Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Online Lamicka
14183 příspěvků moje polička 25. zaří 2019 10:57

viktorka_od splavu treba u nas jsou kvalitni skoly, nektere lepsi, jine horsi, pokud odhlednu od spadovosti, tak si muzes vybrat od klasiky po alternativu, ale co tak vim, tak maji vsichni dost velky problem najit ucitele, hlavne pro 1.stupen, ze bych se divila, kdyby nekdo vysvistel bez vazneho duvodu. 

Offline slniecko admin
19564 příspěvků moje polička 25. zaří 2019 12:13
Reakce na Garfie:

brrr Já myslím, že ta super vysoká inteligence je často vykoupená něčím jiným, třeba sociální izolací, nebo prostě strádáním v jiné oblasti. 

Ale nie.

brrr a je v ročníku len jedna trieda? Že by sa jednoducho len presunul do vedľajšej?

Offline Karja
44670 příspěvků moje polička 25. zaří 2019 12:24

Garfie Tri chlapi! Husty, no ja nevim, kolik ma tahle skola deti, asi moc ne, protoze si vystaci se dvema uciteli, je to proste takovy to ,,smiseny vyucovani,, dve ci tri rocniky v jedne mistnosti. Ja tim sama prosla a myslim si, ze je to dobre, ba dokonce lepsi nez klasika, ale na klasicky prvni stupen jsem nechodila, tak to nemuzu zas tak posoudit. Ale vyhody jsou urcite ty ruzne stare deti pospolu o prestavkach a taky, ze se nauci dost brzo samostatnosti, proste jsme dostavali furt samostatne ukoly, ucitelka nemela cas s nama furt neco delat. A hlavne volny rozvrh a zadne zvoneni. Proste kdyz jsme byli prejety, tak jsme si prohodili telocvik s cestinou ci dali prestavku venku. Fakt nemuzu na to rict jediny spatny slovo. Navic ted je ta skola nove postavena a vybavena, maji neskutecne vybavenou dilnu, kuchyni na prakticke vyucovani, telocvicna super, pc ucebna...

Offline Karja
44670 příspěvků moje polička 25. zaří 2019 12:30

Renusatko No a prave ja nevim, jestli je to dobre ci spatne, ale na tehle malotridce maji rodice tak nejak vetsi silu. Proste kdyz pohrozej, ze deti ze skoly vezmou pryc ( u nas je mesto kousek, takze to neni zadnej velkej logistickej problem), ted maj jeste treba mensi deti, ktery taky potencialne taky nenastoupi, tak se proste musi jednat, ta skola je bez par deti na zavreni...Ale jak rikam, nevim zda je to dobre nebo spatne, asi jak v kterem ohledu;-)

Online Sweet Potato
40315 příspěvků moje polička 25. zaří 2019 12:57

Lamicka Tak jednak nejsou učitelé a jednak dát někomu výpověď fakt neni snadné.

Offline Karja
44670 příspěvků moje polička 25. zaří 2019 13:00

Sweet Potato Presne, jako dat nekomu vypoved ve statnim....no ty vole, lepsi snad ho odpravit, kor ted na tech sluzebnich uradech....

Offline brrr
12341 příspěvků moje polička 25. zaří 2019 18:23

slniecko Právě, že u nás je jen jedna třída.

Offline brrr
12341 příspěvků moje polička 25. zaří 2019 18:28

Jinak my máme školi klasickou devítiletku, zatím můžu hodnotit jen nižší stupeň a ten je ok. Starší má mega štěstí na paní učitelky, dostává učení navíc, případně si může číst. Družina je taky skoro pořád venku, kroužků dost a pana družináře máme taky (zdravím @Garfie). To jen ten mladší kápnul na učitelku, které se všichni hrozí (např. starší ji nemá rád, protože jednou křičela na jeho třídní tak, že ji rozplakala. Teda normálně po sobě ve škole neřvou, doufám.). Uvidíme, jak se to vyvrbí.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 25. zaří 2019 19:32

No ja som sa dnes dozvedela, ze v skolke, kam ma syn od januára nastupit ulma na starosti tie najmensie deti hrozna megera, ktora na ne krici a buzeruje a ze kvôli nej z nej kazdy rok niekolko rodicov deti odhlasi. Staznowti vraj nepomáhajú, vraj nema kto ucit..ale ze taku kozu daju zrovna k tym najmensim! Rozmyslala som, ze dam syna do škôlky este skor ako v januari ale traumu mu dobrovolne ešte skor posobit nechcem prehlasit asi nebude kam, som vobec rada, ze ho niekam zobrali (a uz asi viem preco v hentej skolke bolo miesto)

Offline SunEclipse
3483 příspěvků moje polička 25. zaří 2019 20:17

při snaze ostříhat morčeti drápky mě ten lidožrout nekompromisně hlodnul do krve

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 25. zaří 2019 21:01

Karja No vlastně my teď máme školu s podobným složením. Jen oni fungují po třech ročnících, takže se pořád posouvají a třeba teď v sedmé je syn nejmladší ročník. Celkem mi to vyhovuje, protože jsou samostatní, učí se navzájem. Nějaký rozvrh mají, ale klidně to taky různě přehazují, učí se venku. Vaše škola je vlastně dost pokroková.

Já si myslím, že na prvním stupni by učitelé měli hlavně těm dětem ukázat, že to není opruz, ale že to může být i zajímavé. Většina dětí se do školy těší  a chtějí se učit. Kolik se jích těší do druhé třídy se dá počítat na prstech a potom už je to jen horší. My za školu platíme, ale učitele tam všichni milují, máme víc mužů než žen, děcka se tam těší, rodiče tam chodí rádi a i když je učení založené na určité dobrovolnosti a nejsou známky, tak testy jim vychází mnohem lépe než na běžné škole. 

Offline Karja
44670 příspěvků moje polička 25. zaří 2019 21:06

Renusatko Jo, je pokrokova, pritom jede dost starym stylem. Ale ja si to pamatuju, jak jsme presli v seste do mesta a fakt to smrdelo ,,ustavem,,. Od prostor, pres pocet deti, jak vse bylo striktni, danne, proste ustav no.

Offline barbucha blogger
35824 příspěvků moje polička 25. zaří 2019 22:40

SunEclipse 

Voni to jsou nebezpečný bestie všecko - křeček mladýho pána, kterýho jsem lovila zpod psacího stolu, mi prokous prst!

Offline Tak Betty
6134 příspěvků moje polička 26. zaří 2019 22:16

koupila jsem si hladově dvě pomela, a jsou nějaký vysušený. 

Offline Karja
44670 příspěvků moje polička 26. zaří 2019 22:27

Tak Betty Hmm ja v Tescu granatovy jablko, plus dalsi propriety na salat a bylo uplne plesnivy....

Offline Tak Betty
6134 příspěvků moje polička 26. zaří 2019 22:47

Karja no taky v Tescu, tak jsem se na něj těšila

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 27. zaří 2019 00:43

debilní sousedi neumí chovat psa. už hodinu poslouchám jeho šílené vytí. včera jim pro změnu utekl a náhaněla jsem ho po vsi. nemají zvonek na brance. jinak bych tam šla zvonit. ale přes dvůr se psem nepolezu. oni si klidně spí. já takhle nespím už x nocí, protože ten čokl buď vyje nebo štěká. oni jsou dementi, kteří chtěli pejska, a pak zjistili, že pejsek nějak...zabírá čas!

Offline Edge
1739 příspěvků moje polička 27. zaří 2019 06:45

zpětně to tady dočítám a ohledně focení - třeba syn puberťák a dcera 10 let si strašně rádi prohlížejí svoje fotky, zrovna včera večer jsme se všichni smáli, jak se oba od školkových let změnili... jediný místo, kde mě fotit moc nebaví, jsou koncerty, tam si to radši užiju

Karja hele, ono ale vůbec nejde o nastajlování na soc. sítě... fotky mám u sebe v mobilu a rozhodně je nesdílím (teda kromě pár bezhlavých outfitů na parfu a občas dám na FB i nějakou krajinku z dovolené, výletu nebo dobrý jídlo z restaurace)... ráda si fotím i naši zahradu, ptž ráda sleduju, jak to všechno krásně roste... navíc ty zážitky tak nějak po letech blednou a fotky je aspoň oživí

je jasný, že se zveřejňováním fotek ve škole a školce nemusíš udělit souhlas, ale našim dětem by třeba přišlo líto, kdyby nebyly na fotkách z různých školních akcí, který škola dává na svůj web... nebo až ti oba začnou jezdit na tábory, školy v přírodě, lyžáky atd, tak třeba ty fotky budeš i sama hledat... navíc v té změti 30 cizích harantů se stejně to tvoje dítě ztratí

jinak soucítím se všemi, ať už je to vysušený pomelo nebo štěkající pes

Online Garfie
28548 příspěvků moje polička 27. zaří 2019 08:38

Já si chtěla postěžovat, jak jsem doma sama, muž v Japonsku, děti u babičky (ve škole dnes mají volno), já nemusím vstávat, spát jdu o půlnoci, protože co udělá osamělá žena? Uspořádá večírek....a bum! Od pěti vzůru!!!  Ale naštěstí mi úderem osmé dovezl pošťák balíček, na který jsem se moc těšila, takže nálada se prudce zlepšila a už si nestěžuju! :-)

Offline coralline
2309 příspěvků moje polička 27. zaří 2019 09:30

Tak na mě došlo... prvně v životě mi pračka něco sežrala. Ne ponožku, ale takovej ten hadřík na ochranu proti obarvení prádla. Jsem si na 150 % jistá, že jsou ho do pračky dala, ale prostě asi vysublimoval