Garfie Já mám ale jednoho kamaráda, který vozil zahraniční turisty většinou z Číny a většinou zase po jiné zemi než u nás. Přes ty Vánoce 2019 byl naprosto šíleně nemocnej, vybral několikatery ATB a nic mu nepomáhalo a nakazil kolem sebe kde koho, i svoji maminku, která se zápalem plic dlouho ležela v nemocnici. Hned v té jarní studii měl protilátek velké množství. Tak úplně vyloučené to není. ![]()
Stěžovací vlákno
Renusatko Já to klidně uvěřím někomu, kdo vozí zahraniční turisty z Číny po Evropě, ale když ti to řekne někdo, kdo byl 2x v životě v Chorvatsku, tak mám lehčí pochybnosti ![]()
Garfie Tak ten kamarád to roztahal tenkrát celkem dost
, tak možná i na ty, co byli jen v Chorvatsku. Děláme si legraci, že byl určitě pacient 0. Není nijak podložené, protože k protilátkám mohl přijít i později, ale zase se mu to táhlo od Vánoc až do března, tak bych tomu i věřila, že mu to někdo předal už v tom autobuse.
continuity
Jo a pak hromadu těch, co to měli "stoprocentně už loni v lednu, nebo předloni na podzim!"
no hele, ja znam particku mladochu, tak 10-15 lidi. Nejak extra se nedistancuji, resp.jejich vecirky jedou kontinualne cely rok (byt maji tu konstantni partu) a nikdo jeste covid nechytl. A prikladaji to tomu, ze po Silvestru 2019 je skolila vsechny do jednoho strasna viroza (mmch, priznaky presne odpovidaji covidu vcetne unavy jeste tydny pote). Takze fakt nevis, no...
Pavlena Já to úplně nevylučuju, jenomže já to slyšela možná od víc lidí, než v mém okolí mělo covid za poslední rok! ![]()
Garfie já teda vím jen o kolegyni, která měla na podzim 2019 příšerný, dlouhotrvající kašel a pak i zápal plic, mladá holka, maminka od malýho dítka, nežeby někde trajdala s číňamama .. opravdu divný co ji to tak skolilo... a sotva se z toho trochu zvetila, odletěla na už dřív naplánovanou cestu k rodině do USA![]()
viktorka_od splavu Myslis americky pacient 0? ;-)
viktorka_od splavu Pavlena My nad tím takhle furt konspirujem s bram, páč měla v lednu 2020 fakt hroznej moribundus, horečky, únava a votřesnej kašel, a těsně před ní s fakt nepěknou chřipkoidní chorobou lehl přes svátky děda, takže když pak zprávama proběhlo, že i ve Francii měli covid pozitivní lidi určitě už v listopadu 2019, hned jsem si mnula ruce, jak nám to do naší teorie zapadá! :D Ale bůhví no, spíš jen náhoda, nicméně zkusím se asi i tak zapojit do té studie ZPMV a nechám si nabrat protilátky, jen tak pro zajímavost.
Garfie Tak moje ségra to měla už pětkrát, že jo! Uvěřitelna byla ještě ta verze, jak to přitáhli kolegové z Ruska před Vánoci 2019 a byla nemocná půl firmy, říkali tomu Ruska chřipka, pak to už s dalšími zážitky ztrácelo na věrohodnosti. Myslím, že i u dalších to bude obdobně;-)
Karja já bych řekla že jak to jednou podstoupíš tak už to pak poznáš:-) synkovi jsem taky udělala diagnózu okamžitě ještě než to potvrdili v laborce:P a když mi tvrdila mužova PL, že pacienty s těmito příznaky měla už na podzim 2019 tak jí fakt věřím.
viktorka_od splavu Pavlena My nad tím takhle furt konspirujem s bram, páč měla v lednu 2020 fakt hroznej moribundus, horečky, únava a votřesnej kašel, a těsně před ní s fakt nepěknou chřipkoidní chorobou lehl přes svátky děda, takže když pak zprávama proběhlo, že i ve Francii měli covid pozitivní lidi určitě už v listopadu 2019, hned jsem si mnula ruce, jak nám to do naší teorie zapadá! :D Ale bůhví no, spíš jen náhoda, nicméně zkusím se asi i tak zapojit do té studie ZPMV a nechám si nabrat protilátky, jen tak pro zajímavost.
Taky jsem to měla loni v lednu, resp. v noci na 30. 12. mě skolila strašná horečka a zimnice, celý leden se mne držel strašný kašel, co dva dny bolest hlavy, že jsem celý den jen ležela a pořád teploty. Ale crp v normě, takže mi dokor napsal jen nějaký sirup na kašel a vincentku na inhalování.
Doufám, že covid tady v tom vlákně nakažlivý není, protože hodně jiných věcí ano. Kdo má rád svoje 4 kola, ať dál radši nečte.
Dneska jsem jela domů odtahovkou s autem na korbě, proražená levá přední. Vyjížděla se mnou od našich i dcera s vnukem, byli jsme tam na pár dní kvůli očkování rodičů. Takže 6 km za obcí jsme cestu po vlastní ose ukončili, pro ně dva přijela ségra, která u našich zůstane přes týden, a vzala je zpátky. Zeť je pak vyzvednul cestou z Tábora, přes Vysočinu do Prahy ještě nejel :D Já jsem počkala půl hodinky na odtah. Protože jsem to absolvovala prvně a nevěděla co a jak, tak jsem při zařizování zvětřila SOS asistenční službu, která mě přepojila na normální asistenční službu (nabídli mi odtah k nejbližšímu autorizovanému servisu u Pardubic, kde by mi to zítra opravili) a následně pojišťovnu, kde mi zařídili odtah k mému servisu v Praze, hrazený z pojistky. Takže tam auto stojí na ráfku a zítra to musím vyřídit. Jestli to bude fungovat podle vzorce posledních oprav, potřebnou pneumatiku mít nebudou, budou ji týden objednávat a na další týden mi dají termín na výměnu. Ach jo.
dzizisketa totéž měla dcera před Vánoci 2019, včetně ztráty čichu a chutě. Já jsem ležela přes Vánoce, ale tak hrozné to nebylo, jen strašná únava a kašel. Kdo ví...
dzizisketa no a naši kluci měli něco strašného na přelomu ledna a února v Alpách na hranicích Rakouska a Itálie, i jsem tu o tom psala, jak dopadla naše dovolená, které jsme se nemohli dočkat, bylo to dost děsný, šílené vracející se horečky, ukrutný kašel, únava, CRP nic... kdybych to byla já, protilátky si nabrat nechám, je tím stresovat nebudu, takže těžko říct.
Karoleena no jenze ja tak trochu protilatkam neverim, resp.tem, co se daj zmerit. U ty moji particky je (pro me) dukazem, ze jeste nikdo z nich covid nedotahl, prestoze se druzi dost..
Malenge dětem se protilátky nedělají. Ale sobě je můžeš nechat změřit aspoň pro zajímavost.
Evaeva aha, to jsem nevěděla, děkuji za upřesnění. Já se nikam hrnout nebudu, třeba někdy jindy
zase tak podstatné to není.
Pavlena Je teda pravda, že u nás v práci a okolí bylo o těch loňských Vánocích a lednu, nemocných takhle srašně moc lidí. Nedávno jsme to probírali, že zrovna nikdo z nich ještě neměl covid, nebyli pozitivní ani nemocní.
Malenge to si pamatuju, kdyz jste to prozivali. U nas to bylo tehdy v blede modrem. Delala jsem poprve v zivote zabaly, teplota jim nesla srazit, strasny kasel a musela jsem jim nakonec dat paralen pro dospele. Ve tride zustali 3 zaci, v jinych treba 6 a tyden se neucilo (prestoze dochazka zustala) a plno deti skoncilo na pohotovosti s divnymi zapaly plic a bolesti na hrudi.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my