Lama_z_Lana no ještě tohleto mi scházelo, já se zrovna díky vysoce sofistikované horoskopové appce smířila s existencí trojkombinace znamení slunce, měsíce a ascendentu a teď bych tadyhle podle nějakýho siderickýho měla být ještě něco úplně jinýho??
Stěžovací vlákno
Lama_z_Lana na mě váhy taky, mohla bych se snad téhle charakteristiky vzdát? ![]()
Je to jemná a přívětivá bytost, která v sobě spojuje inteligenci a bystrý postřeh s citlivostí a vnímavostí. Má smysl pro dobro, je přizpůsobivá, tolerantní a má smysl pro humor.
no s humorem zavnímáš, že teď je čas na toleranci pro dobro světa poslechneš NASA a inteligentně zareaguješ tím, že přenastavíš appku, kterou jsi před chvílí zbystřila ![]()
Ale dle vseho uz to je znamy nejakej rok. Tak jsem v klidku a muzu to dal ignorovat ![]()
Lama_z_Lana jsem kdysi dávno nastoupila do práce a šéfka prej: Seš beran? Ja býk. To si teda nebudeme rozumět! A dělala všechno pro to! Byla jsem ale ve výhodě. Ona se jmenovala Mechthild. Takže fifty-fifty na předsudky.
Tak to teda ne! Asociálním bezcitným kozorohem hodlám zůstat i nadále!
><(((*><*)))><
a basta.
Takze kauza fasada: mela byt hotova 19.7. Fasadu dela firma, ktera ale fyzicky dela jen sokl a zednicinu. Vatu a polystyren okolo dveri a oken, dani fasady do perlinky a omitky, parapety a oblozeni soklu mela pro tuhle firmu delat nejaka jejich podvetev. To ze zabetonovali do okna prodluzovacku pomijim, jsou to s prominutim lopaty ale ze jsem vcera borcum na stenach vyznacila co bude predelane nez to perlinkou zatahnou, protoze pod tim uz to nezjistime a sla jsem uspat dite. Po hodine to meli hotove, a protoze jsem na stavbach delala vznesla jsem dotaz jestli pod tim opravdu opravili co meli. Jisteze. Tak jsem vzala sroubovak a zkusmo do tech mist podle fotek pichla. Tak samozrejme se na to vykaslali, zatahli to bez oprav a jeste byli velice dotceni ze jsem hned volala jejich sefovi vcetne poznamek na blbe zenske a zpovykane podnikatelske panicky. To nastesti ne me do oci, ale dovnitr to slyset bylo. Muz tu mel vecer jejich sefa, mel s nim dvouhodinovy pohovor na tema jste ve skluzu, a jak to budete resit a jako je to s prominutim banda idiotu. Do toho dneska borci nedorazili, protoze se jim pry nelibi ze jim do toho kecame a mame k jejich praci vyhrady
dozor uz se jen chyta za hlavu a my vlastne taky. Mame za tyden na 2 tydny odjet ale proste je tu nemuzeme nechat bez dohledu, kazdy den nejaky pruser...
Tak Betty Běž s tím k doktorce, ať tě pošle na RTG. Já takhle pár dní rozcházela naražený žebra po pádu z kola, a jednak se pak zjistilo, že jedno bylo zlomený, jednak tam byl malej uzavřenej pneumotorax a plíce pomalinku splaskávala. Sice s tím nedělali nic jinýho, než že jsem pak ležela týdennve špitále, a dávali mi inhalovat něco co podporovalo to hojení, ale i tak dobrý vědět, jak moc to můžeš namáhat.
Isca no šla jsem k prak.lékařce a sestra mi řekla, že dnes jenom pozvaný pacienti. Abych si došla na chirurgii. Na to už jsem neměla v tom vedru morál.
Tak Betty Tak uvidíš, jak ti bude další dny. Ale preventivně bych se fakt moc nehejbala, nic těžkýho nenosila, nic nezvedala, a volila často pokud možno relaxační polohu na zádech :-)
Tak Betty jak tady ctu ty historky o PL... To chodíte všechny k té samé?
TTo je děs
rasaNori jo, tos vyvolala temne vzpominky na dobu, kdy jsme delali fasadu my... jak jsem se svou zavrati lezla kazdej den po leseni a rikala "tady je to krive a podel ostatnich oken taky", tak opravili presne ty 2 mista kam jsem pichla prstem a zbytek nic... omitku natahovali 3x, poprvy si nemaceli podklad, bylo horko a nadelalo jim to mapy, podruhy objednali blbou omitku. Kdyz to natahli potreti a sundali leseni a ja se zalibne sla kouknout z ulice na novou dasadu, skoro me kleplo, pac vodorovnej bilej pruh, co oddeluje prizemi a patro, byl krive. Ruda vzteky jim volam a prej to neni mozny, to se vam jen zda. No prijeli, premerili, abych jako videla, jak mam oko z kasparovy kravy, a ejhle 10 cm rozdil... skoncilo to dost velkym rozkolem, kdy jsme jim odmitli doplatit zbytek ceny nebo pozadovali, aby to komplet cely predelali.
Jen ještě upřesnění:
Jestliže je senior po nějaké příhodě hospitalizován, tj. v péči zdravotní a už dál není co léčit, tak buď jde dom, když má zázemí, nebo existuje Následná péče - což je stále ještě péče zdravotní a po ní pak už následuje jen LDN. Ze zdravotní péče ho jen tak domů neodvezou, když není schopen samostatné existence a když si ho nikdo nechce přebrat nebo nemá kam jít, tak ho prostě předají do spádové LDN.
ALE: Jakmile rodina zařídí, aby se po ukončení hospitalizace převezl pacient na rehabilitační kliniku, tak se ho zdravotnictví zbavilo, přechází do péče sociální a po té rehabilitaci ho můžou rovnou mrsknout domů a vyklopit třeba před prázdným bytem.
A když se pak využívá ještě tzv. Překlenovací péče - protože prostě ještě sám doma být nemůže - to už je taky jen služba sociální, je na 3 měsíce, ale běžně se to dá prodloužit, tak tam už je to jen se souhlasem pacienta a platí se to a to dost.
A když pak pacient po třech měsících odmítne podepsat další smlouvu, nebo chce odejít v pomatení smyslů domů kdykoliv, musí ho pustit, i kdyby to znamenalo, že ten člověk po opuštění budovy okamžitě vběhne pod auto nebo spadne ze schodů.
Takže jakmile se pacient ze zdravotnického zařízení přesune do zařízení sociálního, přestává být pacientem a stává se klientem, všechny papíry podepisuje a se vším musí souhlasit. Výjimka je, když je nesvéprávný nebo natolik tělesně postižený, že to za něj musí udělat opatrovník. Ale to je pak jiná písnička.
A zrovna tak o ten domov seniorů, dříve důchodců, si musí senior zažádat sám.
A když máte doma takovýho paličáka jako já, tak je to patová situace, sám nikam dobrovolně nepůjde a člověk má prostě svědomí a odpovědnost a nenechá ho ve špíně, hladu a bez lékařské péče, i když už toho má občas plný zuby.
viktorka_od splavu Tohle je tak slozite tema, ze bych nerada rikala, co je lepsi a co ne. Mnoho lidi takto potrebuje pomoc, kterou ale odmitaji (maji pocit, ze vse zvladaji), rodina peci nezvlada, nemocnice uz nema prakticky co lecit (stav je stabilizovany) a sluzby maji male kapacity (pracuji v pobytove socialni sluzbe a poptavka nasobne prevysuje nabidku)
Jennyfor dekuju za vysvetleni, to je uz uplne jasne.
A teď jak si užívám, když už nemusím být doma na půl šestou:
Tak v úterý jsem si vzala dovolenou, musela jsem být doma k dispozici kolem dvanácté, kdy přijela sestra z agentury, převzala klíče od domu a bytu a vyplnili jsme nějaké papíry. Upřesnili jsme časy a dávky a protože to byl první den, kdy měla přijít ještě jednou navečer, po tátově obědě jsem vyběhla z domu po zhruba roce vstříc svobodě. Venku vedro k padnutí, nakonec jsem se přesunula do OC, prolezla obchody, vychutnala jsem si kafe a zmrzlinu a ne, vůbec jsem se nedívala každou chvíli na hodinky, jestli už nemusím letět domů, jen tak asi dvacetktát ![]()
Domů jsem dorazila chvíli poté, co v pořádku proběhla druhá návštěva sestry a ten večer jsem uléhala s pocitem, že snad to konečně chvíli nebude namazaným dolů.
Ve středu, včera, jsem byla v klidu v práci, když volala paní z agentury, že je potřeba zajistit další dvě sady klíčů, neboť jsou dovolené a holky se budou střídat a ty klíče si nebudou předávat. Jedna sada by byla potřeba dodat již ten samý den do šesti. Takže jsem po vyběhnutí z práce šla hledat, kde mi udělají klíče, ty od bytu problém nebyl, od domu jsou speciální, nedávno nám je přidělovali podle počtu osob a měla jsem jen jeden navíc, ten, co jsem už odevzdala sestře. Takže mne všude posílali do pr..., až v takovém zapadlém krámku na Žižkově mi slíbili, že mi to udělají do zítra, tj. do dneška, že je na to potřeba něco speciálního.
Do šesti jsem tedy doletěla domů, přítomné sestře předala klíč od bytu a od domu zatím ten tátův a měla toho zase dost.
Večer měl táta oteklou pravou ruku, nevěděla jsem, z čeho, nechala jsem rozhodnutí, co s tím až na ráno a moc jsem toho nenaspala. Ráno to bylo o něco lepší, tak uvidíme.
Dnes jsem si tedy zase vzala dovolenou, dojela na Žižkov pro ty dva speciální klíče, MHD v tom vedru balada, dorazila domů v okamžik, kdy tam zas byla jiná sestra, která vůbec neměla instrukce, co tam má dělat, takže zase domluva o časech a dávkách a připravila jsem další svazek klíčů pro tu večerní a rovnou tátovi ohřála oběd a počkala, až se nají.
Pak jdu k sobě a slyším, jak u něj bouchly dveře a za chvíli výtah zpátky a zase dveře. Vlítla jsem tam a táta v ruce vyzvednutej dovezenej balík z pošty, který mi teda nějak proklouzl monitorováním. A v něm zase nějakej přípravek na hubnutí, 18 kilo za 28 dní, dobírka 990,-
A to už ve mně bouchly saze. Kdybych u toho přímo nebyla, zašil by si to někde u sebe, polykal by nějaký sra*ky, já bych nevěděla, z čeho je mu blbě. Prostě nedá pokoj a nedá, zrovna před tímhle konkrétním hnojem všude varujou, že zvyšuje tlak, no to je přesně to, co potřebuje, když už mu to v tý hlavě jednou prdlo.
Řekla jsem mu, že jestli bude takhle pokračovat, nechám ho někde zavřít i proti jeho vůli, no tomu se vysmál.
Takže jsem šla k sobě, vzteky zelená a sežrala jsem půl balení malinový zmrzliny. Další den dovolený v prdeli, už nikam nejdu, úplně se vzteky vařím.
Takže tedy zatím bilance: jedno hezké odpoledne v obchodním centru ![]()
Jennyfor vydrž! Pěkných dnů, aspoň půldnů
bude víc. Jsi úžasná!
Jennyfor S agenturou si to sedne a pak bude i víc času na vlastní život. Neskutečně Tě obdivuji, za to, jak to zvládáš.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje