězdě mluvěj jak vo géniovi

Offline Gatita
8620 příspěvků moje polička 24. zaří 2019 12:35

barbucha

Tak dokud je dite maly, muzes mu vysledek zatajit, minimalne ten svuj;)

Jinak ja to asi nepotrebuju vedet. Skolu mam, praci taky, geny uz jsem rozmnozila... A co bych si ted pocala s informaci, ze jsem treba uplne blba?

Offline Garfie
28548 příspěvků moje polička 24. zaří 2019 12:48

Renusatko Jj, měřít se určitě dá, já jen že u nás je kroužek při Mense až od devíti let. A taky že si nejsem jistá, že je moje dítě nějak nadprůměrné :-) Já moc nemám srovnávací vzorek, myslím, že bude lepší průměr. 

barbucha S tím úspěchem a inteligencí máš pravdu, já jsem zrovna příkkladem, kdysi jsem podstoupila rozsáhlý psychologický test (ne teda přímo IQ) v rámci přijímacího řízení, už je to teda skoro dvacet let, ale pamatuju si, že mi vyšlo, že mám vysokou inteligenci, kterou nejsem schopná využít v praxi  

Offline Alena_In
671 příspěvků moje polička 24. zaří 2019 13:04

Kdysi jsem ten test dělala, spíš omylem, šla jsem zrovna okolo a zaujal mě letáček na dveřích. Přišla jsem pozdě, tak jsem tam něco namastila a pak mi přišlo domů, že že mám IQ 138 a pozvánka do Mensy.

K ničemu mi to nebylo, asi taky neumím využít inteligenci v praxi. Aspoň, že máma se pak mohla chlubit sousedkám u nás na vesnici.

Rozhodně si nepřipadám nějak výrazně inteligentní, spíš tak nějak normálně, že nejsem úplně blbá. Mám nějaký fungující život, jsem spokojená, ale občas si říkám, jestli není líp těm úplně blbým (aspoň to nepoznají).

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 24. zaří 2019 15:35

Garfie Alena_In Tak ono dítěti to též teď není k ničemu. Na té škole už není. Naopak tam kde je to nikdo neřeší. Dobré je to akorát na ty kroužky a tábory, protože jsou tam stejně "postižení".  Na běžné základce je to dobré i k tomu, aby se s nimi víc pracovalo. Jinak starší syn je taky v Mense, zopakoval test i v těch 15. Nevím jak teď, ale dřív to platilo jako přijímačky na VUT, nemusel je dělat. Jenže na SŠ neustále propadá a to dokonce i z matiky, kde mu to vyšlo úplně nejlépe.Takže občas pchybuju, že bude mít maturitu.

Offline brrr
12341 příspěvků moje polička 24. zaří 2019 21:24

Gatita Garfie Do těch kroužků musí mít IQ přes 120. Nenapadlo mě se zeptat, od kdy berou, ale teď nám to doporučovala psycholožka v PPP a to je staršímu osm. Mimochodem, byla jsem docela ráda, když nám řekli, že dítko není geniální. Mám pocit, že úplně super život ti extrémně chytří nemají.

Offline Garfie
28548 příspěvků moje polička 24. zaří 2019 21:29

brrr Já myslím, že ta super vysoká inteligence je často vykoupená něčím jiným, třeba sociální izolací, nebo prostě strádáním v jiné oblasti. 

Offline brrr
12341 příspěvků moje polička 24. zaří 2019 21:34

A ještě jednou k těm chytrým dětem. Dneska jsem byla na třídních schůzkách mladšího (první třída). Paní učitelka si mě vzala bokem a dozvěděla jsem se, jak je mládě hyperaktivní, že neudrží pozornost, kašle na jakoukoliv úpravu, atd. Docela mě to udivilo, nám nějak extra hyperaktivní nepříjde, protože srovnáváme jen s tím starším poděsem a taky na konzultačních schůzkách pro předškoláky nikdo nic nezmiňoval. Mj. jsme se s paní učitelkou dostali k vybarvování, atd. tak jsem ji vysvětlovala, že mě to udivilo, protože ve školce dítko moc rádo kreslilo i vybarvovalo. Bylo mi naznačeno, že si vymýšlím, protože hyperaktivní děti nerady kreslí, atd. Domů jsem šla úplně na prášky.

Zavolala jsem paní učitelce ze školky, proč nám neřekli, že máme "pokažené dítě". Paní učitelka mi řekla, že to s kolegyní trochu čekaly a že to bohužel budeme muset vydržet, že je problém v paní učitelce (znají ji dlouhodobě, jsme vesnice a MŠ se ZŠ úzce spolupracují). Že je to stará škola (paní učitelka), co má ráda úhledně splněné domácí úkoly, ae bohužel nemá pochopení pro ty chytré děti, co se v hodině nudí. Že je jí to moc líto a ať se snažíme to dítku co nejméně znechutit. Mno, tak asi budeme mít doma veselo.

Online viktorka_od splavu
49325 příspěvků moje polička 24. zaří 2019 22:17

brrr tjo, soucítím. úplně se ve mně vzdouvá vztek, jen si vzpomenu... bože jak ráda jsem se stěhovala do města a jak se mi ulevilo že tyhle sra.ky netřeba řešit. tu už by se žádná "stará škola" nechytila