Sweet Potato jo, to sedí...vono i to malý dítě si na ty kamna nakonec samo šáhne, jinak to asi nejde
Stěžovací vlákno
whiskas Mňa osobne sa nič nedotklo, písala som to v pôvodnom prispevku. Sú tu ale rôzny ľudia, niektorí to môžu mať v živote ťažšie ako my, môžu si vziať slova až príliš k srdcu, reagovať citlivejšie a majú snáď právo do diskusie prispievať.
Kokoska To je v pohodě. Docela často si tady každý z příspěvku vybere jen to "pro sebe" a tomu pak odpovídá reakce. Jsem si jistá, že to dělám taky
.
No jasně, to je prostě internetová diskuse, povrchní a rychle pomíjivá. :) "Jdu" náhodou kolem, přečtu posledních pár příspěvků a reaguju. Nepřijde mi nějak zásadní pozorně pročítat všechny příspěvky k tématu a ještě se zamýšlet, jestli to daný pisatel myslel tak, jak to ve skutečnosti napsal. Jdu se sem odreagovat, pobavit, občas něco dozvědět. Nechápu to startování, osočování, slovíčkaření. Je to úplně zbytečné plýtvání energií.
kdyby se každý choval zopodvědně, jak jsem psala, kdyby si nevyletěli na dovolené, nevyjeli na lyže v poslední minutě, protože "jich se to netýká a jim se nemůže nic stát", kdyby nosili něco na hubě, dodržovali sociální distanc, kdyby se vychcaně nevraceli minutu před karanténou...kdyby.....kdyby... a tom mluvím. společnost by mohla fungovat skoro normálně, jako třeba na thaiwanu.
Prosimtě nesváděj to na neukázněný lidi. Pokud už mluvíš o tom Tchaj-wanu, tak určitě víš, že tam roušky měli, a rozdávali je všem občanům, a zadarmo. Brzký zavedení karantény, testování, ochranný prostředky - tohle všechno zařizuje jedině vláda, a ne nějakej "každej". To vláda se chovala a chová vrcholně nezodpovědně (ovšem svalovat to bude, stejně jako ty, na nezodpovědný občany, je to mnohem jednodušší).
barbucha no já jak už jsem psala, si myslim, že ty roušky zmizely dřív, než je stihli koupit, jestli se 95% vyrábí v Číně a Čína měla od prosince zavřený továrny, natož když je potřebovala pro sebe.....k tomu si nejsem jistá, jestli ty zásoby v nemocnicích fakt nerozkrad někdo z personálu, jak se tu množej ty zprávy, že si některý z personálu čepovali dezinfekce do vlastních nádob apod......jako tim se nechci týhle vlády nějak extra zastávat, chybějící ochrannej materiál pro zdravotníky je velkej fail, ale na druhou stranu tady s tím tu fakt na rozdíl od tý východní Asie nikdo neměl zkušenost ... jako furt čekat, že mi stát něco dá a nadávat, že nedá - no nedá, když nemá
dzizisketa ten clanek je na mne az prilis aktivisticky, ale obecne s tou myslenkou souhlasim a velkou obavu nad snazsi pruchodnosti "nepopularnich" a antidemokratickych opatreni sdilim
Potrefenáhusa Tak zas na druhou stranu věřím, že kdyby se na to upřela pozornost, že by se našel rozumný způsob, jak si potřebný materiál vyrobit alespoň částečně v Česku.
Ale to rozkrádání zdravotnického materiálu mě teda deprimuje. By mě nenapadlo, že jsou toho lidi shopní ve velkém :o(
Potrefenáhusa mas pravdu, akorat nerozumim te naivite se kterou porad odpovedni cinitele opakuji, jak to jako v te cine normalne objednali, a proste cekali ze zasilka dorazi jako by se nechumelilo az do posledni chvile kdy bylo snad jasne, ze cina nic ven neposle, kdyz ma sama malo. ze proste odklikli "objednat" a slus, nezajem, zadne hledani jinych moznosti, zadna zadni kolecka. bud neuveritelne naivni nebo opravdu jen blba vymluva.
ohledne rozkradani zdravotnickeho materialu mam par sporadickych zkusenosti a fakt mi to vzdy vyrazilo dech, zainteresovane osoby to braly jako beznou vec. kor kdyz jsem pak zjistila jak strasne drahy to vsechno je
No prosimtě, když začneš něco shánět na poslední chvíli, tak samozřejmě nic mít nebudeš... to je snad jasný každý hospodyňce, že musí mít zásobu toho nejnutnějšího. Tak stejně jako potravinový rezervy, tak i zdravotnický rezervy. Aby se dalo překlenout pár dní...
Hergot nemáme snad vod toho placený lidi, který nic jinýho nedělaj než že vytvářej a řešej krizový plány?! Nebo jsme takový angažovali vůbec poprvé - až v prosinci?
DruI si myslim, že si to napřed neuměli představit (jako nikdo z nás) a pak už měli slušně zaspáno
no ta panika je děsná věc, mě to teda deprimuje taky. Nebo nějakej doktor myslim někde psal, že se jim něco ztratilo i přímo z ordinace, že to šlohnul někdo z pacientů, jako to fakt nepochopim asi do smrti
barbucha to je taky pravda. ovšem já nemám čas spoléhat na vládu, a myslela bych, že každý člověk, který není debil, když nepomůže vláda, pomůže si sám. a vládě to při první příležitosti vrátí.
ne že bude chodit po ulici, na všecky (doslova) kašlat, a u toho prohlašovat, že mu vláda nezajistila roušku, tak co. a zase jsem u toho, o čem jsem psala - hloupost a neschopnost se starat. a spousta lidí se navíc snaží tu vládu nějak občůrat a převézt, z karantény utéct nebo ji zatajit, roušku nosit je na bradě, protože na hubě je mu nepohodlná apod.
lidstvo má před sebou mnohem, mnohem horší scénáře, které prostě přijdou, protože se jim nedá nijak zabránit, a jejich pravděpodobnost roste každým dnem. sluneční erupci, která sejme pár satelitů. yellowstonskou kalderu. nebo prostě jen nějakou tu válku, která taky přijde. a nejsme schopni se ukáznit ani tak, abychom nenosili nezakryté huby a na 14 dnů si odpustili pokecy s kámoškama a seděli tam, kde někdo ukáže, že máme sedět, tak strašně sobečtí jsme. a proto to bude mnohem horší, než by to mohlo být. i když za to hodně může vláda, která to po...kazila hodně moc. přesto se dalo udělat i tak hodně, kdyby lidi nebyli arogantní sobci. viz všechny ty případy, kdy před záchrankou zatajili karanténu apod. - za to vláda fakt nemůže.
Potrefenáhusa mas pravdu, akorat nerozumim te naivite se kterou porad odpovedni cinitele opakuji, jak to jako v te cine normalne objednali, a proste cekali ze zasilka dorazi jako by se nechumelilo az do posledni chvile kdy bylo snad jasne, ze cina nic ven neposle, kdyz ma sama malo. ze proste odklikli "objednat" a slus, nezajem, zadne hledani jinych moznosti, zadna zadni kolecka. bud neuveritelne naivni nebo opravdu jen blba vymluva.
ohledne rozkradani zdravotnickeho materialu mam par sporadickych zkusenosti a fakt mi to vzdy vyrazilo dech, zainteresovane osoby to braly jako beznou vec. kor kdyz jsem pak zjistila jak strasne drahy to vsechno je
jo, přesně, za A i za B
Mimochodem, kdyby bylo všechno v cajku a kazili to jen ty "lidi", tak se Zaorálek nemusí veřejně omlouvat. Za vládu.
Jiná Realita tak od podzimu nám tu tvrdili, že vlastně o nic nejde, že je to jen taková chřipečka, že se týká jenom (!!
) starých a oslabených, číňani horečně stavěli polní nemocnice a izolovali celá města a tady furt klídek, nič sa neděje, potraviny budú.. rouška není k ničemu, viru nezabrání, to jedině respirátor... celá asie na hubách roušky ale tady né lidi neblbněte, dyť rouška na vir nefunguje.. a furt dokola. já se fakt nedivím, že třeba ti důchodci fakt netuší co by měli dělat nebo co dělají špatně, nepobírají každý den jiné příkazy a návody
Jiná Realita no já myslim, že ono se to ale strašně rychle mění a ti starší prostě nejsou schopný na to dostatečně rychle a pružně reagovat. I to šití roušek doma je teď aktivita vzniklá přes víkend a šířící se sociálníma sítěma
Nebo napadlo by tě ještě před 14 dnama, že bude fakt reálná karanténa, všechno zavřený, včetně několika uzavřených měst?
moora Jak to souvisí? Mě následné reakce nerozhodí. No, zdá se, že v nejbližší době tento problém nehrozí, vzhledem k jiným prioritám. Kéž by to byla jediná starost.
a ten bohorovnej názor že děcka sou blbci, důchodci jsou blbci.. jen já jsem letadlo, to je taky vtipný. děcka už z nás nebudou, ale staříci (doufám) jednou ze všech, a pak budem v té situaci taky...
Potrefenáhusa napadlo. je to blbý napsat, ale už tehdy, když jsem namítala, že by měli zavřít milánské letiště. tehdy, když to bylo něco s "mnohem menším dopadem než chřipka", tak proč by to dělali.
jsem pesimista. vždycky jedu podle nejhorších scénářů, které si umím představit (tím nemyslím nejhorší možné, protože ty si často představit neumím, tedy asi nikdy, protože to vždycky může být horší).
teď si myslím ve svém černém scénáři, že na podzim bude mít možná česká republika dost problém se zásobováním potravinami, pokud se něco nezmění během měsíce, max. dvou. coby zcela nesoběstačná země, která má hodně řepky a montoven. proto jsem se jala připravovat na mocné pěstování. mnoha lidem budu opět k smíchu, ale radši tak, než potom nadávat, jak se o mě vláda nepostarala.
paktofonika Nikdo nikomu "právo přispívat"
nebere. Ale je to JEN diskuze a nemůžeš očekávat, že tady bude někdo příliš řešit, ach, této osobě to napíšeme jemněji, neb by se jí vyjádření XY mohlo dotknout. Jak to rozklíčuješ? Nevěřím, že by to někdo extra prožíval. Některé příspěvky mohou naštvat, pobavit, rozčílit, ale že by se z některých někdo hroutil? Tomu se mi nechce věřit. Očekávat, že celý svět bude chodit po špičkách, aby náhodou slovíčkem (a věřím, že nikoli schválně) neranil? To snad nemůžeš čekat. Zbytečně se některé věci dramatizují. Nikdo nikomu žádné příspěvky nezakazoval, to snad ani nelze, kromě banu tedy.
bram Souhlasím a mám to stejně, takže občas narazím. Ale nehroutím se z toho a nepláču pak nad tím, jak je svět zlej a nechápavej.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.