Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline continuity
42660 příspěvků moje polička 01. ledna 2021 16:55

Karja já sama ohňostroje nepraskakam. Ale mám zásadu, že ve chvíli, když já začnu hejtovat něci ventil, který navic trvá celych 30 minut ročně, bych si měla být 100% jistá, že já neobtezuji okolní svět vůbec ničím. 

Podle mě je součástí spolubydleni nejenom to, že se snažím okolí neobtezovat mými projevy, ale taky to, ze prihmourim oko nad sousedovic dupajicimi vnoučaty nebo nad psy prakticky nepřetržitě jecicimi pod našimi okny během oteviracich hodin místní samosky. Protože samozřejmě vůbec netuším, jestli moje děti řadící v osm večer ve vaně neobtezuji nějakého chudáka, který ráno ve čtyři vstává do prace. 

Offline Garfie
28425 příspěvků moje polička 01. ledna 2021 17:03

Jos Jakoze kdyby to byl cizi pes (stiznost od brrr ), tak je to v poradku?

Jinak teda ja miluju ohnostroje (i kdyz jsem poucena o jejich ekologicke nevhodnosti), ale nenavidim petardy. A nechapu lidi, co maji potrebu si odpalit svych pet rachejtli na zahrade, zvlast kdyz je pobliz nejaky velky ohnostroj. A vcera u nas byla takova mlha, ze nebylo videt vubec, ale vubec nic :-(

Offline viktorka_od splavu
49178 příspěvků moje polička 01. ledna 2021 17:06

continuity tak. protoze postoj "toto se mi nelibi, nemam to rada... tak to patri vsem zakazat!!" je imho vzor netolerance a hlouposti

Karja urcite si muzou i zatancivat-ale technoparty za barakem taky nikdo nechce:-)

@dzizisketa pokud nekdo haze petardy ldem pod nohy, je to debil, uff. vidam vetsinou decka a tam by si to meli zpacifikovat rodice. dost mozna nevedi a nadavaji nekde na ty blbce co to strili

Offline Jos
příspěvků moje polička 01. ledna 2021 17:13

Garfie Ne, cizi pes ma mit panicka a ten ho ma mit pod kontrolou, aby nenicil cizi majetek. Ale apriori to neni problem toho psa.
Brrr mi vysvetlila, ze tohoto psa nemaji od stenete a nevi si asi uplne rady. Je to blbe pro ni, ale urcite to nejak resi. 

Offline Mha
příspěvků moje polička 01. ledna 2021 17:17

Přidávám do statistiky - miluju ohňostroje profesionálně udělané pro určitou příležitost, nemám ráda jen hluk bez efektu. Ale jeden den v roce to vydržím  a zbytek roku nadávám jen na toho trumpetistu a operní pěvkyni naproti.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 01. ledna 2021 17:33

continuity tak. protoze postoj "toto se mi nelibi, nemam to rada... tak to patri vsem zakazat!!" je imho vzor netolerance a hlouposti

​ja som napríklad písala o alternatíve ohňostrojov, ale vidím, že tábor "30 minút raz za rok" si ide furt svoje. Teraz som sa vrátila z parku, som pekné vytočená. Bola som tam cca 10 minút, než nepribehol idiot a nehodil mi pred psov dve petardy. Celá banda z toho mala hroznú srandu a deti to rozhodne neboli. Takže áno, som za zákaz tejto sprostosti. A že som netolerantná voči debilom je mi úplne jedno. No jo, ale asi som ich obťažovala svojou prítomnosťou, no tak neviem či mám právo hejtit no.

Offline continuity
42660 příspěvků moje polička 01. ledna 2021 17:40

paktofonika vlamujes se do otevřených dveří, petardy kolemjdoucím pod nohy tady nikdo neobhajuje. 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 01. ledna 2021 17:47

continuity no vrátila som sa domov vytočená do červena a o zákaze som predtým písala ja, takže som to vztiahla na seba.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 01. ledna 2021 17:50

ja jsem rozhodne team-nesnasim petardy a zakazala bych to.Tady je to tedy dost regulovane a kdyz uz tak jen silvestr i pres to to nesnasim a za vcerejsek sem rada,ze se to nekonalo.V cesku,ale je to hrozna anarchie a jede to cely prosinec.Vadi mi to kvuli zviratum ja to preziju.Jeden silvestr nam tak zoufale nekde u okna pipal ptak,ze to bylo strasny.Na profesionalni ohnostroj se rada podivam,ale tohle domaci....je z toho akorat smrad,hluk,bordel a utrhany prsty.

a "vycvicit"zvirata na ohnostroj dost pobavilo......

Offline continuity
42660 příspěvků moje polička 01. ledna 2021 18:01

Zarinya v Praze zákaz pyrotechniky platí celoročně ( do letoska to bylo kromě Silvestra a Nového roka). Jenomže zákazy, které nedokáže město, vynutit jsou vlastně kontraproduktivní. 

Žádnej armagedon se tady nekonal - nad Repy byl trochu Verdun, ale přesně těch 15 minut. Mám zato, že když by se to zaclo víc řešit, tak to akorát vytlačí příslušné ohňostroje mimo obydlenou oblast - blíž k těm zvířátkům. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 01. ledna 2021 18:04

continuity tak letos to bylo klidnejsi asi vsude oproti jinym rokum.

Offline 711990
18311 příspěvků moje polička 01. ledna 2021 18:46

continuity mne by teoreticky nevadilo tech 30min jednou rocne, jenze mam z toho pak migrenu, protoze blikani a nepomahaj ani zatemnujici zavesy. Jakoze jasne, nemuzu proto chtit aby se to zakazalo, ale pro epileptiky je to peklo.

Offline Pinot Noir
29746 příspěvků moje polička 01. ledna 2021 18:54

paktofonika no, tak takhle vytočená do červena se vracím nejmíň z každé druhé procházky, protože neustálé vyškrabávání psích hoven z dětských podrážek už mě fakt nebaví a v okamžiku, kdy si nevšimnu a dám dítě s posranou podrážkou do fusaku, nebo mi batole zakopne a spadne přímo do hovna, se mi nikdo nemůže divit, že v sobě ohledy vůči psům sotva vykřesám. Vždycky jsem se považovala za milovníka psů, ale co mám děcka, dopracovala jsem se téměř k nenávisti. A ano, vím, že psi za to nemůžou a všichni pejskaři nejsou stejní a blá blá blá, ale těžko se to odděluje a udržuje spravedlivý pohled na věc, když je člověk už zoufalý. A já už fakt zoufalá jsem. Teprve s děckem člověk vidí, jak strašně posrané ulice a parky vlastně jsou. 

Offline dupali
470 příspěvků moje polička 01. ledna 2021 18:59
Reakce na Pinot Noir:

paktofonika no, tak takhle vytočená do červena se vracím nejmíň z každé druhé procházky, protože neustálé vyškrabávání psích hoven z dětských podrážek už mě fakt nebaví a v okamžiku, kdy si nevšimnu a dám dítě s posranou podrážkou do fusaku, nebo mi batole zakopne a spadne přímo do hovna, se mi nikdo nemůže divit, že v sobě ohledy vůči psům sotva vykřesám. Vždycky jsem se považovala za milovníka psů, ale co mám děcka, dopracovala jsem se téměř k nenávisti. A ano, vím, že psi za to nemůžou a všichni pejskaři nejsou stejní a blá blá blá, ale těžko se to odděluje a udržuje spravedlivý pohled na věc, když je člověk už zoufalý. A já už fakt zoufalá jsem. Teprve s děckem člověk vidí, jak strašně posrané ulice a parky vlastně jsou. 

​Přesně takhle jsem dopadla i já, velký milovník psů do té doby než jsem měla děti....to neustálé okřikování dětí při vykročení mimo chodník "pozor nešlápni do něčeho....

Offline dorota
1226 příspěvků moje polička 01. ledna 2021 19:05

Bývam v turistickej oblasti v blízkosti národného parku a ohňostroje si tu domáci, ale i turisti na chatách odpaľujú po celý rok, často pri rôznych oslavách narodenín a menín. V decembri sa to zintenzívňuje,na Štedrý večer i na Božie narodenie, včera rachotili už podvečer, okolo polnoci zas a dnes poobede už tiež stihli zo dva-tri odpáliť. A lezie mi to teda na nervy poriadne. Keby bol jeden organizovaný obcou na Silvestra, OK, ale počúvať to stále je otravné. Tiež ľutujem malé deti, starých ľudí. 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 01. ledna 2021 19:07

Pinot Noir ja bohužiaľ s hovnami na podrážke chodím domov tiež. Zbieram i po ostatných a nebojím sa napomenúť psíčkarov, ktorí nezdvihnú, ale viac robiť v tomto smere už neviem. Ale ohňostroje nie sú predsa škodlivé len pre psov, ale i pre iné zvieratá a ľudi, neviem teda čo s tým majú tie hovná úplne.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. ledna 2021 19:10

Pinot Noir musím říct, že u nás se to dost zlepšilo a vlastně ještě s dětmi nemám blbou zkušenost. (Takže počítám zítra;)) Ale máme tu několik míst, kde někdo venčí pravidelně a ještě ke všemu nějaké tele, jedno je bohužel u takových boulí pro děti. Horší mi to teď přijde na vesnicích, tam ta kultura uklízení ještě nějak nedošla. Na chalupě musíme před vraty! uklízet každý den.

Offline Makara
3606 příspěvků moje polička 01. ledna 2021 19:11

Pinot Noir ja te chapu. Taky mne obtezuje, ze pri vystupovani z auta na 50 cm pasek travniku mezi silnici a chodnikem musim rekognoskovat teren, abych si domu neprinesla "darecek". Hromadka uprostred najezdu do garaze....Jen jednou jsme vzali deti bobovat na hraz mestskeho rybnika.... No ale timto asi jen podporim nekonecny a neresitelny spor. Jo, svagr ma psi tri a mluvim s nim.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 01. ledna 2021 19:14
Reakce na paktofonika:

Pinot Noir ja bohužiaľ s hovnami na podrážke chodím domov tiež. Zbieram i po ostatných a nebojím sa napomenúť psíčkarov, ktorí nezdvihnú, ale viac robiť v tomto smere už neviem. Ale ohňostroje nie sú predsa škodlivé len pre psov, ale i pre iné zvieratá a ľudi, neviem teda čo s tým majú tie hovná úplne.

. Ale ohňostroje nie sú predsa škodlivé len pre psov, ale i pre iné zvieratá a ľudi, neviem teda čo s tým majú tie hovná úplne.

ale asi je to marny.

neuklizeny H. me taky ser....,ale nenapadlo me obvinovat a nenavidet kvuli tomu psy.

Offline Pinot Noir
29746 příspěvků moje polička 01. ledna 2021 19:15

paktofonika společné to moc nemá, to je pravda. Jen jsem tím už fakt strašně otrávená, takže momentálně jsou stresovaní psi pro mě asi ten nejslabší argument proti ohňostrojům. Epileptici, divoká zvěř a matky, které se už rok nevyspaly, na mě zapůsobí v tuto chvíli víc.