Hele, já bych na jídlo asi s někým takovým už moc znova nešla. Vždyť je to neslušný tyhlety dlouhý vybírací scénky, kdy ostatní čekaj na toho kverulanta, až si vybere. Teda je mi jasný, že to třeba neovlivníte, chodí vás skupina a tak, ale asi bych se nezdržela komentáře, jak se tak znam ![]()
Stěžovací vlákno
Ještě se vrátím k těm zubařům. Já tomu tedy houby rozumím, ale spolužačka mi vyprávěla, že měla zuby na pohled OK a pak přešla k našemu spolužákovi (tím chci naznačit, že to s ní asi myslel dobře), ten jí udělal rentgeny a ukazoval jí, jak má ty zuby špatně pospravené, že to skončí paradontózou. Takže jí ve finále otevřel a znovu spravil všechno, co se dalo. Řada zubařů by se na to asi vykašlala, když pacient nemá žádné problémy.
Já trpím, když jsme na obědě v restauraci s tchánem. Zásadně neděkuje, neprosí, když u vchodu řekne dobrý den, tak to zní spíš jako výhružka. Přijde obsluha, donese polívku, nic, ticho. Odnese talířek, ticho, absolutní ignorace, další jídlo, ticho, ignorace, odnese, ticho, zaplatí do koruny bez dýška, následuje výhružné "nashle". Vždycky se cítím hrozně trapně a děkuju několikrát jak idiot za všechny u stolu.
Haha já nechávám zbytky, zásadně aspoň jedno sousto mi vždycky zbyde, nedokážu sníst ani jedno poslední sousto když vim, že po něm už bych byla přežraná. Textura některých potravin připravených jinak, než jsem zvyklá mi taky vadí a nesním to, taky třeba nedokážu sníst nakrájený samotný rajče, v salátu jo a v celku je miluju, ale nakrájený ne-e. A vlastně vyhýbám se jídlu od ostatních, kromě oblíbených restaurací a jídla od mojí mámy. Jsem zlým snem pro takové ty maminky a babičky a kuchařky klasické české kuchyně, u kterých se musí dojídat, hlavně nic nerozvrtat a nandat si pořádnou porci a hlavně když se k masu musí nějaká pořádná příloha ve formě knedlíků, brambor nebo rýže a další milion věcí
My máme s tchánem výbornou historku. Nebylo to v restauraci, ale u nich doma, kam jsme byli pozváni na oběd. Seděl u stolu jako paša a na svou ženu štěkal povely... Podej sůl! Přidej mi! Dej na stůl pivo! Naše tehdy tříletá dcera to pozorovala, nakonec se na něj obrátila a řekla mu: tak snad si chtěl říct prosím tě... Bylo vymalováno, nejprve ticho, čekali jsme výbuch, nakonec tchán červenej až na zadek... Bylo vidět, jak to mělo to dítě naposlouchané :-).
Tak to je výborný! takhle na ně, na pány všeho tvorstva.
taky nesnasim nuceni k dojidani. ovsem mit doma stravniky z nichz kazdy neji asi tak milion (jinych samozrejme) veci a remca a sklibi se do talire je fakt utrpeni. vubec netrvam na dojezeni vseho, at sni kazdy co chce, slusne podekuje a smytec... no nic, jsem se zas u obeda rozcilila:-)
Hele, já bych na jídlo asi s někým takovým už moc znova nešla. Vždyť je to neslušný tyhlety dlouhý vybírací scénky, kdy ostatní čekaj na toho kverulanta, až si vybere. Teda je mi jasný, že to třeba neovlivníte, chodí vás skupina a tak, ale asi bych se nezdržela komentáře, jak se tak znam ![]()
No ostatním to právě připadá vtipný
Navíc nechápu, proč si neudělá teda výběr doma na webu. Nebo proč vůbec chodí do restaurace, když jí jenom kuřecí prsa a nutelu. ![]()
Jak jako vtipný? Jako 'čekáme hodinu, až si vybereš, muhehe to je řachanda' ? Tyjo to nechápu. No já mám kamarádku, co taky nejí skoro nic, ale ta si právě vždy vybere dopředu, a kdyby si nevybrala, tak jdem jinam, no, ale pak v tý daný restauraci je s objednávkou hned hotová..
ja taky, nade mnou a muzem zvlast jsem jiz zlomila hul, ale uplne nenavidim, kdyz nekdo nuti dojidat me deti. to je tak silenej zlozvyk, dojist vsechno na taliri. pak muz funi, je mu spatne a premysli jak tech 5kg navic zhubnout. porad do nej melduju, ze deti v Africe nebudou o nic nejedenejsi, pokud on spraska vsechno, co ma na taliri a pomuze i detem.
vyhazovat jidlo je spatne, ale to se prece nevyresi tim, ze snime vsechno, co kdo navari. pro mne jsou porce v hospodach obri. kdyz to budeme dojidat, budeme akorat nemocni a tlusti.
treba, ze chce posedet s kamaradama?
ja az na vyjimky neznasim jist v restauracich a i tak tam chodim, protoze to mam jako spolecenskou udalost.
Tak ale původní příspěvek nebyl o tom, že se má za každou cenu sníst všechno na talíři, ale že dotyčnej si sám naloží, nebo přesně řekne, kolik toho chce, pak to rozvrtá a vrátí bordel na talíři. Já taky nejsem příznivcem nucení do dojídání, v jidelně nebo restauraci, když už nemůžu, tak nechám, ale celý to bylo o tom, že by to jídlo a stravování mělo mít nějakou úroveň. Tedy kromě toho, že nemelu s plnou pusou (to vadilo mě) tak se v tom nevrtám, nevracím bordel po celým talíři, jak kdyby mi v obědu vybuchla mina a myslím, že i to 'fuj to je hnusný, nechcešto?' ve společnosti není úplně nejvhodnější..
tojo, ale předpokládám, že teda pokud někdo vrátí uplně plnej nesnězenej talíř, tak mu prostě nechutnalo nebo přišel už najezenej. pokud vrátí řekněme čtvrtinu talíře s tim, že už má dost, nevidím na tom nic zlýho. teda je fakt že za "binec na talíři" jsem jako dítě dostávala záhlavec - ovšem mladšímu mazánkovi se nimrání a matlání jídla trpí dodnes. nejstrašlivejší humus vůbec je to, když si dospělej člověk vypitvá a rozkrájí maso na kousínky a pak to smatlá s přílohou do jedné kaše a pak to takhle jí... to se mi opravdu navaluje
Z mluvení s plnou pusou a mlaskání se mi regulérně zvedá kufr, a ne že bych byla nějak zvlášť přecitlivělá, nemůžu za to.
V tom vyniká jedna moje kamarádka, a už jsem mnohokrát musela urychleně odejít od stolu, jak se mi navalovalo... Snažím se společnýho stolování vyvarovat (nebo ji na férovku požádat, ať to nedělá - marně samozřejmě), ale ona s prominutím žere, i když mi volá ![]()
Zlatej hřeb je ovšem (a mám žaludek až v krku, jen co to píšu) vylizování talíře. Co bych dala za pouze rozvrtaný jídlo! ![]()
No já taky nevidím na vrácený časti jídla nic špatnýho..ale nějak normálně. Myslím, že Dadoo , od který byl původní příspěvek, to napsala jasně a já s ní souhlasim. Nikdy jsem nikoho nenutila k dojídání, ani k tomu, aby jedl něco, co nerad..
je fakt, že pokud tohle nenaučí rodiče malý dítě, už to asi napravit moc nejde:-/
podobně se nějak rozmohlo zívání s nezakrytou otevřenou hubou (nejde mi napsat pusou, se občas bojim že mě dotyčnej spolkne). já bych si to nelajzla páč bych přes tu hubu hned dostala... dneska si automaticky zakryju pusu i když jsem sama doma. někteří jedinci svoje plomby a mandle vystavujou s chutí
Chápu. Mně se nenavaluje, já jsem asi otrlá z práce, ale nesmírmě mě to obtěžuje. A přijde mi to jako známka tuposti, je to poměrně jednoduchý projev slušného chování, a není li ani tak jednoduchý věci člověk schopnej, je prostě blbej..přehánim samozřejmě, ale ty lidi si fakt neuvědomujou, že to o nich vypovídá. Jako kdo na to má koukat? Vrchol je můj kolega, který, upozorněn opakovaně, že je to fakt ekl, se tomu směje (s otevřenou plnou tlamou samozřejmě)
jinak jezení při telefonování mi dělá pravidelně matka
Ale s tím naučením rodiči, máte pravdu, že to je důležitý, ale příkladně já jsem dítě matky mluvící zásadně s plnou pusou..a já to nedělam. Tak snad má člověk taky nějakej rozum ne?
Tak třeba na mém talíři rozvrtaný jídlo znamená, že jsem dostala maso plný flaks a tlustýho a já to prostě vypižlám. Je mi jedno, že hostlitelka to tak má ráda a jejím zamilovaným jídlem jsou vepřový nožičky, sulc a žvejkavý maso tuhý jak podešev. Takže odevzdávám talíř plnej rozvrtaných zbytků. A úplně klidně toleruju, že host se úplně neraduje z jídla mnou připravenýho a prostě si separuje to co je ochoten sníst, od toho co nedá. V pohodě, chutě jsou dost individuální, proč někoho nutit? Jen aby pak odevzdal úhledný zbytky?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.