Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline viktorka_od splavu
49201 příspěvků moje polička 27. února 2021 18:59

Renusatko určitě. sedět zavření v bytě by třeba týden, dva, tři vydrželi, ale měsíce fakt ne. takže si to zdůvodní - nákup, vyšetření, lékárna - pošta, to už mě omývali na podzim, leta na poště nic nepotřebovali a najednou tam nutně musí do fronty

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 27. února 2021 19:34

Sambo bol s deťmi na prechádzke a zastavil sa u kamaráta na záhrade (dnu odmietol ísť) pre pivo, čo ten kamarát navaril. Ten ho pozýval k nim na návštevu, že prídu večer ešte ďalší traja lebo treba to pivo vypiť. A my sa čudujeme, že sme tam, kde sme. . Takto tu môžeme byť zatvorení do aleluja a nič sa nezlepší. Asi si fakt zasluzime vychádzať na sms-ky

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 27. února 2021 19:42

Mrakoplas Na druhou stranu, mám kolem sebe spoustu lidí, kteří se takhle schází a mezi nimi celý rok nebyl nikdo pozitivní. Takže je všechny vždycky děsně rozčiluje, že kvůli takovým jako oni, je prý zavřeno tak dlouho, když nikdo z nich nenemocněl ani nebyl pozitivní. Není to jedna skupina.

Offline dorota
1226 příspěvků moje polička 27. února 2021 19:47

Mrakoplas obávam sa, že pri týchto typoch ľudí by nepomohli ani sms-ky. Ľudia sú strašne nehľaduplní a sebeckí. Neuvedomujú si, že takýmto správaním sa situácia nezlepší a rôzne zákazy a obmedzenia budú platiť ešte dlho.

Ja robím z domu, niektorých kolegov som naživo nevidela cca od septembra. Za posledné tri týždne mám blízky kontakt len s jednou osobou, spolubývajúcou. Do obchodu chodím cca raz, max. 2x za týždeň. Nestretávam sa ani vonku s kamarátmi, rodinu mám momentálne viac ako 200 km ďaleko.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 27. února 2021 20:09

dorota ja som tiež s naj kamoškou bola za posledné mesiace dva krát, aj to vonku s respiratorom len vymeniť darčeky :( stretávame sa len s našimi rodičmi a aj preto nedávam staršieho do škôlky, aby sme ich neohrozili. Sambo síce chodí občas aj fyzicky do práce ale s respiratorom a ich aj pravidelne testujú. Ale moja sestra sa obávam, že tiež veľmi poctivá nie je, tak dúfam, že to k našim nezavlecie. Otec je už síce ockovany oboma dávkami ale mama nie. 

Offline dorota
1226 příspěvků moje polička 27. února 2021 20:29

Mrakoplas Tiež mám strach o rodicov. Moji rodičia ešte nie sú očkovaní, majú 71, oco je onkologický pacient. Bývajú s nimi dvaja súrodenci, ktorí chodia do roboty, sestra aj verejnou dopravou. Rodičia sa okrem súrodencov s inými ľuďmi nestretávajú, max. vonku počas prechádzky stretnú známych.

Offline Karja
44483 příspěvků moje polička 27. února 2021 20:52

Mrakoplas Tak já slyšela o akci o 40 lidech, prostě zapijecka:-D. Normálně jsem otevřela hubu dokoran, ještě tam nějak figurovala manželka v karanténě.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 27. února 2021 21:11

Karja kokos kam sa hrabe ten náš chudák s tromi kamarátmi

Offline Potrefenáhusa
38692 příspěvků moje polička 28. února 2021 03:52
Reakce na Renusatko:

Mrakoplas Na druhou stranu, mám kolem sebe spoustu lidí, kteří se takhle schází a mezi nimi celý rok nebyl nikdo pozitivní. Takže je všechny vždycky děsně rozčiluje, že kvůli takovým jako oni, je prý zavřeno tak dlouho, když nikdo z nich nenemocněl ani nebyl pozitivní. Není to jedna skupina.

​no jenže to je proste jen o tom pověstným utrženým uchu, tady mezi známými se taky rok parilo a pak je po roce vybil Silvestr...teď už to všichni měli, takže se paří dal...myslím, ze teď jsou spolu někde lyžovat na horách...

Offline Černá kočka
1751 příspěvků moje polička 28. února 2021 08:23

Jako stát se to může, že má někdo štěstí a přes různé pařbičky atd. se nic nestane. Teď z poslední doby znám ale opačné případy, třikrát kdy to bylo následkem silvestrovského večírku, další teď nedávno jak byly zamrzlé rybníky, tak tam děti bruslily, rodiče popíjeli svařák a je z toho skupina asi 25 nakažených lidí, včetně prarodičů jedněch, kteří skončili oba v nemocnici. Kolegyně se nakazila od manžela, ten se nakazil v práci, kde to donesl kluk, který se nakazil od kamaráda s kterým chodí do garáže na pivo. Teď máme v práci nakaženou paní, která stačila nakazit v práci další dva lidi a  tvrdila, že neví kde se nakazila a potom přiznala naší personalistce s kterou jsou dávné spolužačky, že si myslí, že je to od kosmetičky u které byla doma. Kosmetička má teď taky covid, ale domluvily se, že se nebudou uvádět jako kontakty, protože kosmetika je zakázaná, takže kosmetička prý uvedla hygieně, že se asi nakazila v obchodě a paní od nás, že asi v práci. Jako je to o osobní odpovědnosti, ale připadá mi, že hodně lidem je ta jejich osobní odpovědnost úplně někde.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 28. února 2021 10:11

Potrefenáhusa já neříkám, že se jim to nestane. Ale to se stalo i těm, co se chrání a sedí doma a často mnohem dřív.

Offline Potrefenáhusa
38692 příspěvků moje polička 28. února 2021 11:05

Renusatko to je sice pravda, ale imho je to proste o náhodě a o stesti (nebo neštěstí)

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 28. února 2021 11:29

Potrefenáhusa ale asi by to o náhodě a o štěstí být nemělo, kdyby to dodržování opatření tak pomáhalo. Ale ono je i pravda, že Brno zase nikdy nějak masivně postižené nebylo, to bude taky hrát roli.

Offline Potrefenáhusa
38692 příspěvků moje polička 28. února 2021 12:10

Renusatko o náhodě a stesti je, ze se nenakazi lidi, co na opatření kaslou a schazej se ve velkým 

Ty lidi, který znas ty, protože ty, co znám já, se nakazili

Offline Manuka
654 příspěvků moje polička 28. února 2021 12:48

No já znám dost lidí co kašlou na opatření a tvrdí že se nanakazili. Až později se dovídám že leželi s horečkami ale Covid to NEBYL!!!

Offline continuity
42746 příspěvků moje polička 28. února 2021 12:49

Manuka já zas znám plno lidí, kteří měli dva dny rymu a tvrdí, že Covid už určitě měli. 

Offline Isca
4889 příspěvků moje polička 28. února 2021 13:18

continuity Protože jsou to divný rýmy! Rýma nebývá dva dny. Mívala jsem předtím nachlazení buď přes týden, s klasickým vývojem bolest hlavy-bolest na patře - vodová rýma-zacpaný nos-hnisavá rýma-bolavý krk-kašel , nebo se o mě něco pokoušelo, a druhej den nic. A teď se mi ty počáteční signály (bolest hlavy, tlak v dutinách, škrabání na sliznicích)  protahujou tak na tři dny, ale nikam dál to nepokračuje, a čtvrtej den odezní. Tak až se pustím za tejden ven, zkusím jít na protilátky

Offline viktorka_od splavu
49201 příspěvků moje polička 28. února 2021 13:23

Isca protilatky 6 tydnu po prodelani, po tydnu to nema smysl (teda IgG)

Offline Isca
4889 příspěvků moje polička 28. února 2021 13:38

viktorka_od splavu Dík. Ale podobný infekty se stejným průběhem jsem už měla dva, na podzim a o vánocích, tak jsem si řekla, že až budu OK, zkusím se do toho 31.3. ještě zapojit do studie ZPMV.  

Offline Garfie
28450 příspěvků moje polička 28. února 2021 13:40

continuity  Jo a pak hromadu těch, co to měli "stoprocentně už loni v lednu, nebo předloni na podzim!"