rozarka během karantény u nás měli dokonce i vyhrazené hodiny, kdy volat.
Stěžovací vlákno
viktorka_od splavu vies čo prvy syn s nami nikdy nespal a budila som sa na kazdy such. Tento s nami vacsinu noci spi, mece sa jak vrtula a ja spim jak dudek! To je o psychike.
Mrakoplas o psychice je to každopádně. Ale na druhou stranu, čím dál to dítě je, tím spíš neuslyšíš každý pohyb.
viktorka_od splavu ze bys nemohla s novorozencem v posteli chlastat?
Ne, dělám si legraci. V postýlce vedle mě budí úplně stejně.a představa, ze musím vstát z postele a jít zvednout a kojit úplně probraný dítě...tohle je pro mě nejpohodlnější, ona se ani poradne nevzbudi. Já tuhle někde četla, ze to dělá prolaktin, kterej zároveň matku relaxuje i nabuzuje...
Evaeva Coz mne třeba přijde blby, protože te vzbudí až plac a dite zcela bdely, ke kterymu musis vstát a dojit
a já bych stejně poslouchala, znám se
Potrefenáhusa já si myslím, že časem si na to její mrňení zvykneš. První syn hrozně chrápal, takže jeho zvuky jsem musela odbourat dost rychle.
Evaeva počuť ho pocujem ci je v postielke meter odomna alebo vedla mna v posteli. Ale pri prvom som bola vynervovana, pri druhom viac v klude, tak mi tie zvuky nevadia, absolútne ich nevnimam. Mam zapnuty mod "plač", ine mozog vypina ![]()
Evaeva Coz mne třeba přijde blby, protože te vzbudí až plac a dite zcela bdely, ke kterymu musis vstát a dojit
a já bych stejně poslouchala, znám se
Máš recht. Představa, že kvůli ztracenýmu dudlíku pokaždé lezu z pelechu... Brrr, dej pokoj. Jenom díky společnému spaní ještě žiju.
Potrefenáhusa asi jak které dítě. Mě vzbudí až pláč, i když je vedle v postýlce. Já v noci i přebalovala, prvního po kojení, protože se při tom vždycky pokakal. Takže já v polospánku přebalovala a on u toho pospával:)
Mrakoplas mě uklidňoval monitor dechu
Pinot Noir no syn ten dudlík ztrácí akorát když usíná. Naše děti manželskou postel chápou jako prostor na hraní. Mladší tam občas usne ráno, když se vzbudí moc brzo, straší tam usnul tak pětkrát za život, když byl nemocný a několik hodin brečel.
,přišla ostrá reakce, že tam nemají jednu sílu jen ke zvedání telefonu a ze to tam zvoní pořád, tak kdo to má stále zvedat. No to je fakt. Ta sestra neví co dřív, normálně má práce nad hlavu a ted je to jak na ústředně. Ale co má druhá strana dělat?
Kdyby se tak některé "vytížené" instituce probraly a zjistily, že žijí v 21.stoleti a objednávkový systém pres internet byl již dávno vynalezen...
Evaeva ja som ho mala tiez ale mna skor budil ten stres, ze sa zas zobudi a ideme kolecko kojenie, odsávanie, vazenie, dokrmovanie, hodinu odgrgavania (nejedlik s refluxom), to bola vzdy akcia na hodinu az hodinu a pol nez znova zaspal. A aj ked sa rýchlo naucil v noci nejest tak som sa potom stale vystresovana budila. Proste ten prechod z bezdetneho 9 hodinoveho spanku na mimino som dost zle znasala.
Mrakoplas no psychika je mocná a věřím, že je to hlavní příčina většiny takových problémů. Teď to nemyslím na tebe ale obecně, podle mě by snad po porodu měla být i nějaká kontrola u psychologa stejně jako je na gyndě. Těch matek, co se potýkají s různými potížemi je hrozně moc.
viktorka_od splavu No vis co argument neargument, ono si nevybiras. Ja teda nejsem schopna zhodnotit pro a proti a nejak realne bojovat, proste vybiram v tu chvili nejvyhodnejsi situaci pro me, coz hodinovy stani u rvouciho mimina neni, vzdy je lepsi si v noci lehnout.
Potrefenáhusa Ono si zvyknes, ja uz to mam hlave nastaveno tak, ze lezim=spim. Proste odpocivam a uzivam si, ze jsem lezmo a v pelisku;-)
Renusatko No ja mam fotku tech 400 lidi, musela jsem to vyfotit a kdyz to nekomu ukazu, lezou mu oci z dulku.
Nemela jsem si tehdy ani kam sednout. A tech ambulanci tam zas tak moc neni. Ja to beru jako celodenak, takze mam knizky a kresleni, akorat jednou jsem to protrpela, pac vedle me sedel kluk a hral hru na mobilu, kde jela priserne vlezla zvukova smycka a poslouchat to tech x hodin bylo k nevydrženi!!!![]()
Evaeva Když jsem monitor dechu neměla, pořád jsem poslouchala, jestli dýchá. A když jsem si ho pořídila, pořád jsem koukala, jestli svítí...![]()
Garfie jj, to jsem taky občas dělávala. Ale on první tak chrápal, že nebylo moc co řešit;)
Evaeva No občas je to výhoda!! ![]()
Garfie on muž taky občas celkem chrápe, takže já jsem zvyklá, mně jen tak něco nevzbudí, akorát musím dřív usnout.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje