Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Magráta
8129 příspěvků moje polička 08. března 2020 09:50

Torrah cítím to stejně jako ty... a to se radši nezabývám myšlenkami na další dopady v budoucnu:-(

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 08. března 2020 09:52

Když přišla ta informace o povinné karanténě pro navratilce, tak samozřejmě první myšlenka byla - když teď skocime do auta, tak to stihneme  Ale byl to jen takový ten první “haha” moment. Takže jsme v klidu dokončili dovolenou, vrátili se s minimálníma curacima pauzama domu a teď poctivě zahajujeme celá rodina, celkem 10 lidi, karantenu. Jako bude asi zázrak, jestli se nepozabijime  Jako nejlepší řešení mi přijde nechat se asap otestovat, dáme tomu par dni a pak uvidíme. 

Offline Magráta
8129 příspěvků moje polička 08. března 2020 09:54

MP Meri snad se takhle zachová většina 

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 08. března 2020 09:54

Torrah Ja se taky nebojim nakazy u sebe, ale u tchana, dedecka a babicek... Oba jsme s manzelem nemocni, snad teda ne koronou, dycha se nam dobre a nikde jsme nebyli...

Offline Ounz
20530 příspěvků moje polička 08. března 2020 10:07

continuity no právě

Offline continuity
43120 příspěvků moje polička 08. března 2020 10:07

MP Meri tak jestli se ti to nechat se otestovat povede, dej vědět. Soukromou laborku, která v Praze otestovala kohokoliv už odstavili. Já už jsem zjistila, že nezbývá než volat na 112. 

Ale pokud nemáte příznaky, stejně to moc nepomůže, orotoze infekční můžete být kdykoliv v těch 14 dnech. 

Offline continuity
43120 příspěvků moje polička 08. března 2020 10:09

Lamicka kroužky DDM už u nás zrušili, zustaly jenom ty, kam chodí výhradně děti ze školy. 

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 08. března 2020 10:13

Ja jsem se taky tesila, ze si v dubnu koupim nejakou zajimavou letenku a vyrazim na jarni prodlouzenej vikend :/ nakonec budu rada, kdyz pojedu do Krkonos...

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 08. března 2020 10:15

razorblade to je dobry ne?

My mame prodlouzenej vikend v Marianskych laznich kam dojedeme autem,tak pokud neonemocnime tak je to "snad"jistota.

Offline continuity
43120 příspěvků moje polička 08. března 2020 10:18

razorblade jinak ti musím říct, že jak teď tomu online zpravodajství věnuji o hodně času než více, tak seznam je pro me jeden z nejlepších.

Offline stes
9257 příspěvků moje polička 08. března 2020 10:23

My se vratili ve stredu v noci. Bez potíží. Navic jsme byli v oblasti, kde ani v sousedství nic neni, a to ani dnes. Pokud zitra vlezu do metra, tak myslim, ze veskere opatreni jsou v haji. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 08. března 2020 10:25

Ve svém okolí mám návrat z nerizikové oblasti. Jenže 13 hodin v letadlech a dalších 7 na letiších. Po návratu teploty, kašel, dušnost a testovat nemá smysl, protože prý dotyčný nemá příznaky ani rizikovou oblast. Tak já někdy nevím. Jedna věc je nezodpovědnost lidí, ale druhá bude i nedostatečný záchyt v začátku. Dle mého tady už teď těch lidí bude mnohem víc.

O karanténách si myslím své od samého začátku. U nemoci, která probíhá i s mírnými příznaky nebo i žádnými to nejde podchytit.  

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 08. března 2020 10:28

continuity Já myslela, že fungují dál? Jinak mi přijde, že se ty testovací kapacity plně nevyužívají, někdy před týdnem jsem viděla tiskovku a tam se ministr kasal, že jedna laboratoř je schopna otestovat sto až dvěstě vzorků za den. Já chápu, že ty testy něco stojí, ale celkem jich bylo provedeno kolik, přes 500 (nemůžu teď dohledat aktuální číslo) ? Tak málo? Proč? 

Každopádně chápu, že když se teď vrátí těch cca 15 tis. lidí, kteří byli v Itálii, tak každýho asi neotestujou. 

Jinak pro mě ta karanténa zas taková změna není, vzhledem k tomu, že jsem doma s děckem, tak jsem na podobnej režim docela zvyklá. Nicméně sambo tu od rána chodí jak lev v kleci, naprosto bezdůvodně štěká po dítěti, který vůbec ničim neškodí, mlátí věcma ... den první, bude to těžký

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 08. března 2020 10:32

A my se taky vrátili z nerizikové oblasti, byli jsme na dost izolovaném místě, kde není jediný případ. Možná je ta karanténa pro nás teď výhodná spíš v tom, že se aspoň nenakazíme v Praze

Offline continuity
43120 příspěvků moje polička 08. března 2020 10:33

MP Meri tak Tilia funguje, akorát už jsem nedohledala, zeby ten koronavirus testovali. 

Testuje se strašně málo, ještě do čtvrtka jsme byli úplně vyloučení z testování, bez ohledu na příznaky  protože jela ta mantra o nerizikových oblastech. Teď už se zas nemůžu na hygienu vůbec dovolat a že jsem to zkoušela. 

Osobne si myslim,  že právě proto, ze se testuje málo, máme málo případu. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 08. března 2020 10:38

continuity Osobne si myslim,  že právě proto, ze se testuje málo, máme málo případu. 

To si myslím taky. Vem si, že jen ty dva, kteří se náhodou nenechali odmítnout, že dobrý a šli do soukromé laboratoře, to v klidu mohli roznášet dál. A takových bude určitě mnohem víc. 

Offline Torrah
3391 příspěvků moje polička 08. března 2020 10:39

continuity já si myslím přesně to samé, ono kdyby se testovalo v těch číslech, co se testuje v Itálii, tak by to asi vypadalo jinak.

Jinak samozřejmě přeju nám všem, abychom se s tím nepotkali.

Offline stes
9257 příspěvků moje polička 08. března 2020 10:45

MP Meri no prave... Metro v Praze povazuju ted, co se vratila vetsina, za casovanou bombu

Offline rasaNori
8836 příspěvků moje polička 08. března 2020 11:17

Jak vas tak ctu, asi se zacinam bat

Offline continuity
43120 příspěvků moje polička 08. března 2020 11:23

Neboj se, my jsme z Prazske čtvrti, kde je tak polovina známých případu. 

A já se ani tak nebojím, že to chytneme, ale že někoho nakazime, on umře a já s tím budu muset žít.