Mohučanka to se zas rozjede, hned jak se vyřeší ty veci, které jsou v Maslowove pyramidě v těch nižších patrech a tu kulturu úplně nezdecimovala ani válka.
Stěžovací vlákno
barbucha naši chtěli vědět, jak u nich doma s kostelem. Bohoslužby teda nejsou, ale na internetových stránkách farnosti mají napsáno, že jedinou spolehlivou pomocí v téhle době je motlitba. Mno, já víru nikomu neberu, ono to může opravdu někomu pomoct, ale podle mě by tam měli připsat, že ve jménu lásky k bližnímu mají věřící dodržovat všechna hygienická pravidla. Těch seniorů s něčím na ksichtě je minimum.
continuity dík za útěchu. My jsme v té kultuře "namočeni" celá rodina krom mého muže.
Dneska jsem byla s tátou na nutné kontrole ve Vinohradské nemocnici. Na dveřích ve vchodu do ambulancí nápis, že bez zakryté pusy se nesmí dovnitř. Měli jsme teda roušky (pár jsem jich koupila už někdy v únoru s vidinou cesty do Asie, tak jsme se v rodině podělili), personál bez výjimky v rouškách, respirátor měla snad jedna doktorka. Je to ostuda, že nemají ani zdravotníci. Když se tady už v lednu vědělo o Číně, dalo se předpokládat, že to oběhne svět. Jasně, že ty výpadky čínské výroby jsou ohromné, ale snad se dalo něco dělat, poshánět aspoň pro ta exponovaná pracoviště.
Jinak cestou autem jsem koukala po chodcích, zakryté bych tipla tak na 60%.
Tak muj problem s rouskou je snad vyresen, mama vytahla ze sklepa sici stroj a posadila k nemu tatu, at jako technicky nejzdatnejsi clen rodiny nasije rousky. Cimz mu soucasne zabranila ve vykonu pochuzek, ktere by jinak nutne musel vykonat![]()
Kokoska Podle mě se v lednu už nedalo koupit nic, určitě ne v nějakým rozumným mnozstvi
Mohučanka můj muž zas dělá v letectví, tam je ten průser už teď velikánský. To si nevyberes.
"Hlaseni od mnoha uzivatelu" me uprimne rozesmalo. Chudinky rozechvele, musi za adminem, protoze tohle forum je naaaramne vazna vec:))))
Teď to čtu a jako
. Která chuděra měla potřebu si jít postěžovat "mamince"? Mně to přijde poněkud zbytečné a mně Mutziputzi absolutně nevadila, ba naopak. To jsou horší případy, které mě točí, ale každá máme asi něco, že?
Mohučanka snažím se to vidět optimisticky, věřím, že ty společenské dopady budou i pozitivní. ( Třeba vzdálená práce, on line učení, on line komunikace - to všechno ted rychle jde dopředu).
Ekonomický to bude strašný průser, ale určite to nebude tak strašne, jak to dnes vypada na trzích.
ja se to taky snazim videt optimisticky a tohle mi pripada zajimave a snad opravdu uzitecne, na duhou stranu se trochu obavam ze se zas o krok priblizime tomu cipu pod kuzi. navrh na sledovani lidi v karantene podle dat mobilnich operatoru![]()
Tulipe ale jo, hrotila, moc často jsem s ní nesouhlasila, ale tak není povinné diskutovat s ní / s kýmkoli do krve, ne? A nahlašování fakt nesnáším, pokud nejde o život. Sakra, vždyť je to tady viruální svět, měli bychom se sem chodit spíš odreagovat, poradit se, postěžovat si, když není jinak komu... ne se tu ještě nervovat.
Lama_z_Lana Důchodci bez šátku ... a děti mít šátky nemusí? Jen dotaz.
Někdo tady psal o dřívější přehnané úctě ke stáří, o.k. beru, ale dnešní přehnaý kult dítěte, kdy mohou skoro vše, aby se jim přece nenarušil vývoj, je taky poněkud mimo. A u nás se tedy srocují spíše matky - asi "kočárkují", nebo co
.
Potrefenáhusa no sehnala jsem na internetu, bez problémů. Schválně jsem koukla do historie v mailu, bylo to 17.2. nevím teda, čemu říkáš rozumné množství, počítala jsem pro dva lidi na 14 dní. Nic moc, ale na to nejnutnější se teď hodí. Snacha je těhotná a musí na nějaké kontroly, já s tím tátou... pak asi začnu šít, no.
Gatita bravo, dve mouchy jednou ranou
Mna sa teda Mutzi nijak nedotkla a ani som ju nenahlasovala, ale poslednú dobu to bol fakt extrem.
Kam vedie to neustale moderovanie, povolovanie či sa v jej debate niekto moze účastniť alebo nie, urážanie ostatných...veď je to únavné a zbytočné. Proste nechapem, čo má byť výsledkom toho snaženia.
"Povolovanie" byla samozřejmě nadsázka
. A urážky? Ano, přecitlivělý, nebo vztahovačný jedinec může mít problém.
whiskas kult dítěte je prehnany, souhlasim. Jako každý kult.
........ na duhou stranu se trochu obavam ze se zas o krok priblizime tomu cipu pod kuzi. navrh na sledovani lidi v karantene podle dat mobilnich operatoru
To teď funguje tuším v Izraeli
whiskas no děti by roušky nebo šátky mít měly samozřejmě taky, ale reálně si nedovedu představit u těch nejmenších, jak jim vysvětlit, aby si tu věc nestrhávaly z obličeje. Takže pokud se jdu s miminem v kočáru provětrat, asi bych ho zbytečně netrápila. Samozřejmě předpokládám, že jdu sama a nesrocuju se.
whiskas neumím si představit, jak by si naše ani ne dvouletý batole nechalo dobrovolně něco na puse delší dobu než 3 vteřiny :D Starší děti by mohly, když už to pochopí, proč to je.
Stejně, doporučení je podle mě málo, vyhlásila bych to jako povinnost (aspoň šátek) a bylo by fajn, kdyby aspoň tu a tam prošli policajti a pohrozili "odhaleným". Ale asi mají teď důležitější práci? Taky jsem si všimla, že čím dál od centra, tím menší zahalenost.
personál bez výjimky v rouškách, respirátor měla snad jedna doktorka. Je to ostuda, že nemají ani zdravotníci. Když se tady už v lednu vědělo o Číně, dalo se předpokládat, že to oběhne svět. Jasně, že ty výpadky čínské výroby jsou ohromné, ale snad se dalo něco dělat, poshánět aspoň pro ta exponovaná pracoviště.
To byla reakce na tohle
Mohučanka to se zas rozjede, hned jak se vyřeší ty veci, které jsou v Maslowove pyramidě v těch nižších patrech a tu kulturu úplně nezdecimovala ani válka.
Ovšem nezapomínej, že za války divadla hrály a filmy se točily.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.