Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 19. října 2020 11:31

Dalia Já teda všeobecně moc nemusím hmyz. A to jsem se v dětství dostala omylem na tábor entomologů. Bylo to od nějakého kroužku a protože jsme byly jen 3 holky, tak nás přidali k nim. Bydlelo se v Mikulově a spalo se tam v knihovně. Celé dny jsme trávili pobíháním po kopcích, my holky jsme se nudily a kluci hledali brouky. Kolikrát jim to uteklo a lezlo to tam všude po tom ubytování. A v noci se jezdilo na výjezdy, kdy se natáhly plachty, pustilo světlo a lovili se ti noční. No moje nervy, dodnes mi z toho není dobře.

Online Pinot Noir
29858 příspěvků moje polička 19. října 2020 11:37

Kokoska

Vlastně hadi neva, ale slimáci, červi, housenky... . I u motýlů musím intenzivně nemyslet na to, že je to housenka s křídly. Pavouci mi nevadí, naštěstí, protože naše dřevěná chaloupka je jich teď plná.

Offline Klara
494 příspěvků moje polička 19. října 2020 11:40

Pinot Noir motýl je nejen housenka s křídly ale i barevnější brácha můry, který zase vaděj mně :) 

Online Pinot Noir
29858 příspěvků moje polička 19. října 2020 11:41

Klara jo, můry, ty jsou hrozný, protože jsou to tlustý housenky

Online Kokoska
34874 příspěvků moje polička 19. října 2020 11:54

Pinot Noir ale maji nohy

Online Pinot Noir
29858 příspěvků moje polička 19. října 2020 11:56

Kokoska protože jsou to podlí, dělají, jakože nejsou housenky

Online Potrefenáhusa
38823 příspěvků moje polička 19. října 2020 11:59
Reakce na Len:

Paní Ef 

Myslím, že tahle otázka nepomohla.:D Já jdu vždycky pro vysavač, pro jistotu povysávám ještě něco dalšího a snažím se rychle zapomenout, brr.

Dalia 

Lituju moc!

​Jak mi pavouci nevadej, pokud nebezej směrem ke mně, tak představa toho plnyho vysavace....

Online Sweet Potato
40264 příspěvků moje polička 19. října 2020 12:03

Potrefenáhusa Přesně. A to, co se tam s nimi děje! A jak tam mutujou. A spřádají plány na pomstu! Jednou jsem se k tomu musela uchýlit, pak stál vysavač dva dny venku za dveřmi, dokud ho nepřišla sousedka sanovat.

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 19. října 2020 12:04

Potrefenáhusa 

Tuhle myšlenku se snažím nerozvádět! Pokud je v domácnosti ještě někdo, tak dotyčného obyčejně nechám pavouka deportovat, ale sama jedině vysavačem a s velkým odporem.

Offline Garfie
28530 příspěvků moje polička 19. října 2020 12:07

Pinot Noir Já ti rozumím, měla jsem stejný přístup, než dcera skončila s neuroboreliozou v nemocnici, ochrnula jí půlka obličeje, bylo to strašný. Dodnes je to při nějakých grimasách vidět, ale fyzioterapeutka říkala, že je to v pohodě, prý se jí aspoň nebudou dělat vrásky na čele :-) Teď repelent používám, ne na zahradu (i když klíšťata máme), ale do trávy někam k potoku určitě. 

Potrefenáhusa S klíšťaty mám bohaté zkušenosti, máme je i na zahradě, děcka v přírodovědném kroužku.....na mě se vždycky chytají na podivná místa-na kotníky, podkolenní jamky a tak :-/ Pomáhá ta posekaná tráva, na jaře zahradu postřikujeme (míň než je návod a vcelku to stačí), ale jinak se snažím bez chemie, takže pytlíky s fenyklem do ponožek, nebo nějaký home-made repelent, na netu určitě najdeš (třeba s tymiánem). S hrabošema nepomůžu, ale pozor na kočky, než moje dostala obojek, běžně jsem doma nacházela velký nacucaný zvířata, docela jsem se bála, že to jednou malá strčí do pusy jako borůvku! 

Online Pinot Noir
29858 příspěvků moje polička 19. října 2020 12:14

Garfie no jo, vlastní zkušenost změní leccos. V něčem jsem prostě lehkovážná, protože člověk nemůže prožívat a hrotit všechno, jinak by se s prominutím po***l. Jsou takoví, ale co je to za život? Já se zas třeba strašně bojím dušení, děti v autě nic nejí, protože představa dusícího se děcka upoutaného v autosedačce uprostřed dálnice je pro mě šílená. Přitom to mnoho jiných vůbec neřeší.

Offline Jitka77
1928 příspěvků moje polička 19. října 2020 12:33

Ještě k těm klíšťatům a vyndávání, existuje přípravek Ixoderm, kápne se, nechá zaschnout, sloupne, vyhodí. Ono to toho hajzla paralyzuje, takže nestihne ani pípnout, natož blinknout, a zároveň dezinfikuje. Řeší to i manipulaci s ostatky takříkajíc. Objevila jsem před lety poté, co kamarádka přivezla ze školy v přírodě děsivou historku, jak se dvacet minut pokoušela vytáhnout jednomu chlapci klíště přisáté na penisu.

Online Pinot Noir
29858 příspěvků moje polička 19. října 2020 12:52

Jitka77 tento přípravek mám, ještě jsem ho nemusela použít.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. října 2020 13:09
Reakce na Kokoska:

Dalia já zas nesnáším to, co nemá nohy. Už takový slepýš je pro mě totéž, co pro tebe tarantule :D

nadbytek nohou mi teda taky vadí, ale až od vyššího počtu.

Offline Jitka77
1928 příspěvků moje polička 19. října 2020 13:32

Pinot Noir Já mám vyzkoušeno asi dvakrát, čisté řešení a hlavně člověk nemusí řešit, jak tu mrňavou potvoru uchopit...

Online Myrtila
5320 příspěvků moje polička 19. října 2020 13:34
Reakce na Sweet Potato:

Potrefenáhusa Přesně. A to, co se tam s nimi děje! A jak tam mutujou. A spřádají plány na pomstu! Jednou jsem se k tomu musela uchýlit, pak stál vysavač dva dny venku za dveřmi, dokud ho nepřišla sousedka sanovat.

​Jestli tu je nekdo z myho okoli, tak podle tohohle me zarucene pozna... Pavouka zvladnu taky jenom vysat, pak necham vysavac jeste dlouho běžet, abych si byla jista, ze je pavouk fakt az vevnitr, pak pres hubici natahnu sacek (radsi dva nebo tri, co kdyby se pres jeden dostal), zagumickuju a vysavac pak musi vycistit manzel - nekde venku. 

Online Sweet Potato
40264 příspěvků moje polička 19. října 2020 13:46

Garfie Jak píšeš o tom fenyklu a tymiánu, mně pořád vrtá hlavou, jak a jestli to čichové odpuzování na klíšťata funguje. Chápu, že to funguje na komára - fuj bleee smrad, tam neletim. Ale klíšťata nositel nasbírá především mechanicky, otěrem. Koneckonců, ty účinné přípravky na psy a kočky (bravecto např) taky nejsou repelentní. 

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 19. října 2020 14:03
Reakce na Evaeva:

nadbytek nohou mi teda taky vadí, ale až od vyššího počtu.

​Jak to má víc jak čtyři nohy, tak .

Online viktorka_od splavu
49272 příspěvků moje polička 19. října 2020 14:04

Sweet Potato nn kliste se te chyti aktivne, po cichu https://www.klistova-encefalitida.cz/novinky/ze-zivota-klistete-131

oni lide maji tendenci ta "hezka" zviratka typu pes kocka polidstovat a o tech fuj si mysli ze jsou tupa-ale to je omyl. oboji teda

Offline Malenge
4838 příspěvků moje polička 19. října 2020 14:08

Sweet Potato Já míchám do rostlinného oleje tinktury rozmarýny a lemongrass. Kdysi jsem viděla v polopatě či něčem obdobném test, vzali klíště, strčili ho na čistý papír A4 a okolo něj štětcem namalovali tím repelentem kruh s malou mezerou na 3 hodinách. A ten šmejd chodil a chodil a chodil v tom kruhu, odmítl se k tomu přiblížit, dokud nenašel mezeru, kterou mohl zdrhnout. Bylo to docela přesvědčivé...

edit: čímž chci říct, že si myslím, že jim pak smrdíme a počkají si raději na někoho voňavého.