Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline viktorka_od splavu
49356 příspěvků moje polička 08. ledna 2017 14:04
Reakce na Ounz:

to ano, ale buď vám to v dětství nebo možná dospívání řekl někdo jinej, nebo jste prostě disciplinovaná od přirody:-) já mám teda dosti zkušeností s těma mazánkama, třeba bývalý švagr, z učitelské rodiny, starší sourozenci vycepovaní, a mladej žere jak to prase u koryta a maminka se na něj zamilovaně kouká a jen mu přidává... ble

musim se teda ale přiznat, že jak jsem od přírody gramlavá, se se mnou rodiče natrápili než mě naučili jíst slušně příborem, to taky dost lidí neumí... ovšem až "na starý kolena" jsem se dozvěděla, že bych měla držet vidličku hroty dolů. no a nejsem už asi schopná se to naučit, nejde mi to a nemám na to trpělivost a už za mnou nikdo nestojí aby mě plácnul když se zapomenu:-/

Offline barbucha blogger
35867 příspěvků moje polička 08. ledna 2017 14:06
Reakce na Ounz:

Jo, základy slušnýho chování... a pak se člověk ještě ke všemu dozví, že je ňákej přecitlivělej 

Offline barbucha blogger
35867 příspěvků moje polička 08. ledna 2017 14:08
Reakce na ice:

Nejde o nucení nenechávat zbytky i za cenu zkaženýho žaludku... ale i na talíři se dá "uklidit", aby bylo jasný, že jedl člověk 

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 08. ledna 2017 14:12
Reakce na barbucha:

Tak jako to asi jo, mám na jedný třetině talíře zbytky masa, na druhý přílohu a na třetí zelí, ale to maso není to v kuse, ale v mnoha vypitvaných kouscích. Můj bráccha zase okrajuje ty oslizlý okraje knedlíků. To považuju teda já, za rozvrtanej talíř, pokud to jde ještě nějak hůř, tak to potěš koště 

49356 příspěvků moje polička 08. ledna 2017 14:20
Reakce na ice:

pokud je na talíři maso včetně nepoživatelných částí a oslizlý knedlíky... tak považuju za naprosto pochopitelný, že to člověk přece nesní, copak jsem nějaká popelnice? samozřejmě někdo to přehání a vynimrává každý neviditelný kousilínek... tak si můžu akorát pomyslet "hlad na tebe":-)

Offline Ounz
20532 příspěvků moje polička 08. ledna 2017 15:26

No, máte pravdu. A přiznam se, že hroty dolů držím jen z velkýho vypětí, když musim, jinak mi to taky nejde :)

Offline Ounz
20532 příspěvků moje polička 08. ledna 2017 15:26
Reakce na barbucha:

Jo, základy slušnýho chování... a pak se člověk ještě ke všemu dozví, že je ňákej přecitlivělej 

Offline Ounz
20532 příspěvků moje polička 08. ledna 2017 15:28
Reakce na :

No..možný dost..

Offline Ounz
20532 příspěvků moje polička 08. ledna 2017 15:29
Reakce na ice:

Šiši marjá, ale já nikoho do ničeho nenutím

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 08. ledna 2017 17:13

stolování je pro mě významným ukazatelem kulturnosti člověka. pokud se někdo neumí najíst slušně ve společnosti, automaticky vůči němu mám velké předsudky. nemusí každé ráno doma stolovat na čínském porcelánu, jde o to to alespoň trochu umět a umět to použít - ale znám bohužel i lidi, kteří neumí ani nachystat běžný příbor (ne rybí nebo dezertní nebo kdovíjaký, ale lžíci, vidličku a nůž), protože doma všichni jedí...lžící. všechno. a pijí z hrnků, asi i víno. nebo možná rovnou v petky, kdoví, nepátrala jsem. 

Offline barbucha blogger
35867 příspěvků moje polička 08. ledna 2017 18:16
Reakce na :

Mně trochu přijde, jestli to není způsob upoutávání pozornosti: fuj, nechceš to? - tj jakože jídlo je humus, ale pro spolustolovníky dobré? Připadá mi to jako hozená návnada na debatu o tom, že vlastně dotyčná nic nejí a že to není zdravé a měla by víc jíst atd atd. 

Jestli je obdržená krmě skutečně humus, není nic jednoduššího, než ji obsluze vrátit, a ne planě držkovat nad plným talířem.

Podle mě je to hozená návnada - ale ve smyslu, aby si ostatní už konečně všimli, jaká je dotyčná jemná dáma  U takovejch šťouralů si ráda představuju, kterak doma večeřej buřty z papíru 

Offline slniecko admin
19573 příspěvků moje polička 08. ledna 2017 19:44
Reakce na 999:

My máme s tchánem výbornou historku. Nebylo to v restauraci, ale u nich doma, kam jsme byli pozváni na oběd. Seděl u stolu jako paša a na svou ženu štěkal povely... Podej sůl! Přidej mi! Dej na stůl pivo! Naše tehdy tříletá dcera to pozorovala, nakonec se na něj obrátila a řekla mu: tak snad si chtěl říct prosím tě... Bylo vymalováno, nejprve ticho, čekali jsme výbuch, nakonec tchán červenej až na zadek... Bylo vidět, jak to mělo to dítě naposlouchané :-).

Offline slniecko admin
19573 příspěvků moje polička 08. ledna 2017 19:47

Môj otec s hrôzou vždy spomína na svoju prvú návštevu Ameriky, kde jeho kolega so svojou priateľkou objavili reštaurácie "all you can eat"...ako s nimi raz bol, a oni si nakladali neuveriteľné množstvá jedla, z ktorého vždy vyňúrali len to "najlepšie" a zvyšok vyhadzovali a išli si po ďalšie...

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 08. ledna 2017 20:02

Prosím vás, co je to za věta: „Každý chce znát pravdu dokud se jí nedobere.“   Vždyť to nedává smysl. Ledaže by pointa byla „Lepší bylo nic nevědět." 

Offline Allysa
897 příspěvků moje polička 08. ledna 2017 20:13
Reakce na Ounz:

Jak jako vtipný? Jako 'čekáme hodinu, až si vybereš, muhehe to je řachanda' ? Tyjo to nechápu. No já mám kamarádku, co taky nejí skoro nic, ale ta si právě vždy vybere dopředu, a kdyby si nevybrala, tak jdem jinam, no, ale pak v tý daný restauraci je s objednávkou hned hotová..

No jako že se tím všichni ostatní baví a vadí to jenom mě. Fakt. Taky to nechápu. Jako ona je to hodná holka, ale mě tohle rýpání hrozně leze krkem  Jako "kyselo je moc kyselé" a "bramboráky moc bramborové". Taky teda nesním všechno, ale tak nebudu chodit do sušibaru a pak se divit, že tam mají suši...

Offline An.Fial
82 příspěvků moje polička 08. ledna 2017 20:22

Já mám taky známou, se kterou jít si někam sednout je v tomhle směru za trest. Usadíme se, dostaneme jídelní/nápojové lístky, ona pořád něco brebentí a nevybírá. Pak přijde obsluha, všichni vybráno, ona potřebuje čas navíc. Hodně času. Deset minut klidně. Nápojový lístek studuje pětkrát tam a zpátky. A pokaždé si pak dá Sprite.

49356 příspěvků moje polička 08. ledna 2017 20:28
Reakce na Jiná Realita:

já takhle asi v šestnácti jedla u kamaráda nedělní oběd - vepřoknedlozelo, a oni to jedli lžicí:-O vůbec jsem nevěděla, co mám dělat, bojovala jsem s tím a netroufla si požádat o příbor:-D od babičky jsem znala akorát to, že si dala druhý chod do hlubokého talíře od polívky, taky pěknej humus. ale ona to tak dělala jen sama sobě, ostatním slušně čisté talíře. a uměla jíst příborem...

Offline Ounz
20532 příspěvků moje polička 08. ledna 2017 20:30
Reakce na Allysa:

Ech..tyjoo..no tak pevný nervy přeju, když to ostatním přijde milé, těžko se to změní 

Offline Allysa
897 příspěvků moje polička 08. ledna 2017 20:46
Reakce na An.Fial:

Jo, to je ono

Ounz No jo, jsem netolerantní asociál