Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline 711990
18317 příspěvků moje polička 24. června 2020 20:38

Jos to zni hrozne vtipne, kdyz to porovnam s JIP na interne na Bulovce, kde lezel sambo s arytmii zhruba pred 5 lety. Mistnost plna posteli, nekde oddelenejch zavesama, nekde ne. Zadna klimatizace, zadne polohovatelne postele. Navstevy omezene, pacienti nesmeli vychazet ven ani na wc. Asi 3 neustale umirajici pacienti, jeden na pristrojich v komatu, sambo s arytmii a vedle nej pan s ledvinovou kolikou a prujmem, jehoz manzelka mu nosila rizky a pivo. Na zachod se chodilo na takovy to kreslo s dirou pekne vedle postele...

Offline pecka
6195 příspěvků moje polička 24. června 2020 20:39

Mrakoplas ja tomu hovorím zákon schválnosti. A Štiavnica

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 24. června 2020 20:44

pecka no to je! Alebo sa mi to vracia. Ja som sa totiž cele roky chvalila, ze mne nikde neprsi . Za desat dni v Skotsku prsalo raz v noci, v Norsku len v Bergene ale tam prsi furt, inak celu dovolenku krasne. Uz som si to stastie asi vycerpala

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 24. června 2020 20:48

Já mám s LDN zkušenosti obojího druhu, i vyloženě skvělý, dke za pacientama chodili i fyzoterapeuti a cvičili s nima a hodně se jich tam zlepšilo, i hrozný, kdy personál ani nezkontroloval, jestl isep pacient najedl, a vůbec neřešil, když nebyl schopnej se najíst sám. Občas se to neliší oddělelní od odělelní, ale spíš patro od patra, 2. může být super a 3. na umření. A nejhorší zkušenosti mám s jednou krajskou nemocnicí, měla jsem tam mamku před pěti lety, a svírá se mi srdce ještě teď, jen na to pomyslím.

Offline viktorka_od splavu
49296 příspěvků moje polička 24. června 2020 20:49

Jos no já v tom boxu spát nechtěla, já tam chtěla být aspoň přes den. byl to velký problém a musela jsem o to fakt zabojovat, jasněže jsem byla navlečená v těch pláštích apod, ale když tam přišel takový ten dealer léků a pomůcek a pustili ho prostě v klídku dovnitř jak byl aj s kufříkem a všema cajkama, protože doktor se kterým chtěl mluvit byl právě tam.. no měla jsem co dělat abych neječela.. od té doby mám o zdravotnickém systému hodně poopravený názor, nicméně musím říct že 99% lékařů i sester byli skvělí. páreček výjimek byl ovšem totální průsr který to zvládnul pokazit

Zina jj na té JIP třeba dělala peklo jedna jediná sestra které se všichni báli (nebo to na ni sváděli, těžko říct), běžný oddělení bylo moc fajn a bylo vidět že ty sestry tam jsou rády, že tam rodiče mají (až na výjimky, co byly ty matky fakt na ranu:-)) protože by to bez nás vůbec nezvládly, resp v dobách kdy tam rodiče nesměli tak byly děti nadopovaný práškama uvázaný v postýlkách (říkala sestra pamětnice). na jip to chodí dost jinak takže tam byl rodič velmi nežádoucí a kvůli hygieně to rozhodně nebylo

Offline pecka
6195 příspěvků moje polička 24. června 2020 20:50

Mrakoplas ak sa budeš cítiť lepšie... Skoro vždy, keď idem ku kaderníčke, prší. Čo v mojom prípade znamená, že hoci mi to krásne upraví, vo vlhkom počasí, si moje vlasy hneď robia, čo chcú. A posledné razy, keď som šla na sever k našim,bolo väčšinu času chladno, zamračené a s dažďom. A v NR bolo fajn. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 24. června 2020 20:51

711990 No nekde to tak bohuzel je. Tady na tom lezi pouze neurochirurgicti pacienti a tam muze byt kontaminace pro ty lidi fatalni, navic cast z nich potrebuje pritmi, ticho...Ale treba pro rodiny je to dost blby no, tyhle restrikce.

Offline 711990
18317 příspěvků moje polička 24. června 2020 20:58

Jos to jo, zvlast kdyz to muze byt posledni prilezitost treba:(

Offline Pavlena
6917 příspěvků moje polička 24. června 2020 21:18
Reakce na A666:

​ja ymslim, ze do 6 to palti pojistovna a do tech 10 to muze byt kdyz si rodic zaplati za pobyt.....

​Nene, ja platila za pobyt s 4letou, hezka dovolena by misto toho byla...

Offline rasaNori
8833 příspěvků moje polička 24. června 2020 21:33

JIP v Motole si nemuzu vynachvalit, nicmene pocit ze sanitar co se o me staral byl tak trochu ouchyla pretrvavazato krajska nemocnice v Nachode jedno velky spatny, odjet od tama a hnat se do Prahy bylo to nejlepsi co nas mohlo napadnout:) v Ostrave kdyz jsem lezela s velkou malou na detskym, tak se jen ujistili ze kojim a ze tam budu s ni. To ze jsem s ni chtela spat na jedne posteli jsem si ovsem musela dost dupnout, nocni sestra trvala na tom ze dite bude v postylce (spruslema by prosel slon) a pry ze ji privaze aby nepropadla:D jako obcas lituju ze jsem si tam nektere veci nenahravala... Treba vystup matky versus policie pri predavce ditete otci atd. Na to taky myslim doted, jak se klucina ma... 

Offline Sweet Potato
40277 příspěvků moje polička 24. června 2020 21:34

pecka Mně prší pokaždé, když jdu od kadeřnice. Teď poprvé nepršelo, předninulý čtvrtek, fakt po letech. I jsme to tu slavily. A psala jsem, že čekám něco mnohem horšího, taky že jo - minulý týden nám propršela skoro celá dovolená.

Offline pecka
6195 příspěvků moje polička 24. června 2020 21:39

Sweet Potato no, mne prší pred aj po kaderníčke... Pred by nevadilo, skôr po

Daždivá dovolenka je smola

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. června 2020 21:43

rasaNori v Náchodě jsem byla na pohotovosti a taky špatný. Byla to teda banalita, ale byl problém vůbec určit k jakému doktorovi (jako odbornosti) mám jít. Bolelo mě koleno a nešla mi několik dní srazit horečka. Antibiotika jsem dostala až při druhé návštěvě a to na ORL, a ne v krku mě nebolelo.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 24. června 2020 21:45
Reakce na Pavlena:

​Nene, ja platila za pobyt s 4letou, hezka dovolena by misto toho byla...

​Tak to bych si fakt ověřila, protože já jsem si dost jsitá, že do 6 let to pojišťovna hradí.... Jestli nemocnice nerejžovala 2x........

teda pokud nešlo o nadtsandard, ten se samozřejmě platí.

Offline Černá kočka
1769 příspěvků moje polička 25. června 2020 04:46

Pavlena Pokud šlo o standardní pokoj tak je to opravdu divné. Je to čerstvá zkušenost?

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 25. června 2020 08:56

Ach jo, ridic, co jsem s nim ted rano jela poslouchal Alexandrovce a ja se ted toho nemuzu zbavit - vstavaj strana agromnaja, vstavaj na smjertnyj boj. A nejde to prebit. Brzy me asi klepne.

Offline Dadoo
11682 příspěvků moje polička 25. června 2020 09:01

crazydaisy šiš tu miluju!!! I sama zpívám. Obvykle tak kolem třetí ráno

Offline barbucha blogger
35803 příspěvků moje polička 25. června 2020 10:10
Reakce na crazydaisy:

​U praktických lékařů toto není pravda. Mají tzv. kapitační platbu za registrovaného pacienta a ta je cca 50,- za měsíc! Záleží, kolik mají pacientů, většinou 1000-1500. Peníze od pojišťovny dostávají např. za prevenci, pacient pak zas platí potvr. na řidičák, do práce atd.

​Kapitační platba je ovšem něco jinýho než úhrada od pojišťovny za vykázanej výkon. A to můžou ovlivnit sami a taky to dělají... za vypsání receptu je prd, ale když se tě k tomu receptu zeptá jak ses vyspala už vykazuje klinický vyšetření, líp placený. A pokud má pacientů málo, má málo i takovejch výkonů...

Offline nikka75
106 příspěvků moje polička 25. června 2020 12:22

Pavlena Pokud jste za lůžkodny doprovodu dítěte do 6 let platila, je to špatně, tyto výkony se vykazují zdravotní pojišťovně a ta je nemocnici proplácí, stejně tak příjem a propuštění doprovodu. Nad 6 let věku dítěte doprovod neplatí pouze na schválení revizního lékaře /dítě s postižením atd./, to samé platí i u dospělých pacientů, ti mohou také mít s sebou doprovod a pojišťovna zaplatí nemocnici za jeho pobyt, když to revizní lékař schválí.

Offline Pavlena
6917 příspěvků moje polička 25. června 2020 13:16

A666 Černá kočka nikka75 zrejme to bylo spatne, ale je to uz 7 let, takze nevymuzu nic. bylo to cele na (pip), nedali mi ani neschopenku, pinkali si me s obvodackou, ze vystavuje ona, ta zas, ze vystavuje nemocnice.. Moje prvni takova zkusenost, navic jsem byla dost rada, ze decko zije a bez nasledku. tak asi tak...