Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 02. listopadu 2020 15:52

continuity

Tak to vypada, ze nejhur dopadly dva prsty- kazdy z polovice a boli. 

Pomuze trochu naplast na popaleniny?

Offline Ginevra
911 příspěvků moje polička 02. listopadu 2020 16:02

Candance 

Já si to po důkladném zchlazení mažu Hemagelem a hojení probíhá rychle. 

Offline viktorka_od splavu
49290 příspěvků moje polička 02. listopadu 2020 16:06

Candance chlaď to vodou minimálně dozítra, jak psala continuity. žádné náplastě a žádný led

Offline andulka01
12836 příspěvků moje polička 02. listopadu 2020 17:09

Candance Rozhodně nic mastnýho teď! Pokud máš gel 100% aloe vera, tak ji vychlaď a opatrně nanášej. Ale střídej s chlazením vodou. Pokud budeš mít dojem, že ty horší místa se ti jakoby propadaj, neváhej a mazej k doktorovi. 

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 02. listopadu 2020 17:55

Já si sem jdu odložit... moje izolaxe se asi už nemůže propadnout hlouběji- mateřská (teda rodičovská), venku a v práci covid a doma neštovice. Starší si je přinesla ze školky, když tam ještě chodila. Zatímco se začíná pomalu vyloupávat, zarostl jí nehet na palci. Zatímco je mladší v inkubační době a čekáme na první pupence, abychom strávili další čas zavřený doma.

Offline Pavlena
6917 příspěvků moje polička 02. listopadu 2020 17:58

marieu Tak ber to pozitivne, nemate jeste treba mor a choleru...

Offline Kokoska
34881 příspěvků moje polička 02. listopadu 2020 18:01

marieu to teda soucitim, deti je kdysi taky mely takhle postupne a pak jsem to chytla i ja.

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 02. listopadu 2020 18:07

marieu Soucitim. Ale vem to z lepsi stranky- taky mohly nestovice prijit az se konecne dozijeme nejakych rozvolneni, to by bylo na zlost. ted se stejne temer nikam nemuze  drzim palce at se z toho nezblaznis 

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 02. listopadu 2020 18:18

Tak jako vždycky může bejt hůř a ano, je lepší nechodit ven, když se nikam nemůže, tak já už je nejspíš nechytím... Nicméně v sobotu už mi bouchly saze a vykopla jsem je ven i s mužem na celý dvě hodiny. Peklo, toto. 

Offline tv
4197 příspěvků moje polička 02. listopadu 2020 18:51

marieu aspoň to budete mít za sebou, ber to z té lepší stránky.venku stejně bude hnusně a zima.

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 02. listopadu 2020 18:57

tv Bright side of life. Já vim. Zkusím na to pomyslet, až se vopupínkuje ta mladší a vzteklejší. Asi si na to druhý kolo objednám nějaký oranžový vína. Ty jsem vždycky chtěla ochutnat

Offline tv
4197 příspěvků moje polička 02. listopadu 2020 19:01

marieu hele, znám, my byli doma víc nez mesic a byl to duben/květen. Nakonec mi bylo líto, že už to končí a zase vstáváme do školky. Fakt.

Offline dzizisketa
8949 příspěvků moje polička 02. listopadu 2020 19:22

marieu

Muž už je třetí týden doma na HO, měl podezření na covid (jeden test hraniční a jeden negativ), takže až na výjimku jednoho víkendového výletu do lesa trčí doma. A asi bude doma ještě další týden, ale protože oficiálně je OK, jede v sobotu na celý den na služebku. Jestli v neděli po obědě nevypadne s deckem a se psem na aspoň čtyři hodiny ven, pondělního rána se určitě v kompletní sestavě nedožijeme. 

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 02. listopadu 2020 19:29

tv Ale jo, to my taky, a ten ranní blázinec mi fakt nechybí. Navíc po výměně učitelky došlo i k výměně názoru na školku a zatímco jako batole chtěla přelézat plot za dětma, teď jí tam páčíme heverem, takže toho fakt nelituju. Spíš jsme fakt týden vězeli zavření v malém bytě. V práci 2 dny ještě větší vopruz než obvykle. A všechno bez procházek a čerstvýho vzduchu.

dzizisketa ale to taky upřímnou soustrast.. 

Offline JanieB
551 příspěvků moje polička 03. listopadu 2020 00:28

Ani nevím, kam to dát, jestli do OMFG, sem nebo do jiných vláken... Jsem šokovaná tím, co se děje v posledních dnech ve Vídni. V sobotu nějaký islamista narušil mši ve Stephansdomu, včera 50 Turků vtrhlo do kostela ve Vídni a za řevu Alláhu Akbar to tam demolovali... a završeno je to teroristickým útokem v centru Vídně, kde stříleli po náhodných kolemjdoucích (jsou z toho i videa :/).

A jsem z toho vyklepaná i proto, že každé pondělí asi 10 let už mezi osmou a devátou večer chodím přesně tím místem, přesně do toho vchodu metra. Vedu přesně tam v pondělky nějaké společenské aktivity, dneska jsme měli mít poslední schůzku před lockdownem, ale nakonec jsme se rozhodli se na to vykašlat. Několik kamarádů bylo jen pár metrů od místa střelby, naštěstí utekli, jiného známého spolu se spoustou lidí nahnali policajti do sklepa jednoho lokálu, atd. atd.

Offline artemisia
297 příspěvků moje polička 03. listopadu 2020 00:42

JanieB jako vzpomněla jsem si i na tebe, když jsem tu hrůzu viděla. To je teda dobré řízení osudu, že jste to dneska zapíchli! Mně tohle utlo i poslední pracovní aktivity. Držte se a doufám, že dneškem tohle bláznovství skončí. Doteďka se psalo o Rakousku jako o jedné z nejbezpečnějších zemí světaKonec toto. Konec novověku, jak trefně poznamenal Cílek

Offline JanieB
551 příspěvků moje polička 03. listopadu 2020 00:50

artemisia Teď se řeší, že je několik pachatelů ještě na útěku a ozbrojené síly (mezi nima nejlepší kamarád mého muže) je honí. Neví se, jestli bude zítra bezpečné vůbec poslat děti do školy a tak, prý se uvidí ráno. Já na vesnici dál od Vídně jsem v pohodě, jezdila jsem tam jen do práce a na ty aktivity, teď trčím stejně v HO. Ale spousty kamarádů se to dotýká hodně. Ten kámoš, co ho nahnali do sklepa, tam byl hodinu dvě schovaný bez signálu, jeho holka se mohla strachy pominout, obzvlášť když na veřejnost unikla nějaká videa, jak útočník střílí po kolemjdoucích nebo do zahrádek lokálů (dneska byl poslední večer před lockdownem)...

Offline artemisia
297 příspěvků moje polička 03. listopadu 2020 01:04

JanieB jéžiš, to je jak z akčního filmu, jenom bohužel tady a teď! A ještě to máš v přímém přenosu, drž se!!!Posílám posilující paprsky! 

Asi ty školy zítra nedají, ne? Ale tipla bych si, že potom už natruc jo, jako že se semknou, nevím, už je to dlouho, co jsem zažívala rakouskou náturu. Z první ruky jsem jenom měla tu frustraci z imigrantů na venkově, takže tohle asi bude prohlubovat tu "národovost" nebo jak to říct, aby to nevyznělo zbytečně xenofobně

Offline JanieB
551 příspěvků moje polička 03. listopadu 2020 01:24

artemisia Uvidíme... Třeba jo, je to možné. Přišlo mi, že jako následek té vlny v roce 2015 se ve Vídni trochu nakupily problémy a hodně klesla úroveň "vítačství", zato se o dost zvýšila frustrace běžných Rakušanů. Ale to by bylo na dlouhé vyprávění ;-) Ještě jsem si říkala, vtrhnout tak 50 Rakušanů do mešity a rozmlátit ji, jak by to vypadalo asi v ulicích... Půjdu spát a nechám se ráno překvapit, jestli se už bude moct do školy, do práce...

Momentálně centrem nejezdí MHD a celé širší centrum je uzavřené. Ty lidi, co zůstali v centru uvěznění, si rozebrali na nocleh starousedlíci. To se mi opravdu líbilo - jak se na FB objevila krizová stránka se střelbou, tak tam hned sami od sebe začali psát lidi, že kdo potřebuje úkryt/nocleh, ať se přihlásí. Mnozí majitelé restaurací vzali hosty na přespání do privátního bytu a tak...

Offline artemisia
297 příspěvků moje polička 03. listopadu 2020 01:33

JanieB moc, moc díky za info! Hodně sil! Je to takové nezvyklé a tak blízko! Tak ať naberete sil do zítřka aspoň klidným spánkem! Btw. skvěle doplňuješ skvělé zpravodajství ČT, ti to pokryli docela rychle, ale ty jsi bohužel autentičtější