Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline continuity
43128 příspěvků moje polička 30. dubna 2020 15:13

Stojím na poště pro doporučenou zásilku, kterou nutne v úterý potřebuji a pošťacka ji hodila do schránky, ačkoliv jsme celý den doma. 

Je tady asi 20 lidí, fungují tři přepážky, u jedné je checkpoint, u druhé ženská, která to má na 40 minut a u té zbylé se nestíhá odbavovat ani balíkovna. Za 20 minut jsem se v mojí ciselne řadě neposunula ani o jedno číslo

Jediná naděje je, že ve čtyři zavírají, tak balíkovna přestane chodit. Ještě jsem potřebovala dnes pracovat. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 30. dubna 2020 15:24

Ja jsem skoro vzdy tym pes (pozor, majitele neobhajuju), psy miluju tak nejak vsechny a asi jsem timpadem i shovivavejsi. Deti vetsinou neresim, nezajimaji me a tim padem je moc neregistruju. Ale nikdo neni zvedavej na laxniho majitele, vetsinou nejake labilni ustekane psi bonsaje navolno...tihle lide pak zpusobuji tyhle konflikty. Ale teda taky nekdy rikam ,,nebojte, on nic nedela", obcas nekdo ztuhne uprostred cesty, kdyz jdu se psem, byt na voditku a v horach (neb pes ma evidentne vetsi silu nez ja)...

Offline KonečněTady
139 příspěvků moje polička 30. dubna 2020 15:27

K těm psům a dětem mám taky historku - možná jsem to tu už psala. Kdyz byla tehdy cca 1.5 letá dcera v golfkach, spokojeně tam seděla a jedla rohlík. Přiběhl obrovský pes a ten rohlík, který si zrovna strkala do pusy, jí sebral a sežral. Naštěstí se jí nic nestalo. Majitel psa se tomu celému smál, ze měl chudák asi hlad

Offline Pinot Noir
29886 příspěvků moje polička 30. dubna 2020 16:18

Jos Tým pes? Jakož psům hrozí od dětí větší nebezpečí než naopak? Jako že když pes kousne, je to vina děcka? Jako že když můžou běhat volně v parku děti, můžou i psi? Nebo co je tým pes, proboha?

Offline andulka01
12842 příspěvků moje polička 30. dubna 2020 16:22

MP Meri Pinot Noir 999 viktorka_od splavu jinx Miru Korsičanka bram notna continuity clothilde Magráta tv Gatita Ježiš, co mi to děláte, jste mě normálně rozbrečely! DĚKUJU VŠEM!!! Zatím to vypadá nadějně. Pondělí rozhodne.

Offline Pinot Noir
29886 příspěvků moje polička 30. dubna 2020 16:27

KonečněTady takhle nedávno sebral velký pes synkovi chleba od pusy, když seděl na prolézačce. Pes to vzal s rozběhem, opřel se mu o prsa a sebral mu z pusy jídlo. Ještě že byla zima a měl bundu, jinak by byl kromě vyděšení pěkně podrápaný. 

Offline 711990
18318 příspěvků moje polička 30. dubna 2020 16:35

Jos tak deti te zajimat nemusi, ale prece nikdy nevis, ceho se chudak pes lekne a zareaguje? V rodine jsme meli labradorku, uplne zlatou, ale nesnasela chlapy s taskama nebo v kabatech. Jak mam vedet, ze treba ted v rousce neznervoznim psa, co proti me bezi? A ten me kousne, protoze se bude bat...

Offline letfenixa
10878 příspěvků moje polička 30. dubna 2020 16:41

U nás na sídlisku venci jedna žena 4 psov na voľno! Odmieta si ich pripnúť, ona vlastne ani vôdzky na venčenie nenosí, a samozrejme, jej psy nič neurobia.

Offline Jos
příspěvků moje polička 30. dubna 2020 16:45

Pinot Noir Tyhle situace jsem vubec nemyslela, kdyz kousne pes, neni to vina ditete ani psa, ale majitele toho psa. Spis jsem myslela, ze kdyz vidim nektere debaty, tak spis mam tendenci jako pejskar a ne matka nadrzovat majitelum psu, protoze vsichni nejsme idioti a vetsina se chova rozumne. Vase situace jsem nezazila nastesti ani z jedne strany a vetsinu rodin, co potkavam, tak reaguji na me psy kladne, i male deti pohladi a jdeme dal...zadne drama.        

Offline DruI
5584 příspěvků moje polička 30. dubna 2020 17:07

Jos Jenže ta menšina je holt hodně vidět a s těmi psy na volno se chová i dost nebezpečně.

Já občas na ty hlášky, že je pes hodnej, odpovídám, že to je možný, ale u toho dítěte si nejsem jistá, co udělá.

Offline Jos
příspěvků moje polička 30. dubna 2020 17:16

DruI Tak jasne, na pocet obyvatel mame asi vubec nejvic psu, kor ve mestech, tak ta sance narazit na volne pobihajici a neposlouchajici psy je velka a pak vzdycky vzniknou tyhle traskave debaty. 

Offline notna
9447 příspěvků moje polička 30. dubna 2020 17:18
Reakce na Jiná Realita:

notna moc se omlouvám! vydrž, třetí den je to výrazně lepší!

​Zahojený to bude brzy, ale já si dnes sedla na sluníčko, asi 10 min se nahřívám a pak mě ťuklo, že jsem si včera depilovala ret! Mám strach, jaká pigmentová skvrna se mi tam objeví

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 30. dubna 2020 17:20

KonečněTady také se nám stalo (v části parku kde je zákaz mít psa navolno) že jeden přiběhl k tehdy ani ne dvouleté dceři a olízl jí obličej. Naštěstí dcera se tomu smála a říkala pak, že jí pejsek dal pusinku, zato já jsem to rozdýchávala ještě nějakou chvíli. Majitelka asi 10 metrů od nás tlačila kočárek a tlachala s kamarádkou a vůbec nic nezaregistrovala...

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 30. dubna 2020 17:22

Pinot Noir ja jsem taky tym pes. a myslim, ze kdyz pes kousne, tak to neni vina psa ani decka, ale majitele, kterej to dopustil. nenechala bych samotny dite ani s nejvetsim dobrakem sveta, protoze se muze leknout, dite udela neco, co se mu nelibi. (me treba nedavno vydesilo u segry na navsteve, maji pres plot sousedy, ktery maj celkem ostryho rotvajlera, kterej nas furt vystekava, a oni toho psa nechali s malym deckem si hrat u plotu za tujkama, kam na ne vubec nevideli. a to dite toho psa jeste tahalo za usi a za kuzi na boku. no, segra to dite okrikla, at to necha, zavolali jsme na majitele, at si je hlidaj a sli jsme radsi pryc, at to nevidime... a tam by to nebyla vina ani ditete, ktery nema rozum, ani toho psa, kterej z toho vlastne taky nema rozum).

Offline Pinot Noir
29886 příspěvků moje polička 30. dubna 2020 17:28

Nějak pořád nerozumím tomu, co to teda znamená tým pes

Psi i děcka můžou přece vedle sebd normálně existovat a fungovat, pokud mají rodiče a majitelé rozum. Není třeba vyhlašovat, jaký jsem tým. Nerozumím.

Offline viktorka_od splavu
49352 příspěvků moje polička 30. dubna 2020 17:30

razorblade Jos tak proti psum tu snad nikdo nerekl ani popel. ja nemam ve svem osobnim prostoru rada zadne cizi zvire ani cloveka a ocekavam, ze jak lide tak majitele tech zvirat to akceptuji. a fakt si na tom trvam, to je vse. btw tam stejne nesnasim lidi co se vrhaji na cizi psy "jeee ten je krasnej!", vzdycky si vzpomenu na hlasku uz nevim, mozna JXD, jestli by dotycny udelal totez kdyby to byla zenska "jee ta je krasna muzu si ji pohladit?":-)))

Offline continuity
43128 příspěvků moje polička 30. dubna 2020 17:34

Pinot Noir tym pes je asi moje tchýně. Když jsem ji řekla, že se mi opravdu nelíbí, že její čokl na mě vrci a už i klapnul zubama, vysvětlila mi, že je to tím, že se bojím psu.

Přitom ( vychované) psy miluji, i si je občas půjčují od kamarádů. Ale malé nervní smetáky, okusující mi lytka, fakt musím. 

Jos Já nevím, kde mám ty vychované psy hledat. U nás na sídlišti bys psy, které alespoň nějak reaguji na přivolání majitele spočítala na prstech jedné ruky. Ráno  tady probiha vždy šílený rev a zvolávaní zaběhlých mazlíčků. 

Úplná třešnička na dortu pak, když majitel venčení spojí s nákupem čerstvých rohlíku a vresticiho cokla mi privaze přímo pod okny. V sedm ráno pátek-svátek tam je nejaky přivázany a řve jak kdyby nastal konec světa, klidně 20 minut v kuse . 

Offline Jos
příspěvků moje polička 30. dubna 2020 17:37

Pinot Noir To nemelo nejaky hlubsi smysl ode me v tomhle kontextu. Pochopte ze nemam dite a tak nedokazu posoudit ten strach, ktery ve vas volne pusteny pes vyvolava. Ty matersky pudy tam zatim ani v tehotenstvi proste nejsou. 

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 30. dubna 2020 17:39

Jo, tak ted vencej psa tady v ulici, lidi z mesta, co jsou tady na rekreaci a chybi jim pulka plotu, tak ze ho vypustej na zahradu. Tak to jaksi nema smysl, kdyz maji plot jen z jedne strany. Cokl je kazdym dnem otrkanejsi, vypustej ho na hodinu ,,na zahradu,, a on tu hodinu lita po cele ulici. Jako nikoho a niceho si nevsima, ale ta vodrzlost, kdyby s nim aspon venku byli, ale ne jsou proste vevnitr. Prvni den byl fakt jen na te zahrade, ted si kazdej den posouva teritorium.

Offline continuity
43128 příspěvků moje polička 30. dubna 2020 17:43

Jos ale to ani nemusí být o dětech, já se psů fakt nebojím a moje děti taky ne, ale zrovna včera si o mě jeden utřel oslintanou hubu.To fakt nemusím, kdyby moje dítě někoho omatlalo svačinou, to by bylo řečí. 

A už jsem taky jedne majitelce docela vážně slibovala, že ji toho psa chnapajícího mi po lýtkách opravdu nakopnu. Koukala na mě a klabosika se sousedkou, zatímco pejsek na mě dorážel. Když jsem se otočila vzal zpátečku a takto jsme si to zopakovali 5x. A paní tak jako cvičně zkusila přivolání, když se pes ani neohledl, tak to vzdala kecala si dal. 

To mi fakt nepřijde normální.