Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline bosibori
příspěvků moje polička 10. března 2020 17:01
Reakce na Jos:

bosibori Kdyz to tak ctu, jak desetilete a vys deti nemohou zustat samy doma tak me to kapku desi. Delam v nemocnici a kdyz vsechny sestry a doktorky (vetsinou se to tyka zen) s detmi do 15 zustanou doma, tak nam buh pomahej v beznem provozu natoz jestli neco fakt dorazi. Jinak vas samozrejme chapu....

​ono asi jak které děti.. Já jsem si vždycky připadala jako ledabylá matka, která se děti nebojí nechat samy/chodit do kroužků samy/vařit si a tak, ale celodenní domácí pobyt, který může trvat týdny, je asi moje hranice. Puberťáky už bych doma určitě nechala.

Ale pokud budou zavřené školy znamenat, že budou kolabovat nemocnice a spousta dalších institucí/firem, budou se asi muset nějaké hlídací skupinky vytvářet. 

Offline brrr
12341 příspěvků moje polička 10. března 2020 17:10

Přiznávám, že já zavřené školy považuju za nešťastné řešení. Proč ne i školky? Proč se nezavírá po krajích? Kdo bude ty děti hlídat? (plně chápu bosibori ). Mám teď brigádnici, co si kvůli výzkumu vzala dovolenou a vypadá to, že bude muset do práce, protože jde spoustu lidí na paragraf a ve špitále jim začínají chybět sestry.

Většina lidí dá děti k prarodičům, čili té nejohroženější skupině, takže děti budo cestovat tam a zpátky od rodičů, kteří jsou normálně v práci k babičkám.

Offline Garfie
28558 příspěvků moje polička 10. března 2020 17:11

bosibori Ony už vznikají, já se o to nezajímám, ale už se ke mně i tak dostaly asi tři návrhy na různé příměstské tábory a podobně. A myslím, že vláda stále jedná o možnost zachování školních družin? Jinak ve firmě mého muže dávají příplatek každému, kdo má dítě v té očr skupině a přijde do práce. Jen nevím, jestli to nepovede k tomu, že malí přenašeči skončí u babiček...spuštěn samoočistný program přelidněné Zeměkoule :-/

Online Lamicka
14186 příspěvků moje polička 10. března 2020 17:13

brrr myslim, ze skolky zavrou hned za skolami, protoze jen na fb P6 se lidi strasne bouri, ze byli pozadani at nechaji deti doma, ale zaroven nemuzou zadat o "osetrovacku"

Offline continuity
43128 příspěvků moje polička 10. března 2020 17:15

To je jenom otázka jestli bude kolaps z toho, že rodiče nemůžou do práce kvůli dětem nebo kvůli tomu, že je barák v karanténě a půlka zaměstnanců má několikatýdenní PN. 

Bude nás to něco stát, a to všechny. Ale to není rozhodnutím vlády, nýbrž vyšší moci. Já tady ještě nebydlela, když přišly ty povodně, to se asi taky nediskutovalo, jestli je to nebo ono nutné?

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 10. března 2020 17:20

Jos Diky za prispevek, ja mam na pristi tyden nejake kontroly v nemocnici, tohle asi pribyde k duvodum, proc to odlozit. To me vubec nenapadlo.

Offline continuity
43128 příspěvků moje polička 10. března 2020 17:22

Já nechci skončit takto

A u tohoto jsem včera brečela, chvíli jsem doufala, podobně jako překladatel, že je to snad hoax, ale jsou dnes další zprávy, které vyznívají podobně. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 10. března 2020 17:30

Karja Ja nechci plasit, zatim se nic nedelo. Nevim jak moc velky problem by to byl ani kolika lidi by se to tykalo. Zatim je predpokladam vsude naprosto bezny provoz.

Offline Sweet Potato
40377 příspěvků moje polička 10. března 2020 17:31

Někomu by se mohlo hodit:

Offline Garfie
28558 příspěvků moje polička 10. března 2020 17:34

continuity o tom, že lékaři v Itálii musí vybírat koho budou léčit už jsem četla, našla jsem na netu odkaz na pokyny italského ministerstva zdravotnictví, úplně to se mnou otřáslo. Chtěla jsem to sem dát, ale večer už jsem to pak nenašla. :-( 

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 10. března 2020 17:34

Jos Jo,ja jeste uvidim, budu sledovat web a tak celkove dle situace;-).

Offline Garfie
28558 příspěvků moje polička 10. března 2020 17:39

Sweet Potato  To je od nich hezké!

Offline notna
9447 příspěvků moje polička 10. března 2020 17:45

Garfie Zachování družin? Tak to ty školy mohou rovnou otevřít. K čemu by to bylo dobré, kdyby v kolektivu ve škole byli, jen se neučili? To teda nechápu. Stejně tak ty příměstské tábory. 

continuityLidi vůbec nemají páru, jak je v Itálii situace vážná. Já dnes na obchodní schůzce vyslechla taková moudra o lehké chřipce a že stejně umírají jen ti, kteří by letos umřeli apod.

Offline Jos
příspěvků moje polička 10. března 2020 17:45

Garfie maji o cca polovinu mene ventilatoru na 100tis osob a (asi) i o neco starsi populaci. Bohuzel i treba u chripky ani umela plicni ventilace  casto nepomuze a sanci maji jen ti, kteri se napoji na zjednoduseny mimotelni obeh (ECMO). Plice jsou tak postizene, ze kyslik proste pres plicni sklipek skoro neprojde. A i u nas je vekova hranice na ECMO, myslim kolem 70 + dalsi kriteria....zaprve je tech pristroju strasne malo, je to narocne technicky a je to ohromne rizikove...Nevim tedy jak to je u koronaviru...

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 10. března 2020 17:47

Jako situace je vážná, to bezpochyby a je na místě, aby se všichni chovali zodpovědně. Nicméně pořád nevidím důvod k panice, to ničemu neprospěje. 

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 10. března 2020 17:51

MP Meri No..neco podobnyho jsem chtela napsat v navaznosti na ty reportaze z Bergama

Offline barbucha blogger
35855 příspěvků moje polička 10. března 2020 17:53
Reakce na Sweet Potato:

K tématu, není to stížnost.

​No, tak teď ještě aby vrátili ty desítky tisíc respirátorů, co "zadrželi" tý český firmě!

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 10. března 2020 17:56

Ja se po dnesnim rozhodnuti vlady uplne bojim jit na nakup do Alberta!

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 10. března 2020 17:56

MutziputziJo, jako a mě to působí jako takové ty srdceryvné rádoby reportáže na random téma, která občas vídávám na FB ... Neříkám, že to nemáý pravdivý základ, ale prostě ... O věrohodnosti teda pochybuju. 

Offline barbucha blogger
35855 příspěvků moje polička 10. března 2020 18:00
Reakce na Garfie:

Jos Slyšela jsem, že velké množství žen s malými dětmi ve zdravotnictví je přesně ten důvod, proč s uzavřením škol váhají ve Francii. 

​U nás by takhle zůstala doma polovina sester... mohli by rovnou zavřít krám. Ale zvažuje se zavření ambulancí - kdo potřebuje, měl by jednat rychle

Ode dneška nesměj civilové do naší jídelny, a naopak my nesmíme do občerstvení, který bylo vyčleněný jen pro ně.

Na druhou stranu je na zítra svolaná celozávodní schůze v kongresovým centru, patrně v rámci omezení shromažďování, zaměstnanců máme bratru dva tisíce...