Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Isca
4891 příspěvků moje polička 23. června 2020 22:46

Jennyfor Divná rozhodně nejsi, sama sis prošla takovejma zdravotníma problémama, že bys potřebovala velmi pohodový a přívětivý životní režim teďka, a ne jet jako stroj každej den.Těch pět hvězdiček od ostatních pacientů neřeš, klidně to mohlo být tím, že si s paní doktorkou dobře pokecali, a nic extra po ní nechtěli, kvůli čemu by se musela zajímat a zjišťovat. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 23. června 2020 22:59

Jennyfor Já bych se zkusila i poohlídnout po okolí, jestli tam není ochotná sestra, která by jednou nebo 2x za týden večer zašla. Pokud nic víc nepotřebuješ, tak je vhodný někdo z blízkého okolí. Já jsem takhle chodila za synem kamarádky několik roků, když oni ho nechtěli píchat sami a za sousedkou. Dokonce mě teda ani nenapadlo za ty 3 minuty si něco brát, ale asi budeš mít větší šanci. 

Offline notna
9425 příspěvků moje polička 23. června 2020 22:59
Reakce na MP Marge:

​Ver mi, ze jsem se poucila, a az budu mit zase potrebu si nekde na neco postezovat, tak zkostnatele Stredoevropanky vynecham. 

​Prosim tě, nic si z toho nedělej. Tady nektere radi opustit muže nebo se přestat stýkat s příbuznými nebo udělat scénu na veřejnosti apod za kdejakou blbost.

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 23. června 2020 23:03

Isca Já mám ale teď opravdu takovou zkušenost, mluvím o době korony a teď teda semikorony, že jsou ty doktoři a sestry fakt takový divný. Asi to taky nemají lehký a reagují podrážděně a neadekvátně. A jindy zas cajk. 

Na plicním jsem byla dneska podruhý. Poprvý byla ta doktorka tak nepříjemná, dělala ze mně vola, třeba na dotaz, s čím tam jdu a odpověď, že mě posílá PL po zápalu plic, na mě zařvala: nediagnostikujte, od toho tu nejste! Správná odpověď pak byla: Kašlu. A řeči, jak je možný, že jsem ještě nikdy nebyla na plicním, že by měl každej preventivně zajít, samý takový blbosti. A dneska úplná pohoda, milá ženská, pokecaly jsme o životě, o dětech, tak já nevím, no, jsou to taky jen lidi.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. června 2020 00:00

Jennyfor já bych výběr praktika nepodceňovala, může se to vymstít, zvlášť u chronických a starých pacientů. Moje babička by mohla vyprávět. U její doktorky měla vždycky pocit, že obtěžuje, nechtěla jí udělat pomalu ani odběry. Když se po letech bolestí břicha a problémů s trávením konečně dostala na kolonoskopii, našli jí nádor a ne malý, přidaly se další komplikace. Teď už je v pořádku, ale včasná diagnóza jí mohla ušetřit spousty bolesti a nervů. Teď má praktika nového, nic není problém. Ona je třeba překvapená, že jí pokaždé měří tlak, přitom bere léky na vysoký tlak apod.

A ještě k tomu na co má otec nárok. Zkusila bych se podívat, jestli v okolí není nějaká organizace, která by vám s tím zjišťováním pomohla. Právě když jsem chodila za babičkou do nemocnice, všimla jsem si, že tam nějaká organizace má na toto jednou týdně poradnu.

Offline Kokoska
34885 příspěvků moje polička 24. června 2020 00:02

Jennyfor poslední hodnocení PL v roce 2012? Dneska totálně prázdná čekárna? Chodí jim tam vůbec ještě někdo?

A zdravotníci jsou sice jen lidi a mají to těžké, ale řvát na pacienty a chovat se k nim jako bílí bozi by si dovolit neměli. Kdyby na svoje klienty nebo zákazníky řval třeba právník nebo co já vím, malíř pokojů, stěhovák, když zrovna nemá svůj den - myslíš, že by za nima ještě někdo přišel? Ta replika Nediagnostikujte, když  jsi určitě jen řekla to, co bylo na žádance nebo co ti sdělil jiný lékař, byla hodně pitomá. Jenže mě ty správné odpovědi taky vždycky napadnou až doma.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 24. června 2020 00:06

Jennyfor boze ty mas pech na taketo pripady.. nediagnostikujte, jasan, ten zapal pluc si si diagnostikovala sama .

No drzim ti palce nech sa situacia co najviac zlepsi a mozes si ten zivot aj trocha uzit

Offline Kokoska
34885 příspěvků moje polička 24. června 2020 00:12

Mrakoplas když se špatně ptají, tak dostanou špatnou odpověď. Když jsem kdysi přijela s druhým porodem do nemocnice, svíjela jsem se tam na chodbě na lavici, přišla sestra a zeptala se "Co vám je?" tak já celá vystresovaná povídám "Rodím!" No taky chtěla slyšet, kdy to začalo, jaké jsou intervaly, co voda atd. Tak se ale měla zeptat na to, ne?

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 24. června 2020 00:26

Kokoska no tiez by som ocakavala, ze zo skúsenosti musi taku odpoveď pocut casto :). Ja som mala tu vyhodu, ze mi pri obidvoch najprv praskla voda, takze po otazke Ako viete, ze rodite? som mala nepriestrelny argument :)

Offline Kokoska
34885 příspěvků moje polička 24. června 2020 00:29

Mrakoplas to je taky dost blbá otázka, co na to říct? "Prosím pěkně, jistá si nejsem, ale myslím, že tango se tancuje jinak"?

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 24. června 2020 00:53

Kokoska No jasně, na žádance bylo: Prosím o vyšetření, stav po zápalu plic, covid nebyl prokázán. To jsem řekla a už to bylo. Pak jsem tedy na opakovanou otázku odpověděla: Kašlu. A dál jsem odpovídala jednoslovně.

A taky mě baví ty zprávy pak, takový to předdefinovaný, tlak v normě, dýchání čisté, dolní kočetiny bez otoků, jazyk plazí ve střední čáře, štítná žláza nezvětšená. No bodejť, když tam není. A jak plazím, to teda nevím, jak přes roušku viděla. Jako chápu, že je vopruz psát to furt dokola, ale zas aby to nebyla pak fraška.

Máma si před pár lety stěžovala na bolesti zad, bylo jí hrozně zle, dovlekli jsme se k tomu jejímu PL, byla uvnitř asi 10 minut, vylezla s tím, že si má koupit paralen. A četla jsem tu zprávu, taky takový to plíce na poslech čisté, srdeční ozvy pravidelné, jazyk plazí ve střední čáře. No a máma říkala, že on sedě u stolu, ona si ani nesundala bundu, nechal jí stát 3 metry od sebe a vytiskl zprávu a může další.

A když jsme se zas dohrabali domů, už jí bylo tak blbě, že se ani sama nesvlíkla a když jsem jí převlíkala do noční košile, tak jsem si všimla, že má pásový opar přes celou dolní část zad.

Kdyby jí ten doktor aspoň poslechl dýchání, musel by si všimnout.

No, vyfotila jsem to, druhý den za ním došla sama a dal mi pro ní léky. Ani necekl.

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 24. června 2020 08:02

Jennyfor Rada změnit PL je sice fajn, ale ...  mám čerstvou zkušenost, že je problém PL vůbec sehnat (paní ze zdrav. pojišťovny pravila - stejně vás nikdo nevezme - wtf?), člověk s novým lékařem neví, do čeho jde a např. naše nová lékařka je poněkud nedostupná. V ordinaci není, telefon nebere, na mail nereaguje. Na ordinaci je poštovní schránka, chcete-li recept, vhoďte požadavek, e-recept dojde smskou. Jsem zvědavá, co nastane, až budu něco potřebovat ze dne na den.

Napadlo mě, ale nic o tom nevím, tak když tak se ani nezdržuj s odpovědí - nemohl by tatínek mít diabetickou pumpu? Kolegyně má diabetickou dceru, ta má pumpu a inzulín lze hlídat i poslat přes apku v mobilu.

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 24. června 2020 08:14

Mirka Já už se po pumpě pídila, ale on už je mimo možnosti, v tomhle věku už jako neperspektivní nemá nárok.

I některý léky už mu pojišťovna zrušila, že neproplatí, dvakrát jsem to už koupila jako samoplátce - balení 3500,- . 
Ale včera jsem konzultovala se známou, manžel, tedy o dost mladší než táta, taky diabetik, má tzv. dlouhej inzulín, jeden se píchá ráno, druhej na noc, mezitím nic. To by mi vyřešilo dost věcí. Jen tedy, jestli je to vhodný i pro seniory. Zavolám jeho diabetologovi.

Offline edinka
30 příspěvků moje polička 24. června 2020 08:15

Jennyfor čtu tady občas a ne moc pozorně, ty jsi z Prahy?  

Měla jsem stejné problémy s tatínkem cca před pěti lety. Známá mi poradila obrátit se na Centrum sociálních služeb Praha 2 (pokud to má Praha 2, tak to snad budou mít i jiné městské části). Měli tam on-line poradnu přesně na takovéto případy, s paní - nesmirně milou a ochotnou - jsem se pak sešla i osobně, poradila, vysvětlila. My jsme tedy měli více problémů než jen píchání injekcí, ale tak nějak jsem tam měla pocit, že se snaží poradit a pomoct .

Tátovi chodila píchat injekce sestra, která byla přes tuto organizaci, dvakrát denně včetně víkendů. Tuším, že na to bylo potřeba nějaké potvrzení, ale přesně si to nevybavuji.

Zkusila bych přes stránky vaší městské části najít podobnou organizaci a na tu se obrátit.

Přeju hodně sil, není to lehké, zažila jsem to s oběma rodiči a je to naprosto šílené, smutné a vyčerpávající.

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 24. června 2020 08:21

Jennyfor škoda

Offline Pinot Noir
29863 příspěvků moje polička 24. června 2020 08:23
Reakce na MP Marge:

​Ver mi, ze jsem se poucila, a az budu mit zase potrebu si nekde na neco postezovat, tak zkostnatele Stredoevropanky vynecham. 

​Vykecám tady na sebe všechno, ale na stížnosti na svého muže, byť i jen v legraci, si dávám sakra bacha. Strašně rychle totiž vždycky následují tyhle rychlé soudy. Mateřské vlákno by mohlo vyprávět ;) Držím palce, ať najdeš řešení a mám radost z aspoň maličko pozitivnějších zpráv o tatínkovi

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 24. června 2020 08:32

JennyforOkamžitě bych změnila praktika, myslím, že jsi z Prahy, tady to opravdu není problém. Vystřídala jsem jich tu už několik a nikdy mě nikdo neodmítl registrovat. To co tu zaznělo mi opravdu nepřijde normální. A "otravovat doktora s blbostí" si představuju trochu jinak. Od toho tu oni jsou a mysli na to, že se ti nevěnují ve volném čase, ale oni si taky každý úkon s tebou vykážou na pojišťovnu. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 24. června 2020 08:35

MP Marge Ohledně vztahu bych si radit netroufla, určitě to má spoustu pro a proti. Držím palce, sesypalo se toho na tebe teď dost, už jen ta organizace cesty do Evropy by mě osobně zaměstnala dost a dost a do toho to okolo ... Drž se a pak dej vědět, jestli se nedozvím, jaký stát jste vybrali, tak budu připravena o finále dalšího příběhu a to bych fakt nerada

Offline rasaNori
8833 příspěvků moje polička 24. června 2020 08:41

Ja dnes jela muzi k jeho mudr pro vypis ze je zdrav, a tak zkusmo i pres obri ceduli nove pacienty neprijimame jsem se zeptala. I vykoukla doktorka a rika: Mlada, hezka, ocividne zdrava, tu si nechame. :D

Offline Kokoska
34885 příspěvků moje polička 24. června 2020 09:24

Jennyfor tatinek chodi s tou cukrovkiu na diabetologii nebo jen k te prakticke? Na nasazeni jineho inzulinu se musi opatrne, chce to asi udelat OGTT, test, jak telo odbourava cukr. A sledovat nekolikrat denne glykemii, jak na ty nove leky reaguje - ma tatinek doma glukometr? Po Praze byvalo tech specializovanych diabetologii dost, na kazde Praze aspon dve, ale nevim, jestli to nejak v ramci uspor nezkrouhli.