Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Jos
příspěvků moje polička 30. dubna 2020 17:50

continuity No to neni v poradku, ja o tom ale vubec nepolemizuju. Verte mi, ze tyhle nevychovance taky nemam rada, kdyz ja vedu sveho psa na voditku a oni dorazi a zkousi to na to moje tele a nedejbuh kdyby se muj pes ohnal, to by byl najednou ohen na strese. 

Offline DruI
5584 příspěvků moje polička 30. dubna 2020 17:50

continuity To u nás si chodí nakupovat i majitelé psů, kteří je nepřivazují vůbec. Takže páníček v samoobsluze a pes sedí, případně stojí uprostřed vstupu, čeká a cení zuby, když se kolem něj chceš protáhnout ven.

Jinak, já věřím, že jsou i slušní majitelé psů, kteří ostatní neobtěžují, jen holt vedle těch hulvátů nejsou vidět, no.

Offline Tak Betty
6136 příspěvků moje polička 30. dubna 2020 19:23

Prvni čarodějnice kdy nemám buřta. Všechno je jednou poprve.

Offline Aranel
6610 příspěvků moje polička 30. dubna 2020 19:52

Stěžuju si, že se mi rozbila mokakonvička!! Jak se taková věc může rozbít, dyť je to fyzika.

Offline continuity
43128 příspěvků moje polička 30. dubna 2020 20:10

Aranel těsnění?

Offline Dadoo
11688 příspěvků moje polička 30. dubna 2020 20:10

Já jako majitel psa jsem měla taky mnoho zážitků, kdy matka/matky venku na ulici telefonují, zírají do mobilu/krafají spolu a dítěte/dětí si nevšímají. A dítě se mi řítí k psovi a chce si ho pohladit.

Priznávám na rovinu, že takové matky jsem vždycky bez milosti seřvala a dítěti vysvětlovala, že na cizího pejska nesmí NIKDY sahat, že VŽDYCKY se musí zeptat.

Dadoo byla kliďas, děti pro ni byly hmyz a hmyz neřešila, ale stačilo by, aby se prudčeji otočila, nebo vůbec hnula a dítě mohla  srazit.. to by byl pak rachot. To by matky šílely ze zabijáka a přitom to byla jejich totální nezodpovědnost.

pro mě každé venčení znamenalo být ve střehu a pořád sledovat okolí a pořád předvídat.

Ovšem ty matky byly fakt velice často doslova na facku.

naopak, pokud se zeptaly, nebyl problém. S dítětem jsem si popovídala, pochválila, že se nejdřív ptají a Dadoo, kterou jsem si přidržovala za hlavu to milostivě strpěla

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 30. dubna 2020 20:15

Dadoo No jiste, kamosky dcerka byla dva dny v nemocnici, protoze se srazila celo celo se psem, s vlastnim teda, to je proste hned, i kdyz je pes klidas;-)

Offline viktorka_od splavu
49352 příspěvků moje polička 30. dubna 2020 20:22

Jos dokud jsem neměla malý dítě, tak jsem si vůbec neuvědomovala, že i dost malý a pro dospělého vcelku neškodný pejsánek (kterýho tak taky majitel a veškeré okolí bere) je s tvým dítětem "tváří v tvář" - to znamená že při letmém přiblížení má zuby přesně ve výšce očí tvého dítěte. i když máš psa velkého, přeci jen není velký jako kůň. zkus si to představit... já koně miluju, ale kůň je býložravec a až na pár zparchantělých výjimek (osobně jsem měla čest s jedním z linie Servátor) se člověka bojí.. ovšem půltunový pes by si tě dal k snídani

Offline Aranel
6610 příspěvků moje polička 30. dubna 2020 21:10

continuity Jsem vyměnila, ale někudy to prostě uniká a nemůžu na to přijít.

Offline barbucha blogger
35855 příspěvků moje polička 01. května 2020 13:27

stejne nesnasim lidi co se vrhaji na cizi psy "jeee ten je krasnej!", vzdycky si vzpomenu na hlasku uz nevim, mozna JXD, jestli by dotycny udelal totez kdyby to byla zenska "jee ta je krasna muzu si ji pohladit?":-)))

​To už teď zjevně nehrozí!

Zrovna včera dva kluci na Poppy: Jé ta je krásná! Škoda že si ji nemůžem pohladit, když je ten koronavirus!

Offline viktorka_od splavu
49352 příspěvků moje polička 01. května 2020 13:30
Offline Isca
4891 příspěvků moje polička 01. května 2020 13:32

barbucha Na tvým místě bych se urazila, Poppy přece nevypadá ani jako luskoun, ani jako netopejr!

Offline barbucha blogger
35855 příspěvků moje polička 01. května 2020 13:34

Jak jsme tak u těch nebezpečnejch psů... Tuhle jsem šla s Poppy, pár kroků za náma paní s pudlem (?). A pár metrů před náma přichází slečna s russelem, vidí nás všechny a psa odvazuje. Tak jsem se docela lekla, protože Poppy a její "smířlivost"... ale milej russel nezaváhal ani vteřinu, prolít kolem nás bez mrknutí oka a rovnou se vrhnul na nebohýho pudla za náma. Řev, rvačka, ječení přítomných. Obě paničky pak něco sbíraly ze země - kterýho čokla nevím, zbaběle jsme zdrhly.

Vono stačí, když vám nějakej poděs potrhá miláčka, ani to nemusí bejt zrovna potomek

Offline barbucha blogger
35855 příspěvků moje polička 01. května 2020 13:35
Reakce na Isca:

barbucha Na tvým místě bych se urazila, Poppy přece nevypadá ani jako luskoun, ani jako netopejr!

​Ale někdy ani jako pes

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 01. května 2020 16:15

napršely přesně asi tři kapky a nevypadá to, že by nás čekal slejvák.

myslím, že noviny by měly přestat panikařit s virem, čeká nás něco mnohem horšího. 

Offline brrr
12341 příspěvků moje polička 01. května 2020 18:35

Jiná Realita U nás dneska pršelo asi tři hodiny a docela hodně. Dokonce byly KALUŽE!!! Bylo to teda asi po třech týdnech, mám pocit, že naposled tu sněžilo v půlce dubna.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 01. května 2020 19:15

brrr ani to ani nezalije stromy, zalilo to tak kytky, maximálně keře. muselo by pršet hodně min. tři dny. na další měsíc podle všeho žádný týden srážek nehlásí, takže jsme celkem v háji. podle mě letos začnou ve velkém usychat zbytky lesů, co ještě zbyly. u nás bývalo na srážky lépe než jinde, ale letos je to tu havárka. 

a stát to hodlá řešit budování přehrad. plnit je bude asi vodou dováženou z číny.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 01. května 2020 19:47

Nám v Brně slíbila déšť Korsičanka na pátek. No a nic. Ráno chvilinku asi ty tři kapky. Odpoledne naopak krásně, sluníčko a teplo.

Offline faustefra
156 příspěvků moje polička 01. května 2020 21:27

Se zpožděním, ale něco ke psům. Mám je ráda. Většinou. Dnes jsem byla běhat (teda spíš rychleji chodit a sem tam popoběhnout, v lese, v písku, do kopce) Když jsem se vracela, u lesa zastavilo auto. Z auta se vysoukal s obtížemi starší pán s trekovýma hůlkama. Zatímco si nasazoval rukavice a zavazoval boty, z auta vyběhl vlčák a zamířil ke mně. Dost rychle. Tak jsem zastavila. Pes doběhl, štěkal, skákal. Pořád jsem stála. Pán si konečně upravil boty, nasadil hůlky a velmi pomalu šel k nám. Sice na psa volala, ale pes nereagoval. Když se mi opřel předníma nohama o ramena a čuměl mi přímo do ksichtu (nejsem čahoun), pán mírně zrychlil a pokřikoval na mě, že pejsek je hodneeej, von nic nedělá. Psovi smrdělo z huby. Fakt nic nedělal, jen mi funěl do ksichtu. Pán dorazil a snažil se psa dostat na zem taháním za ocas a nadávkami. Pes nakonec usoudil, že tady sranda žádná nebude a slezl. Pán mi sdělil, že je pes úplně blbej a že jsem ho měla prostě odstrčit. A že ho má jen pár dní a že se teprve seznamujou. A že jdou na procházku. A když jsem se teda vydala směrem ke svému autu, pes šel taky. Pán stál a křičel. Pes ho ignoroval. Tak já teda nevím. Ale brát psa, kterého vlastně neznám, který neposlechne, na procházku do lesa, bez vodítka? 

To tomu chlapovi jako nedošlo, že může být problém? 

Offline coralline
2309 příspěvků moje polička 01. května 2020 22:19

faustefra Já mám pocit, že na vlastnictví psa by se měl dělat test IQ a psychotesty Máma mi teď vyprávěla něco podobnýho. Byly se s kamarádkou projít v lese, najednou se proti nim řítí vlčák. Chlap s kočárkem daleko za ním, řval na něj, pes ho ignoroval. Pak řval na ně, ať se ho nebojí, že je hodnej (klasika). Neudělal jim nic, akorát máma říkala, že bejt tam s ní jiná kamarádka, která má hrůzu ze psů, tak je jí prd platný, že je hodnej, protože by na místě dostala infarkt.