Ale covid deti veľmi nepostihuje, resp nemavaju zly priebeh, tak to bol asi iný moribundus, nie?
Stěžovací vlákno
Lamicka máš pravdu, bylo nás víc takových, dokonce mám pocit, že jsme to spolu i probíraly, co dětem zabralo, za jak dlouho a tak...
Mrakoplas mohly ziskat nejakou formu imunity nebo to nejak zmutovalo, tezko rict.
Stejne tak jsem mela klasicky prubeh na prelomu 11/12 2019 po navratu z Londyna. Po cca 14 dnech horecky kolem 40, po 7 dnech brutalni kasel, myslela jsem, ze se rano neprobudim. Totalni ztrata cichu, nabeh na zapal plic, crp nizke a v krvi pry divna brebera, bylo to vysvetleno, ze jsem si neco zahranicniho privezla z Londyna. Neco podobneho rekli memu kamaradovi u jineho doktora. Jenze to nikdo dal neresil.
No a kdyby nas v breznu nevytrasovali, tam bychom nezjistili, ze jsme to chytili. Jenze to vsechno jsou spekulace, dnes uz to nikdo nezjisti.
Na Vianoce 2018 som mala niečo, čo vyzeralo ako môj obvyklý zápal priedušiek, zastupujúci lekár má vyšetroval z 2 m, predpísal mi antibiotiká, ktoré vôbec neucinkovali, neskutočne unavená s kašľom a zvýšenou teplotou som bola mesiac, a potom ešte mesiac s menšou únavou, kašľom a zvýšenou teplotou. 2 mesiace som bola chorá. A odvtedy, pri náznaku choroby, má pobolieva na pravej strane priedušiek. Bohvie, čo to bolo. Nikdy predtým som nič tak dlhodobé nemala.
letfenixa to spis nez na covid vypada na plicni chlamydie, taky dobry svinstvo
viktorka_od splavu ani som nemyslela, že Covid, ale že neviem, čo to mohlo byť. Keď sa dostanem na pľúcne, tak ma snáď lepšie vyšetria, RTG mám čistý.
Renusatko no prave..!! Pro me je to nadeje, ze prodelani chrani mnohem dele, nez se daji detekovat protilatky (samozr.ne kazdeho, ale snad aspon vetsinu). Spolu s ockovanim to snad za chvili bude svetlo v tunelu...
Pavlena minuký týden mluvila na Radiozurnálu nějaká epidemioložka a říkala, že dostatečná imunita po prodělání + dvou dávkách vakcíny je cca na rok.. pokud nepřijdou mutace
Kasik konci na Technetu ![]()
Svet se v p.del obraci
continuity to neeeee! Jediné, co stálo za čtení na celém skvělém idnes ![]()
Pavlena opravdu nerada šlapu komukoliv po bábovkách, ale muž mi říkal, že k nim do špitálu přijímali kolegyni, která se nakazila přesně 90 dní po první infekci- tentokrát s horším průběhem... a ty mutace už tady jsou a řádí. Málokdy mívám tak intenzivní pocit, že jsme v loji. Pořádně.
marieu Moje kolegyně se nakazila podruhé po 14 týdnech od první infekce, průběh horší. Jinak tvé pocity sdílím. Včerejší noční: během prvních třech hodin služby 5 příjmů. Ročníky 75 běžně. Máme připravená lůžka s kyslíkovými lahvemi na chodbě odděleni, párkrát už byla využita. Modlím se, ať není hůř. Poslední 3 týdny jedeme fakt na doraz.
marieu zlatahouba no trochu mě strašíte, tu máme toho maroda a my ostatní jsme to měli v říjnu![]()
marieu tak nikdy nic nefunguje na 100%. Bylo by super, pokud by to takto fungovalo treba alespon u vetsiny. Rekla bych, ze pripad jedne pani neznamena, ze vsichni po prodelani onemocni znovu a hur. Asi jakakoliv nemoc se muze straslive zkomplikovat, akorat covid ma to dobry PR. Ted nechci aby to vypadalo, ze zlehcuji nebo popiram, ale donekonecna se ujistovat, ze existuji spatne konce, nikomu nepomuze.
Promin, mam za sebou dlouhy hovor s mamou, ktera situaci od lonskyho jara brala s respektem, ale rozumne a ted cim dal vic sklouzava do paniky podporovane pribehy "jedne pani se covid zkomplikoval, jedno dite pry i umrelo atd." A to je dost na nic.
Pavlena já mamince chtěla zatlouct, že má nemocnýho vnoučka a ona jí to vykecala dcera přes půl světa přes facetime, co na to říct![]()
Já loni v lednu nějakou viróza, vysoké teploty, hrozný kašel a únava. Až jsem nakonec byla na RTG plic. Zatím jsem coronu neměla ale všechny kolegyně mi od loňska tvrdí, že jsem ji prodělala v lednu. Jen že je divné, že jsem nikoho nenakazila....
zlatahouba marieu Ono totiž je blbé, že ne každý ty protilátky má a každý je má jinak vysoké. Jak děláme ty odběry a máme přehled, tak to nemá žádnou zákonitost. Na průběhu nezáleží. Kamarádka sestra měla šílený průběh, následky a nějaký den v nemocnici a protilátky žádné. Náš doktor průběh skoro žádný, na svůj věk a protilátky mu už 3 měsíce pořád rostou. Dělá na záchrance, tak jestli je to tím, že je s těma lidma denně a i když se snaží, tak něco málo schytá.
marieu jsme v loji a nějak z toho nevidím cestu ven. Stavajici opatření zcela určitě příliš nepomohou, průmysl zavřít nelze, testovat pořádně nikdo nemá kapacity (antigenovy test jednou za 14 dní za pořádné testování nepovazuji). Projeli jsme to někdy na podzim. Zbývá doufat, že pomůže lepší počasí.
Renusatko jj u nás má nejvíc ten mlaďoch kterej měl akorát ztrátu čichu a chuti, jinak mu nic nebylo. a mně teda taky od listopadu ještě narostly.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my