Zarinya víš co, nevím, jak to máte v Německu, ale tady v mém okolí je asi mimořádná koncentrace pejskařských hovad, protože tady jsou na čtverečním metru trávy minimálně dvě hromady. Chápu, že za to můžou páníčci, ale stejně mi ti psi už prostě vadí.
Stěžovací vlákno
Pinot Noir ja te chapu,opravdu,ale ten pes zato fakt nemuze.
Pinot Noir no ale ja už od prvého príspevku píšem všeobecne o zvieratách, spomenula som i prírodu a následne i ľudí. Ten príspevok o parku je pravda o psoch, ale dúfam, že tu snáď nikto nebude obhajovať takéto jednanie pretože parky sú plné hovien. Ja ťa chápem, mňa to hnevá tiež, na trávnatú plochu šliapem pri každom venčení. Keď je tma tak venčím s baterkou. Za prvé, aby som nestúpila do hovna a za druhé, aby som našla to, ktoré mám dvihnúť. Ja ako psíčkar sa poctivo snažím.
Zarinya paktofonika chudáci psi mi tu přišli dnes do rány, ještě mě nepřešel vztek ze včerejška, to spadl mladší obličejem pět centimetrů od obří hromady. Znovu do mě vjede strašná zlost, když si představím, že by spadl o těch pět cm vedle. Chce se mi z toho zvracet.
paktofonika Hele, ale tobě prostě víc vadí petardy, protože máš psy, kterým to vadí . Pinot Noir na rozdíl od tebe neumývá hovna jenom ze svých vlastních podrážek, ale taky z celejch děcek včetně odkrytý kůže. Každý je prostě citlivější na to, co ho se víc dotýká a musí víc řešit.
A co se týká argumentace škodami na přírodě, ta by se dala použít i v případě psích exkrementů, byť je nesbírá jen menšina pejskařů - ony totiž nejsou žádná výhra ani pro městskou zeleň, ale ani pro příměstské lesy včetně chráněných území, kde je kolikrát nesbírají ani ti, kteří ve městě sbírají.
A sedám si na ruce, abych nespustila vlastní osobní filipiku proti koním, byť tyhle nádherný zvířata za to nemůžou :-)
Žádnej armagedon se tady nekonal - nad Repy byl trochu Verdun, ale přesně těch 15 minut.
Jo, v pohodě. Navíc jsou ty místní ohňostroje fakt docela pěkný ![]()
Isca Ale treba me nevadi petardy jenom kvuli psum (muj se ani neboji), ale protoze to je proste zbytecna a nebezpecna kratochvile a rusi to hlavne volne zijici zvirata. Pinot ma ted proste problem se psy
Kone? Jako aby majitel kone sbiral nekde na lesni ceste? Tak urcite
. Ve meste kone clovek skoro nepotka ne. Libi se mi v Rakousku, kde vedle hostince je klidne kravin s vybehem
.
Pinot Noir fakt nechápu proč ten vztek smerujes na ty psy, který za nic nemůžou.
Kora šmarja, zas si nepředstavuj, že chodím po ulicích a kopu do štěňátek. Opakuju poněkolikáté, že vím, že za to psi nemůžou. Ale momentálně když potkám psa, tak zkrátka nevidím milého společníka, ale další hromadu v trávě nebo na vjezdu k domu.
Jos Nejsem pro bouchání petard 24 hodin denně a 365 dní v roce, ale jak tu psali jiní, ta jedna noc v roce, to je prostě pro mnohé zažitý rituál. Něco jako starořímský Saturnálie.
Co se týká koní, tak na Svoboďáku je fakt nepotkám (když pominu tematické oslavy :-), ale co se týká lesů těsně kolem Brna, tak zvlášť na sever je velká část nezpevněných cest během vlhčích období díky koňům totálně neprůchozích (během sušších období je to hrbolatej beton). Radost pro jednoho, zlost a oser pro druhýho.
Isca Jasne, jde o uhel pohledu, beru. Ja mam radsi nezpevnenou konskou stezku nez asfaltovou cyklostezku.
Isca no a zato samozrejme taky muzou ty kone,to da rozum,pac se tam jdou prochazet kdy se jim zlibi.![]()
continuity Ja okoli svou existenci zrejme obtezuji, jen jsem psala, ze ohnostroj jakozto ventil a potrebu ,,delat bordel,, jak tu nekdo psal, nechapu. To zase takovou technoparty chapuviktorka_od splavu ;-).
Pinot Noir To zni hrozne! U nas na vsi, sic to tam na chodniku casto prekazi, ale ze bych detem musela co tyden myt boty a v trave se rozhlizet, to vubec. Ale chapu tvou frustraci!
Jos Jo, úplně chápu, my všichni s citlivýma nožkama a kopýtkama máme rádi měkčí terén :-) ale ti pěší, co jdou jezdcích, ti si to fakt neužívaj. Stát na trase turistické značky zabořená po kotníky do mazlavého bahna v prudkém svahu, když jinudy se projít kvůli terénu nedá, není žádná chuťovka ani pro mně , relativně stále pohyblivou osobu. A mluvím o místech v několikakilometrové vzdálenosti od hustého osídlení, žádná samota na horách. Zarinya Ne, koně za to nemůžou. Stejně jako psi nemůžou za to, že je tolik lidí chová v hustém městském osídlení, a část z chovatelů neuklízí. To nic nemění na faktu, že aktivita jednoho, byť jím samotným vnímaná jako ušlechtilá a žádoucí, může znepříjemňovat život jinému.
Isca to ja chapu a souhlasim,ale za vsechno muzou lidi,ne ty zvirata.
Karja Já to neznám ani v Praze. Ne že by nikdy nic, to bohužel ne, sem tam nám někdo něco obrovského položí přímo před branku, grrrr. Ale s dětmi jsem tyhle hrůzy nezažívala, naštěstí.
Pinot Noir já Teda pořád přemýšlím, kde to, proboha bydlíš. Chodím běžné v městech a nevzpomínám si, že bych někde na chodníku viděla hovno
Jako na trávě sem tam ano, to je pravda, ale nijak masivně. Navíc dětem vysvětlit jde, že Teda chodíme po chodníku, ne po trávě.
Tímto to rozhodně nijak neobhajuju. V každé kabelce mám rulicku pytliků, v autě další a kdyby se to někdy stalo, okamžitě uklidím.
Ale nějak nepobiram, že někde existuje lokalita, kde jsou děti denně od hoven. Co to tam proboha, žije za lidi?
Svůj vztek ale směřuješ špatně. Na psy.
Já Teda už bych po okolí lepila výhrůžne plakáty ![]()
Fakt si ne vybavuji, že bych někde na ulici viděla hovno.
Joo, to když mi soused venčíl psa kolem auta a já si našlaplá a jela.. To nebylo mile
aale sousedovi jsem to vysvětlila a je klid.
Jako mama dvou malych decek, ktere uz 3 dny poradne nespi protoze od 9 to tu kazdy den triska a zaroven majitelka psa, kteremu primo pod cumak kdysi nejaky idiot hodil petardu, rikam at s tim jdou uz do (_. _)! Corinu ted jak se setmi nedostanu z baraku, klepe se, snazi se vmezerit co nejhloub. Fakt by mne zajimalo jak se tohle da odnaucit. A to kdysi mela strelbu v povahovem testu za 100 bodu...
Dadoo Jako ne že by mi dítě do exkramentu šlapalo denně, ale u nás jich je taky dost. A kdyby v trávníku, klidně uprostřed chodníku, pár metrů od odpadkového koše a jednou jsem dokonce narazila na exemplář přímo před brankou na dětské hřiště. A mám teda dojem, že jich začalo vyloženě přibývat za jarního lockdownu, to jsem si to vysvětlovala tím, že není tolik lidí na ulicích, tak že se majitelé psů nestydí nesbírat. Akorát jim to nejspíš zůstalo, protože se to nelepší.
Dadoo bydlim na opacnem konci Prahy co Pinot Noir a hoven tu je pozehnane. Uprostred chodniku, v trave... Uz jsem je kolikrat projela kocarem, jak jsem uplne nevidela pres korbu dopredu a na vypusteni ditete na jare na travu se fakt netesim.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my