Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline andulka01
12836 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 12:13

fija To je šílený... kvůli tomu čínskýmu hnusu se stane hrozně moc špatnýho. Držte se

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 12:19

fija soucitim. Nedavno jsem si tu stezovala podobne, ty stary lidi, co si uz ani nezavolaj, jsou v hrozny situaci

Offline rasaNori
8833 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 12:24

fija achjo

Offline Kokoska
34880 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 12:36

fija tyhle situace jsou hrozne. Co klasicky dopis, neprecetli by ji ho, jestli sama nemuze? Pridat k tomu nejake fotky, treba by ji to udelalo radost?

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 12:53

Kokoska obávám se, že na tyhle věci nebyl čas nikdy, natož teď. Sestřičky bývaly vždycky rády, když přišla návštěva, pomohla pacientovi, aby se najedl, případně pomohla s hygienou. 

Tahle současná situace je strašně smutná a ve své podstatě tragická. Kdyby povolili návštěvu aspoň občas jednomu člověku, třeba i jen s testem, bylo by těch druhotných obětí kovidu, nebo jak se tomu říká, mnohem méně.

Kromě toho ti stařečkové, tedy aspoň ti z mého okolí, chtějí být navštěvováni kovid nekovid. Osamělost je trápí mnohem víc.

Offline Liesel
1668 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 13:01

fija , máma je taky ukázkově riziková a právě z toho důvodu, aby nepřestala chodit jsem ji nic nezakazovala, ona taky nechce zůstat sama v baráku "bych se z toho zbláznila", říká.

Fotky i dopis bych poslala, i kdyby neměly sestry čas číst, tak rámeček s fotkou by na stolek mohly dát.

Offline Garfie
28534 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 13:10

fija  To je strašné, normálně jsem se rozplakala. Držte se, snad se to ještě změní!!!

Online Pinot Noir
29861 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 13:15

fija to je strašné :( Je mi to líto, strašně smutná situace.

Offline 999
19808 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 13:19

fija Je mi to moc líto, drž se. A s těmi dopisy je to dobrý nápad, my takhle psali tetě. Určitě se najde někdo hodný, kdo jí je přečte. U nás to byla kaplanka.

Offline OliveOyl
1967 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 13:30

fija  to je mi moc líto

Offline fija
897 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 13:37

Díky všem za reakce, dopisy mne popravdě nenapadly... určitě je to způsob, jak jí něco sdělit, aby věděla, že na ní myslíme. Jen bohužel, je to jen jednostranné... ale aspoň něco...

Děkuju.

Offline Aranel
6599 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 14:11

fija Proboha! Moc držím palce.

Offline Catherinne
10839 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 14:29

fija

Je to smutná doba, rodiny a přátelé se nenavštěvují, neslaví svátky, narozeniny, svatby, kde je bezstarostný smích a objetí...setkávání v restauraci u kafe nebo dobré večeře. Děti nevidí své prarodiče a oni je...

Offline Garfie
28534 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 14:37

fija Ještě mě teď napadlo, zkuste oslovit tu kaplanku, jak píše 999 klidně napřímo, zvlášť pokud třeba nejste věřící. Vesměs to bývají milé a vstřícné osoby, v podstatě často suplují psychologa. Moje nejlepší kamarádka jako kaplanka pracuje, často popisuje nezájem rodin o své stařečky, vím že se ten nedostatek kontaktu snaží vyřešit, co to jde. Přímý zájem by ji určitě potěšil, protože pokud si ji někdo nevyžádá, nebo ji vrchní sestra vysloveně k někomu nepošle, tak dost tápe a vlastně neví, kdo by to uvítal. 

Offline slniecko admin
19556 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 14:41

fija

Ten domov nemá náhodou psychologičku? Že trebárs hovoriť s ňou a skúsiť nájsť riešenie.

Možno ona by jej prečítala?

Alebo zariadiť videohovor?

Včera som práve zachytila, že verbujú študentov psychológie na videoterapie (po zaškolení) do podobného zariadenia, pretože tí ľudia tam skutočne trpia strachom a osamelosťou.

Edit: Teraz čítam, že kaplán/ka. Tak to je tiež super nápad.

Offline letfenixa
10867 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 14:47

fija to je veľmi smutné

Offline fija
897 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 15:07

slniecko Garfie 999 Přiznám se, že vůbec netuším, zda tam nějaká kaplanka je... spíš myslím, že ne. Ale zkusím zjistit. Psycholožka tam sice nějaká je, ale jak přesně funguje, netuším, a pak jen sociální pracovnice. A ta má zároveň na starost pokladnu. Prostě malé zařízení udělané z bývalé místní nemocnice - jedno patro LDN, druhé patro sociální lůžka, poslední patro domov pro seniory. Mamka je zatím na LDN a čeká na volné sociální lůžko (předstupeň domova pro seniory). Nevím, zda pak tam, kde už to bude placené a ne jen z pojištění, to pak bude alespoň o trochu lepší.

Bohužel plně hrazená soukromá péče je mimo mé finanční možnosti, a problém je i lokalita.

Offline 999
19808 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 15:11

fija Určitě se to nějak zvládnout dá, teta dostávala myslím kolem 14000,- nějaký sociální příspěvek plus důchod a to už jí pokrylo velkou část nákladů. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 15:42

fija 

Ach, to je jak kriminál. Je to hrozně smutné, jasná oběť covidu. Držte se. 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 15:50

fija to je mi hrozne ľúto. Držte sa