Stěžovací vlákno
Dalia moc děkuji za rady. V rodině mého otce se ten BRCA gen údajně taky vyskytuje, ale já se s těmi lidmi nestýkám, takže nemám bližší informace.
Dalia uff. Obdivuju te. Diky moc za otevrenost, ktera muze nekomu pomoci. ![]()
letfenixa tak som to našla, toto je z webu VšZP:
každé dva roky sa robí tiež ultrasonografické vyšetrenie prsníkov (takže máš nárok skôr, nie až od 40). Ja mám zistené cysty tak chodím každý rok (ehm teraz som takmer dva nebola a neviem sa tam dostať) Od veku 40 je nárok na mamografiu, tiež raz za dva roky.
Dalia promiň ![]()
Jiná Realita Ale není důvod se omlouvat. Já to četla, můžu si tedy sama za to, že jsem se sesypala. Tak jsem zase po čase vzala neurol a už je to lepší. Prostě se bojím, všechno mě rozhodí.
Jiná Realita
Co vim, tak obecne UTZ zobrazuje lepe mlecnou zlazu, mamograf lepe tukovou tkan. Po te 40 zacina byt vice tuku nez mlecne zlazy a proto se posila na mamograf, pred 40 naopak na UTZ....
U nás chodí většina hned po mamografu i na sono.
U nás chodí většina hned po mamografu i na sono.
Z mé rodiny většinou jen když je tam něco, co se jim nezdá... Tchýně takhle byla asi 3x ![]()
Mrakoplas aha, tak len mamo po 40. No u mňa to veru som zanedbala, lebo babka mala 'nieco' s prsnikom, vlastne sa to akosi tutlalo, takže som išla po prvýkrát na sono ako 39-rocna a následne o polroka už ako 40-rocna aj sono, aj mamo. A gynekológ aj doktor zo sona prízvukovali, že akúkoľvek zmenu na tele zbadám, mám hneď prísť.
A na tú genetiku sa môžem vyžiadať? Mama mala zas iný tip rakoviny. A je babkina dcéra.
letfenixa moje babička měla nádor v prsu po 80 (umrela v 98 na něco jinyho), můj gynekolog mě poslal prvne asi ve 32 na sono, ale říkal, ze jako geneticka zátěž se berou ty brzký projevy kolem 50, ze v 80 už je to normální (=ne geneticky podmíněný), vyšetření jsem si musela hradit sama
A666 chodim taky na ty haje a objednani funguje on-line a vyplatí se číhat, jak se lidi můžou přihlašovat i odhlasovat sami, tak se většinou nakonec podaří ulovit termín i na ten samej tejden, i když to původně vypadá beznadějně plný na dva mesice
Dalia to je mi moc lito, musí to byt obrovská psychická zátěž a na tebe to dopadlo nepředstavitelně těžce ![]()
Dalia
Tohle téma je hodně těžké pro dost z nás...
Honem stížnost na koninu !
Dalia Smekám, máš můj obdiv, tímhle si projít. ![]()
Ty už se neboj, všem chorobám jsi ukázala prostředníček!
A nějaká hrozba... hele ta visí nad každým.
Rakovině vaječníků se říká tichý zabiják, bohužel může dlouho růst bez povšimnutí.
Potrefenáhusa Poznala jsem ale díky tomu plno skvělých lidí a nejsem v tom sama, je nás hodně. ![]()
barbucha Svatá pravda! ![]()
![]()
Mha Ano, raději změnit téma. Tak já si stěžuji na hnusné počasí, které vůbec není zimní. U nás jen bláto, mokro, teploty nad nulou, šedivo, prostě fuj.
Dalia Tak to si postezuju, protože bych ráda to hnusné počasí zažila aspoň na chvilku, ale jsem v klatbě ještě týden. Tak pak prosím objednat hezké počasí, pokud možno jaro:)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my