Zarinya Držím pěsti, ať je to v pohodě, musí to být hrozny stres!
Stěžovací vlákno
hele problem solved, vedle Ikei na Zličíně je SuperZoo, a když si ty rybky objednam na eshopu, tak si je tam můžu vyzvednou..kam se na naši vládu hrabou Kocourkovští konšelé ![]()
Karja to je novy stres,stim sem se zatim nesetkala.V teto oblasti to bylo poprve tak silne.
Svagrova ma horni patro a je dum popraskany dost,skoro kolem dokola,zvenku i zevnitr,my my mame dolejsek a tam neni nic.zatim.
Ta zemětřesení jsou hroznej masakr, kamarádka bydlí na Islandu a tam se to s nima třese už víc jak tejden, dochází tam totiž k nějakým pohybům magmatu, teď už dokonce i lokalizovali místo, kde se nejpravděpodobněji udělá trhlina, ze které to magma začne vytékat na povrch... Existuje i nonstop livecam přenos na youtubu, kdyby chtěl někdo ve volným čase zírat na záliv s kusem hory na Islandu a čekat na magma. :)) Akorát nikdo nedokáže říct, kdy to rupne a jestli vůbec, a blbý taky je, že jestli to nerupne, tak se to možná přesune do sopky Katla, a jestli pak bouchne ta, tak se zas můžeme těšit na kýble prachu nad Evropou... A krom by to taky urvalo ledovec, kterej pak zapříčiní zatopení jednoho islandskýho města, kde chudáci obyvatelé mají nařízeno mít sbaleno a jsou furt ve střehu kvůli případné evakuaci. To musí být taky příšerný.
No, to jen taková vsuvka z oblasti geologických aktualit. Mě to děsí a fascinuje najednou!
Karoleena něco jsem zachytila v médiích. To zní opravdu děsivě!
continuity Asi jsou to platy. Už si nejsem jistá, protože je máme asi 4 roky a pořád je jen po kilech rozdávám![]()
. Na spláchnutí do záchodu nějak nemám.
Karoleena strasny.
Karoleena jezisi
Kan Nojo, já už si z kamarádky utahovala, že když už nemají snad měsíc ani jeden novej případ covidu, dostali místo toho něco jinýho, aby si moc nemysleli...
Ale je to děs, snad to tam s nima takhle nebude třást už moc dlouho a dobře to dopadne.
Zarinya Ach ne.![]()
Zarinya neumím si to vůbec představit, že by mi někde v zahraničí zemětřesení hroutilo dům a všecko, co mám ráda :(
doufám, že ke koronáči nenastane ještě nějaká tektonická apokalypsa, protože kromě řecka a islandu velice silné zemětřesení bylo dnes i na novém zélandu. čekají, jestli připluje tsunami :(
Jiná Realita my ten dum rekonstrujeme,ted byla z jinych vaznych duvodu pauza a je to momentalne ve stavu neobyvatelnem,ale presto uz jsme do toho dali hromadu penez.Za dva mesice bylo v planu znovu zacit a do cervence nez dojedem to dat do obyvatelneho stavu a tak si rikam,jestli,se ma neco blbeho stat tak radsi ted!![]()
Zarinya To je hrozné. Snad to bude vše a nebude už nic pokračovat
. Já zažila zemětřesení asi 3 roky zpět na Krétě a bylo to strašně nepříjemné.
Karoleena Není to město/vesnice pod sopkou Katla náhodou Vik? Kdysi jsem v rámci trénování fr poslechu slyšela pořad o sopce Katla, přišlo mi to přesně tak, fascinující i děsivé. Prý se sopka probouzí dvakrát za století a poslední výbuch byl v roce 1918..
Mrs.Robinson Jojo, je to Vik! Kamarádka mě těmahle historkama teď zásobuje, mají prý na Islandu nějakou geoložku Helgu (:D), obdobu našeho Daniela Stacha, která v médiích všechno dobře vysvětluje a přidává k tomu spoustu takových zajímavostí. No a podle geologů právě už většina islandských sopek, specificky zmiňovala Katlu a Heklu, dost přenáší...
Zarinya To je strasny, snad uz to dotraslo. Hlavne, at jsou vsichni v poradku.
Jednou jsem zazila slaby zemetreseni a v prvni chvili jsem teda vubec nevedela, jestli se houpu ja, barak nebo se mi to cely jenom zda.
Karoleena Peknej scenar, nekdy zacinam mit pocit, ze nastal zacatek apokalypsy. Malou utechou nam muze byt, ze letos nam to asi neovlivni letecke plany, jako tenkrat kdyz bouchla ta islandska sopka s tim prisernym jmenem. Jinak to cekani na pripadnou evakuaci musi bejt dobry psycho.
Karoleena Fascinující bylo, jak nekdy v 70. letech na Islandu bouchla sopka pobliz městečka a mistni divoce hasili a chladili lavu požárními hasicemi. Jak se srdnate nevzdávali.
Zarinya to je strašné, ona se vůbec ta zemská kůra teď nějak otřásá, před chvílí bylo to Chorvatsko, i tady něco a teď vy ![]()
Držím palce, ať už máte " vybráno" a už je to jen lepší
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my