Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Garfie
28562 příspěvků moje polička 04. ledna 2017 15:33
Reakce na Potrefenáhusa:

Taky mi to tak připadá. Někdo všímavý z toho udělal zprávu a ostatní od něj kopírují...Hlavně stížnost na FB profil ještě není nějaká oficiální stížnost, že jo. 

Offline Kokoska
34964 příspěvků moje polička 04. ledna 2017 15:49
Reakce na žluťásek:

Ad černoch v Lidlu - Taky jsem zírala, jak můžou být lidi pitomí. Ale líbila se mi ta odpověď. Taky mám pocit, že nejmíň snášenliví a nejvíc křičící jsou ti, kteří se hrabou jen doma na svém písečku a všechno, co je jinak, než mají oni doma, je špatně.

A dneska jsem v Mars&Spencer viděla chlapíka-ostrahu a byl to černoch s copánkama! Chodit tam teda určitě nepřestanu.

Offline Isca
4891 příspěvků moje polička 04. ledna 2017 15:50
Reakce na :

P.. (wait a minute) ..ch..ch..esně :-) Děda našim říkal, nedávejte jí (klasické evropské ženské jméno, patronka horníků), bude ráčkovat.  A co myslíte, dali ho? Dali. A vzala si chlapa s příjmením, které tam přidalo další zásek? Vzala. A flákala logopedii? No, měla bych s tím  něco dělat. Ne  zrovna měnit jméno :-) 

Offline Kokoska
34964 příspěvků moje polička 04. ledna 2017 15:56
Reakce na Isca:

Mně se pro dítě tohle jméno moc líbilo, ale v příjmení bylo další R a tak jsem od něj upustila přesně proto, co říkal dědeček. A dítě nešišlá a navíc se narodil kluk, určitě naschvál :)

Offline Sweet Potato
40387 příspěvků moje polička 04. ledna 2017 15:59
Reakce na Isca:

Aspoň nepracuješ jako pRůvodkyně tuRistů na zŘícenině hRadu StŘekov. Kdysi jsme tam jednu takovou potkali, bylo mi jí až líto.

Offline slniecko admin
19573 příspěvků moje polička 04. ledna 2017 16:47

No, ja som dala dcére meno, ktoré nie je nejako úplne bežné, ale ani nejako nie exotické, či nezvyklé...lenže je to francúzske meno a ja som chcela, aby sa písalo v správnom znení a nie v skomolenom, ako je v kalendári. To bolo! Na matrike chceli potvrdenie z ambasády (hocijakej), že v ich krajine sa to meno bežne používa, na francúzskej ambasáde nás poslali do čertovej matere, že s takými kravinami sa oni nemienia zaoberať, potom sme zohnali z nemeckej ambasády ponemčenú verziu (ktorá je ale bližšie pôvodnej, než tá slovenská) a na to nám niekto poradil srbskú ambasádu, kde nám teda oznámili, že ich nezaujíma, aké je to meno, že nám potvrdia hocijaké. Takže za 50 dolárový kolok máme od srbskej inštitúcie potvrdenie, že francúzske meno mojej dcéry, ktoré sa - znova podotýkam - u nás normálne používa, len sa poslovenčene píše, je naozaj meno.

Paradox navrch - u nás sa nesmie zapisovať do matriky meno v zdrobnenom tvare - a ono je to v skutočnosti zdrobnelina ešte bežnejšieho mena.

Vivat byrokracia.

Offline Dadoo
11690 příspěvků moje polička 04. ledna 2017 17:14
Reakce na wendulka:

Hele, a jak té Mojslavě podomácku říká? Moja....?

Tak o té už jsem slyšela, dneska prý žije ve Španělsku. 

Offline Potrefenáhusa
38865 příspěvků moje polička 04. ledna 2017 17:19

Máma mi kdysi vyprávěla o nějaké své známé, která se jmenovala Runa a když chtěla svoji dceru asi před 40 lety pojmenovat taky Runa, tak s tím prý byly nějaký děsný obštrukce a nepomohlo, že už jedna Runa byla.

Taky jsem někde narazila na Jitřenku. A do hudebky jsem chodila s Venuší, říkalo se jí Venda.

Offline Jehelníček
753 příspěvků moje polička 04. ledna 2017 17:43
Reakce na slniecko:

To je zajímavý! Že bych se obrátila na srbskou ambasádu?! 

Offline Sweet Potato
40387 příspěvků moje polička 04. ledna 2017 18:05
Reakce na Potrefenáhusa:

Runa byla v nějaké knize? Filmu?

slniecko 

Třeba jako Jeanette?

Offline Guinea Pig
519 příspěvků moje polička 04. ledna 2017 18:28
Reakce na Dadoo:

Už je pejskovi líp? Teď je dost nachlazení, hodně psů se snaží takhle venku ochladit, když mají teplotu. Už jste byli na veterině? Může to být jen něco respiračního, nebojte se zbytečně!

Offline Dadoo
11690 příspěvků moje polička 04. ledna 2017 18:42
Reakce na Guinea Pig:

Vypadá lépe. Celý den prospala. Asi jsme ji nenechali v noci ;-)

Ale je taková chcíplá, bez nálady. Nevyvádí, když se připravuje jídlo, pořád polehává. Ale na piškotek hlavu zvedla.

Lepší už to asi nebude. Dcera do mě pořád hučí, at s ní jedu na veterinu, ale mně se nechce. Ona z ní šílí strachy (je bojová veterinární poseroutka) a já ji nechci zbytečně nervovat, protože si myslím, že to všechno je prostě stáří. Za pár dnů má 13 let a to na její velikost a rasu je krásný věk. Bolesti určitě nemá. 

Zadní nohy se jí pletou, posledních pár dnů se hodně zhoršila chůze a my tu máme samé schody, jsme ve stráni. A chodit nechce už vůbec. Vždycky se zabejčí a odmítá se hnout. Jedině směr domů a silný tah zabírá.

Budu se muset začít asi už připravovat.

Manžel ji dneska drbal a vyhrožoval jí, že jestli ho chce opravdu nasrat, tak ať si umře teď, když je umrznuto. Kdo se s tím má kopat. A protože ho Dadoo děsně miluje, snad mu to neudělá :-)

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 04. ledna 2017 18:49
Reakce na Potrefenáhusa:

Osobně znám jednu Vesnu a jednu Lunu, vzdáleně od známých pak ještě malou Živu.

Luisa se mi hrozně líbí jak v té správné původní verzi, tak celkem i ta slovenská varianta Lujza.

Strašlivé mi ale přijdou domácké podoby některých slovenských jmen, např. Hadža/Haža pro Annu, resp. Hanu. Nebo takové ty zkrácené tvary, které už někdo zmiňoval i v českém prostředí - Maňa, Štefa, Boža, Žofa atd.

Offline Guinea Pig
519 příspěvků moje polička 04. ledna 2017 18:53
Reakce na Dadoo:

Tak to ona mu neudělá! Pokud nepozorujete kašel, zkuste aspon doma změřit teplotu, může fakt vyhledávat studenější místa kvůli tomu, že je jí horko. Nevím, co je to za plemeno, ale ta velká opravdu bohužel umírají kolem tohoto věku. Dokud vám jí a pije, tak je to dobré.

Chodíte na preventivní prohlídku 1x za rok? vzít moč a krev, zkontrolovat srdíčko? Jinak pokud byste jí chtěla přilepšit, pro tyto geriatrické pacienty je fajn Karsivan, moc hezky na to reagují. Myslím, že platíčko je po 30 tbl, dává je 1x denně, cena za platíčko bývá tak ty tři stovky.

Pokud nemá žádné orgánové potíže, tak to chce jen seniorský režim, nenechte se natlačit do žádných rázných řešení (to je ale můj osobní názor, já jsem dost striktně proti jistým praktikám v ordinacích).

Offline Dadoo
11690 příspěvků moje polička 04. ledna 2017 19:14
Reakce na Guinea Pig:

Ona je cuvee pibula a bandoga. 35 kilo lásky. A prohlídka nás čeká brzy, bude pravidelné očkování. Díky za tip na ten lék. Seženu :-)

Offline zdensy
1137 příspěvků moje polička 04. ledna 2017 19:20
Reakce na Dadoo:

A co berušce pozvat veterináře domů? Musí to jít

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 04. ledna 2017 19:22

ja by som sa teda tiez zapojila k debate s menami. celkom aktualna tema u nas doma a s manzelom sa snazime vybrat nieco co by s priezviskom znelo dobre (najma pre syna). nechceme retazit (pra)rodicovske mena co sa davali po generacie ale zrovna 2 z nich sa u prarodicov vyskytli ale neboli to tie co sa dedili a tito ludia uz neziju.

pracovny nazov pre syna mame synator, susen, krpec a kopac :D

uz sa ludia pytali ci meno mame tak hovorim ze uz zase nie lebo sa to stale meni a mozno sa rozhodnem az ho budem konecne drzat v naruci :)

mama je iny extrem - je odcestovana a na "skajpovacku" si dotiahla kalendar a zacala citat mena s cim som ju hned zarazila ze ked bude citat dalej tak jej to zlozim :D ze my uz to mame prelezene cele a furt nic co by bolo na istotu :D

az sa ma nabuduce niekto spyta tak poviem ze syn bude Vendelin a dcera Ursula a nech mi daju pokoj :D