Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline barbucha blogger
35486 příspěvků moje polička 29. července 2020 20:16

Kokoska 

Jo, levný to (kromě těch LDN) neni. Navíc do těch normálních domovů důchodců (a to s tím ještě dotyčnej musí souhlasit) asi neberou úplně neschopný ležáky?

Jedna tetina od nás nedávno umístila matku (už taky značně trhlou,a le snad aspoň "chodící") do novýho zařízení na Klamovce, chtěj tam pěknejch třicet měsíčně... to z důchodu nezaplatíš.

Offline Kokoska
34405 příspěvků moje polička 29. července 2020 20:37

barbucha no, a ktera rodina si muze dovolit to rodicum doplatit. Je to bida.

Offline Torrah
3248 příspěvků moje polička 29. července 2020 20:43
Reakce na Kokoska:

barbucha no, a ktera rodina si muze dovolit to rodicum doplatit. Je to bida.

​no já nevím, moje maminka strávila poslední tři čtyři měsíce v běžném domově důchodců, kde stála péče cca 25 tisíc - asi 14 měla důchod, 8 či kolik měla jako ten příspěvek na nepohyblivost, já doplácela cca dva tři tisíce... a to jsem tehdy byla sama nějakou dobu, a zvládala jsem to. Ono když se sečte důchod a ten příspěvek - který většinou ten člověk už v té době dostává, protože je více či méně nesamostatný, tak to taky nějakou částku hodí. No a pokud tedy pak jsou nějaké děti, které jsou ochotné něco připlatit, tak se to dá. Já vím, že asi každý to nezvládne, ale jak by tam jinak byli klienti...

Offline martek01
1439 příspěvků moje polička 29. července 2020 20:46

jsem na nervy

děti mají v pátek odjet na 14 dnů na tábor a madam má horečku. Od rána má trochu vodnatou rýmu, včera byla celý den s tchánem na koupališti. Pořád doufám, že to jen úžeh a že v pátek odjede. ale mám prostě nerva

Offline Len
2672 příspěvků moje polička 29. července 2020 20:48

Pavlena 

Jinak musím říct, že mají skvělý všechny kafe, co jsem od nich zkoušela.

Offline barbucha blogger
35486 příspěvků moje polička 29. července 2020 20:50

Kokoska 

Tak holt očekávaný dědictví půjde na starobinec místo na požitky dětí Nebo se skládá celá rodina (ta naše tetina má ještě bratra, tak spolu s důchodem matky jsou na to vlastně tři, to už se dá).

Ale ne že by to nebylo asociální. Vždycky si vzpomenu na toho zeťova otce, kterej si vesele užívá taky v domově resp. domě pro seniory, v normálním bytě (to jest ne jednom pokoji se spolubydlícím ) a nikoho ani nenapadne, že by na to snad - z důchodu - neměl! Místo co by čekali, jak se k tomu postavěj příbuzný, tak by mu případnej nedostatek doplatila obec (která na ty domovy beztak doplácí, jinak by to asi nešlo). 

Tady jsme furt jak v prvobytně pospolný společnosti.

Offline viktorka_od splavu
49114 příspěvků moje polička 29. července 2020 20:54
Reakce na barbucha:

​No ale přece ti ho nemůžou přivézt před dveře a tady máš a starej se! Ještě jsou tu LDN (ne že bych je chválila) pro ty stavy, který jsou sice už jakože v nemocnici neřešitelný, ale samostatnej život nehrozí...

​jo tak nějak. no zatím jsem to nemusela osobně řešit, díkybohu, ale nemůžu počítat s tím že to tak zůstane.. případy v okolí mám různý ale jen jeden byl vpodstatě tak jak popisuješ - oznámeno přijeďte si a tu máte nechodícího metráčka, sbohem. jinak to vždycky nějak v průběhu hospitalizace vykrystalizovalo, do různých zařízení následné péče, hospice a podobně.

Kokoska pokud je ten člověk doma a jen se postupně zhoršuje (jako ta sousedka), tak to bude určitě komplikovanější než když ho přeloží přímo z nemocnice po nějaké příhodě, tak to jsem asi svým povzdechem chtěla vyjádřit.

Offline barbucha blogger
35486 příspěvků moje polička 29. července 2020 21:06

viktorka_od splavu 

No, oni to zkoušej. Stejně jsem to měla s matkou, když ji chtěli jakože už neřešitelnou nebo spíš podle nich vyléčenou vylifrovat ze špitálu. Keců měli jak Palackej... ale nedala jsem se - musela jsem nejdřív sehnat nějaký ty pečovatelky atd., a i když na mě tlačili, tak ji se skřípěním zubů přeložili (asi na tejden) do přilehlý LDN, naštěstí v Motole to bylo jen do vedlejšího baráku.

Přece nedáš chvíli před padesátkou výpověď z práce! Bude mě pak ten chytrej doktůrek živit?! Koupí mi větší byt, abych měla u sebe kam toho seniora uložit?!

Domov důchodců byl narychlo nesehnatelnej samozřejmě. To už je pomalu jak s porodnicema, kam se musíš přihlásit ještě před početím... a člověk aby sehnal flek v domově, aby se začal starat tak ve dvaceti nejpozdějc A když něco přijde poměrně neočekávaně, tak seš v háji.

Online Tak Betty
6043 příspěvků moje polička 29. července 2020 22:12

V čr jsou domovy důchodců příspěvková organizace. Tzn. , že klient platí určitou část ze svého důchodu. Musí mu zbýt určitá částka daná zákonem. Zbytek doplácí zřizovatel, tj obec, kraj.

Online Tak Betty
6043 příspěvků moje polička 29. července 2020 22:31

Před deseti dny jsem upadla  na zahradě na obrubník, spadla jsem ze strany na žebra. Žebra mě bolí den ode dne víc, nemůžu si ani odkašlat. Přemýšlím, že bych si došla k obvodní lék. Nebo je to blbost a naraženiny bolí tak dlouho normálně?

Offline viktorka_od splavu
49114 příspěvků moje polička 29. července 2020 22:36

Tak Betty klidně to můžeš mít zlomený, ale ono se s tím stejně nic nedělá. obvodní tě může poslat na rtg a napsat silnější léky proti bolesti. asi bych si pro klid na ten rentgen zašla už jen proto ať víš jestli se raděj moc nehýbat ať to srůstá, nebo se to spíš snažit "rozchodit"

Online Tak Betty
6043 příspěvků moje polička 29. července 2020 22:41

viktorka_od splavu děkuju, mě ta zlomenina taky napadla, vzhledem k mojí osteoporoze. Uvidím jak na tom budu ráno a dojdu si tam. Ještě k tomu všemu vůbec nevím jak jsem se na tý zemi octla.

Offline Lama_z_Lana
6722 příspěvků moje polička 30. července 2020 10:00

Jakoze ja uz nejsu beran!!??? Tak to prrr

Offline andulka01
12765 příspěvků moje polička 30. července 2020 10:03

Tak Betty Se žebrama nic moc nenaděláš, fakt je rtg pro klid. Ale pokud si nepamatuješ ten pád, tak s tím bych k doktorce šla a hledala příčinu.

Offline Kokoska
34405 příspěvků moje polička 30. července 2020 10:05

Lama_z_Lana co to je za blbost, všechno je to posunutý. A ještě hadonoš? Pohnul se vesmír? Postavení hvězd vůči sobě i vůči zemi se sice mění, ale odmítám být jiné znamení s jinou charakteristikou!

Offline andulka01
12765 příspěvků moje polička 30. července 2020 10:12

Lama_z_Lana Jakože už nejsem Váha?

Offline artemisia
297 příspěvků moje polička 30. července 2020 10:13

Lama_z_Lana 

já su beran, byla sem beran a budu beran. Hotové.

to je nějaký neohoroskop? posthoroskop? progresivní horoskop?

Ophiiuchus zněl dobře, hledala jsem - tak google říká, že je to hadonoš v siderickém horoskopu!????wtf

Offline rasaNori
8798 příspěvků moje polička 30. července 2020 10:15

Nechci byt hadonos, cely zivot jsem byla strelec a minim jim zustat!!! 

Offline Lama_z_Lana
6722 příspěvků moje polička 30. července 2020 10:19

No prej NASA s tim prisla

artemisia

Na me ten beran jeste sedi jak hrnec na prdel!