Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline continuity
43122 příspěvků moje polička 08. března 2020 14:25

Rozhovor se slovenskym lekarem, ktery ma prakticke zkusenosti s epidemiemi ruzne po svete

https://www.youtube.com/watch?v=xcc73w9sXOU

jednu z veci, kterou spomina (kolem 20 minuty, pokud zvladnete nebo preskocite ctyri jezdce apokalypsy) je prave ta disciplina. on vubec nediskutuje, jestli treba dojde k zavreni skol, otazka je jenom kdy a v jakem rozsahu ta karantena nastane.

je to docela zajimave, i kdyz hodne dlouhe. ale je i vtipny

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 08. března 2020 14:35

Kokoska 

Rozjelo se to tam strašně rychle rovnou mezi veškerou věkovou populaci (střední délka života je v Itálii 82 let, v Německu 80 let), a zdá být víc než jinde zasažena právě ta nejrizikovější skupina. Pak tam může hrát roli možná (někde) trochu horší organizace, někde bohužel už i kolaps zdravotní péče (nemožnost plicní ventilace). Pak bude hrát nějakou roli obecně horší přístup Italů ke karanténě, rodinné zvyklosti, více kontaktní způsob života v rodině i mimo rodinu... kdo ví...

Offline continuity
43122 příspěvků moje polička 08. března 2020 14:40

Kokoska jeden z duvodu je urcite v tom, ze nez na to prisli, rozlezlo se jim to ve spitalech, kde je vyssi procento starsich a nemocnych lidi, pro ktere to byla posledni kapka. 

chtelo by to presnejsi data, kolik je infikovanych v jake vekove kategorii, aby se to dalo rict presne, pocitam, ze nejake studie z tech dat brzo vypadnou. 

oni na to Italove celkove prisli pozde, protoze o epidemii nic netusili az do doby, kdy jim zacli umirat prvni pacienti (takze byli -14-28 dni ve zkluzu).  

Offline continuity
43122 příspěvků moje polička 08. března 2020 14:46

Ministr školství Plaga nepočítá se zavíráním škol

„Zavírání škol v tuto chvíli nepředpokládám,“ řekl ministr školství Robert Plaga v pořadu Partie televize Prima. O případném uzavření rozhodují odborníci, především krajské hygienické stanice, dodal Plaga.

predpokladat to nemusi, uplne mi prozatim staci, kdyz na to bude panacek pripravenej, aby, az to nastane, byly zmatky a dopady na cely system co nejmensi.

Offline Emerald
2686 příspěvků moje polička 08. března 2020 14:48

continuity Tusim, ze Plaga byl predtoceny v patek, takze tehdy jeste opravdu predpokladat nemusel.

Offline continuity
43122 příspěvků moje polička 08. března 2020 14:54

Emerald jako prvni patek v lednu?

Offline Emerald
2686 příspěvků moje polička 08. března 2020 14:55

continuity Tak vsude se situace vyviji dost prekotne, takze chapu, ze co se jeden den jevi jako nepravdepodobne, muze byt druhy uplne jinak.

Offline continuity
43122 příspěvků moje polička 08. března 2020 15:09

Emerald ja to vim, ale cekala bych spis prohlaseni: pokud dojde na nutnost zavrit skoly, mame pripravene plany a komunikaci. aktualni situace tak nevypada, ale neda se to predvidat. takze mila rodicovska verejnost: pouvazujte, jak lze zabezpecit starostlivost o vase ratolesti v pripade, ze k tomuto kroku budeme muset pristoupit.

nebo jinak: kdyz dojde k rozhodnuti zavrit skoly uprostred pristiho vikendu, tak bude na tom lepe rodic, ktery si prozirave vzal notebook domu, takze muze pracovat z domu nebo uz se zamestnavatelem ten problem resil.

Offline notna
9446 příspěvků moje polička 08. března 2020 15:42

Emerald Jet teď do Egypta s rizikem, že tam uviznu s dětma v karanténě, by mi teda nestalo asi za žádné peníze.

Offline milacka
5881 příspěvků moje polička 08. března 2020 16:04

notna tvoj názor zdieľam, nechápem, že chce niekto cestovať v tomto obdobím za každú cenu, zdá sa mi to nezodpovedné. A pozrela som si video s MUDr. Krčmérym, po 19. minúte presne popisuje tento problém, prečo budeme v Európe bojovať s coronavírusom dlhšie ako v Číne.

Offline continuity
43122 příspěvků moje polička 08. března 2020 16:32

Mě by zajímalo, jak dlouho vydrží Babiš o každém nakaženém komunikovat osobně.

Offline Emerald
2686 příspěvků moje polička 08. března 2020 16:34

notna Ceka nas to za mesic, takze mame jeste cas na rozmyslenou. A mam se citit privinile, ze myslim i na ty penize? Tobe by bylo jedno, ze vyhodis do luftu 90 tisic? Pro me to teda neni takova castka, nad kterou bych mavla rukou. Ale samozrejme se i pripravujeme na to, ze o ne prijdeme, ale jedno mi to proste neni. 

Offline Garfie
28556 příspěvků moje polička 08. března 2020 16:51

Emerald Ja ti rozumim. Za mesic letim s kamaradkou do Armenie s prestupem v Polsku, to teda stale vidim nadejne, i kdyz Iran je hned vedle, takze stat se muze cokoli...:-/ A za dva mesice letime prave i s detmi do L.A., tesi se hrozne, mela to byt nahrada za zrusenou dovolenou v Asii a tam uz se dost obavam :-( Utopime v tom jen o malo mensi sumu nez vy a taky mi to pochopitelne radost nedela...navic ackoli povazuju za rozumne cestovani omezit, je to pro cloveka, ktery cestuje hodne a rad pochopitelne vetsi omezeni, nez pro nekoho, kdo treba vyrazi jednou za rok k mori...

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 08. března 2020 16:55
Reakce na Garfie:

Lamicka Ja tak nejak mozna naivne doufam, ze jsme prece jen trochu disciplinovanejsi nez Italove, ale o moc to asi nebude. :-/ V lidovkach dnes bylo srovnani Italie a Korei, je to docela zajimave a moc me to neuklidnilo. Vtipne je, jak muzova materska firma v Japonsku zakazala vsechny sluzebni cesty z Evropy, vnima Evropu jako hrozbu, protoze JP je porad vcelku v pohode...

​Já se japoncům nedivím, k nims e to z Číny dostalo poměrně záhy a přesto mají celkem za celou dobu tolik případů co spousta Evropských zemí za den, dva........ Korea je taky neuvěřitelná, plošně testují, ohnisko je tam o trochu déle než v Itálii a přestože mají nakažených celkově víc (což asi itálie ale brzy trumfne), tak čísla mrtvých a vážně nemocných jsou někde úplně jinde.......

Offline MP Marge
6873 příspěvků moje polička 08. března 2020 16:55

Ja zacinam mit strach o tatinka. Je mu pres sedmdesat a jeho imunita stoji za starou belu

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 08. března 2020 16:58

Garfie já bych to viděla naopak - kdo jede jednou za rok k moři a má to jako svátost, na kterou navíc třeba celý ten rok šetří, pro toho to musí být mnohem horší, než když jezdí někam každý měsíc.

Offline milacka
5881 příspěvků moje polička 08. března 2020 16:59

Dúfajme, že sa čím skôr oteplí a coronavírus sa bude porúčať, nad 20 stupňov údajne nemá šancu, uvidíme. 

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 08. března 2020 17:00

Emerald Neměj výčitky, mně to přijde rozumnější než jet lyžovat do Itálie, a to se tady ještě týden zpátky tvrdilo jak je úplně v poho a úplně to tady kolegyním věřim jak by nechaly skoro 100 litrů vyletět komínem

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 08. března 2020 17:02

A666 mně přijde zajímavý írán, který nevykazuje pro jistotu žádné těžké případy a navíc vykazuje nějak zázračně hodně vyléčených, ve srovnání s jinými postiženými zeměmi. 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 08. března 2020 17:04
Reakce na notna:

Emerald Jet teď do Egypta s rizikem, že tam uviznu s dětma v karanténě, by mi teda nestalo asi za žádné peníze.

Emerald 

hele uvidíte. Brácha taky hodně přemýšlel, jestli letět na tenerife (odlétal minulou neděli). Nakonec to dopadlo tak, že na Tenerife je stále pouze 7 případů ale počet vpřípadů v ČR se za týden jeho dovolené víc jak zdesetinásobil