Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline bosibori
příspěvků moje polička 10. března 2020 15:44
Reakce na dorota:

letfenixa Prerušená prezenčná výučba predsa nie je to isté ako voľno. To, že je zatvorená budova školy, nemusí znamenať, že vzdelávanie žiakov nepokračuje. Len je to viac o samoštúdiu a o samostatnej práci.

​šedá je teorie a zelený strom života. 

až se školy za dva týdny zase otevřou, přijde do školy několik skupin žactva - ti, co opravdu plnili úkoly, ti, co jich udělali půl, a ti, co nedělali nic... takže se to stejně bude dělat všechno znovu spolu :-)

Offline 711990
18318 příspěvků moje polička 10. března 2020 15:44

dorota nevim, kde letfenixa uci, ale jak vypada samostudium treba ve 3.tride?

Offline 711990
18318 příspěvků moje polička 10. března 2020 15:45

K tematu, mamka dneska rekla svym detem ve tride, ze se skola rusi a ony brecely, ze bez ni nevydrzi a ze prece ted nemuzou prerusit, kdyz se konecne ucej to deleni se zbytkem!!!

Offline Sweet Potato
40377 příspěvků moje polička 10. března 2020 15:46

711990 Tak to je pěkná vizitka paní učitelky

Offline letfenixa
10877 příspěvků moje polička 10. března 2020 15:47

dorota aha, áno

Offline Sweet Potato
40377 příspěvků moje polička 10. března 2020 15:48

Já vyzvedla dítě, vysmáté jak lečo, prý málem zbořili školu. A vymýšlí, jestli bych jí na to volno nenašla nějaký soukromý kurz zpěvu nebo herectví. Tak kdyby se tu mezi vámi nudila nějaká múzická profesorka, dejte vědět

Offline Kokoska
34951 příspěvků moje polička 10. března 2020 15:49

Zrovna jsem si rikala, kdyz jsou zrusene ty akce nad 100 lidi, kdo bude pocitat zakazniky v samosce. V Lidlu narvano jak o Vanocich, jely vsechny pokladny a u vsech fronty, parkoviste plny, tam tech lidi urcite vic bylo. Pravda, nebyli tesne vedle sebe, krome tech front a natahovani se do regalu jeden pres druhyho...

Offline 711990
18318 příspěvků moje polička 10. března 2020 15:49

Sweet Potato jo, ona to s nima umi. Ja to nechapu:D pritom je docela prisna, ale ma je rada a dela s nima blbosti a ony ji milujou. Tenhle "turnus" ji dokonce oslovuje jmenem a tyka ji. Proste to nejaky dite zaclo a najednou ji uz vsichni rikali jmenem a predhanej se, kdo vymysli lepsi zdrobnelinu. 

Offline bosibori
příspěvků moje polička 10. března 2020 15:50
Reakce na Krehutka:

bosibori já myslím, že OČR na starší dítě/člena rodiny jen v případě, že je nemocné. Takže buď neplacené volno nebo dovolenou. Proč 10 leté děti nemohou zůstat doma samotné?

Upřímně mi připadá zvláštní nechat deseti/jedenáctileté děti doma samy celé dny, tzn. těch min. devět hodin denně, do 17h než přijdu z práce. Možná den, ale určitě ne týden. 

Jasně, nejspíš můžou samy ven, ohřívat/vařit si jídlo, pokoušet se učit (tady pochybuji o jakémkoli rozumném výsledku), ale pokud se něco stane, zjistím to pozdě, nemluvě o tom, že budu vyvrhel, který nezajistil dohled. 

Nedávno se někde řešilo, jestli rodič zanedbal dohled, když mu dvanáctileté dítě na přechodu srazilo auto... 

Offline Lamicka
14186 příspěvků moje polička 10. března 2020 15:50

711990 Dcera si uz vcera stezovala, ze je to nuda, ze neni skola. Ale ona to tam miluje, uceni ji jde snadno, plus to pro ni ma spolecensky rozmer (ten hlavne teda ).

Minuly patek jela s muzem na hory. Myslela jsem si, jak jen rano napisu pani ucitelce zpravu, ze nebude a ona si uz ve stredu obehala tridni, anglictinarku a cestinarku, aby ji zadaly ukoly a patecni testy si domluvila na dalsi tyden.

Offline dorota
1231 příspěvků moje polička 10. března 2020 15:51

711990V tretej triede sa to nedá, ale na druhom stupni ZŠ áno (aj keď nie pri všetkých predmetoch), treba viesť žiakov k samostatnosti a zodpovednosti. Úlohy na zopakovanie môžu riešiť aj mladší, alebo cvičiť čítanie či písanie. Myslím, že letfenixa spomínala, že učí matematiku, tak som si z toho vyvodila, že učí na druhom stupni. Je možné, že si to pamätám zle.

Offline letfenixa
10877 příspěvků moje polička 10. března 2020 15:54

dorota pamätáš si správne, ja nemám problém zavalit ich robotou, ale ako z nich dostat aj vystup

Offline Lamicka
14186 příspěvků moje polička 10. března 2020 15:57

bosibori Nemaji mobil, aby zavolali, kdyby se neco delo? Ja se treba necitim na to, aby osmileta dcera chodila domu sama prave kvuli autum, ale doma ji nechavam na hodinu, dve. U starsiho 10 bych nevahala, bylo by doma. To samostudium vidim jako jedinou komplikaci. Nebo nemate nejakou sousedku, ktera by v pripade potreby zabehla? Zrivna dneska jsem takhle na dalku jistila osmileteho syna sousedky. 

Ja to ale vzdycky beru podle sebe. V 11 jsem zacala jezdit na gympl do 15 km vzdaleneho mesta (bylo to super) a doma jsem po skole taky byvala sama.  

Offline žluťásek
8862 příspěvků moje polička 10. března 2020 15:57

bosibori A neznáte se třeba s rodičema z okolí, že byste se vystřídali a přibrali si na den dva pár spolužáků na hlídání a učení?

Edit: U nás už jsem četla pár nabídek zaměstnanců divadel a nějakých jiných zavřených institucí, že nabízí hlídání dětí a nákupy seniorům. I když to nepotřebuju, přišlo mi to moc milý a potěšilo mě to.

Offline 711990
18318 příspěvků moje polička 10. března 2020 15:58

Lamicka presne takhle sem to mela ve skole ja. Hlavne spolecenska udalost a chodila jsem tam desne rada:) 

dorotajako jasney neni problem jim ukoly zadat, ale nevim, na kolik jsou deti na ZS schopny se s tim poprat samy...

Offline dorota
1231 příspěvků moje polička 10. března 2020 15:59

letfenixa Tomu rozumiem, že ťažko od nich dostať výstup. To je však už na ich zdopovednosti, im budú tie vedomosti chýbať. Učím na univerzite, včera večer som študentom poslala inštrukcie, ktoré vypracované zadanie mi majú poslať (bola to úloha, ktorú dostali minulý týždeň a mali sme to pôvodne rozoberať na dnešnom seminári) deadline do štvrtka. Pred cca hodinou a pol mi prišiel prvý e-mail s vypracovaným zadaním, a to od zahraničnej študentky z Ukrajiny s poznámkou, že sa teší na spätnú väzbu. Prekvapila ma, ostatní si možno ešte ani neprečítali e-mail.

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 10. března 2020 15:59

bosibori Tak to nevím, mně to zvláštní nepřijde (spíš naopak), ale to by asi uměl lépe posoudit někdo s podobně starými dětmi (continuity). Sice si pamatuju dobu, kdy mi bylo 10, ale to bylo před více jak 20 lety, to se nejspíš aplikovat nedá :-)

Jestli nedostaneš HO, možná domluvit se se zaměstnavatelem na zkrácení prac. doby, záleží kde pracuješ.

Online continuity
43128 příspěvků moje polička 10. března 2020 15:59

bosibori jestli se skoly otevřou na dva tydny, nestane se vůbec nic, protože se stejně rušily školy v přírodě, takže ten zkluz nebude nijak zasadni. 

Samostudium začne být zajímavé v případě, že se školy otevřou za dva měsíce. Tam bych starsi žactvo upozornila, že jim hrozí přezkoušení, eventuálně opakování ročníku a je to na nich. Co s těma malýma pořád nevím, přemýšlím, že odložím o měsíc nástup do nové práce. 

Offline letfenixa
10877 příspěvků moje polička 10. března 2020 16:02

dorota učím siedmakov a osmakov, že im bude niečo z ucuva chýbať, to je 80% ukradnuté, a to ešte nehovorím o fyzike

Offline bosibori
příspěvků moje polička 10. března 2020 16:04

Lamicka jo, můžou zavolat. Problém je v tom, že kdyby se nedejbože fakt něco stalo, asi by se mi těžko vysvětlovalo, že jsem se o ně řádně starala tím, že jsem je nechala celý den sobě napospas a byla na telefonu. Na to se mi zdají opravdu ještě malí, bavíme se o dětech na I. stupni. Jak říkám, jeden den dejme tomu, ale týden nebo dva... nemluvě o tom, že by zvlčily

No a teď začínají chodit ze školy dlouhé seznamy učiva a tím se to tak nějak řeší, protože samostudium v jejich věku je představa z říše snů. Takže asi neplacené volno... doufám, že to půjde. Ach jo.