Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline brrr
12301 příspěvků moje polička 01. ledna 2021 13:11

Čokl nám občural všechny pohorky. Naštěstí mám svoje milované Hanwagy náhodou v kufru auta, ale pracovní byly mezi postiženými.

Offline Jos
příspěvků moje polička 01. ledna 2021 13:23

Pinot Noir Nevim, jestli to lze naucit kazdeho psa (ty male urvane ,,bonsaje" treba). Nas moc nesteka, tak jsme ho nic ani neucili, navic zahradu mame nad urovni komunikace a provoz minimalni. V Praze u nasich obcas stekne, na prochazejiciho treba jednou...akorat ma hlas jak ze zahrobi, tak maji obcas sok, no co nadelam. Ale strileni petard v obdobi svatku vsude mi prijde proste prasarna a zbytecnost. Vzdycky to par idiotum utrhne prsty

Offline Jos
příspěvků moje polička 01. ledna 2021 13:26

brrr A to ma nejakou souvislost s mistni diskuzi? Ze jsou nekteri majitele psu na pest je znama vec...

Offline Ounz
20471 příspěvků moje polička 01. ledna 2021 13:32

Jos prostě píše stížnost do stěžovacího vlakna, ne

Offline Pinot Noir
29746 příspěvků moje polička 01. ledna 2021 13:34
Reakce na barbucha:

​Zlatý psi! Radši bych bydlela nad psincem než nad školkou! To je teprve jekot... a každodenní chcaní za naším živým plotem incl. - vono za něj neni vidět z ulice, jenom z balkonů nad ním Petardy na ně!

​Já bych se odstěhovala, to se přece nedá vydržet!

Offline brrr
12301 příspěvků moje polička 01. ledna 2021 13:35

Jos Já si jen stěžuju, ten pes je náš. Resp. jsme ho zdědili a občas nás dokáže takhle vytočit. Naši fenu by nenapadlo se vevnitř vyčúrat.

Offline Jos
příspěvků moje polička 01. ledna 2021 13:39

brrr Tak to se omlouvam, myslela jsem, ze neci pes vam vbehnul do objektu a oznackoval to tam. Tohle je teda strasny ale. 

Offline Prosperina
714 příspěvků moje polička 01. ledna 2021 13:39

Já petardy dlouho jenom nemusela (kvůli zvířatům a taky kvůli tomu, že jsem jako malá holka, tedy v časech kdy, kdy se to ještě dost vyrábělo samodomo, na vlastní oči viděla, jak jeden takovej chemik amatér přišel o dva prsty a jen taktak nepodpálil park). A pozdějc, když už teda byly ty profi petardy, který jsou přece jenom bezpečnější, jsem potkala pár idiotů, kterejm přišlo jako strašná sranda s tím zblízka ohrožovat kolemjdoucí. A nakonec moji averzi vybičovalo odbdobí, kdy na babičku, která zažila dvě války, postupně přicházela stařecká demence, a měla z tý "střelby" takový panický záchvaty, že to přes medikaci bylo o život. Jako ta půlhodina kolem silvestrovský půlnoci by se asi nějak přečkala, ale jak si to frajeři v okolí zkoušeli tejden předtím v kteroukoli denní dobu, tak to bylo fakt strašnostrašný a v podstatě se od babičky nedalo několik dní hnout na krok a po novým roce trvalo dalších x dní, než se zase jakžtakž zklidnila.

Ale jinak letos hlásím do statistiky, že kolem nás celkem v klidu. Během večera asi deset rachejtlí, o tý půlnoci asi desetiminutovej ohňostroj, kdy to fakt jelo - ale taky ne taková kanonáda jako loni - a pak ještě asi tři ojedinělý. Jako obešla bych se bez toho asi úplně, ale v týhle míře je to ještě celkem snesitelný.

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 01. ledna 2021 13:48

Prosperina kdyby jenom týden před půlnocí. U nás začínají na Mikuláše a končí na Tři krále. Silestrovskou půlhodinu bych klidně tolerovala, ale tohle je fakt na ránu. 

Offline marieu
5152 příspěvků moje polička 01. ledna 2021 13:50

Petardy jsou pure zlo, myslím, že na netu se najde dost studií a textů o vlivu na volně žijící zvířata. Na domácí jakbysmet. V rodině jsou psi odjakživa, většina z nich vždycky v určitém stresu, první boxer v rodině byl každý silvestr (ale i bouřku, bohužel) na infarkt. Zalézal do krbu, snažil de nasáčkovat za wc mísu, do jakéhokoliv stísněného prostoru. O tom, že jsme to tak neměli jen my, svědčí fakt, že moje máti- veterinářka- prodá každoročně desítky tablet různých mírnějších či těžších sedativ pro domácí mazlíčky. Žijem na venkově, těch dementů, co chtějí opravdu jen dělat bordel je tu něurekom. Viz soused, teď už definitivně starej mládenec, ochlasta, co žije u rodičů (všichni dohromady vedou malou zákopovou válku proti našim)- každej rok vyběhne o půlnoci před dveře a bouchá desítky kapslí z nějakých pistolek v kuse, nebo zapálí celé pásy nějakých dělobuchů ve starým rezavým hrnci přede dveřma. U nás na sídlišti to samý. Že mám každý rok děti vzhůru a velká malá je strašpytla, nekomentuju, to asi přežijem. Ale jako ve všem- vadí mi, když se prostě lidi nevejdou do vlastní kůže a dělaj bohapustej bordel. Utrhaný prsty a chirurgická pohotovost to je další level...

Offline andulka01
12781 příspěvků moje polička 01. ledna 2021 14:01

U nás jsem teda nezaznamenala petardy jindy než na Silvestra, pár kluků si hodilo u obecního kompostu v poledne. A tech dvacet minut kolem půlnoci co naděláme. Byli jsme na půlnoc na vyhlídce nad řekou, mě se líbí velké ohňostroje, sama bych si ho nepustila, ale dívat se chodím.

Kočka teda priběhla trochu vyděšená, ale to vyřešila extra porce masíčka v misce. Zvířata tím ale trpí určitě, z toho radost fakt nemám. Nicméně jsem daleka kompletnim zákazům. Musím prozkoumat ty tiché ohňostroje co zmiňuje Paktofonika.

Offline Jitka77
1914 příspěvků moje polička 01. ledna 2021 14:06

Tak teď nevím, jestli se mám stydět za to, že ohňostroje (stejně jako bouřky) miluju a užívám si je... neprovozuju, aby bylo jasno, ale třeba na silvestra se na to půlnoční představení vysloveně těším a chápu i potřebu lidí udělat rámus, bordel, zařádit si. Přijde mi to jako relativně přijatelný ventil, a na rozdíl od čisté destrukce je z toho aspoň ta podívaná

Offline viktorka_od splavu
49178 příspěvků moje polička 01. ledna 2021 14:17

Jitka77  

Offline barbucha blogger
35599 příspěvků moje polička 01. ledna 2021 14:22
Offline barbucha blogger
35599 příspěvků moje polička 01. ledna 2021 14:37

Tvl musí domácí manikura pokaždý skončit tratolištěm krve?! Dejte sem pořádnou petardu, ať už mam pokoj nafurt!

Vím že jsou to prd starosti, ale vydržim všecko, veškerej lockdown, jen tohle prostě nedávám...

Offline 999
19690 příspěvků moje polička 01. ledna 2021 15:09

barbucha Já se to naučila se skleněným pilnickem, je to celkem bezpečný :-).

Offline Zina
6322 příspěvků moje polička 01. ledna 2021 15:24

Mně petardy nevadí kvůli psům (za reakci na střelbu se u našich psů vyřazuje z chovu), ale spíš kvůli mně, protože je toho je prostě moc a lidi neznají míru. Letos to tady u nás bylo ale klidnější než vloni, cca od 8 do půlnoci to práskalo jen tak pracovně, ta půlhodina kome půlnoci se dala přežít. Co bylo horší, že jak byl zákaz vycházení, tak to sousedí odpalovali na těch úzkých řadovkových zahradách, jednu chvíli jsem měla pocit, že nám jedna z těch zelených komet vletí až do obýváku.

Offline Emerald
2676 příspěvků moje polička 01. ledna 2021 15:55

Jeste k tem petardam. Na Silvestra jsem v UK nikdy nebyla, ale tak 10 dnu kolem Guy Fawkes Night, ktera je 5. listopadu, to tam pali vzdycky po setmeni slusne. Ale nejak vic organizovane a vetsina tech ohnostroju je tam moc peknych. A deti se z okna mely na co koukat.

Ale v Praze to byvala strasna anarchie a my jak bydlime na Petrine, tak to tady vzdycky nepretrzite na Silvestra bouchalo od setmeni do rana. Asi jak si kazdej rika, ze lesopark je pro tohle idealni misto, kde to moc nikoho nerusi.... Takze jsem za letosni Silvestr dost rada.

Offline dzizisketa
8911 příspěvků moje polička 01. ledna 2021 16:04

Já teda ohňostroje miluju, ale ty profesionální. Náš pes je taky nemusí, od určité úrovně hluku a vzdálenosti, když včera odpoledne (!) hodil nějaký blb petardu, když jsme kolem něj zrovna procházeli, vyslechly si nějaké ty vulgarity, protože se pes samozřejmě lekl jak sviňa, ale když to práská ve vzdálenější ulici, vyvenčí se úplně v pohodě. Co mám osobní dojem, už loni se lidi chovali uvědoměleji, předešlé roky se u nás nedalo jít se psem po setmění do lesa, protože od Mikuláše až do pár dní po novém roce tam děcka na kopce chodily házet petardy a nadržení dospělí opalovat rachejtle. Včetně pár výjezdů sanitky, co jsem tam viděla.

Jinak přemýšlení nad tím, že hluk může vadit a vadí fauně v okolí lidských sídel nepovažuji za alibismus, ale za běžný civilizovaný postoj. Se zvířaty se dříve zachazelo všelijak, dnes už toho o jejich etologii a biologii víme víc, tak se k nim logicky chováme jinak. 

Offline Karja
44428 příspěvků moje polička 01. ledna 2021 16:23
Reakce na Jitka77:

a chápu i potřebu lidí udělat rámus, bordel, zařádit si. Přijde mi to jako relativně přijatelný ventil, a na rozdíl od čisté destrukce je z toho aspoň ta podívaná

​Tak proc si treba nezatancujou? Mne ty ohnostroje teda nebavi, jako jo, kdyby byl nejakej jeden mestskej nebo nekde na svatbe nebo tak, ale aby si kazde ob barak vypalil par svetlic nevidim duvod k tomuhle ,,radeni,,. Ja nevim, prijde mi to jako nuda a ostatni to z legitimnich duvodu stve.