Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Online continuity
43127 příspěvků moje polička 10. března 2020 16:05

bosibori já bych těm dětem nejakou odpovědnost dala, sama nám 8 a 10 a do práce budu určitě na pár dni muset a muz bude dva týdny úplně pryč. Já už bývalá v tomto věku o prázdninách normálně sama doma i s mladší ségrou. 

Učení mají zatím od učitelek, s opakováním není takový problém, trochu u te mladší ( ale te zas bude muset pomoct starší, češtinu ji vysvetluje už dnes, protože já nemůžu). 

Co je opravdu složité jsou nové věci v češtině a matice (ani ne prvouce a těch vlastivedach, to zvládají sami). Pokud bude nejhur, budeme to muset dodelavat o víkendech, stejně jako jsem to dělala doposud) nebo si vezmu volno když to nepůjde. Ale u mě je to hrozný voser, já jsem cizinec a musím na pracak kvůli zdravotnímu pojištění.

Ono je to hrozně posune k samostatnosti, věřím tomu

Offline letfenixa
10877 příspěvků moje polička 10. března 2020 16:06

A uz som sa úplne vzila do toho, že aj u nás zavreli školu!

Offline Torrah
3392 příspěvků moje polička 10. března 2020 16:18

crazydaisy já to četla teď a jak jsem občas s nějakými jeho statusy souhlasila (třeba to EET na šatnu), tak tohle mi přišlo totálně mimo.

Offline Sweet Potato
40377 příspěvků moje polička 10. března 2020 16:19

K tématu, není to stížnost.

Offline Garfie
28558 příspěvků moje polička 10. března 2020 16:20

bosibori OČR máš jen do deseti, nebo jako samoživitelka do vyššího věku, teď nevím kolik to přesně je. Jinak dovolená, neplacené volno, home office. Já bych taky nerada nechala děti lehce nad deset let tak dlouho samotné, ale zase půl dne v pohodě, zkus si to v práci nějak domluvit. Případně najít nějaký aspoň lehký dozor. Ono taky záleží na povaze dětí, znám takové třeštiprdla, co bych samotné tak dlouho nenechala ani omylem, protože by stopro něco vyvedli. 

Nešlo by je upíchnout třeba za úplatu na půl dne k nějakým kamarádům, co to mají pořešené? Nebo např. tady už jsou k mání i nějaké příměstské tábory....

Offline Torrah
3392 příspěvků moje polička 10. března 2020 16:20

Sweet Potato teda my jsme ostudy, fakt :(

Offline bosibori
příspěvků moje polička 10. března 2020 16:25
Reakce na Garfie:

bosibori OČR máš jen do deseti, nebo jako samoživitelka do vyššího věku, teď nevím kolik to přesně je. Jinak dovolená, neplacené volno, home office. Já bych taky nerada nechala děti lehce nad deset let tak dlouho samotné, ale zase půl dne v pohodě, zkus si to v práci nějak domluvit. Případně najít nějaký aspoň lehký dozor. Ono taky záleží na povaze dětí, znám takové třeštiprdla, co bych samotné tak dlouho nenechala ani omylem, protože by stopro něco vyvedli. 

Nešlo by je upíchnout třeba za úplatu na půl dne k nějakým kamarádům, co to mají pořešené? Nebo např. tady už jsou k mání i nějaké příměstské tábory....

​Zaměstnavatel je extrémně neflexibilní. Takže zkrácené úvazky, HO i neplacené volno jsou varianty téměř neprosaditelné. No budu to muset nějak vymyslet. 

Musím říct, že mi na představě, že jsou sami doma, nejvíc vadí očekávání typu: celý den budou po telefonu licitovat, jestli to či ono do školy musí dělat/všechno mi odkývají a neudělají nic, takže to budeme dělat se skřípěním zubů večer nebo o víkendu. Místo nachystaného jídla si zaběhnou pro instantní polívku a vyžerou zásoby čokolád. Budou trávit nemístné množství času s telefonem nebo počítačem a po příchodu domů mě potěší historkou, jak jim uvízl dron na balkoně někoho ve vedlejší čtvrti a oni zvonili na celý činžák, než našli správný byt, a pak si do toho cizího bytu pro ten dron šli.

Offline Sweet Potato
40377 příspěvků moje polička 10. března 2020 16:30

bosibori Tak ale to jsou velmi životaschopní, jak je tak líčíš.

Offline Garfie
28558 příspěvků moje polička 10. března 2020 16:32

bosibori  Už se o ně nebojím. Ale nějaké sdílené hlídání bych možná zkusila....

Offline bosibori
příspěvků moje polička 10. března 2020 16:33
Reakce na Sweet Potato:

bosibori Tak ale to jsou velmi životaschopní, jak je tak líčíš.

​A má to světlé i stinné stránky

Offline Sweet Potato
40377 příspěvků moje polička 10. března 2020 16:35

bosibori To si umím představit

Online continuity
43127 příspěvků moje polička 10. března 2020 16:37

bosibori u nás byl problém s domácím učením přesně dva dny. Teď už jim jenom rano omaluji, co mají udělat a dělají to samostatně, jenom orovedu kontrolu. Ta starší si dokonce sama od sebe přepsala věci, co dostala od spolužáků. Fakt jim věř, to půjde. 

Jinak já beru jako jeden z benefitů tohoto celého pruseru, že i ti neflexibilní zaměstnavatele se trochu začnou zajímat a nové formy práce. 

Offline bosibori
příspěvků moje polička 10. března 2020 16:39
Reakce na Garfie:

bosibori  Už se o ně nebojím. Ale nějaké sdílené hlídání bych možná zkusila....

​bez hlídání to nepůjde :-) už jen abych se vyhnula trestnímu stíhání, že spadli ze střechy při slaňování, že je přizabil proud, když se pokoušeli opravit nefunkční lampičku, že se poleptali tavicí pistolí, když konstruovali auto z fénu... možností je bohužel mnohem víc, než si dokážu předem představit. 

Offline bosibori
příspěvků moje polička 10. března 2020 16:42
Reakce na continuity:

bosibori u nás byl problém s domácím učením přesně dva dny. Teď už jim jenom rano omaluji, co mají udělat a dělají to samostatně, jenom orovedu kontrolu. Ta starší si dokonce sama od sebe přepsala věci, co dostala od spolužáků. Fakt jim věř, to půjde. 

Jinak já beru jako jeden z benefitů tohoto celého pruseru, že i ti neflexibilní zaměstnavatele se trochu začnou zajímat a nové formy práce. 

​jo, doufám, že máš pravdu. Že i totálně neflexibilní zaměstnavatelé si teď pod tlakem budou muset vyzkoušet věci dosud nepoznané typu zkrácení úvazků a HO... 

Domácí studium jde, když jsou odděleni nebo hlídáni ale jo, nakonec to nějak dopadne. 

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 10. března 2020 16:45

dorota ta to je studentka dobra. :) Manzel tez uci na univerzite a kdyz da deadline na patek 24:00, tak v patek 23:50 zacnou chodit prvni maily :) To si vzdycky musi vypnout upozorneni na telefonu, protoze jinak to u nas pipa jak v Lidlu u pokladen.. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 10. března 2020 16:48

bosibori Kdyz to tak ctu, jak desetilete a vys deti nemohou zustat samy doma tak me to kapku desi. Delam v nemocnici a kdyz vsechny sestry a doktorky (vetsinou se to tyka zen) s detmi do 15 zustanou doma, tak nam buh pomahej v beznem provozu natoz jestli neco fakt dorazi. Jinak vas samozrejme chapu....

Online continuity
43127 příspěvků moje polička 10. března 2020 16:48

bram blbě je, když si tyto návyky přenesou do pracovního procesu. Člověk aby jim pak dával o dva dny kratší termin, než to reálně potřebuje. Mateřská školka hadr. 

Offline dorota
1231 příspěvků moje polička 10. března 2020 16:49

bram Väčšinou je to tak, pošlú tesne pred deadlinom alebo až po. Nečakala som, že sa niekto ozve tak rýchlo.

Offline Garfie
28558 příspěvků moje polička 10. března 2020 16:54

Jos Slyšela jsem, že velké množství žen s malými dětmi ve zdravotnictví je přesně ten důvod, proč s uzavřením škol váhají ve Francii. 

Online continuity
43127 příspěvků moje polička 10. března 2020 16:56

Krehutka já mám podobné staré děti, ale zas mám holky, co může být jiné než kluci.