Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline viktorka_od splavu
49272 příspěvků moje polička 19. října 2020 08:43

Potrefenáhusa jsou to skudci, proste bych je likvidovala, mne je teda moje zdravi+rodiny prednejsi. jinak jsou i metody nechat jim material na stavbu hnizd napusteny permethrinem, navody na usa webech.

Mrakoplas vim o tom vic nez bych sama chtela ale uz se k tomu radej nebudu vyjadrovat, sem to nepatri

Offline Potrefenáhusa
38822 příspěvků moje polička 19. října 2020 08:46

viktorka_od splavu S vlastnima kočkama na zahradě?
jinak to moje nakazeny klíště jsem si dovezla z dovoleny v Třeboni, náhoda je proste blbec 

Offline žluťásek
8861 příspěvků moje polička 19. října 2020 08:56

Potrefenáhusa my jsme se důsledně stříkali celý léto všude, v lese, na zahradě, v parku, i na hřišti na trávě. A našel si mě ten hajzl na koupališti. Stoprocentně se chránit asi nejde. Ale polevila jsem už v pozornosti teďka, to jo, už bych je nečekala. 

Offline Pinot Noir
29858 příspěvků moje polička 19. října 2020 09:05

Musím se přiznat, že jsem nikdy nepoužila repelent na sebe, ani na děti. Vyrostla jsem v lese a klíšťata jsme si vytahovali (o tom, kolik jich bylo na oblečení ani nemluvím) skoro denně, lovecký pes jich měl na sobě třeba deset současně. Připadá mi, že polévat se repelentem na dětské hřiště, je dost hysterické.

Offline Paní Ef
příspěvků moje polička 19. října 2020 09:06

Ja mam cerstvou boreliozu z  klistete vypestovanyho na vlastni nove koupeny zahrade  a vyklepala ho na me nejspis nejaka z kocek - tesne pred spanim, takze jsem ho objevila rano.  Bylo tam tak 6 hodin max plus zadny rudy flek

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. října 2020 09:07

Pinot Noir já stříkám akorát nohy od kolen dolů, když jdeme do lesa. Letos jsem měla klíště jednou asi po deseti letech, a to na zahradě, kde je nízký trávník. 

Offline viktorka_od splavu
49272 příspěvků moje polička 19. října 2020 09:09

Paní Ef no asi tak. drz se

Offline 711990
18317 příspěvků moje polička 19. října 2020 09:09

Pinot Noir kdyz vono pred 20 lety tady borelioza skoro nebyla. Mimochodem dneska prej je mozny se nakazit i pitim neprevarenyho mlika od nakazeny kravy.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 19. října 2020 09:11

Pinot Noir tak u nás v tráve na ihrisku sme už nejeden chytili, takže hysterické by som to úplne nenazvala (aj keď ja to nerobím). Ale tak keď vieš, že na trávniku kliešte nemáš a inam nechodíte, tak je repelent zbytočný. My chodíme k mame na záhradu a tam je toho fakt dosť, na chatu  a často do lesa..z chaty sme si minule všetci doniesli kliesta, švagor s dcérou aj s boreliózou. :(

Offline Pinot Noir
29858 příspěvků moje polička 19. října 2020 09:11

Evaeva taky jsem letos měla jen ze zahrady, asi to tu vyklepali kocouři.

Offline Pinot Noir
29858 příspěvků moje polička 19. října 2020 09:12

Mrakoplas jako že nechodíme nikam, než na vlastní zahradu?

Offline Paní Ef
příspěvků moje polička 19. října 2020 09:13

viktorka_od splavu dekuju, zatim docela nic moc (vic jak mesic mi lecili neexistujici artritidu), jinak deti strikam hned u dveri na zahradu, kocky maji obojky, travnik primerene nizky...

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 19. října 2020 09:15

Paní Ef tak je možné, že to bolo z iného kliešťa, ktorý odpadol a človek si ho ani nevšimol.

viktorka_od splavu ja by som rada vedela aké informácie to máš ak to nie je nejaký tajný výskum. Má to zaujíma. Našla som ten článok, dokonca je prebraty z českého N, chlapici sa venujú borelioze 

https://dennikn.sk/1935685/zapalka-drievko-nechty-to-je-jedno-kliesta-vyberte-hlavne-rychlo-radia-parazitologovia/

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 19. října 2020 09:16

Pinot Noir sorry nie . Len, že si písala, že nechodíte ne ihriská a necestujte, sa vyjadrujem blbo.

My sme na byte takže bez dvora, tak chodíme častejšie na rizikové miesta, do lesa, na lúky..

Online Luna
10864 příspěvků moje polička 19. října 2020 09:16

Pinot Noir No ja se priznam, ze klistata vubec neresim. Nikdo je moc neresil ani kdyz jsem byla mala. Vytahnu, zlikviduju a jede se dal. Jen teda jednou jsme sli se synem na pohotovost, mel kliste na cele, dukladne prekryte vlasama, ze fakt neslo videt, dokud nebylo napite jak cocka, peknej hnus! No a zanic na svete neslo ven. Tak ho museli vyriznout. 
A od kamaradky syn ho mel na ocnim vicku. Taky si to netroufli sami vytahnout. No ale krome takovych situaci na klistata kaslu, ale ja jsem tak obecne dost nezodpovedna matka...

Offline Pinot Noir
29858 příspěvků moje polička 19. října 2020 09:20

Luna

A asi je tolik nepřitahujeme, stihnu je skoro vždycky zachytit lezoucí na oblečení.

Mrakoplas my jsme na hřištích skoro denně . Psala jsem spíš, že to nenávidím, ne že tam nechodíme ;)

Edit: ale jo, máš pravdu, nechodili jsme tam, dokud to dítě nevyžadovalo. Což už je pár let

Offline žluťásek
8861 příspěvků moje polička 19. října 2020 09:20

Pinot Noir během letošního jara a léta jsem měla v okolí tolik lidí včetně malých dětí s boreliozou, že jsem svůj vztah k repelentu fakt přehodnotila. Je to hnusná nemoc, když můžu minimalizovat riziko, udělám to. Máme repelent z DM, docela příjemně i voní. 

Ale stříkáme se teda stranou od lidí Znám pár matek, co vytáhnou sprej na hřišti na lavičce a zamořej okolí, to se mi zdá bezohledný. 

Offline Sweet Potato
40264 příspěvků moje polička 19. října 2020 09:22

crazydaisy Hlásím se do klubu borelióza z klíštěte v podkolení. A to jsem ho objevila záhy.

Trávit myši mi teda přijde už dost velká prasárna. Co takoví ježci třeba? Veverky?

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 19. října 2020 09:22

Pinot Noir tak buď si to pisala dávnejšie alebo fakt nedávam pozor . Pardon

Offline Pinot Noir
29858 příspěvků moje polička 19. října 2020 09:24

Mrakoplas jo, bylo to tak, dokud to šlo, hřištím jsem se vyhýbala. Už to nejde