Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Garfie
28558 příspěvků moje polička 10. března 2020 13:51

notna Ty akce, to je něco, přesně jak píš Sweet Potato 99 je ok....

Jinak teda k těm ředitelům škol, já chápu, že náznaky mohli zaregistrovat z médií, jen prostě nevím jestli je to správná cesta, jak předávat informace. Asi mě to rozčiluje, protože se mi kdysi stalo práci něco podobného, unikla mi jedna velmi důležitá věc a když jsem si stěžovala nadřízenému, řekl mi, že to je na firemním (veřejném) webu a tam jsem si to mohla přečíst...

Offline Sweet Potato
40377 příspěvků moje polička 10. března 2020 13:56

Garfie Na druhou stranu, když by to napřed oznamovali ředitelům - jak? Jak to udělat rychle a všem? Dostalo by se to k nim asi postupně a taky by vzniklo spousta stížností a nejasností - škola A se zavírá! Kdo to řekl? Ve škole B nic nevíme. Kdy to přiznaj veřejnosti...

Tyjo, asi poprvé v životě se zastávám Bureše a spol, au.  Jinak to, jak si neodpustil úvodem rýpnout, že Evropa nezvládá, samozřejmě strašné.

Offline notna
9446 příspěvků moje polička 10. března 2020 13:57

GarfieNám ten minulý týden škola poslala i odkazy na nějaké dokumenty MSMT k mimořádné situaci týkající se koronaviru. Jsem to neotevírala, tak nevím, co v tom bylo a teď to samozřejmě otevřít nejde, protože přetíženo :-)

Víc podrobností teda nevím, ale nezanedbal to ten váš ředitel? Protože se mi nezdá, že by ten náš byl tak aktivní sám od sebe... 

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 10. března 2020 14:09

Sweet Potato S vládou tentokrát souhlasí i opozice (alespoň co jsem slyšela) a to je dobře. Já s opatřením taky souhlasím a to i při vědomí toho, že nás i rodinu syna to finančně poškodí. 

Jedinej magor je Hrušínský, ale u něj už je to asi diagnoza

https://www.expres.cz/celebrity/jan-hrusinsky-koronavirus-divadlo-na-jezerce-konspirace-babis-vlada-vojtech.A200310_103850_dx-celebrity_lare?zdroj=sph_expres

Online continuity
43128 příspěvků moje polička 10. března 2020 14:10

notna v těch dokumentech nic moc nebylo, spíš se rusily kroužky a omezoval přístup cizích do škol.

Plaga je zas dva kroky pozadu. On to začne řešit až když to bude plus dva týdny (a to na 60% bude) a to ztrati další čas a zas budou zbytečně zmatky.

Offline Garfie
28558 příspěvků moje polička 10. března 2020 14:20

notna Já nemluvím o naší ředitelce, to vlastně ještě vůbec nevím, jedno dítě je nemocné (to dostalo od spolužáků sms, že se zítra nejde do školy), druhé ještě nepřišlo :-) od školy nevím osobně nic, informace nejsou ani na stránkách. 

Ale moje sestra učí na jednom z největších učilišť ve městě a dozvěděla se to ode mě (a jejich vedení od ní), dvě hodiny poté, co to Babiš oznámil na tiskovce. A další kamarádka, starostka obce, která je zřizovatelme dost velké ZŠ a školní jídelny se to taky dozvěděla z médií, prý "jako všichni" mi napsala na dotaz. Stránky ministerstva, kde se snažili získat informace zkolabovaly. Tak existují miminálně e-mailové adresy, na které by mohlo ministerstvo rozeslat aspoň základní informaci. Tak myslím, že ten váš byl spíš aktivní :-)

Jinak proti zavírání škol nic nemám, doufám, že to tak nevyznívá. Ale myslím, že by spíš měli uzavřít velké výrobní fabriky plné zaměstnanců s nižším hygienickým standardem. 

Sweet Potato Mně by asi stačilo oznámit to souběžně :-) Ministerstvo školství asi má e-maily na všechny školy? 

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 10. března 2020 14:22

Spolu s kulturnima akcema se elegantne zrusila i milionchvilkarska stafeta.  A mne asi dneska praskne hlava, protoze jsem byla z lesa povolana na koronavirus a mam pocit, ze mi asi exploduje hlava

Offline Sweet Potato
40377 příspěvků moje polička 10. března 2020 14:23

razorblade Zlatej kůrovec!

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 10. března 2020 14:27

Sweet Potato Jo! S nim mam aspon cas obcas cumet na parfumanii!

Takze nez zas otevru admina, dovolim si tady jeste nechat neco, co me dneska v ty hruzne pobavilo. Autorem je Cesky institut pro urazeni politiku.

Offline barbucha blogger
35855 příspěvků moje polička 10. března 2020 14:29

crazydaisy 

Tak s dvousethlavou sněmovnou má zrovna pravdu... o Nejedlým ani nemluvě.

Jinak mě napadá, co asi budou zejména středoškoláci s volným časem dělat. Vidím to na trajdání po nákupních centrech

Offline barbucha blogger
35855 příspěvků moje polička 10. března 2020 14:30
Reakce na razorblade:

Spolu s kulturnima akcema se elegantne zrusila i milionchvilkarska stafeta.

​Jo, to je taková vítaná přidaná hodnota

Offline milacka
5881 příspěvků moje polička 10. března 2020 14:42

barbucha Ale to je prašť jak uhoď to trajdání po nákupných centrech, nie?

Offline barbucha blogger
35855 příspěvků moje polička 10. března 2020 14:52

milacka 

No právě

Online continuity
43128 příspěvků moje polička 10. března 2020 14:55

milacka prast jak uhod to samozrejme není. 

Itálie má zavřené školy už dva týdny. Důvod proč to vůbec nepomohlo je, že mládež místo školní docházky pořádala party, které rozháněli až policajti. 

Osobně si myslím, že mládež není dobré nechávat doma zcela bezprizornou, ale trochu jim naložit nějaké povinnosti v rámci zachování duševního zdraví všech zúčastněných nebude od věci). 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 10. března 2020 14:56

barbucha toto zaráža aj mňa, včera sa u nás v meste nariadením zrušili všetky plánované akcie v divadlách, na radnici sa zrušilo uvítanie do života, svadby sa majú odohrať len v prítomnosti svedkov a matrikára bez hostí, univerzita na 2 týždne zrušila prezenčnú výučbu, zavrela sa plaváreň, odporúča sa športové zápsy preložiť alebo odohrať bez divákov. ALE nákupné centrá ostávajú otvorené. V školách sa normálne vyučuje ďalej (ZŠ, SŠ), škôlky a jasle sú otvorené. Akurát sa včera sťažovala jedna pani, že im zrušili v školeškolské kluby, ale spoločná výučba detí naďalej prebieha, že v tom nevidí význam (deti navštevujú rovnakú triedu a krúžky, čiže sú aj tak v kontakte). Ako bonus teda nesmie nechať riaditeľ v karanténe dieťa, ktoré bolo s rodičmi/samé v rizikovej oblasti...

Offline Garfie
28558 příspěvků moje polička 10. března 2020 14:59

barbucha Mně právě to zavření škol, bez nějakých karanténních opatření přijde dost k ničemu, přesně jak říkáš. Mládež se akorát vydá mezi lidi, které nezná. 

Offline letfenixa
10877 příspěvků moje polička 10. března 2020 15:12

A ja si neviem predstaviť, ako by moji žiaci plnili zadané ulohy cez edupage, veď predsa majú voľno! (Teda keby bola karantena)

Offline bosibori
příspěvků moje polička 10. března 2020 15:21

V souvislosti se zavřením škol mám takový problém - škola prý OČR z důvodu uzavření vystavuje jen rodičům dětí mladších deseti let. 

Mám děti malinko starší. Nemůžu je nechat doma přes devět hodin samotné, nemluvě o tom, že se asi těžko budou samy nějak učit. Home office nedostanu. 

Znamená to, že si mám na hlídání dětí (na dobu neurčitou) vzít dovolenou? Nebo můžu mít nějaký druh OČR, ale bez té sociální dávky? Nevíte někdo náhodou? 

Offline dorota
1231 příspěvků moje polička 10. března 2020 15:29

letfenixa Prerušená prezenčná výučba predsa nie je to isté ako voľno. To, že je zatvorená budova školy, nemusí znamenať, že vzdelávanie žiakov nepokračuje. Len je to viac o samoštúdiu a o samostatnej práci.

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 10. března 2020 15:43

bosibori já myslím, že OČR na starší dítě/člena rodiny jen v případě, že je nemocné. Takže buď neplacené volno nebo dovolenou. Proč 10 leté děti nemohou zůstat doma samotné?