Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 06. ledna 2017 17:11
Reakce na Potrefenáhusa:

Kdyby to bylo u nás, viděla  bych to na odebrání licence.  Stěžovat si, stěžovat si, stěžovat si...

Offline baltik
4982 příspěvků moje polička 06. ledna 2017 17:14
Reakce na :

teda, to je silene

nekolikrat uz jsem premyslela, jak ma clovek poznat, jestli je jeho zubar dobry, ale vzdycky jsem zvazovala jen tu vec, jak dobre opravi kazy, jak dlouho ta oprava vydrzi, ze by nekdo chtel vrtat zdrave zuby by me nenapadlo!

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 06. ledna 2017 17:44
Reakce na :

Já doteď nevěřila, že se to opravdu děje. Zajímalo by mě, jestli byla prostě jen neschopná, nebo to dělá schválně. Každopádně když jsem hledala třetího zubaře, co by posoudil, kdo má tedy pravdu, půlka ordinací si tu píše recenze sama (po otevření profilu jediná recenze právě na tu ordinaci, zmíněno vše od jmen recepčních po bezkonkurenční ceny) Ted mě napadlo, jestli jim nenapsat, že chci zpátky peníze za vyšetření. A už hledám nějaké místo, kde to ohlásit. Fakt by mě nenapadlo, že někdo kvůli penězům někomu bude vrtat zdravé zuby. Jinak jak říkáš, kdyby mi řekla jeden, tak bych tomu věřila a asi jinam nešla.

To je teda fakt drsný... Asi bych to nejdříve zkusila nahlásit na pojišťovnu případně bych se i přes ně pídila, co s tím dělat dál. A samozřejmě pokud to jde tak napsat negativní recenzi......

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 06. ledna 2017 17:48
Reakce na :

A také je to tak dobře, kdo vrtá zdravé zuby, ten nemá být vpuštěn k pacientům. Vážně doufám, že až najdu místo, kde dát stížnost, že to někdo bude řešit.

baltik  mně dnes ta slovenka říkala, at nezanevřu na britské zdravotnictví, že i jí se občas stalo, že přišel někdo z ČR/SK s tím, že je půl roku po kontrole a přitom měl polovinu zubů zkaženou. Myslím, že jediná jistota je, jít preventivně alespon jednou někam jinam.

Jo, mě se přesně to, že mi půl roku po kontrole našla jiná zubařka kazy stalo. jenže na té původní kontrole nebyl rentgen a nová zubařka mi na RTG jasně ukázala, co kde je za kaz a ukázala mi i proč jsou špatně vyplněné kanálky. Měla jsem kazy de facto ve všech mezizubních prostorech mezi stoličkama, špatně vyplněné kanálky a na některých místech i kazy pod plombama.....

Offline Sweet Potato
40393 příspěvků moje polička 06. ledna 2017 17:55
Reakce na :

Teda, dělá se mi úplně zle od žaludku, jak to čtu. A připomnělo mi to tu šílenou scénu z Maratónce. Doufám, že se ti podaří tu stížnost podat a nezapadne.

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 06. ledna 2017 23:16
Reakce na :

Lékařská komora? Nějaká obdoba?

Offline MP Marge
6873 příspěvků moje polička 07. ledna 2017 04:16
Reakce na :

Pamatujete si, jak jsem se tu ptala na zubaře, že mi nová zubařka dva měsíce po kontrole našla 5 kazů a šestý zub prý korunka? V hrůze z bezzubé budoucnosti jsem poslala rentgen do ČR a objednala se ke slovenské zubařce tady v Londýně. Oba se shodli: rentgen neukazuje žádné kazy a já mám krásné a zdravé zuby. Ta mrcha mi chtěla vrtat šest zdravých zubů (za 700 liber). Přemýšlím, jestli to nejde někam nahlásit, protože je mi líto všech, co by jí to uvěřili a nechali si rozvrtat půl pusy. A také její výborné recenze byly falešné, nečekala jsem, že jsou tu až tak napřed a píšou si je sami.

To se mi stalo pred lety tady v USA taky. Chuda studentka bez zubniho pojisteni, a expert v Sears Dental mi tvrdil, ze mam zuby v hroznem stavu, a ze potrebuju u PETI zubu vycistit kanalky, protoze je tam zanet (podotykam, ze v USA v takovem pripade hovorime o bratru osmi tisicich dolaru!). Malem jsem se zhroutila. Nastesti mi nekdo vcas rekl o College of Dentistry v Chicagu, kam jsem se jela poradit, a kde na me koukali jak na blazna, pry na rentgenu neni po zadnych zanetech ani stopy. Lepe receno, v jedne stolicce zanet byl, coz byla ironicky ta, kterou dotycny expert ze Sears Dental (udajne) spravil rok predtim. Neuveritelne. A co me dodnes mrzi je to, ze jsem tenkrat byla tak vystresovana, ze jsem si na nej ani nikde nestezovala 

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 07. ledna 2017 12:21
Reakce na MP Marge:

Mně se stalo taky něco podobnýho a bohužel u zubařky z Prahy, takže to není jen manýr zahr. zubařů. Moje zubařka šla namateřskou tak mi kamrádka dala kontakt na svojí. Šla jsem tam a ona mi řekla, že mám dva kazy, já na to, že chci bílý plomby, a že na to u sebe nemám prachy, tak mě objednala. Bylo mi tehdy asi 18 a ve víru nastlých událostí jsem na to zapomněla. Po dvou letech mi bylo trapně chodit znovu k ní když jsem to takhle zazdila,nic mě nebolelo. Šla jsem jinam. Výsledek kontroly: bez kazu, stejně jako následujících 10 let. Zubařku jsem nenaprášila. Ordinaci už má jinde a ani jméno si nepamatuju. 

Offline MP Marge
6873 příspěvků moje polička 07. ledna 2017 13:27
Reakce na ice:

To je strasne! Rikam si, je nejaka sance ze by se ti zubari treba spletli? Ze by treba opravdu verili, ze na rentgenu to vypada jako kaz/infekce? Mne fakt desi predstava, ze se zubar rozhodne vrtat do zdravych zubu jen kvuli penezum. Ale asi jsem naivni...

Offline Sweet Potato
40393 příspěvků moje polička 07. ledna 2017 13:38
Reakce na MP Marge:

Mně se to taky nějak nechce věřit, aspoň v našich podmínkách. Nedostatkem práce tu zubaři fakt netrpí a zrovna na plombách se prý vydělávat nedá. Ovšem ta druhá možnost, že to prostě neumí, taky nic moc.:-/

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 07. ledna 2017 13:41

zamrzla nám voda 

Offline MP Marge
6873 příspěvků moje polička 07. ledna 2017 13:45
Reakce na Sweet Potato:

Mně se to taky nějak nechce věřit, aspoň v našich podmínkách. Nedostatkem práce tu zubaři fakt netrpí a zrovna na plombách se prý vydělávat nedá. Ovšem ta druhá možnost, že to prostě neumí, taky nic moc.:-/

Ano, to je tez desive. Predstava, ze mi rozvrtava zub nekdo, kdo nevi, co dela - fuj! Nemuzu na to ani myslet, mam ze zubaru i tak fobii...

Offline Sweet Potato
40393 příspěvků moje polička 07. ledna 2017 13:52
Reakce na Jiná Realita:

A doprčic.

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 07. ledna 2017 13:55
Reakce na MP Marge:

Spletli...no, pokud někdo s dlouholetou praxí, nepozná kaz, od dejme tomu pigmentace, asi nemá co dělat zubaře stejně jako kybyby zdravý zuby vrtal vědomě.

Offline MP Marge
6873 příspěvků moje polička 07. ledna 2017 13:56
Reakce na ice:

Pravda.

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 07. ledna 2017 14:54
Reakce na Jiná Realita:

zamrzla nám voda 

Nam v praci praskla klimatizace. Nastesti "jen" na chodbe. Ktera ale slouzi jako "sklad". No zarvalo dost lab-plastu. Byl to desivej pohled teda.

Offline Emerald
2686 příspěvků moje polička 07. ledna 2017 18:01
Reakce na Jiná Realita:

To vás lituju. Nám zmrzla v kuchyni před pěti nebo šesti lety, kdy byly asi třítýdenní mrazy. Rozmrzla asi po týdnu. Byla jsem dost vyplašená, protože jsem se bála, že nám popraskají trubky a my budeme muset po kompletní rekonstrukci znovu bourat... To by mě kleplo.  Od té doby pouštím v takových mrazech teplou vodu několikrát denně ( teď ji teda pouští rodiče, které jsem už instruovala ). 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 07. ledna 2017 18:07

mno, po svou hodinách pilné venkovní práce v minus 15 jsme finálně zakryli místo, kde to asi zmrzlo, instalovali teplomet, a už to asi trochu teče! ovšem já jsem nerozmrzla. z mrazu jsem se totálně přecpala a završila jsem to 1:1 kafe-baileys, navrch šlehačka, pytlíkem pistácií a asi deseti vanilkovými rohlíčky  jdu se rovnou zabít, za tuhle zimu přiberu tak pět kilo.

Offline RoSa
10172 příspěvků moje polička 07. ledna 2017 18:25
Reakce na Emerald:

a Jiná Realita 

Taky mi tenkrát zamrzla voda, a taky v kuchyni (tuším 2011 nebo 2012 to bylo, několik týdnů minus 20°). Děsila jsem se bourání, protože linka je obrovská, do U, s žulovou deskou, kterou kdysi museli umístit čtyři chlapi.

Naštěstí nic nepopraskalo, v trubkách za linkou byl jen špunt

Pamatuju si, jak jsem fénovala vnitřky skříněk a pak jsem je nechávala otevřené, aby se do nich dostalo teplo z místnosti. Příčina dle odborníků byla v tom, že jsem měla na termostatu velký rozdíl teploty den/noc: v místnosti furt dostatečné teplo, a tak se kotel celou noc nesepnul = nepohnula se voda v trubkách