Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline RoSa
10172 příspěvků moje polička 04. ledna 2017 13:01
Reakce na Jehelníček:

Zkus to na matrice na Magistrátu - tam jsou zvyklí na ledacos + třeba se v mezičase změnil zákon...

Online Sweet Potato
40387 příspěvků moje polička 04. ledna 2017 13:02
Reakce na Jehelníček:

Tohle mne taky napadlo, jak to tu čtu, že u jmen dětí je to ještě pochopitelné, ale u dospělých by to uvolnit měli. Umělecký pseudonym asi nikde úředně nefiguruje? (Ještě mne napadla taková blbost, třeba anglická verze by neprošla?)

Offline RoSa
10172 příspěvků moje polička 04. ledna 2017 13:15
Reakce na :

(Kristyna, Karolina, proste A na konci). Takze tak nejak jsem dopadla ja. A fakt mi to vadi :D Doted si myslim, ze matrikarka byla jen krava a prosadila si svou :D

No to teda! Co třeba taková Julie, Lucie, Marie - taky nekončí na A 

Online Sweet Potato
40387 příspěvků moje polička 04. ledna 2017 13:15
Reakce na :

Ať jsi kdo jsi, buď ráda, že nejsi Melana. To mi evokuje něco tak hrozného, že radši tu Jevdokii!

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 04. ledna 2017 13:19

Trochu přeruším debatu o jménech a postěžuji si na ČT - chtěla sjem se přes i-vysílání kouknoput na nové seriály Svět pod hlavou a Trpaslík. U obou mi to ukázalo, že je možné je přehrávat jen na území ČR. Což o to, u Světu pod hlavou sjem to tak trochu čekala, protože je to pořad převzatý, ale Trpaslík je původní, tak proč to sakra není možné přehrát? A to si v ČR stále platím koncesionářské poplatky :( Zajímalo by mě, co je za tím omezeným copyrightem, jestli zase použili nějakou licencovanou hubnu jako u Kosma (tam to bylo vtipné, první tři díly se daly zkouknout v pohodě, čtvrtý a pátý už najednou ne).....

Offline dzizisketa
8961 příspěvků moje polička 04. ledna 2017 13:20

Náhodou, Jevdokija je normální ruské jméno! :D

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 04. ledna 2017 13:51
Reakce na :

Autorska prava, tady v UK si nemohu prehrat napriklad ani Stream ze seznamu, je to zablokovane. Dokonce stejne veci stoji v jinych zemich jinak. Nejsem si jista, jak funguji autorska prava, ale mozna maji licenci jen pro vysilani v CR?

Tak že nefunguje ani Stream to už je teda síla..... Já nevím, doteď nebyl s vlastní tvorbou ČT žádný problém (pořady, co sama vyrobila podle vlastních představ/byly pro ně vyrobeny). Problém byl vždycky u licencovaných řpevzatých pořadů - Stardance, Doktor Martin, Olympiáda takže u toho Svět pod Hlavou to chápu. Ale jejich vlastní tvorba prostě přehrávat šla. První, co se zadrhlo, bylo to Kosmo, tam argumentovali použitou hudbou, že mají licenci jen na ČR. A teď už to nejede od začátku....

Mě osobně přijdou regionální autorská práva jako děsný přežitek, akorát to pak vede k tomu, že lidi stahují.....

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 04. ledna 2017 14:38

To fakt někomu vadí, že Lidl má v letáku černocha v teplákovce??? Některý lidi jsou vážně vymaštěný.

https://www.seznam.cz/zpravy/clanek/proc-mate-v-reklame-cernocha-utocili-rozezleni-cesi-na-lidl-ten-elegantne-odpovedel-8369

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 04. ledna 2017 14:53
Reakce na :

tak ono staci si precist diskuzi pod tim(ja vydrzela asi 5 prispevku a stacilo)a uz to takova sranda neni.:-/

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 04. ledna 2017 14:58
Reakce na :

Na mě to vyskočilo na Seznamu, když jsem se chtěla podívat na předpověď počasí. Novinky často nabízí různé bizarní články jako žhavá témata dne, takže mě to vůbec nepřekvapuje. Že se to ale probírá i jinde jsem nezaregistrovala :)

Zarinya Diskuze pod články ze zásady nečtu, resp. jen v případě, že mám nějakou masochistickou potřebu si přečíst, jestli i do zprávy o nově narozeném slůňátku v pražské ZOO někdo bude mít potřebu zmínit Kalouska a komunisty.

Offline wendulka admin
16658 příspěvků moje polička 04. ledna 2017 15:01
Reakce na barbucha:

"Ale jsou i horší případy. Jedna naše větev byla postižena poněkud vlastenecky jurodivým tatínkem, pročež jeho potomci vyfásli nejen Záviše, ale i Vojena a Mojslavu "

Seš si jistá, že šlo pouze o postižení vlastenecké?

Ještě k těm jménům: jeden můj bývalý spolužák se jmenoval Artur. Pak mu při jedné hodině jedna učitelka omylem řekla Arnošte a my, protože jsme pochopitelně byli dobráci, tak jsme ho překřtili sborově a už se to s ním vezlo až do konce školy.

Jinak moje máma se jmenuje úplně stejně jako ta tvoje a taky to jméno nesnáší.

Offline barbucha blogger
35861 příspěvků moje polička 04. ledna 2017 15:08
Reakce na wendulka:

Co je na tom špatnýho? Fakt je, že taková Rose apod. zní i vypadá líp, no ale tak jsme v Čechách, ne?

Online Potrefenáhusa
38865 příspěvků moje polička 04. ledna 2017 15:16
Reakce na žluťásek:

já nevim, mně tohle přijde jako uměle vyrobený kauzy, který fakt neexistujou

nebo jako kam by si kdo šel stěžovat, na hlavní nádraží?

Offline wendulka admin
16658 příspěvků moje polička 04. ledna 2017 15:18
Reakce na barbucha:

No mamka říká, že Růžena jí zní hrozně tvrdě, ale říkej dospělý ženský Růženko. Tak si alespoň vymohla na babičce, která se mimochodem jmenovala stejně, aby jí říkala alespoň Růží, což zase vždycky přišlo divný mně.

Jo a mimochodem, aby o ty náhody nebyla nouze, moje prababička se pro změnu jmenovala stejně jako ty.

Offline Marbuša
1420 příspěvků moje polička 04. ledna 2017 15:18

Někdy lituju, že nemáme indiánská jména. Já např. bych sobě dala "Ta, co jí všechno dojde pozdě":-)  Jinak se mi líbí dvojitá jména, jako Marie-Anna a tak. Asi to mám od dětství, kdy dávali nějaký seriál a tam byla Anne-Lotte. Nebo tak nějak.

Offline barbucha blogger
35861 příspěvků moje polička 04. ledna 2017 15:22
Reakce na wendulka:

No to víš, klasika je klasika

Ovšem nesmíš se narodit s podobně drnčivým příjmením - a celý dětství ráčkovat