Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 03. ledna 2021 14:34

711990 to právě nesmíš, protože dlouhodobý stres a strach je spouštěčem. moje matka má rakovinu vyloženě z toho, že je pořád vystresovaná z budoucnosti, je celá taková zaťatá, když se něco stane, přestane doslova dýchat...a i tohle snížené okysličování dlouhodobě vede k rakovině (nekecám, četla jsem na to nějaké studie). po nocích se užírá nad tím, jak přežijeme jako firma, proč nemá bratr děti, proč nemám manžela apod. a takhle dopadla.

a hodně lidí, co rakovinu přežili a jsou v dlouhodobé remisi, a často i bez klasické léčby, psalo, že se museli právě tomuto přístupu konečně postavit, přenastavit si psychiku a přestat se ve všem rýpat a přemýšlet nad tím, a místo toho žít přítomnost a těšit se na budoucnost.

sorry za kazatelsky znějící výlev

Offline marieu
5152 příspěvků moje polička 03. ledna 2021 14:36

711990 to jsem ti opravdu nechtěla přivodit, páč to taky nejni zdravý...

Offline Luna
10864 příspěvků moje polička 03. ledna 2021 14:38

marieu Aha, moc dekuji. Ja vim, ze se me predtim ptali, jestli mam deti a jestli planuju dalsi, kdyz jsem zdesene vykrikla, ze proboha ani omylem, tak se akorat zasmali a ze to teda resit nebudou...

711990 Jezis, nemysli na takovy kraviny. Co z toho budes mit, kdyz si budes drahocenny cas nicit myslenkama na jeste neexistujici nemoc. Radsi si dej vajno...

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 03. ledna 2021 14:42

Jiná Realita hele v pohode, jen na ten strach zpusobujici rakovinu tolik neverim:) i kdyz souhlasim, ze kdyz na to clovek intenzivne mysli, nepomuze si. Uprimne z rakoviny asi tolik hruzu nemam, na top pozicich zebricku mam jiny nemoci

marieu tos nezpusobila, ale vazne me to prekvapilo, protoze ja hodne verim na prevenci a doktory jako na vsespasitelny! Btw vychazi mi ted posledni dobou hranicni cytologie a musim chodit na stery casteji a moje mama me strasi, ze nekde cetla, ze klasicky pap smear je casto falesne negativni a je misto toho nejaky novy test, ktery tu prekancerozu zachyti lip....moc jsem toho ale nenasla, krome nejakeho promo clanku. Nevis o tom neco?

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 03. ledna 2021 14:43

Luna dam si vajno a podlehnu jinymu rodinnymu prokleti -alkoholismu! To uuurcite

Offline marieu
5152 příspěvků moje polička 03. ledna 2021 14:49

711990 citlivější je liquid based cytology (LBC), je třeba se zeptat gynekologa, jestli to vyšetření nabízí, pacientky si ho musí hradit samy. U učitých nálezů se pak nad 35 let věku kombinuje s HPV testem ke stanovení rizik a tím i dalšího postupu. Samozřejmě záleží na tom konkrétním cytologickém nálezu - "hraniční" je trošku široký pojem. Veškeré info a možnosti by ti měl sdělit tvůj ošetřující lékař.

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 03. ledna 2021 14:51

marieu zrovna v patek jdu, tak se zeptam. Moje doktorka je fajn, ale informacema neplytva!:D 

Online Karja
44437 příspěvků moje polička 03. ledna 2021 14:51

Isca Hele a nezalezi na tom konkretnim ultrazvuku jako te ,,masine,,? Muj gynekolog me poslal tehdy do nemocnice se slovy, ze on vidi, co ted muze, ze je to potreba skouknout necim poradnejsim. I na tehotenskych screeningach rikal, ze uz je to stara technika, takze asi nekteri lekari I v ordinacich uz disponuji treba podrobnejsim zobrazenimi? V te nemocnici to bylo taky uplne necim jinym. To co videl muj gynekolog jako divnej flek a uprimne asi ho videl, protoze ho videt chtel, moc jistej si nebyl a v te nemocnici uz tim flekem delali ruzne rezy a dalsi vychytavky;-)

Online Karja
44437 příspěvků moje polička 03. ledna 2021 14:53

marieu Je uz to tady o tech masinach bylo, jsi byla rychlejsi.

Online Karja
44437 příspěvků moje polička 03. ledna 2021 14:57

711990 Na tyhle castejsi stery musela chodit moje kamaradka, ale hele muj vet ma metodu. Ze to tem pacientkam nerekne, tu hranicni hodnotu a proste jim tyden pred tou deivejsi kontrolou zavola, ze sorry jako vy chodite ted casteji. Ze prej casto pracuje stres a ty nalezy by jim pry mohl zhorsir ci zkreslit. Nevim teda od jake do jake hodnoty si to takhle vyhodnocuje, ze jim to nerika. Ja jen byla u toho, kdyz ji to takhle popisovali proc ji zavolali. 

Offline marieu
5152 příspěvků moje polička 03. ledna 2021 14:59

Karja záleží. Málokdo má v ambulanci slušný přítroj...

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 03. ledna 2021 15:00

Karja to dela moje doktorka taky. Kdyz by to vyslo hrozne, daj mi hned vedet, ale tu sedou zonu mi pri objednavani antikoncepce sestricka jen rekne, ze musim na prevenci driv

Online Karja
44437 příspěvků moje polička 03. ledna 2021 15:12

711990 Jj seda zona, to je presny;-)

Online viktorka_od splavu
49179 příspěvků moje polička 03. ledna 2021 15:14

711990 tak mne rekla sestra hranicni, ja se skoro nasilim procpala k dr. a ta mi rekla ze to mam zkreslene infekci. chvili nevericne koukam. a ptam se: co teda tu infekci lecit? podrbsla se za uchem a rika no kdyz chcete napisu vam atb. kupodivu pristi kontrola byla v poradku.. nechapu, nechapu. jak pise barbucha, kdo se nestara, zdechne

Offline Jos
příspěvků moje polička 03. ledna 2021 15:17

Karja Ano samozrejme se pristroje velmi lisi. Porizovaci cena je vysoka. Svagrove treba ze zahadneho duvodu koukla gynekolozka i na jatra, neco tam nasla a chtela ji poslat na CT bricha. To se zase nelibilo me, konttastni CT bricha uz je velka radiacni zatez, tak jsem ji domluvila nemocnicniho radiologa a ten udelal kontrastni UZ (vysetreni bez rizik) s uklidnujicim zaverem. My mame v praci treba prenosne UZ s uplne zoufalym rozlisenim, ale kdyz potrebuju akorat najit nerv nebo zilu, tak to uplne staci.

Offline Brioso
627 příspěvků moje polička 03. ledna 2021 15:26

Nejsem si jista, jestli je to uplne k tomu gynekologickemu tematu, ale zrovna tohle na me dnes kouklo https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/preventivni-prohlidky-nemocnice-prakticky-lekar.A201229_092632_domaci_mkop
Jinak jak vas tady ctu, tak jsem rada za sveho gynekologa, ktery mi dela pravidelne i ultrazvuk na preventivnich prohlidkach. Celkove jsem o nem slysela, ze je na ultrazvuk docela machr, ze byl jeden z prvnich, kdo se tim v Brne zabyval a tak podobne.

Offline mirajo
2636 příspěvků moje polička 03. ledna 2021 15:39

Brioso Zrovna to chci psat, ze vysetreni na pritomnost papilomaviru /vc. typizace ktere to jsou/ by mezi 35-45 lety nove melo byt hrazene jako soucast gynekologicke prevence. Pokud tam HPV je, sledovat hranicni nalez casteji, kdyz neni, je velka pravdepodobnost, ze se z toho nador cipku nevyvine. A ster do tekuteho media, ne na sklicko, jak tu nekdo zminil, doplaci se kolem 500. 

Offline mirajo
2636 příspěvků moje polička 03. ledna 2021 15:44

711990 A to jeste netusite, ze asi 15% nadoru prsu je mamograficky nemych. U bohate zlazy /nezamenovat s velikosti/ jistotu zvysi kombinace s ultrazvukem, samozrejme u nekoho, kdo prsa nevysetruje parkrat do roka. U gynekol. ultrazvuku je zasadni rozdil pres bricho nebo vaginalni sondou. Ma ji uz spousta gynekologu, kazdy asi ne. Prevenci nepodcenovat, ale neverit absolutne. Tak na zdravi!

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 03. ledna 2021 15:48

mirajo dikzrovna marne premyslim, jak se pobojovat na preventivni ultrazvuk prsou, kdyz kojim, to je totiz porad na hodne mistech problem a odmitaj to. Jenze to mam zustat treba 3 roky(vcetne tehotenstvi) bez prevence? 

viktorka_od splavu to je dobry tyjo

Offline Luna
10864 příspěvků moje polička 03. ledna 2021 16:44

Jiná Realita Ja ti nevim...Mne fakt prijde, ze se nikdy nedopatrame, kde se tyhle nemoce berou. Je mi moc lito, co vas potkalo. A rozhodne zadne "omlouvani za vylevy" proboha! Vzdyt ono skoro nic horsiho nez vazna nemoc u blizkeho cloveka neexistuje. Ja sama jsem byla hruzou div ziva a to me uklidnovali, ze by to melo u me dopadnout spis dobre, i kdyz 100% neslibi nikdo...