Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Karja
44632 příspěvků moje polička 18. října 2020 22:39

viktorka_od splavu Ahaaa! To absolutne neznam, a pisou ze je neparfemovany! No takze Jezisek je jasnej, co donese:-D

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 18. října 2020 23:18

Karja pomáha aj obyčajný Difusil, majú v každej drogérii. Akoze smrdí to ale to len tu chvíľu čo striekas. Ja tým striekam i deťom nohavice, majú i verziu pre deti. 

Inak nedávno som na slovenskom eNku čítala rozhovor s parazitologmi a vraveli, že pokiaľ si kliesta vytiahnes do 24 hodín, riziko prenosu boreliózy je takmer nulové. Ale bohužiaľ u encefalitídy to neplatí, chcem dať v zime/na jar decká radšej zaočkovať. 

Offline letfenixa
10866 příspěvků moje polička 18. října 2020 23:26

Mrakoplas do toho očkovania idem aj ja, zo záhradky sme to dotiahli skoro vždy, riziko sa zmenšilo kombináciou repelentu a protikliestoveho náramku.

Offline Karja
44632 příspěvků moje polička 18. října 2020 23:27

Mrakoplas Jo, my.jsme o tom ted davaly rec s kamaradkama a pry se doporucuje ro ockovani tak od 5 let veku. Toho tveho nejmensiho hych nedavala urcite, do 2 let pry encefalitida vubec neprojevi a pak u malych deti je jak chripka. Ale najdi si k tomu nejake relevantni prispevky. Ja dam holky taky az vetsi.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 18. října 2020 23:31

Karja vidíš, to som ešte neštudovala, mladšieho ma aj napadlo, že bude ešte skoro ale starši som myslela, že už hej. Zistím, díky. Inak ja som chcela tento rok staršieho očkovať aj na chrípku, aby nedotiahol zo škôlky a naša pediatricka bola dosť zaskočená, že ani nevie aká vakcina pre trojročného je, lebo to u nich nikto nikdy nechcel. Ale aj tak je to pase, lebo sú absolútne nedostupné. 

Offline viktorka_od splavu
49272 příspěvků moje polička 19. října 2020 07:49
Reakce na Mrakoplas:

Inak nedávno som na slovenskom eNku čítala rozhovor s parazitologmi a vraveli, že pokiaľ si kliesta vytiahnes do 24 hodín, riziko prenosu boreliózy je takmer nulové. 

v žádným případě bych na toto nespoléhala

Offline Potrefenáhusa
38822 příspěvků moje polička 19. října 2020 07:56

viktorka_od splavu Mrakoplas No a hlavně já to moje měla na blbym místě zezadu v podkolenni jamce, i kdyz jsem se prohlizela, nasla jsem ho, až když začlo svědit

jenze proste náhoda je blbec, mne nepřijde unosny na sebe lejt hektolitry repelentu denně od února do listopadu, spis to denodenni fakt pečlivý prohlížení 

Offline viktorka_od splavu
49272 příspěvků moje polička 19. října 2020 08:00

Potrefenáhusa právě proto doporučuju ten repelent na oblečení, neliješ ho na sebe, to jednak, a pak stačí třeba jednou týdně důkladně nastříkat boty, kalhoty, bundu, nechat to třeba ve sklepě nebo v chodbě a brát si to když jdu do lesa/na louku.. jasně venčiči psů to mají horší, ale třeba klíšťata na zahradě bych řešila razantně, to ti tam nosí myši a hraboši

jinak prohlížet tě musí někdo, sám se člověk fakt neprohlídne..

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. října 2020 08:02

Mrakoplas já jsem chtěla kluky na chřipku taky očkovat, ale pediatr mi to moc nedoporučil, pokud chřipku už neměli, potřebují dvě vakcíny. Jiná očkování jí přijdou mnohem důležitější.

Offline Potrefenáhusa
38822 příspěvků moje polička 19. října 2020 08:04

viktorka_od splavu A jak bys to řešila? My bydlíme navrch na kraji pole.
co se tyče hrabosu, jsme prý letos nejzamorenejsi okres v ČR, v životě jsem tolik myší neviděla, v létě jsme jeli autem mezi vesnicema a na silnici jich byly doslova stovky, probíhající, přejetý 

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 19. října 2020 08:05

viktorka_od splavu Na zahradě hodně pomůže krátká tráva - často sekat.

Offline Malenge
4838 příspěvků moje polička 19. října 2020 08:08
Reakce na Potrefenáhusa:

mne nepřijde unosny na sebe lejt hektolitry repelentu denně od února do listopadu, spis to denodenni fakt pečlivý prohlížení 

​naprostý souhlas, žijeme venku hodně měsíců v roce, kluky i sebe každý večer v koupelně důkladně prohlídnu, ty chemické hnusy stříkám, když jdeme do lesa na houby= prodírat se houštím nebo kluci stavět z větví bunkry apod. Na normální dny ne, to bychom se dle mého spíš otrávili. Na to 24 h okno jsem četla nějakou studii, bylo to velmi zajímavé, detaily si nepamatuju, ale šlo vlastně o reakci imunitního systému člověka na to, když klíště začne pouštět ty své sajrajty člověku do těla a snaží se to dělat co nejvíc maskovaně, aby nebylo odhaleno a jeho záškodníci hned zlikvidováni. Takže mu nějakou dobu trvá, než se zamaskuje tak, aby ho lidský imunitní systém nerozpoznal. Proto by ta nákaza neměla nastat, nebude-li klíště přisáté dlouho.

Offline Pinot Noir
29858 příspěvků moje polička 19. října 2020 08:14

Potrefenáhusa řešit zde opovrhovaným krátce střiženým trávníkem.

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 19. října 2020 08:14

Potrefenáhusa Z klíštěte v podkolenní jamce jsem měla boreliozu taky

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 19. října 2020 08:15

v žádným případě bych na toto nespoléhala

​Ako kvôli čomu? Že nemajú pravdu? No ja im verím, vedia o tom asi oveľa viac ako my. 

Offline Potrefenáhusa
38822 příspěvků moje polička 19. října 2020 08:17

Pinot Noir Myslím, ze s tím ditetem budem muset zahradu dost preorganizovat, už jsem byla narcena, ze ji chci vybetonovat, ale letos jsme posekali a stejně to nepomohlo, mě by spis zajímalo, jak Viktorka myslela tu obranu proti hrabošům, trávit bych je nechtěla 

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 19. října 2020 08:22

Mrakoplas Já slyšela od jednoho lékaře teorii o tom, že taky záleží na technice vytahování klíštěte. Prý když se stiskne (pinzetou třeba), tak se do rány "vyzvrací" a tím může dojít k nakažení i u čerstvě přisátýho klíštěte. Ovšem netuším, jestli je to pravda, ale raději je vytahuju opatrně.

Offline ziginka
726 příspěvků moje polička 19. října 2020 08:25

Na zahradu pomuze postrik. Loni deti ze zahrady donesly kazde minimalne 10 klistat za sezonu. Letos muz zahradu na jare postrikal a od te doby klid. Na podzim se to ma opakovat, ale to uz jsme nedelali, uz tam tolik casu netravi.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 19. října 2020 08:31

crazydaisy ja si nie som istá, či toto už nie je prekonané. Inak v tom spomínanom článku vraveli, že je jedno ako si ho človek vytiahne (nepotierat, vytrhnúť), len aby to bolo čo najskôr. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 19. října 2020 08:39

Potrefenáhusa vy keď ste vonku stále a máte kliešte ešte aj na záhrade, tam je to jasné, to by som nestriekala od rána do večera. Ja som ten repelent myslela pre Karjinho samba, keď vedia, že to vždy dovlecie z rýb.. S tou záhradou je to ťažké, no. Mama dosť kosi a aj tak tam kliešte má. A vysuseny minitravnik nechce.