Mrakoplas no prave! I kdyz ja jako alergik si kvuli svedeni spis vsimnu. Proto jsem mela z klistat vzdy respekt, a potom, co vidim, co ta nemoc dela se mnou, jsem kvuli detem uz trochu hystericka ![]()
Stěžovací vlákno
Paní Ef ja kliešťa práve nikdy necítim. Raz som mala (ako čerstvo tehotná) riadne nacucaneho kliešťa v pupku a aj to som si všimla náhodou. Deti kontrolujem ale seba často zabúdam. Ta borelióza je tento rok u nas dosť rozšírená, kamarát mal pred pár rokmi encefalitídu, tak radšej striekam aj keď mi to tiež nie je úplne po srsti.
Na zahradu pomuze postrik. Loni deti ze zahrady donesly kazde minimalne 10 klistat za sezonu. Letos muz zahradu na jare postrikal a od te doby klid. Na podzim se to ma opakovat, ale to uz jsme nedelali, uz tam tolik casu netravi.
Postřik čím prosím?
dynda my meli ATAK od AgroBio, ale u nas minimalne jedno nakazeny stejne probehlo ![]()
Mám infarkt ... otevřela jsem šuplík s prádlem v ložnici a tam byl obrovský mrtvý pavouk. Je mi zle.
Dalia a jste si jista, ze to jen nepredstira? Na muze vybehl obrovsky pavouk ZA JIZDY z te mezery u predniho skla!
Mrakoplas Já slyšela od jednoho lékaře teorii o tom, že taky záleží na technice vytahování klíštěte. Prý když se stiskne (pinzetou třeba), tak se do rány "vyzvrací" a tím může dojít k nakažení i u čerstvě přisátýho klíštěte. Ovšem netuším, jestli je to pravda, ale raději je vytahuju opatrně.
Nejde ani tak o mechanismus, pinzeta je ok. Nesmí se ale natírat ničím mastným, to se myslím doporučovalo, když jsem byla malá, to totiž pak vede k tomu vypuštění borelií do hostitele.
Instrukce podle státního zdrav. ústavu jsou: použít jodovou dezinfekci, vyviklat pomocí navlhčené textilie ze strany na stranu, ev. použít pinzetu nebo spec. pomůcky (pinzeta či karty přímo na klíšťata). Po vyndání ránu opět dezinfikovat.
http://www.szu.cz/tema/prevence/jak-se-chranit-pred-napadenim-klistaty-1
Dalia Nejlepsi duvod se prestehovat!![]()
ad vytahovani klistat. Me se nejvic osvedcilo toto
https://antiparazitika-pro-psy.heureka.cz/o-tom-hacky-na-klistata-2ks/
Oficialne pro psy, ale funguje i na lidi
Dalia Chudinko, to by taky byla moje smrt!
Potlapkávám. Rychle se něčím hodně vonícím zlij!
dynda Nazev bohuzel nevim, ale muzu zjistit. Bylo to neco urcene primo na klistata z bezneho hobbymarketu.
Paní Ef Len Luna Korsičanka Syn ho vyhodil ven. No, opravdu se mi srdce skoro zastavilo a ještě teď je mi blbě. Kdyby byl živý, tak už je asi po mně. Doufám, že někde mezi punčocháčemi nemá kámoše. ![]()
Dalia Bude ti synek muset přerovnat šuplík a vše vyklepat.![]()
Korsičanka Jo, to jsem mu taky řekla. Teď jedu do města, ale po návratu domů, to bude muset udělat. Teda při představě, že si tam ten pavouk bydlel se mnou a třeba si tam pochodoval, když jsem spala, tak mám chuť se přestěhovat někam na Antarktidu. Tam snad pavouci nejsou.
Dalia To tě chápu, taky je nesnáším.
Jen u nás je problém, že s tím má problém i muž a trochu i kluci. Mrtvého by asi zlikvidovali, ale o živém pochybuju.
Dalia Tlapkám moc. Nabídla bych ti azyl, ale tady je dost krizová zóna. Stěhujou se na zimu do baráku do tepla. A po létě jsou vypasení.![]()
Dalia taky tu máme pavouků dost, nedávno jsem ráno otevřela oči a jeden mi seděl u postele na zdi kousek od hlavy. Já se jich nebojím, vyrostla jsem ve starém domě, kde taková zvěř byla celkem běžná.
Renusatko Sweet Potato Kokoska Snesu cokoliv, hady, myši... Ale pavouk větších rozměrů je pro mě něco, co ve mně probouzí bezbřehý děs. A taky jsem žila léta ve starém domě na vesnici, přesto pavouky ne. ![]()
Dalia já zas nesnáším to, co nemá nohy. Už takový slepýš je pro mě totéž, co pro tebe tarantule :D
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články