andulka01 držím palce!!
Stěžovací vlákno
andulka01 myslím na tebe a držím palce!
Chudakandulka01 ted krome bolaku na pytlu pod ocima jeste cely pohovor proskyta;) Taky drzim palce.
Už zase, půlmetrákový psisko běží k nám, tj. je kočárku a tříletýmu děcku trhajícímu pampelišky, baba ze sta metrů volá "ona je hodná". Pes se ještě dvakrát vrátil, moc hodně nevypadal, zas jakýsi bull-cosi s nepříjemným pohledem
. Syn byl pár metrů ode mne a trnula jsem, aby se zběsile nerozběhnul. Naštěstí úplně ztuhnul a ani se nehnul.
Pinot Noir mne jednou skocil dost velky pes do kocaru. Bezel k nam a s rozbehem se prednima oprel o ty golfky. Fakt jsem se vydesila a taky to samozrejme probudilo syna, ktereho jsem minutu predtim pracne uspala po naprosto prisernem prudivem dopoledni. Na pani jsem se rozkrcicela, byla jsem i sprosta, vylev byl uvozen vyrazem "do pr.." a bylo mi pak jeste kvuli tomu vyrazivu pred sousedy trapne.
Gatita mně by teda nebylo trapně ani trochu, je to strašný peklo a já teda řvu a vyhrožuju
Pinot Noir tlapkám moc a musím říct že na tohle vzpomínám nerada - děti padající do hoven a ten strach. nenávist k hovadským čoklařům mi zůstala.
Pinot Noir Gatita taky by mi teda trapně nebylo, jeden fakt nikdy neví, jak ten pes zareaguje. A pejskaři, kteří nechají běhat pejska na volno, když jsou kolem lidi a děti, jsou bezohlední
Musím si tímto postěžovat na muže, kterej to dělá. Furt mu za to nadávám, ale neposlouchá. Sama se Zuzou chodím na vodítku, protože není úplně prototyp poslušnýho psa. Vím, že je zlatá a nikomu by neublížila, ale je bojácná, lekavá a uštěkaná, takže když se jí někdo nelíbí, štěkne. A manžel v těchto momentech jen v klidu zdáli zavolá: to je v pohodě, ona nic neudělá. A já mu furt dokola vysvětluju, že jsou lidé, kteří se bojí psů. I těch, kteří neštěkají, i malých, velkých, černých nebo bílých. A pes bez vodítka v nich vzbuzuje hrůzu. Ale to je jak do dubu, fakt.. ![]()
bram já se psů nijak zvlášť nebojím, kdybych byla sama, je mi okolo zevlující pes fuk. Ale s tím děckem člověk nikdy neví. Se psy jsem vyrůstala, naším domem prošlo mnoho různých ras a ani u těch vlastních vlkodavů, největších flegmošů, lenochů a miláčků, bych nedala ruku do ohně za to, co se stane, když mu cizí dítě zakvičí do očí a začne zdrhat. Ty lidi nechápu, pes může být milionkrát hodnej, ale jednou mi cvaknout v mozku prostě může. Nepochopím, že to pejskaři odmítají připustit.
viktorka_od splavu to množství hoven si člověk podle mě uvědomí právě až s dětmi. Jako věděla jsem, že je to v Praze zlý, ale ono je to už neúnosný.
Pinot Noir Tak jsem fakt rada, ze se mi to nestane, protoze moje psisko ma o hodne vic nez pul metraku a novy prirustek zatim tak kilo 30
. Ma to vyhodu, ze malokterej pes si troufne...
Pinot Noir nemusi byt jen zevlujici, ono kdyz jsem behala, obcas se po mne nejaky rozehnal, vc. chnapani po nohavici. babe s jezevcikem jsem takhle hrozila ze ho nakopnu (samozrejme bych nic takoveho neudelala) protoze ho odmitala chytit a ja nebezela jen tak pro zabavu, nybrz na vlak![]()
Pinot Noir Ja nemám rada psy (nemůžu za to, je to tak), a tohle mě taky toci. Posledně scéna podobná Gatita - na potřetí (!) jsem venku po hodině konečně uspala dítě, parkuju kočár před dveře a asi pět metru ode mě paní odepina (!) psa z vodítka - míří k sousednímu vchodu, tak asi aby se pes posledních pět metru proběhl??? Pes samozřejmě okamžitě začíná stekat a skáče na kočár. Byl to sice nejakej jezevčík, ale dítě se samozřejmě i tak okamžitě vzbudilo, nervala jsem jen proto, ze jsem myslela, ze ho ještě uhoupu ... neuhoupala.
bram hele a to ho nenapadne, že to ty lidi třeba obtěžuje? že se nemusí ani bát, ale prostě jim to vadí? že je to váš miláček to beru, ale viz Meri - ne každý má psy rád a ne každý musí mít rád zrovna toho vašeho. já třeba o cizí psy taky nestojím.
Pinot Noir viktorka_od splavu na tohle tema jsem cetla diskusi u Jindricha Sidla na Twitteru tento tyden - uplne to same... Skoncilo to samozrejme tim, ze (nekteri) majitele psu argumentovali stiznostmi na deti, ze rusi v kavarnach (a sapou se na jejich psy) ![]()
viktorka_od splavu no dyť to mu říkám furt. Ale je to marný.. No, trochu se zlepšil, abych mu nekřivdila..
Tulipe uplně přesně na to jsem si vzpomněla (nečetla jsem teda Šídla, ale prostě většinou se tyhle diskuse takhle zvrtnou:-) a za sebe můžu říct, že mi vadí cizí nezvedení jak psi tak fakani. akorátže u dítěte si řeknu - z toho vyroste. předpokládám, že vyroste a bude z něj "platný člen společnosti":D =je to můj živočišný druh, budu ho bránit a chránit tak jako tak:-) no a pes? ten z toho nevyroste, to bude bez výchovy spíš horší. a určitě mi na důchod dělat nebude![]()
notna moc se omlouvám! vydrž, třetí den je to výrazně lepší!
viktorka_od splavu já taky cizí nevychované děti nemusím, ale současně se tak nějak nebojím, že by mně nebo synkovi jedním cvaknutím urvaly kus obličeje nebo ruky.
Pinot Noir jasně. akorát idiot typu "nebojte se von nic nedělá" to v životě nepřipustí, takže říkám - ok, beru, ale vadí mi i tak.
Tulipe koukla jsem na ten Šídlův Twitter a jako kudla se mi v kapse otvírá. Neuvěřitelný.
Venčila jsem psa jedině na vodítku a párkrát týdně se mi pokoušel sežrat nějaký "na volno", občas páníček i přihlížel, ale psa nebyl schopen si odvolat. K tomu mít jedno dítě v kočárku a druhé malé za ruku, to nešlo vůbec. Jenomže kdo by pak psa venčil, děti samotné doma nechat nemůžu. Proto teď máme mrňavou čubku, kterou jen vystrčíme na dvorek. A ty kecy, že nekouše!
Vždycky odpovídám, že nemusím být první.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.