Lamicka tjo já už věřím že příznak může být cokoliv, jedno dítě zvrací, druhý má plnou pusu aftů. vzhledem k tomu, že už jsme týden jen doma, tak určitě nikde nic nechytli a z jídla to taky nemají:P
Stěžovací vlákno
Pinot Noir no a jak to poznají, jestli je zánět spojivek doprovodný jev (protože rouška a vysušené oči náchylné k čemukoli), nebo příznak?
tedy jev způsobený virem.
Jiná Realita asi pokud má zánět spojivek člověk co žádnou roušku nikdy neměl?
viktorka_od splavu Mne az ted doslo, ze dcera mela predtimnnez nas vytrasovali zanet spojivek. My pak prisli na to, ze nam asi prece jen neco bylo, strasne me palil nosohltan a bolely me dutiny (ale svadela jsem to na rousku, navic na to trpim) a ted mi psala kamaradka, ze ma celou dobu zanet mocaku a pry to taky byva caste.
viktorka_od splavu existuje vůbec někdo takový? :D už asi jedině kojenci.
Jiná Realita oni byli lidé nemocní i přes léto, jsou nemocní i v jiných zemích a ne všude se roušky nosí
Pinot Noir no a jak to poznají, jestli je zánět spojivek doprovodný jev (protože rouška a vysušené oči náchylné k čemukoli), nebo příznak?
tedy jev způsobený virem.
Smazáno
Kokoska no a teď si představ, že to mám taky, akorát ten oběd mi nikdo nepřinese a ještě mám na krku děti. Kdyby byla normální doba, tak se autem vozím ze schůzky na schůzku. Vlastně nevím co mi ( ne) vyhovuje víc ![]()
no tak doufám, že nemám koronavirus. ale myslím, že s ohledem na to, že od první vteřiny nošení toho hnusného kusu hadru trpím na úplně všechno od akné přes trvalou rýmu, zánět mandlí, vysušené oči...tak v mém případě "doufám" v pouhý doprovodný jev.
Myslíš, jak to poznají v konkrétním případě nebo obecně? Ty záněty spojivek popisovali už na jaře z těch zamořených zemí, když se ještě roušky nenosily. Plus oční sliznice se považují za "vstup" pro koronavirus. Rouška nerouška.
Lamicka viktorka_od splavu zvracení příznakem covidu je, prý někdy i dřív, než se vyvinou respirační příznaky. (a taky průjem a prostě břišní problémy)
dynda obecně, nikdy mě nenapadlo přemýšlet, jak se vlastně poznávají příznaky od něčeho jiného, co s nemocí nesouvisí, ale čistě náhodně to má taky určité procento pacientů (protože třeba...já nevím, náhodou pracují v prostředí s klimatizací, tak mají vysušené oči, zrovna mě nenapadá žádný příklad).
Jo, tak v tom konkrétním případě, když v tom trávíš hodně času, tak to asi může být jen podrážděné.
viktorka_od splavu guardian dokonce píše, že zvracení může být klíčovým symptomem u dětí!
Jiná Realita vzhledem k tomu ze u muze v praci ma jeden kluk uz nejakou dobu respiracni potize a teplotu, ale test si nechce nechat jit zaplatit, a ja mam uz 3 dny rymu a obcasne brisni potize, jste me tady ponekud zneklidnily. Ergo kladivko, ja ten brichabol prisuzovala hermelinu nad ohnem:D
nejhorší na tomhle pro mě je, že pokud máte doma opravdu hodně nemocné lidi, o které se musíte starat, tak žijete v nonstop stresu, že si je sami zabijete. jenže prostě...není nikdo, kdo by to udělal za vás. asi si neumím představit, co by bylo, kdybych byla pozitivní. kdo by trávil celý den čekáním v autě před nemocnicí na konec chemoterapie, třeba. minule to bylo 2hodiny cesta-6hodin čekání-2 hodiny cesta. bez možnosti si dát aspoň horký čaj, natož oběd. a celou dobu v autě, protože venku bylo šest stupňů a do nemocnice se nesmí, a obchody sice ještě nebyly zavřené, teď budou, ale co bych tam šest hodin dělala, když se snažím vyhýbat viru...na to těžko člověk sežene taxikáře.
rasaNori já mám potíže už taky tři týdny, to přece nemůže být korona, tak dlouho asi netrvá. možná i čtyři. jenže...já to mám každý podzim. jak se ochladí, už jedu noční zimnice, bolí mě v krku, únava (to jsem měla tak 3 týdny zpátky). a trvá to víceméně do vánoc, než si trochu zvyknu (a to se i otužuju) prostě nesnáším chlad. teď spojivky
a už jsem taky nahlodaná.
Jiná Realita sanitku ano. teda ne že bych ti to přála, jen, že řešit to lze a ani nemusíš být pozitivní..
viktorka_od splavu sanitka od nás až do brna? není nějaký limit kilometrů? no pokud to jde, dobré vědět.
viktorka_od splavu Příznakem asi fakt může být úplně cokoli. Už jsem tady myslím psala, jak syn kamarádky měl jediný příznak šílenou bolest nohou, puberťák, sportovec. Ona si napřed myslela, že to přehnal v posilovně, ale je doktorka, tak ho vzala do nemocnice na vyšetření a oni ho poslali na test-prý že teď jakékoli neobvyklé příznaky pro jistotu testují na covid.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články