Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline evik77
758 příspěvků moje polička 02. května 2020 17:25

Zaradovala jsem se, že zubní pasty Marvis už jsou k sehnání u nás v DM drogerii. A při pohledu na cenu jsem zjistila, že chtějí za jednu 229 Kč.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 02. května 2020 22:55

Potrefenáhusa kocour taky nosí dvě tři klíšťata denně, ble. Kočka skoro ne, zajímavý. Já měla klíště v pupíku, ale to už jsem tu probrala

A všechno z naší zahrady!

Offline Potrefenáhusa
38858 příspěvků moje polička 02. května 2020 23:05

Mohučanka já jich teď sundala z většího psa nekecám dvacet za večer, lezoucích, a to jsme určitě ještě neskončili, malej pes je chlupatej, na něm to jde hledat hůř, většinou až když vyšpacírujou na hlavu, jako uplně zoufalý, to je teď každej večer, stačí proběhnout trávou. Maj tabletu, takže co se zakousne, to chcípne, ale i tak fakt děs

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 03. května 2020 10:03

Já jsem celou zvířecí bandu natřela Fyprystem, zatím s tím nemám zkušenost.

Offline Dadoo
11688 příspěvků moje polička 03. května 2020 10:11

Poslední dny jsem z Žigulíka ráno vybírala i víc než deset nacucanych klíšťat. 

Teď dostal Bravecto a sbírám už jen lezouci. 

Růženku ale nevím čím budu chránit. 

Určitě chci zkusit pangamin, ale jinak nevím. Obojek nechci kvůli mazlení. A Bravecto.. Chemie do tak malého štěněte..

Offline Torrah
3392 příspěvků moje polička 03. května 2020 10:17

Dadoo 

Když jsme měli nemocného kocoura, kterého jsem nechtěla trápit chemií, dostala jsem od kočkařů tento recept na domácí repelent:

- sáček sušeného rozmarýnu
- litr vody
- lžíce bílého vinného octa.
Svařit vodu, odstavit, vsypat do vody rozmarýn. Nechat louhovat, dokud voda nezchladne. Pak scedit a přidat jednu lžíci vinného octa. Přelít do lahvičky s rozprašovačem, dát do lednice. Než půjde ven nasprejovat, vetřít do chlupů... Prý to můžou používat i lidi.

Nemám ale ověřeno, kocour už to bohužel pak nepotřeboval.

Offline Dadoo
11688 příspěvků moje polička 03. května 2020 10:23

Torrah juuu! To je super! To vyzkouším! Bude má rozmarýnová, úplně celá celičká rozmarýnová

Dekuju! 

Offline Potrefenáhusa
38858 příspěvků moje polička 03. května 2020 10:26

Dadoo No já ten rozmaryn zkoušela a efekt nula...

mate aspoň výhodu v těch krátkých chlupech a bílý barvě 

Offline Sweet Potato
40377 příspěvků moje polička 03. května 2020 10:34

Dadoo Když už přírodní, účinnější budou esenciální oleje:

Směs pro děti od 2 let na odpuzení komárů, klíšťat apod.
50 ml rostlinného oleje
5 kapek levandule
3 kapky lemongras
5 kapek tea tree

Další silice, které odpuzují hmyz a lze je použít pro děti starší 5ti let a dospělé: máta peprná, tymián b. s. linalool, lemongras, eukalyptus citronovonný.

Do těchto směsí můžete namočit např. starší kožený náramek nebo kousek látky a dát si je na zápěstí či kotník (kotníky jsou velmi oblíbeným terčem 

Ještě bych vypíchla ten eukalyptus citronovonný. 
Ale na klíšťata obecně všechny odpuzovače fungují hůř než na komáry - komár letí a přilákáš ho, najde si tě. Klíště na sebe nabíráš mechanicky z trav a podrostu.

Offline viktorka_od splavu
49352 příspěvků moje polička 03. května 2020 10:36

Potrefenáhusa tyhle uzasny prirodni recepisy se obvykle chlubi vedecky prokazanym ucinkem.. a nelzou. malym pismem zcela dole ovsem.. ucinek trva cca 10 minut, pak je nutne aplikaci opakovat Dadoo

Offline Garfie
28558 příspěvků moje polička 03. května 2020 11:48

Dadoo Já ten rozmarýn zkoušela na dětech a efekt taky nula. Nakonec se mi (u dětí, haha) podařilo největších výsledků dosáhnout vitamínem B a vystříkáním zahrady postřikem proti klíšťatům a sekáním trávy, což asi ve tvém případě nehrozí. U kočky bohužel jedině obojek. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 03. května 2020 13:45

já mám pocit, že jsem zkoušela snad hřebíčkový výluh nebo něco, musela bych to zase najít, a měla jsem pocit, že minimálně na lidi to docela zabíralo.

nejhorší je, že když si pohladíte psa...a najednou vám po předloktí běží 4 klíšťata

Offline slniecko admin
19569 příspěvků moje polička 03. května 2020 14:53

Jiná Realita ten výluh, nebolo to to nasypať klinčeky do Alpy, nechať 2 týždne postáť a používať? Ak áno, mne to funguje, aj na komáre aj na deti, ovšem chlpáča doma nemáme, takže neviem, či sa to smie na nich dávať (na korytnačku kliešte akosi nejdú , a keby aj šli, zožrala by ich skôr,a ko by sme si všimli)

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 03. května 2020 15:01

Nasemu znamymu predloni klistata psa (celkem velkyho, krizenec nejakyho kavkazana) malem zabily... chytil jich tolik, ze uz to jeho organismus malem nezvladnul, tejden prolezel jak lazar, prvni den se bali, jestli to vubec prezije. Nikdy bych neverila tomu, ze je neco takovyho mozny.

Offline Dadoo
11688 příspěvků moje polička 03. května 2020 15:49

razorblade známým se něco podobného stalo s jorksirem. Cuba byla apaticka, malatna, hledali co se děje. A v podpazi ji nasli celé kolonie klíšťat. Málem ji sežrali zažívá.

Mmch. Dobrý článek na seznamu

Offline Torrah
3392 příspěvků moje polička 03. května 2020 16:01

jo o hřebíčkovém výluhu jsem taky slyšela, i o tom, že stačí nosit u sebe plátěný pytlík s hřebíčkem, to prý taky zabírá. Já to fakt nezkoušela, dáváme spot za krk, teda kočkám :) i když někdy si říkám, že bych taky něco takovýho brala, abych měla pár měsíců klid.

Offline Tak Betty
6136 příspěvků moje polička 03. května 2020 16:03

razorblade článek

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 03. května 2020 18:39

Dadoo Tak Betty Dekuju! To misto je moje srdcovka, celej zivot bydlim pobliz a vidim, jak to tam posledni roky vzkveta a jak si toho lidi vic a vic vazi...

Offline Liesel
1676 příspěvků moje polička 03. května 2020 19:51

razorblade Clanek na Seznamu o Plachte je tvuj? Super

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 03. května 2020 21:21

Dadoo Hele, strikacim frontlinem muzu strikat i Zizu, ktera jeste lonske leto mela 1150g (povazte, pribrala 200) a muzou ho stenatka od 4 tydnu (tusim). Muze ho i pres vsechny kontraindikace co ma, tak bych se toho nebala.